De leukste LEGO Friends sets voor meisjes! (2023)

Je bekijkt nu De leukste LEGO Friends sets voor meisjes! (2023)
Leukste LEGO Friends voor Meisjes

Nog even en het is alweer Sinterklaas en Kerstmis. De hoogste tijd om je verlanglijstje te maken of cadeaus in te slaan, want sommige producten gaan hard over de toonbank. Zo ook de LEGO sets gaan hard. En welk kind heeft er nu geen LEGO op zijn of haar verlanglijstje staan.

Speciaal voor meiden is er LEGO Friends. Deze LEGO sets zijn helemaal gericht op meisjes, met vrouwelijke taferelen en situaties. Zo zal je niet zo snel een politieauto of dinosaurussen tegenkomen bij LEGO Friends, maar waan je je in een wereld van dansen, verzorgen en paarden. Onderwerpen die een meisje maar al te leuk vindt. LEGO Friends is ontwikkelt voor kinderen van ongeveer 6 t/m 12 jaar en heeft de leukste pakketten.

Wij ontdekten voor jou de leukste LEGO Friends sets speciaal gericht op meisjes van deze leeftijd. Van LEGO Friends Winkelcentrum tot LEGO Friends Adventskalender. Wij zetten ze allemaal op een rij.

De 10 leukste LEGO Friends sets voor meisjes

  1. LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum
  2. LEGO Friends Boshuis
  3. LEGO Friends Vriendschapsbus
  4. LEGO Friends Adventkalender
  5. LEGO Friends Magische Reuzenrad en Glijbaan
  6. LEGO Friends Olivia’s Bloementuin
  7. LEGO Friends Heartlake City Grand Hotel
  8. LEGO Friends Paardrijbasis in het bos
  9. LEGO Friends Glamping in de natuur
  10. LEGO Friends Andrea’s Familiehuis

1. LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum

LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum - 41450
LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum – 41450

Het LEGO Friends Winkelcentrum is één van de grotere sets van de LEGO-lijn Friends. Met 1032 elementen raak je niet uitgebouwd en uitgespeeld. De LEGO set is niet alleen enorm groot, het heeft ook heel veel losse situaties die je herkent uit de échte wereld.

Zo kun je in het Heartlake City Winkelcentrum met de roltrap omhoog en omlaag. Deze is te bedienen met een hendel die je kan draaien. In de speelgoedwinkel van Heartlake City zijn de mooiste knuffelberen te koop die je allemaal in je mandje kan laden en in het café restaurant geniet je van milkshakes, cocktails en noodles.

Bij de set zijn verschillende minifiguren meegeleverd. Zo kun je spelen met twee vriendinnen die gaan shoppen in het winkelcentrum of neem je het gezin met de baby in de wandelwagen. Buiten het winkelcentrum kun je onder de poort doorlopen die goed verlicht is en kun je foto’s maken bij een speciale fotowand. Het LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum heeft voor iedereen iets leuks.

LEGO Friends Heartlake City Winkelcentrum is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. LEGO Friends Boshuis

LEGO Friends Boshuis - 41679
LEGO Friends Boshuis – 41679

Het LEGO Friends Boshuis is één van de leukste LEGO sets, omdat je met deze set ook lekker van de natuur kan genieten als het buiten iets kouder is. LEGO minifiguur Mia woont in dit prachtige huis en neemt je mee in de wereld van de natuur. Binnen in het huis vind je een woon- en slaapgedeelte en buiten op de veranda kun je gezellig barbecueën tot in de late uurtjes.

De LEGO set heeft ook een kajak met minifiguur, waarmee je de woeste rivieren kan bedwingen. Buiten spelen was nog nooit zo leuk met Mia’s Boshuis. Overal aan het huis en buiten het huis groeien de mooiste bloemen en planten. Naast Mia krijg je Mia’s vriendin en kleine Ava als mini speelfiguur. Daarnaast komt er af en toe een wasbeer om de hoek kijken in deze natuurlijke set.

Maak je borst maar nat voor het avontuur van je leven in dit waanzinnige boshuis met vele details. Je raakt niet uitgespeeld met deze set en ontdekt elke keer dat je ermee speelt weer nieuwe dingen.

LEGO Friends Boshuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. LEGO Friends Vriendschapsbus

LEGO Friends Vriendschapsbus - 41395
LEGO Friends Vriendschapsbus – 41395

Nodig al je vriendinnen uit voor een rit in de LEGO Friends Vriendschapsbus. In deze bus worden vriendschappen nog hechter en dieper en leer je elkaar pas echt goed kennen. De set bestaat uit 778 onderdelen, van hele grote tot kleine details. De vriendschapsbus heeft een uitschuifbaar zwembad waar je LEGO vriendinnen in kunnen spetteren. Er is een tennisbaan en een super glijbaan.

De Vriendschapsbus heeft 3 vriendinnen met de haarkleuren rood, geel en bruin. Je zou bijna zeggen dat je met K3 speelt. Binnen in de bus kunnen ze eten, drinken en slapen. Slapen doen ze zelfs op een prachtig dek met een doorzichtig dak, zodat ze de sterren kunnen zien. Alle lossen objecten van de Vriendschapsbus kunnen in de vakjes in de binnenkant van de bus.

Ben je uitgekeken op de bus op wielen, dan bouw je er zo een vriendschapshuis van. De onderdelen zijn prima te gebruiken voor een huis met eigen privé zwembad. De speelset is eenvoudig in elkaar te zetten met gebruik van de handleiding of een instructievideo.

LEGO Friends Vriendschapsbus is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. LEGO Friends Adventkalender

LEGO Friends Adventkalender - 41690
LEGO Friends Adventkalender – 41690

Elk jaar biedt LEGO een Adventskalender aan. De kalender van 2021 zit vol met het mooiste speelgoed en is speciaal gericht op LEGO Friends. De doos zelf is een Kersthuis met één en al gezelligheid. Zo zien we een trapleuning voorzien van kerstballen. Staat er een mooie kerstboom in de woonkamer en worden er in de keuken de meest lekkere gerechten gemaakt.

Als je de doos opent, kun je uit alle vakjes met cijfers nieuwe LEGO Friends onderdelen halen. De vakjes zijn genummerd, zodat je elke dag een vakje kunt openen. De eerste dag dat je kunt beginnen aan de adventkalender is 1 december. Op 24 december, kerstavond, loopt de kalender af.

Achter elk vakje zit een nieuw tafereel dat met kerstmis of winter te maken heeft. Zo zien we een brievenbus met kerstkaart, een sneeuwscooter en een snowboard. In de kalender zitten ook vijf minifiguren van LEGO Friends. Met deze figuren speel je de leukste kerst na.

LEGO Friends Adventkalender is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. LEGO Friends Magische Reuzenrad en Glijbaan

LEGO Friends Magisch Reuzenrad en Glijbaan - 41689
LEGO Friends Magisch Reuzenrad en Glijbaan – 41689

Bij de leukste LEGO Friends sets komen we natuurlijk ook al snel uit op een set met alleen maar plezier. De kermis is de plek waar je jezelf enorm vermaakt en nu kunnen jouw LEGO Friends zich hier ook vermaken. In de LEGO Friends set zit een mooie gele glijbaan die als een spiraal naar beneden loopt. De glijbaan is te bereiken via een trap en ladder. Daarnaast is er een reuzenrad dat echt kan draaien.

De kermis set is tot in de details uitgewerkt. Zo heb je een ticketbalie waar mensen hun kaartjes kunnen kopen voor de reuzenglijbaan en het reuzenrad. Er is een bord met een plattegrond van de kermis. Drie minifiguren fleuren het geheel op. Eén van de minifiguren beheert de attractie, de andere is een goochelaar en er is ook nog een acrobaat toegevoegd.

Dat het reuzenrad echt beweegt is een extra effect. Je zet je minifiguren in het rad en draait het in het rond. Je kinderen hebben urenlang speelplezier met de LEGO Friends kermis.

LEGO Friends Magisch Reuzenrad en Glijbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. LEGO Friends Olivia’s Bloementuin

LEGO Friends Olivia‘s Bloementuin - 41425
LEGO Friends Olivia‘s Bloementuin – 41425

Een ietwat kleinere LEGO set, maar wel een hele leuke voor meisjes is LEGO Friends Olivia’s Bloementuin. In de bloementuin van Olivia bloeien de mooiste bloemen. Van roze tot geel en rood. Olivia heeft ze allemaal zelf gekweekt en zorgt goed voor haar planten.

Olivia rijdt op een speciaal karretje om de bloemen en planten te vervoeren. Op de kar heeft ze allerlei gereedschap voor in de tuin. Ook heeft ze een werkbank met kweekbak. Op de werkbank staat precies uitgelegd hoe Olivia haar bloemen moet verzorgen. Een robot vogelverschrikker helpt haar voor haar bloementuin te zorgen.

De kleine LEGO set is ideaal voor de beginnende LEGO-speler. De onderdelen zijn makkelijk in elkaar te zetten met de handleiding die erbij zit. Wel zijn er veel kleine onderdelen bij deze LEGO set, waardoor gebruik door erg jonge kinderen af te raden is.

LEGO Friends Olivia’s Bloementuin is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. LEGO Friends Heartlake City Grand Hotel

LEGO Friends Heartlake City Grand Hotel - 41684
LEGO Friends Heartlake City Grand Hotel – 41684

Het LEGO Friends Heartlake City Grand Hotel is één van de grootste dozen van de LEGO Friends lijn. De set bestaat uit maar liefst 1308 onderdelen en aan alles is gedacht. In het hotel waan je je helemaal op vakantie.

Het Grand Hotel is voorzien van klassieke details, zoals een balkon en prachtige bloemen langs de ramen. Een fontein siert de voortuin van het hotel en met een sneeuwman en arrenslee maak je van het hotel ook nog een winters tafereel. Bij de ingang staat alvast een kar voor al je koffers te wachten en haal je aan de receptie je kamersleutel.

In de lobby staat een piano waar iedereen zich een artiest kan voelen en op het dakterras vind je een hottub, voor de mensen die heerlijk willen relaxen. Buiten heb je een echte winterbarbecue en een chocoladefontein waar je gasten heerlijk kunnen eten. Ook kunnen ze relaxen op een ligbed. Het Heartlake City Grand Hotel is meer dan compleet en zorgt voor uren speelplezier.

LEGO Friends Heartlake City Grand Hotel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. LEGO Friends Paardrijbasis in het bos

LEGO Friends Paardrijbasis in het Bos - 41683
LEGO Friends Paardrijbasis in het Bos – 41683

Eén van de leukste LEGO sets is de LEGO Friends Paardrijbasis in het bos. Op de paardrijbasis is van alles te doen. Je kunt er paarden verzorgen, paardrijden en relaxen. In de stallen van het gebouw staan de mooiste paarden en pony’s die je kan borstelen en opzadelen om een rit te maken.

Boven de stallen is er de mogelijkheid iets te drinken in de kantine of zelfs te slapen in de nok van het gebouw. Naast paarden is er ook een hond aanwezig op de paardrijbasis. Hij heeft zijn eigen hok met naambord en moet ook verzorgt worden. In het bos vind je een kampvuur waar marshmallows geroosterd kunnen worden.

De paardrijbasis in het bos is een mooie set, die goed te combineren is met het LEGO Friend’s Boshuis. Beide sets geven urenlang speelplezier voor échte meisjes en paardenfans.

LEGO Friends paardrijbasis in het bos is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. LEGO Friends Glamping in de natuur

LEGO Friends Glamping in de Natuur - 41392
LEGO Friends Glamping in de Natuur – 41392

LEGO Friends speelt in op de trends van nu en laat je LEGO karakters Glamping in de natuur ervaren. Een mooie luxe tent voorzien van prachtige bedden in een roze tent siert je LEGO Friends set. Een natuurlijke set van een boomstam als tafel met twee makkelijke stoeltjes staan voor de tent, zodat je LEGO poppetjes heerlijk kunnen relaxen.

Naast de boom in de natuur vind je een hottub waar je tot in de late uurtjes kan genieten met een lekker glas fris. Ook is er een kampvuur en kun je sterren kijken met de telescoop. Je LEGO Friends karakters genieten volop in deze setting en als ze het zat zijn pakken ze de fiets om een rondje te mountainbiken. Als ze goed opletten komt er wellicht een eekhoorn voorbij.

Met de Glamping in de natuur set maak je de mooiste vakantieverhalen en bedenk je de leukste ideeën. Je krijgt er twee minifiguren bij, waarmee je urenlang kunt spelen.

LEGO Friends Glamping in de Natuur is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. LEGO Friends Andrea’s Familiehuis

LEGO Friends Andrea's Familiehuis - 41449
LEGO Friends Andrea’s Familiehuis – 41449

Met 802 onderdelen is het Andrea’s Familiehuis ook een leuke toevoeging aan je LEGO Friends collectie. Het familiehuis zit boordevol kleine details en mooie elementen. Vijf minifiguren zijn meegeleverd, zodat je de verhalen van het gezin ook echt tot leven kunt brengen.

In het huis vind je een slaapkamer, badkamer, woonkamer en keuken. Ook is er een garage waar het drumstel staat. Op het dak liggen zonnepanelen, want deze familie gaat wel met zijn tijd mee. In de brievenbus ontvangt de familie de leukste post en binnen worden de mooiste boeken gelezen op de paarse sofa. Buiten in de tuin kun je genieten van het terras of dobberen op een luchtbed in het hartvormige zwembad. Het familiehuis van Andrea is van alle gemakken voorzien en compleet om je avontuur mee te beginnen.

LEGO Friends Andrea’s Familiehuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Meer inspiratie voor de leukste LEGO sets?

De leukste en grootste LEGO sets

LEGO voor meisjes

Goedkoopste LEGO sets

LEGO voor de allerjongste en kleintjes

LEGO voor gelegenheden

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie