Tuin cadeau ideeën voor tuinliefhebbers: 12 leukste tuin cadeaus

Je bekijkt nu Tuin cadeau ideeën voor tuinliefhebbers: 12 leukste tuin cadeaus
Leukste cadeaus voor tuinliefhebbers

Een origineel cadeau vinden voor een man of vrouw die van tuinieren houdt is niet altijd makkelijk. Wij hebben daardoor de leukste cadeau tips en ideeën in een overzicht geplaatst zodat jij een onwijs leuk tuin cadeau kunt geven. In ons overzicht staan leuke tuin cadeaus voor mannen en voor vrouwen in allerlei soorten en maten. Zoals een vuurkorf, zonnewijzer, vogelhuisje, metalen gieters, beeldjes of bijzondere tuinlampen.

De 12 leukste tuin cadeau tips en ideeën

Wij verzamelde de leukste cadeaus voor vrouwen en mannen die graag actief in de tuin zijn. Van design objecten tot handige hulpmiddelen. Voor iedereen is er een leuk tuin cadeau te vinden.

 1. Esschert Design vuurkorf
 2. Vogelhuisje Pimpelmees van de Vogelbescherming
 3. Insectenhotel van Natuurmonumenten
 4. Verticaal tuin met watersysteem
 5. Zonnewijzer van gietijzer
 6. Patiokas met drie lagen
 7. Vogelbadje voor tuin liefhebbers
 8. Sierlijke gieter van metaal
 9. Metalbird Roodborstje
 10. Bloemzaden per post cadeau
 11. Bijzonder canvas tuindoek cadeau
 12. Gieter tuinlamp op zonne-energie

1. Esschert Design vuurkorf

Deze Esschert Design vuurkorf brengt leven in de tuin. Heerlijk om tijdens lente en zomeravonden het knetterende hout aan te horen. Tuin cadeau inspiratie voor mensen die het heerlijk vinden om wanneer het donker valt alsnog in de tuin te genieten.

Esschert Design vuurkorf
Esschert Design vuurkorf

Deze vuurkorf is 59 cm hoog en heeft een diameter van 34 cm. De houtkorf is meer dan voldoende groot en staat stevig op de ondergrond.

Deze Esschert Design vuurkorf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Vogelhuisje Pimpelmees van de Vogelbescherming

Wanneer er een goed en betrouwbaar vogelhuisje in de tuin hangt, is de kans veel groter dat je nestelende vogeltjes op bezoek krijgt. Ontzettend leuk om cadeau te geven aan een tuinliefhebber is dit vogelhuisje speciaal bedoelt voor pimpelmeesjes van de Vogelbescherming.

Vogelhuisje pimpelmees van de Vogelbescherming
Vogelhuisje pimpelmees van de Vogelbescherming

Het huisje heeft een opening met een doorsnede van 28mm, dat is speciaal bedoelt voor de pimpelmees. Wat is er leuker dan een tuin cadeau schenken waar écht leven in komt?

Dit vogelhuisje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Insectenhotel van Natuurmonumenten

Insecten zijn onmisbaar in ieder type tuin, ze vervullen een belangrijke taak voor bestuiving. Een tuinliefhebber kan vrolijke bijtjes en hommels wel waarderen. Of wat dacht je van lieveheersbeestjes die luizen bestrijden?

Insectenhotel van Natuurmonumenten
Insectenhotel van Natuurmonumenten

Wanneer je een insectenhotel geeft, houdt er dan rekening mee dat deze niet allemaal goed werken. Dat komt door de gekozen materialen. Wil je wat betrouwbaars cadeau geven aan een tuin liefhebber, kies dan voor dit insectenhotel van Natuurmonumenten en plaats het op een zonnige locatie dichtbij bloeiende planten.

Dit insectenhotel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Verticale tuin met watersysteem

Maak een groene oase van schuttingen of muren met een verticale tuin! Nog niet iedereen denkt aan de mogelijkheden van verticaal tuinieren, en juist daarom zo leuk om cadeau te geven aan iemand die gek is op tuin en groen.

Verticale tuin met watersysteem
Verticale tuin met watersysteem

Deze verticale tuin biedt ruimte voor 16 vakken waar allerlei mooi plantjes in gepoot kunnen worden. De plantenbak is voorzien van een irrigatiesysteem, waardoor je alleen de slang hoeft aan te sluiten om water te geven. Een ideaal cadeau voor tuinliefhebbers.

Deze verticale tuin is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Zonnewijzer van gietijzer

Een zonnewijzer van gietijzer zal niet misstaan in de meeste tuinen. Deze gietijzeren zonnewijzer heeft een antiek roestbruine kleur. De uur indicatie op de ring is aangegeven in Romeinse cijfers. Voor wanneer je op zoek bent naar een origineel tuin cadeau is dit een leuk idee om aan te denken.

Zonnewijzer van gietijzer
Zonnewijzer van gietijzer

Deze zonnewijzer heeft een hoogte van 30 cm, diameter van 35 cm en weegt ongeveer 2 kilo. Wel moet hij even in elkaar gezet worden, maar dat kost niet veel moeite.

Zonnewijzer van gietijzer is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Patiokas met drie lagen

Wanneer je een cadeau zoekt voor een man of vrouw die dol op is tuinieren, stekken, verpotten en het opgroeien van jonge stekjes, dan is een patiokas een prachtig cadeau om te geven. Deze mooie tuinkasten zorgen ervoor dat er al vroeg in het voorjaar warmte ontstaat waar plantjes snel in kunnen groeien.

Patiokas met drie lagen
Patiokas met drie lagen

Met slechts een klein beetje lichtinval in het vroege voorjaar loopt de temperatuur snel op. De polycarbonaat wanden van 4mm laten zonlicht door en houden de warmte vast.

Deze patiokas met drie lagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Vogelbadje voor tuin liefhebbers

Een bijzonder goed tuin cadeau om altijd leven in de tuin te hebben is een vogelbadje. Dit vogelbad is gemaakt van beton en heeft een diameter van 25 cm. Groot genoeg om merels, groepen met mussen en koolmeesjes aan te trekken die heerlijk genieten van een bad.

Vogelbadje voor tuin liefhebbers
Vogelbadje voor tuin liefhebbers

Een vogelbad is een leuk tuin cadeau om te geven aan een vrouw of man die vogeltjes in de tuin wel kan waarderen. Je zult versteld staan hoe snel vogels ontdekt hebben en heir dagelijks naartoe terug komen.

Dit vogelbadje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Sierlijke gieten van metaal

Een leuk cadeautje voor een vrouw die dol is op de tuin en tuinieren is deze sierlijke gieter van metaal. De gieter heeft een mooie brons en koperkleurig gloed en is voorzien van een goede broeskop die een fijne straal oplevert.

Sierlijke gieter van metaal
Sierlijke gieter van metaal

Niet alleen nuttig, maar ook als sierobject in de tuin zal het niet misstaan. Een leuk cadeau voor een tuinliefhebber die mooie objecten kan waarderen.

Deze sierlijke gieter van metaal is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Metalbird Roodborstje

Dit prachtige metalen roodborstje zal zeker in de smaak vallen als cadeau voor de tuin. Dit prachtige silhouet van een roodborst is gemaakt van cortenstaal. Deze metaalsoort heeft de eigenschap om steeds mooier te worden door weersinvloeden.

Metalbird Roodborstje
Metalbird Roodborstje

Regen en vocht zullen ervoor zorgen dat er een mooie bruine roestlaag ontstaat op het roodborstje. Wij vinden dit echt een prachtig cadeau om te geven. Wat dacht je van een mooie tuin cadeau voor oma?

Metalbird Roodborstje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Bloemzaden per post cadeau

Een tuinliefhebber verrassen met een cadeau wat je per post kunt laten versturen? Bestel dan deze bloedmzaden die in een doosje per post verstuurd worden direct via Bloompost. Deze leuke zaaibommetjes zijn écht ontzettend vrolijk om cadeau te geven aan iemand die van de tuin houdt.

Bloemenzaden per post
Bloemenzaden per post

In het platte brievenbusdoosje zitten 9 zaaibommetjes met allerlei verschillende bloemenzaden. Zoals de korenbloem, kamille, Perzische klaver en Alexadrijnse klaver..

Verstuur jouw bloemzaden direct via Bloompost.

11. Bijzonder Canvas tuindoek cadeau

Als tuin cadeau tip en inspiratie kun je ook denken aan een bijzonder canvas tuindoek. Dit tuindoek heeft een prachtige doorkijk door twee openslaande ramen over een veld lavendel. Prachtig om tegen een saaie schutting aan te hangen.

Canvas tuindoek
Canvas tuindoek

Vooral een goed tuin cadeau idee voor een vrouw die uitgekeken is op lelijke schuttingen of muren. Maak de tuin ruimer en grootser met een prachtig canvas tuindoek.

Bestel jouw Canvas tuindoek bij bol.com.

12. Gieter tuinlamp op zonne-energie

Deze sierlijke tuinlamp laadt zich gedurende de dag op door zonlicht en zal dankzij de sensor in de avond gaan branden. De sierlijke tuinlamp is een bijzonder tuin cadeau om te geven en zorgt voor een gezellig lampje met bijzonder schaduweffect.

Gieter tuinlamp op zonne-energie
Gieter tuinlamp op zonne-energie

De gieter wordt geleverd met een grondspies met een lengte van 102 cm en kan daardoor ook in de tuin op een mooi plekje geplaatst worden. Een leuk cadeau voor in onze lijst met inspiratie voor tuinliefhebbers.

Gieter tuinlamp is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie