Top 10 leukste LEGO DUPLO sets (2023)

Je bekijkt nu Top 10 leukste LEGO DUPLO sets (2023)
Leukste LEGO DUPLO sets

Voor de allerkleinste bouwers is LEGO DUPLO één van de leukste soorten speelgoed om verhalen mee te beleven. Peuters en kleuters kunnen hun fantasie niet op wanneer het gaat om het doorleven van verhalen, rollenspellen en andere activiteiten die zij weten te bedenken met de bouwstenen van DUPLO. In dit artikel bespreken wij met jou wat wij de leukste 10 LEGO DUPLO sets vinden van dit moment. En dat doen wij vooral op basis van de materialen die je kunt vinden in de sets, maar ook de fantasie en beleving rondom een set. Een LEGO DUPLO Boerderij bijvoorbeeld staat garant voor veel speelplezier doordat kinderen de boerderij setting kunnen naspelen en doorleven.

De top 10 leukste LEGO DUPLO sets

In deze lijst bespreken we met jou de leukste en mooiste LEGO DUPLO sets die op dit moment verkrijgbaar zijn. Van DUPLO boerderijen, stoomtrein tot complete LEGO DUPLO sets. Dit zijn de 10 leukste Duplo sets van dit moment in allerlei thema’s en varianten.

  1. LEGO DUPLO Modulair Speelhuis 10929
  2. LEGO DUPLO Schuur, Tractor & Boerderijdieren Verzorgen 10952
  3. LEGO DUPLO Goederentrein 10875
  4. LEGO DUPLO Torenkraan & Bouwterrein 10933
  5. LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden 10931
  6. LEGO DUPLO Parkeergarage en Wasstraat 10948
  7. LEGO DUPLO Landbouwtractor en Dieren Verzorgen 10950
  8. LEGO DUPLO Stroomtrein 10874
  9. LEGO DUPLO Familie Camper Avonturen 10946
  10. LEGO DUPLO Vliegtuig & Vliegveld 10961

1. LEGO DUPLO Modulair Speelhuis 10929

LEGO DUPLO Modulair Speelhuis - 10929
LEGO DUPLO Modulair Speelhuis – 10929

Dit is een hele grote LEGO DUPLO set bestaande uit maar liefst 129 onderdelen! Dit is het leukste LEGO DUPLO pakket voor kinderen die graag vadertje en moedertje spelen. Ook al bestaat de set uit 129 onderdelen, bestaat alles natuurlijk uit vrij grote stukken en kan het makkelijk opgebouwd worden. Eigenlijk is het een soort groot poppenhuis speelset in DUPLO stijl. Nog leuker is dat deze set opgebouwd kan worden naar drie varianten huizen. Het grote poppenhuis, een torenhuis en als laatste een normale woning.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 129
jaar van uitgifte: 2020

Prijstechnisch gezien krijg je met het LEGO DUPLO Modulair Speelhuis eigenlijk gewoon de meeste onderdelen en meeste LEGO DUPLO beleving van alle andere sets uit deze lijst. Niet voor niets plaatsen wij deze DUPLO set dan ook op de eerste plek als leukste DUPLO set van dit moment. Een ideale set om peuters te leren over het dagelijks leven en alles wat daarbij komt kijken. Oftewel niet alleen leuk, maar ontzettend leerzaam en goed voor het motoriek. Voor kinderen valt hier zoveel te beleven en kunnen er allerlei rollenspellen en verhalen beleefd worden.

LEGO DUPLO Modulair Speelhuis 10929 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. LEGO DUPLO Schuur, Tractor & Boerderijdieren Verzorgen 10952

LEGO DUPLO Schuur, Tractor & Boerderijdieren Verzorgen - 10952
LEGO DUPLO Schuur, Tractor & Boerderijdieren Verzorgen – 10952

De leukste LEGO DUPLO zijn in onze ogen bouw sets waarmee verhalen verteld en nagespeeld kunnen worden. Het boerderij thema is daar ontzettend geschikt voor. Kleintjes kunnen daar uren plezier aan beleven, en voor ouders is het leuk om naast het in elkaar zetten van de blokken het verhaal mee te spelen. Deze LEGO DUPLO boerderij set bevat een in elkaar te zetten schuur, een tractor om mee te rijden 4 verschillende figuren, en allerlei verschillende dieren zoals een schaap, paard, hond, kip, haan en varken.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 97
jaar van uitgifte: 2021

De set LEGO DUPLO Schuur, Tractor & Boerderijdieren Verzorgen is net wat groter dan een klein DUPLO pakje en vormt daarmee een ideale basis set om een boerderij te vormen. Wanneer de schuur gebouwd is, is deze ongeveer 23 cm hoog en 20 cm breed. Daaromheen kan het verhaal opgebouwd worden met weides voor dieren omringd met hekken, een klein marktkraampje, de dieren kunnen gevoerd worden, en veel meer moois om te ontdekken.

LEGO DUPLO Schuur, Tractor & Boerderijdieren Verzorgen 10952 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. LEGO DUPLO Goederentrein 10875

LEGO DUPLO Goederentrein - 10875
LEGO DUPLO Goederentrein – 10875

De LEGO DUPLO Goederentrein is een hoogstandje uit de DUPLO collectie. Het is helemaal geen nieuwe set, want DUPLO set bestaat al langer sinds 2018. Deze set is voor jonge bouwers die in de toekomst misschien wel zelf machinist willen worden! De goederentrein is namelijk voorzien van een kleine motor die vooruit en achteruit kan rijden, simpelweg door deze vooruit of achteruit te duwen. Ik noem deze set niet voor niets een hoogstandje, zo zitten er bijvoorbeeld 5 gekleurde actiestenen in die op de rails geplaatst kunnen worden om de lampen van de trein aan en uit te laten gaan, om de trein even te laten pauzeren, van richting te laten veranderen en om de trein te laten toeteren.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 105
jaar van uitgifte: 2018

In deze Goederentrein set zit een haven, een boot, het café, laadstation, 2 kranen en 3 verschillende DUPLO speelfiguren. Een hele leuke DUPLO set voor jonge kinderen om met interactief speelgoed bezig te zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende accessoires in de set aanwezig, zoals bijvoorbeeld een benzinepomp, reep chocola, melkfles, visnet, brood, koffiezetapparaat, een kassa, moersleutel, vis en menukaart, je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het zit in deze set. Nog leuker is dat je de set ook verder kunt uitbreiden en combineren met bijvoorbeeld nieuwe stukken rails.

LEGO DUPLO Goederentrein 10875 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. LEGO DUPLO Torenkraan & Bouwterrein 10933

LEGO DUPLO Torenkraan & Bouwterrein - 10933
LEGO DUPLO Torenkraan & Bouwterrein – 10933

De LEGO DUPLO Torenkraan & Bouwterrein is een hele leuke set voor kleine bouwvakkers die alles willen leren over wat er gebeurt op de bouwplaats. In deze set zit een grote bulldozer, kiepwagen, graafmachine en minibulldozer waarmee allerlei materialen aangevoerd kunnen worden om een toren op te bouwen en puin van straat af te vegen. Ook zit er een grote kraan in de set die opgebouwd dient te worden.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 123
jaar van uitgifte: 2020

Voor LEGO DUPLO is dit echt een grote set die van alles bevat. Meestal zien we in DUPLO sets maar één of twee grote objecten, hier zijn het er dus 5 die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden en de beleving van kleine kinderen verhogen. Denk maar eens aan de verhalen die zij hiermee gaan vertellen en ontdekken. Er zitten 5 DUPLO figuren in deze set en 4 voertuigen. Die voertuigen hebben allerlei lichten en geluiden die de bouwplaats tot leven brengen. De bulldozer bijvoorbeeld is voorzien van een frictiemotor die vanzelf vooruit gaat wanneer je hem duwt plus hij is voorzien van een werkende lier.

LEGO DUPLO Torenkraan & Bouwterrein 10933 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden 10931

LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden - 10931
LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden – 10931

Voor kleine bouwvakkers is deze LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden een hele prachtige set om de mooiste verhalen mee na te spelen. De graafmachine heeft een ronddraaiende cabine en kan met zijn schep iedere klus te baas zijn. Wij vinden de leukste LEGO DUPLO sets, sets waarmee een verhaal verteld kan worden. En dat kan met deze set door een bouwplaats na te simuleren. Je kunt bijvoorbeeld rotsblokken wegscheppen met de graafmachine en die laden in de kiepwagen van de truck.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 20
jaar van uitgifte: 2020

In deze LEGO DUPLO set zitten twee DUPLO figuren van moderne bouwvakkers. Door deze set wordt de fijne motoriek van kleine kinderen gestimuleerd. De rots in de kiepwagen laden met de kraan die zichzelf kan ronddraaien bijvoorbeeld. Vervolgens kan de truck met kiepwagen naar de juiste locatie gereden worden waar kan worden uitgeladen. De truck is ongeveer 11 cm hoog en 14 cm lang. De graafmachine is 12 cm hoog en 18 cm lang.

LEGO DUPLO Truck & Graafmachine met Rupsbanden 10931 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. LEGO DUPLO Parkeergarage en Wasstraat 10948

LEGO DUPLO Parkeergarage en Wasstraat - 10948
LEGO DUPLO Parkeergarage en Wasstraat – 10948

Ik noemde het al eerder dat de leukste LEGO DUPLO sets in onze ogen sets zijn waarmee je een goede basis neerzet om een verhaal na te spelen of te vertellen. Jonge kinderen kunnen zich daarbij volledig in een andere wereld storten. Met de LEGO DUPLO Parkeergarage en Wasstraat kun je echt alle kanten op. Dit complete auto-verzorgings paradijs is van alle mogelijkheden voorzien. Er is een drive-through wasstraat, een oplaadstation, oprit, slagboom en en zitten 3 mooie voertuigen in de set.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 112
jaar van uitgifte: 2021

In de set zit een camper, duwauto en een mechanische duwen en rijden-auto die vanzelf zal rijden wanneer je de auto vooruit duwt. De camper zelf kan ook opengeklapt worden waardoor er figuren in geplaatst kunnen worden. Voor kinderen is dit een eindeloze fantasiewereld waar allerlei rollenspellen gespeeld kunnen worden. Oprecht een van de leukere en completere LEGO DUPLO speelsets.

LEGO DUPLO Parkeergarage en Wasstraat 10948 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. LEGO DUPLO Landbouwtractor en Dieren Verzorgen 10950

LEGO DUPLO Landbouwtractor en Dieren Verzorgen - 10950
LEGO DUPLO Landbouwtractor en Dieren Verzorgen – 10950

Al eerder in onze lijst met LEGO DUPLO sets kwam er een LEGO DUPLO set voorbij met boerderij thema. Dit DUPLO setje is een stuk kleiner, maar zeker niet minder leuk. De set kan bovendien als een uitbreidingsset gezien worden van een DUPLO boerderij. In deze set draait het om de rollenspellen en verhalen die zich afspelen rondom de boerderij, waarbij hooi vervoerd kan worden naar de schapen door de kar van de tractor vol te laden. En moet er natuurlijk goed voor de dieren gezorgd worden.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 27
jaar van uitgifte: 2021

In deze set zit een tractor met aanhangwagen, 2 schapen, figuren van een boer en een kind. Een bouwbare boom, verschillende soorten boerderijgereedschap en een realistische hooibaal. Hoewel dit Landbouwtractor en Dieren Verzorgen DUPLO set wat kleiner is, is het geen mindere set!

LEGO DUPLO Landbouwtractor en Dieren Verzorgen 10950 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. LEGO DUPLO Stoomtrein 10874

LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874
LEGO DUPLO Stoomtrein – 10874

Met deze LEGO DUPLO Stoomtrein set kan een peuter al heel vroeg in het beroep van machinist duiken. De trein is namelijk voorzien van een duwen en rijden-motor, geef een klein setje vooruit en de trein zal uit zichzelf blijven rijden. Pak je de trein vast of klik je hem van de rails, dan stopt de trein ook vanzelf weer met rijden. In de set zitten 5 gekleurde actiestenen die op de rails gebouwd kunnen worden om de trein daarop te laten reageren.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 59
jaar van uitgifte: 2018

Zo kan de trein toeteren, zichzelf omdraaien, even pauzeren, de lampen aan of uit schakelen en kan de trein waar je maar wilt stoppen. De set bestaat uit een treinstation, 16 stukken rails, een kolenschepper, brood, koffer, brandstofkan en meer accessoires. De set kan daarnast worden uitgebreid met onder andere de Treinbrug en –rails, de Goederentrein en de Treinrails set, zo kun je een nog grotere baan maken om over te rijden!

LEGO DUPLO Stoomtrein 10874 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. LEGO DUPLO Familie Camper Avonturen 10946

LEGO DUPLO Familie Camper Avonturen - 10946
LEGO DUPLO Familie Camper Avonturen – 10946

Met de LEGO DUPLO familie Camper Avonturen set bestaande uit 30 onderdelen kunnen er allerlei activiteiten en leermogelijkheden gestart worden. Met deze speelset kun je familieavonturen in de bossen of vrije natuur naspelen. Neem het dak van de camper af, plaats de camper vol met spullen en geef de 3 DUPLO Figuren een plaatsje in de camper om het avontuur te starten. Ten slotte kun je nadat je het dak weer op de camper hebt gezet ook het dak nog verder afladen met spullen en accessoires.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 30
jaar van uitgifte: 2021

Wij vinden LEGO DUPLO Familie Camper Avonturen een van de leukste DUPLO sets van dit moment doordat je echte avonturen kunt naspelen. Er zijn allerlei rollenspellen te bedenken om samen met een peuter te doorlezen. Niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam voor kleintjes. Deze set bevat 4 DUPLO figuren en natuurlijk kan het DUPLO busje echt rijden. De set is ongeveer 14 cm hoog, 7 cm breed en 9 cm diep.

LEGO DUPLO Familie Camper Avonturen 10946 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. LEGO DUPLO Vliegtuig & Vliegveld 10961

LEGO DUPLO Vliegtuig & Vliegveld - 10961
LEGO DUPLO Vliegtuig & Vliegveld – 10961

Met dit DUPLO Vliegtuig & Vliegveld is het tijd om een reis te doorleven. Met dit DUPLO set kan een vliegveld opgebouwd worden met een draaiende verkeerstoren om alles goed in de gaten te houden. Het vliegtuig kan volgeladen worden met accessoires en de 3 DUPLO minifiguren die in de set zijn inbegrepen. Met deze set kunnen allerlei leuke verhalen doorleefd worden en kan de fantasie naar andere werelddelen niet op.

Leeftijd: 2-5 jaar
Aantal onderdelen: 28
jaar van uitgifte: 2021

Pak de koffers maar snel en bepaal je nieuwe bestemming waar je naartoe gaat vliegen met deze LEGO DUPLO Vliegtuig & Vliegveld set. Bij aankomst van de reis staat er misschien wel iemand op je te wachten met een knuffel om je te verwelkomen. En wat dacht je van de bagageglijbaan die vanaf de verkeerstoren naar beneden glijd? Genoeg te beleven met dit fantasierijke DUPLO set.

LEGO DUPLO Vliegtuig & Vliegveld is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie