De beste cadeaus om je goede voornemens voor 2023 vol te houden

Je bekijkt nu De beste cadeaus om je goede voornemens voor 2023 vol te houden
Goede voornemens 2022

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens. Misschien wil je stoppen met roken, wil je afvallen of meer water drinken. Goede voornemens kunnen heel divers zijn en zijn voor iedereen anders. Vaak zijn goede voornemens heel persoonlijk. Ze hebben betrekking op jouw leven.

Het maken van goede voornemens stamt uit de tijd van Babylonië, zo’n 4000 jaar geleden. Mensen gebruikten het nieuwe jaar om hun geleende goederen terug te brengen en zagen dit als een goed voornemen. De vroege Christenen dachten dat het nieuwe jaar gebruikt moest worden om over oude gemaakte fouten na te denken en oplossingen te bedenken. Dit komt al dichterbij de traditie van goede voornemens die wij nu hebben.

Ook al zijn goede voornemens heel persoonlijk, toch komen mensen vaak uit op dezelfde soort voornemens. De populairste goede voornemens zetten we voor jou op een rij en we geven daarnaast tips voor cadeaus om deze goede voornemens zo lang mogelijk vol te houden. Kijk je mee?

  1. Meer sporten
  2. Minder geld uitgeven
  3. Gezond eten en afvallen
  4. Een wereldreis maken
  5. Meer water drinken
  6. Minder stress hebben
  7. Meer foto’s maken
  8. Op tijd naar bed gaan en op tijd weer opstaan
  9. Minder gebruik maken van Social Media
  10. Beter voor jezelf zorgen

1. Meer sporten

Eén van de populairste goede voornemens is meer sporten. Sporten doen we vaak te weinig, omdat we er geen tijd voor hebben of geen zin in hebben na een drukke werkdag. Toch wordt dagelijks 30 minuten bewegen aangeraden door het Voedingscentrum. Om sneller en beter aan deze trainingstijd per dag te komen geven we je een aantal tips.

Sportlegging vrouwen
Sportlegging vrouwen

Allereerst wil je er natuurlijk goed uitzien tijdens het sporten met de juiste sportkleding. Er zijn tegenwoordig genoeg sportbroeken en sportshirts om je helemaal in de mode in te voelen. De sportlegging voor vrouwen is een grote favoriet. Ga bijvoorbeeld voor de Only Play Namo Sportlegging. Deze zwart/roze/rode legging is helemaal hip en zit als een tweede huid. Met deze sportlegging val je gegarandeerd op in de sportschool.

Tunturi Dubbele Trainingswiel
Tunturi Dubbele Trainingswiel

Naast de juiste kleding is het ook belangrijk dat je het juiste materiaal hebt. Je kunt natuurlijk naar de sportschool gaan, waar al het materiaal binnen handbereik is, maar er zijn ook veel mensen die liever thuis sporten. Met het Tunturi Dubbele Trainingswiel met kniemat zit je helemaal goed. Je traint je buikspieren terwijl je in- en uitrolt met het wiel, zonder dat je knieën protesteren. Zoek je meer een swingende bezigheid, kijk dan eens naar een hoelahoep. De fitness Hoelahoep van STRK is de ultieme manier om je heupen los te werken en een grote hype binnen de fitness.

Fitbit Charge 4 - Activity tracker
Fitbit Charge 4 – Activity tracker

Om na het sporten al je behaalde doelen te registeren maak je gebruik van een activity tracker. De Fitbit Charge 4 is de horloge die alles bijhoudt, terwijl jij met je workout bezig bent. Zo telt hij het aantal stappen dat je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en wat je hartslag is. Daarnaast meet hij nog heel veel meer, zoals minuten in de actieve zones en je slaap. Het ideale cadeautje voor jezelf om het goede voornemen om meer te gaan sporten vol te houden.

2. Minder geld uitgeven

Hack je budget
Hack je budget

Een ander populair goede voornemen is minder geld uitgeven of meer sparen. Hoe je dat doet is voor veel mensen nog best moeilijk. Want soms zie je die nieuwe schoenen staan en wil je ze maar al te graag hebben. En bij het boodschappen doen heb je toch niet heel de tijd zin om op de kleintjes te letten? Toch zijn zulke dingen belangrijk als je meer uit je geld wil halen. In het boek Hack je Budget van Sara van Wesenbeeck leer je hoe je met geld moet omgaan. Met 365 beproefde tips leveren de kleinste dingen je geld op. Daarbij zal je je sneller financieel fit voelen en zal de stress van geld geen issue meer voor je zijn.

Succes met kasboek
Succes met kasboek

Ook Annemarie van Gaal, die we kennen van het televisieprogramma Een Dubbeltje Op Zijn Kant schreef een zelfhulpboek met adviezen voor een financieel onbezorgd leven. Ze schreef er zelfs meerdere en kwam ook meerdere keren in de aandacht op televisie bij verschillende programma’s met haar boeken. In Succes schrijft ze hoe je financiële problemen oplost en geeft ze je tips om geen zorgen meer te hebben over je financiën.

Deltas Budgetplanner Notitieboek
Deltas Budgetplanner Notitieboek

Wil je na al die hulp uit boeken zelf aan de slag om geld te besparen, dan is de hulp van een Budget Planner een goede bijkomstigheid. In een Budget Planner kun je al je in-  en uitgaven noteren en houd je overzicht op je financiële gezondheid. Met dit handige notitieboek kom je nooit meer voor grote financiële verrassingen te staan, want je hebt altijd iets achter de hand.

3. Gezond eten en afvallen

Ieder mens wil wel gezond eten, maar het kost de meeste mensen heel veel moeite. Dit komt door de maatschappij waar we in leven, met gehaast, gestress en te weinig tijd. Mensen hebben geen tijd meer om een goede gevarieerde maaltijd in elkaar te zetten, terwijl ze dat misschien wel zouden willen.

Afvallen met gezond en vooral lekker eten
Afvallen met gezond en vooral lekker eten

Natalia Rakhorst bedacht Project Gezond en van haar boeken zijn al meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In Project Gezond ga je gezond eten en afvallen, maar wel op een lekkere manier. Want als je het eten ook daadwerkelijk lekker vindt, dan kun je het voedingspatroon jarenlang vasthouden en behoud je je ideale gewicht. In haar boeken beschrijft ze acht complete weekmenu’s met 40 recepten waarbij het water je in de mond loopt. Met Project Gezond val je pas echt af.

Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin! deel 5
Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin! deel 5

Sonja Bakker zet met haar boek Bereik Je Ideale Gewicht in op het hele gezin. Als er één iemand binnen een gezin wil afvallen, is het een betere motivatie als iedereen meedoet. Ze schreef dan ook de lekkerste recepten die niemand afslaat. Samen afvallen is leuker en doeltreffender en de aanpak werkt. In deel 5 van Sonja Bakker’s boeken maken jullie de lekkerste recepten van over de hele wereld.

Mindful afvallen
Mindful afvallen

Joanna Kortink neemt een hele andere inslag met haar boek Mindful afvallen. Zij kijkt niet alleen naar wat je eet, maar ook hoe je relatie is met eten. Want je hoofd en gedachten doen veel in een proces waarin je wil afvallen of gezonder wil eten. Joanna leert je wat het verschil is tussen vulling en voeding en laat je kritisch kijken naar je eigen eetgedrag.

4. Een wereldreis maken

Sommige mensen dromen ervan om een wereldreis te maken. Een reis langs alle mooie pareltjes van de aarde. Ze willen de Mount Everest zien, op safari door Zuid-Afrika, de Eifeltoren beklimmen of het Noorderlicht zien. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit nieuwe jaar toch eens echt de stap durft te nemen. Maak je goede voornemen om op reis te gaan waar en maak die wereldreis.

Bucketlist reizen
Bucketlist reizen

Marloes de Hooge schreef het boek Bucketlist Reizen. Een boek met de 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben. Doe in dit boek inspiratie op om op reis te gaan. Maak een lijstje met de dingen in de wereld die je absoluut wil zien. In het boek staan handige tips en inspirerende foto’s. Ook praktische informatie over de landen op de bucketlist kunnen niet ontbreken.

Travel reisdagboek
Travel reisdagboek

Als je je bestemming of bestemmingen hebt uitgekozen is het leuk om op zoek te gaan naar een reisdagboek, waarin je je ervaringen kan noteren. Een leuke manier om later terug te kijken op de mooie reizen die je hebt gemaakt. In het Travel Reisdagboek hou je dag voor dag bij wat je meemaakt. Ook vind je in het boekje verschillende informatie over munteenheden, ambassades en tijdzones. Kortom, het boekje dat je nodig hebt op je verre reizen.

American Tourister reiskoffer
American Tourister reiskoffer

Met je vakantieplannen in het vooruitzicht heb je een grote koffer nodig. Want zonder je eigen persoonlijke bezittingen kun je niet op vakantie. Vergeet bijvoorbeeld je eigen tandenborstel, kleding en schoenen niet. De American Tourister Bon Air Spinner Reiskoffer is de fijnste koffer om al je spullen in mee te nemen. Hij is stevig, groot en stijlvol. Met deze koffer loop je er niet alleen modern bij, maar heb je ook de veiligste koffer voor in het vliegtuig. De koffer is verkrijgbaar in verschillende groottes en kleuren en dat allemaal voor een mooi prijsje.

5. Meer water drinken

Een ander populair goede voornemen is het drinken van meer water. Dit kan natuurlijk door je er meer bewust van te zijn dat je af en toe een slok moet nemen. Een volwassen persoon heeft circa 2 liter water nodig per dag, maar de meeste mensen komen hier nauwelijks aan. Meer water drinken is een goed voornemen wat eigenlijk heel makkelijk is waar te maken. Wij helpen je met een aantal cadeaus aan jezelf om meer water te drinken.

Dopper Original Drinkfles
Dopper Original Drinkfles

De eerste tip om meer water te drinken is een waterfles aanschaffen die uitnodigt om te drinken. Met een leuke, maar vooral gebruiksvriendelijke drinkfles grijp je sneller naar een slokje water. Wij zijn een hele grote fan van de Dopper Original. Deze drinkfles is stevig, lekvrij en duurzaam. De Dopper heeft een handig drinksysteem, waarmee je zowel uit de fles kan drinken als uit een glaasje dat eigenlijk de dop is. De Dopper is verkrijgbaar in heel veel kleuren en er zit er dus altijd één bij naar jouw stijl.

Benieuwd naar andere goede drinkflessen? Bekijk eens onze lijst met beste drinkflessen van dit moment.

SodaStream Spirit
SodaStream Spirit

Een andere manier om meer water binnen te krijgen is het water lekkerder te maken door er een smaakje aan toe te voegen of er bruiswater van te maken. Met de SodaStream Spirit maak je in een handomdraai een heerlijke bruiswater. Nooit meer naar de supermarkt voor Spa Rood, maar bruisend water in je eigen herbruikbare flessen. Het is niet alleen super lekker, maar je denkt ook aan het milieu en je goede voornemens zullen zeker worden voltooid.

Pukka support theeselectie
Pukka support theeselectie

Naast water drinken is thee drinken natuurlijk ook heel goed. Met thee krijg je ook je twee liter water binnen. Gun jezelf een momentje rust met de Pukka Thee Selection Box. Deze box bevat negen heerlijke biologische kruidentheeën met smaken als Three Ginger, Supreme Matcha Green en Turmeric Gold. Ontdek de kracht van kruiden door het drinken van deze Pukka thee en drink meer water.

6. Minder stress hebben

Als je last hebt van stress, staat je lichaam onder spanning. Stress is heel slecht voor het lichaam en kan zorgen voor een verhoogde kans op allerlei ziektes. Daarom is het belangrijk om je stress te verminderen. Dit kan door de oorzaak van de stress aan te pakken. Soms is het echter niet bekend wat de oorzaak is van je stress en spanning. Om je stresslevel toch te verminderen zijn er allerlei dingen die kunnen helpen.

Fokking druk
Fokking druk

Fokking Druk is het zelfhulpboek van psycholoog Thijs Launspach. In het boek laat hij de kenmerken van deze tijd zien. Een volle agenda, wat zorgt voor een vol hoofd en altijd tijd te kort komen. Hij legt uit waarom we tegenwoordig zoveel hooi op de vork nemen en hoe we dit beter kunnen doseren. Launspach geeft tips en adviezen als je te veel stress ervaart en helpt je uit deze negatieve spiraal.

Pop It Fidget Toy
Pop It Fidget Toy

Kneep je vroeger in een stressbal als je stress had, tegenwoordig zijn de mooiste speelgoedjes ontworpen om je stress kwijt te kunnen. Zo kennen we allemaal wel het bubbeltjesplastic waar we maar al te graag in knijpen. Het poppen van deze bubbels geeft je een ontspannende ervaring en wordt langzaamaan een verslaving als je het vaker doet. Een goede verslaving wel te verstaan. Fidget Toys is speelgoed wat je stresslevel omlaag brengt en je helpt met het reduceren van spanning. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar we blijven het bubbeltjes poppen het leukst vinden.

Kneipp Goodbye Stress
Kneipp Goodbye Stress

Kneipp bracht een speciale geurlijn uit om stress te verminderen. Met Kneipp Goodbye Stress beloven ze een ontspannende ervaring in bad of onder de douche. De productlijn bestaat uit verschillende producten, zoals een douchefoam, handcrème, badolie en geurkaars. Alle producten bevatten de geur van watermunt en rozemarijn en hebben de kracht van essentiële oliën. Douchen met de Kneipp Douchefoam geeft je een gevoel van rust en zorgt ervoor dat stress vermindert.

7. Meer foto’s maken

Soms hebben we er geen tijd voor of vergeten we het simpelweg in ons drukke bestaan. Een foto nemen van iets bijzonders schiet er nog wel eens bij in. Een goed voornemen is dan ook om meer foto’s te nemen van je leven. Omdat de kleintjes zo snel groot zijn, omdat oma je voetbalkunsten moet zien of omdat je soms niet meer onthoudt wat je allemaal doet in je leven.

Sony Cybershot DSC-WX500
Sony Cybershot DSC-WX500

De Sony Cybershot DSC-WX500 is de ultieme camera om de mooie momenten van het leven vast te leggen. Op het LCD scherm kun je direct zien of je foto gelukt is en zorg je ervoor dat geen één foto meer mislukt. Met de zoomlens kun je zelfs de kleinste dingen scherp krijgen. Ook in het donker maak je de beste foto’s met deze Sony Cybershot. Het hebbedingetje dat jij nodig hebt om je goede voornemen te voltooien.

Canon Zoemini
Canon Zoemini

Je foto’s direct kunnen afdrukken na het maken is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Tegenwoordig bestaan er meerdere mini fotoprinters en zijn ze ook erg populair. Met deze fotoprinter druk je foto’s af direct vanaf je mobiele telefoon. Geen tussenweg meer via een fotowebsite of de plaatselijke drogisterij, maar meteen resultaat in handen. Onze favoriet van de mini fotoprinters is de Canon Zoemini. Deze doet precies waar hij voor gemaakt is.

Walther fotoalbum
Walther fotoalbum

Wil je je gemaakte foto’s op een mooie en nette manier bewaren, kies dan voor een fotoalbum. In de Walther ME-110-B Fun kun je al je foto’s kwijt. Er is ruimte voor maar liefst 200 verschillende foto’s. Je hoeft de foto’s niet in te plakken, want het heeft een insteekalbum waarmee je foto’s dus ook lijmvrij blijven. In de kaft van het album kun je je favoriete foto plaatsen, zodat je meteen ziet waar het fotoalbum uit bestaat. Walther is te koop in heel veel verschillende kleuren.

8. Op tijd naar bed gaan en op tijd weer opstaan

Op tijd naar bed gaan is vaak lastig met zoveel taken en bezigheden in een mensenleven. En als je niet op tijd naar bed gaat, is opstaan vaak ook een groot probleem. Het is eigenlijk een neerwaartse spiraal, die je alleen maar kunt doorbreken door er nu meteen iets aan te doen. Een goed voornemen dus voor het nieuwe jaar.

Philips Wake-Up-Light
Philips Wake-Up-Light

De Philips Wake-Up-Light kan je helpen met slapen en opstaan. Als je ’s avonds je bed inkruipt en je wekker afstemt maak je ook gelijk een keuze voor fijn in slaap vallen. De Wake-Up-Light gaat namelijk langzaamaan steeds minder licht geven, waardoor je rustig in slaap valt. Zodra het bijna tijd is om weer op te staan zal een natuurlijk wekgeluid steeds harder klinken en zal de Wake-Up-Light ook langzaam meer licht geven. Door op deze manier wakker te worden ervaar je het wakker worden als een natuurlijk proces.

Verzwaringsdeken
Verzwaringsdeken

Heb je wel eens gehoord van een verzwaringsdeken? Slaapcity heeft er zo één. Een verzwaringsdeken zorgt niet alleen voor een betere nachtrust, maar geeft je ook minder stress. De zeven kilo wegende deken geeft je een gevoel alsof iemand je een knuffel geeft. De druk op je lichaam werkt ontspannend en geeft je een rustgevende slaap. De Slaapcity Verzwaringsdeken is een aanrader voor mensen die te kampen hebben met angststoornissen of stress.

Dekbedovertrek Desna
Dekbedovertrek Desna

Onder mooi en stijlvol beddengoed zal je nachtrust ook vanzelf beter zijn. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het lekker ligt en het je op temperatuur houdt. Hip Dekbedovertrekken heeft de unieke combinatie van zeer stijlvol beddengoed dat ontzettend lekker ligt. Neem het winterthema beddengoed Desna dat een heerlijk weefpatroon van satijn heeft. Onder dit beddengoed zal je heerlijk warm kunnen genieten.

9. Minder gebruik maken van Social Media

Iedereen wil het wel eens. Even die mobiele telefoon weg doen. Even niet meer kijken op whatsapp, facebook, instagram of tiktok. Maar wat is het moeilijk om de sociale media te vermijden. Social Media is verslavend en dat merken we maar al te goed. Heb jij door hoe vaak per dag je je sociale media checkt? Minder gebruik ervan maken is dus best een opgave, maar lukt je alleen door afleiding te zoeken. Wij geven je tips om even je gedachten te verzetten en de mobiele telefoon weg te leggen.

De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel
De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel

Het spelen van een bordspel is de ultieme manier om even geen gebruik te maken van Social Media. Het is namelijk niet leuk als iemand zijn Facebook checkt als jij een worp doet met de dobbelstenen. Bij bordspellen spelen zijn mobiele telefoons verboden en daarom is een bordspel de manier om van je Social Media verslaving af te komen. Wij raden het bordspel De Kwakzalvers van Kakelenburg aan. In dit spel ga je drankjes brouwen in een toverketel, maar pas op dat je de ketel niet laat ontploffen. In Kwakzalvers van Kakelenburg ben je vaak tegelijk aan de beurt, waardoor je je niet zo snel verveeld. Het ultieme spel voor mensen die Social Media willen vermijden.

Diamond Painting
Diamond Painting

Met Diamond Painting maak je de mooiste schilderijen helemaal zelf. Je bent super creatief bezig en moet goed gefocust zijn. Met Diamond Painting plak je met een pen en wax alle steentjes op een doek, waarna de mooiste ontwerpen ontstaan. Het is een priegelwerkje, waardoor opletten geboden is. Rubye heeft veel verschillende sets om aan de slag te gaan. Zo hebben ze een prachtig schilderij van bloemen in een vaas. Je bent er even mee bezig, maar dan heb je ook wat.

Game Of Thrones
Game Of Thrones

Kijken van een televisieserie zal je ook helpen om je telefoon niet aan te raken. Zeker als de serie in kwestie spannend is. Game of Thrones is zo’n serie die je op het puntje van je stoel laat zitten. Met de HBO-serie heb je geen moment tijd voor Facebook, Instagram of Whatsapp. En als je alle acht seizoenen tegelijk koopt ben je nog wel even zoet met dit pareltje.

10. Beter voor jezelf zorgen

Self-care is zeer belangrijk, maar door het gehaaste leven van tegenwoordig schiet het er nog wel eens bij in om voor jezelf te zorgen. Dingen als rust en ontspanning zijn nodig in het leven om jezelf weer goed in je vel te voelen. Er zijn veel verschillende manieren van self-care. Wij geven je drie tips om je goede voornemen voor het komende jaar vol te houden.

The Ritual of Sakura Giftset Medium
The Ritual of Sakura Giftset Medium

Met The Ritual of Sakura geschenkset kom je helemaal tot rust. De box van Rituals is de ultieme manier van self-care. In de doos zitten een heerlijke geurkaars, een douchefoam, een bodylotion en een bodyscrub. Laat je bad vollopen en zet de geurkaars op de rand voor een heerlijke geur in je badkamer. Scrub je hele lichaam met de Sakura bodyscrub en was het daarna met de douchefoam. Na afloop van je doucheritueel smeer je je armen en benen in met de heerlijke bodylotion, zodat je heel de dag nog ruikt naar dit heerlijke moment.

Meditatiekussen eco Lotus
Meditatiekussen eco Lotus

Leer mediteren en keer je even helemaal in jezelf. Met mediteren kom je tot rust en schud je de dagelijkse sleur even van je af. Mediteren doe je op een rustige plaats en gaat nog beter op een meditatiekussen. De Lotus – Superyoga Eco meditatiekussens zijn comfortabel en hebben een leuk design. Je goede voornemens uitvoeren op dit luxe kussen is daarnaast ook nog beter voor je bloedsomloop. Het meditatiekussen is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.

Mijn Bullet Journal
Mijn Bullet Journal

Schrijf al je problemen en dagelijkse beslommeringen van je af in een dagboek. Een voorbeeld van zo’n dagboek is een Bullet Journal. In een Bullet Journal kun je tekenen, knippen, plakken, maar vooral heel veel schrijven. Laat je gevoelens de vrije loop en schrijf voluit over je leven en de negatieve ervaringen. Toch is het belangrijk om daarnaast ook je positieve ervaringen op te schrijven, om jezelf eraan te herinneren dat niet alles negatief is. Een Bullet Journal is het perfecte cadeau voor je creatieve uitspattingen.
CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie