Virgin River: de boeken na het succes op Netflix

Je bekijkt nu Virgin River: de boeken na het succes op Netflix
Virgin River de boeken

Ben je al compleet door seizoen 4 van de verslavende serie Virgin River heen en kan je niet wachten tot seizoen 5 begint? Dan moet je helaas nog even geduld hebben. Ze zijn net pas begonnen met het opnemen van het vijfde seizoen en dit filmen en monteren duurt altijd even. Zat er bij de eerste 3 seizoenen nog een half jaar pauze tussen de releases, seizoen 4 werd pas na een jaar op Netflix gezet. Dat zou betekenen dat seizoen 5 pas in juli 2023 te zien zal zijn. Maar wie weet kunnen we al eerder van de serie genieten en krijgen ze het dit keer wel weer voor elkaar in een half jaar. In de tussentijd kun je je hart ophalen aan de boekenreeks geschreven door Robyn Carr.

In december 2019 werd Virgin River voor het eerst op Netflix geplaatst en het was eigenlijk direct een daverend succes. Veel mensen volgden de avonturen van Melinda Monroe in het dorpje Virgin River en een tweede seizoen was dan ook geen grote verrassing voor de fans. Dat we na seizoen 4 en al filmend aan seizoen 5 nog kunnen genieten van de reeks is allemaal te danken aan het ongekende succes.

Het verhaal van de serie begint bij Mel die halsoverkop besluit Los Angeles te verlaten wanneer haar man Mark overleden is. Ze wil alles vergeten en een frisse start maken en doet dit in het dorpje Virgin River. Ze solliciteert als verpleegkundige en verloskundige bij de dokterspraktijk van Vernon Mullins. Zijn vrouw Hope MCrea heeft voor haar een prachtig huis geregeld. Maar zodra Mel aankomt blijkt alles tegen te vallen. De dokter doet nors tegen haar en het voelt alsof ze niet welkom is in zijn praktijk en het huis dat Hope haar had aangeraden is een complete bouwval. Een klein lichtpuntje is de leuke eigenaar van de plaatselijke bar, Jack. Dit geeft haar toch een reden om in Virgin River te blijven.

Thuis in Virgin River

De eerste drie boeken over Virgin River van Robyn Carr beschrijven een aantal verhaallijnen die zich in de serie ook afspelen. Zo vertelt het eerste boek, dat ‘Thuis in Virgin River’ heet, het verhaal over Mel en Jack. De boeken beloven niet exact hetzelfde verhaal als in de serie, maar lezen lekker weg en zijn net zo ontspannend geschreven als de Netflix-serie.

Virgin River 1 - Thuis in Virgin River
Virgin River 1 – Thuis in Virgin River

Virgin River 1 – Thuis in Virgin River is verkrijgbaar bij bol.com.

Welkom in Virgin River

Het tweede boek van Robyn Carr beschrijft de verhaallijn over Paige en Preacher. Paige heeft een eigen foodtruck en verkoopt muffins, cupcakes en andere lekkernijen. De foodtruck wordt goed bezocht, maar niemand weet dat Paige eigenlijk een andere naam heeft en op de vlucht is. Preacher komt per toeval te weten dat Paige en haar zoontje Christopher gezocht worden door de FBI. Ze vluchten voor de gewelddadige ex-man van Paige. Preacher biedt de twee een slaapplaats aan en is een luisterend oor. Er ontstaan langzamerhand gevoelens tussen de twee en Preacher kan het ontzettend goed vinden met Christopher. Maar dan duikt de ex-man van Paige op in Virgin River.. Naast het verhaal van Paige en Preacher volgt het boek ook nog steeds verhalen van andere personages uit het fictieve dorp Virgin River. Dat maakt het interessant en nooit saai.

Virgin River 2 - Welkom in Virgin River
Virgin River 2 – Welkom in Virgin River

Virgin River 2 – Welkom in Virgin River is verkrijgbaar bij bol.com.

Weerzien in Virgin River

In ‘Weerzien in Virgin River’ beschrijft Robyn Carr het verhaal over Mike en Brie. Nu kennen we deze personages wel in de Netflix-serie Virgin River, maar hebben ze nog geen relatie. Ze hebben af en toe wel met elkaar te maken, maar Brie is op dit moment gevallen voor de charmes van Brady en dit lijkt een ‘match made in heaven’.

Virgin River 3 - Weerzien in Virgin River
Virgin River 3 – Weerzien in Virgin River

Virgin River 3 – Weerzien in Virgin River is verkrijgbaar bij bol.com.

Er zijn in totaal in de serie van Robyn Carr maar liefst 21 boeken over Virgin River geschreven. In sommige boeken herken je wel iets van de verhaallijnen in de Netflix serie Virgin River terug, maar de eerste twee boeken uit de reeks vertellen toch het meeste over wat ook in de serie gebeurt. Al met al zijn de boeken een goede aanvulling op de televisieserie en wordt aangeraden ze zeker te lezen als je ook een groot fan bent van de serie.

Virgin River 1e trilogie

Om een goed begin te maken in de boekenreeks kun je de eerste trilogie bestellen, waarin je de eerste drie delen van de reeks ontvangt. Binnen de kortste keren zal je verslaafd zijn en kom je niet meer achter de boeken vandaan.

Virgin River 1e trilogie
Virgin River 1e trilogie

Virgin River 1e trilogie is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie