Top 10 grootste Playmobil sets en pakketten (2023 editie)

Je bekijkt nu Top 10 grootste Playmobil sets en pakketten (2023 editie)
Grootste Playmobil set

De allergrootste Playmobil sets, kastelen, huizen en bouwwerken zijn er in allerlei soorten en maten. Van kastelen tot ziekenhuis, boerderijen en woonhuizen, dit artikel bevat de allergrootste Playmobil sets die verkrijgbaar zijn. Het gaat om sets die wel op kunnen lopen tot een meter lang of breed wanneer volledig opgebouwd. Voor kinderen fantastische sets om mee te spelen, maar voor verzamelaars misschien nog wel mooier.

De top 10 grootste Playmobil sets en pakketten

Deze lijst draait om groot, groter, grootst met de 10 grootste Playmobil sets en pakketten. Met één van deze sets ben je verzekerd van wekenlang Playmobil plezier in huis. Aanschouw hier de 10 allergrootste Playmobil sets in allerlei thema’s en varianten.

  1. Playmobil Princess Groot prinsessenkasteel 70447 (648 onderdelen)
  2. Playmobil City Life Groot Ziekenhuis met Inrichting 70190 (512 onderdelen)
  3. Playmobil Family Fun PLAYMO Strandhotel 70434 (401 onderdelen)
  4. Playmobil Moderne Villa 4279 (391 onderdelen)
  5. Playmobil Novelmore Grote burcht van de Novelmore Ridders 70220 (374 onderdelen)
  6. Playmobil City Life Ingerichte Ziekenhuis Vleugel 70191 (297 onderdelen)
  7. Playmobil City Action politiebureau met gevangenis 6919 (256 onderdelen)
  8. Playmobil Country Boerderij met silo en dieren 70132 (255 onderdelen)
  9. Playmobil Dino Rise Dino Rock 70623 (238 onderdelen)
  10. Playmobil Star Trek U.S.S. Enterprise 70548 (148 onderdelen)

1. Playmobil Princess Groot Prinsessenkasteel 70447 (648 onderdelen)

PLAYMOBIL Princess Groot Prinsessenkasteel - 70447
PLAYMOBIL Princess Groot Prinsessenkasteel – 70447

Het allergrootste Playmobil kasteel komt uit de Princess serie, met 648 onderdelen en een omvang van 80 cm lang, 47 cm breed en 82 cm hoog is dit echt een gigantisch princessenkasteel. De allergrootste Playmobil set die je kunt vinden. Deze set is voorzien van alles wat je je maar kunt bedenken. Een princessen academie, vele ruime kamers, torens en trappen, een romantische troonzaal en een mooi aangeklede keuken. In de kledekamer kun je allerlei verschillende jurken en accessoires proberen en passen. In de torenkamer of op het balkon kan Princess Betty met genieten van het uitzicht op de kasteeltuin.

Leeftijd: 4-14 jaar
Aantal onderdelen: 648
Playmobil categorie: Princess

Wat ook gaaf is aan dit grote Playmobil kasteel, is dat het later uitgebreid kan worden met een Princess Kleedkamer, Princess Eetzaal en Princess Muziekkamer, zo maak je dit allergrootste Playmobil kasteel nog groter!

Playmobil Princess Groot Prinsessenkasteel 70477 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Playmobil City Life Groot Ziekenhuis met inrichting 70190 (512 onderdelen)

PLAYMOBIL City Life Groot ziekenhuis met inrichting - 70190
PLAYMOBIL City Life Groot ziekenhuis met inrichting – 70190

Dit groot Playmobil ziekenhuis is geen kleine set, het bestaat uit maar liefst 512 onderdelen! De set zelf heeft een lengte van 70 cm, 31 cm breed en is 34 cm hoog. In deze grote Playmobil set is echt aan alles gedacht, er is een operatiekamer met verlicht scherm, draaibaar controlelampje en verschillende medische apparaten. Er is een lift en een rolstoelvriendelijke badkamer op de bovenverdieping en ontzettend veel kleine accessoires voor uren speelplezier.

Leeftijd: 4-14 jaar
Aantal onderdelen: 512
Playmobil categorie: City Life

Deze set bevat vier verschillende unieke Playmobil figuren. Het ziekenhuis zelf is volledig ingericht met een wachtruimte, patiëntenkamer, operatiekamer en er is een lift die echt gebruikt kan worden. Aan alle medische apparaten en onderdelen is gedacht om het de patiënten zo goed mogelijk te maken in dit grote Playmobil ziekenhuis.

Playmobil City Life Groot Ziekenhuis met inrichting 70190 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Playmobil Family Fun PLAYMO Strandhotel 70434 (401 onderdelen)

PLAYMOBIL Family Fun PLAYMO Strandhotel - 70434
PLAYMOBIL Family Fun PLAYMO Strandhotel – 70434

Dit gigantisch grote hotelgebouw van het Playmo Beach Hotel is een waar oord voor een familievakantie op het strand. Je kunt jezelf inchecken bij de receptie, wordt verwelkomd door de vriendelijke hotelhond, de gasten mogen verblijven in mooi ingerichte bungalows en de omgeving is voorzien van een kinderzwembad, in het hoofdgebouw bevind zich de buffetruimte en het restaurant. De afmetingen van de receptie zijn 31 x 23 x 30 cm, de bungalow is 29 x 22 x 19 cm.

Leeftijd: 4-14 jaar
Aantal onderdelen: 401
Playmobil categorie: Family Fun

In deze grote Playmobil set zit ontzettend veel, met 401 onderdelen is het een gigantisch set. De vijf Playmobil figuren en een baby maak je hier vanzelf naar hun zin. Er zijn heerlijke bedden, een comfortabele badkamer, een zonneterras, buitenzwembad met glijbaan, het hotel-restaurant met lekkere snacks. Er is een hoofdgebouw met receptie en restaurant, twee bungalows met zonneterras en een kinderzwembad, alles is volledig ingericht.

Playmobil Family Fun PLAYMO Strandhotel 70434 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Playmobil Moderne Villa 4279 (391 onderdelen)

PLAYMOBIL Moderne Villa - 4279
PLAYMOBIL Moderne Villa – 4279

Een van de grootste Playmobil sets is dit groot woonhuis van Playmobil, nummer 4279. De afmetingen van dit grote Playmobil woonhuis uit de serie City Life is maar liefst 67 bij 43 en 48 cm hoog. Zoals we gewend zijn van Playmobil, zijn ook hier diverse accessoires meegeleverd, denk bijvoorbeeld aan een barbecue, tuinmeubelen en een terras.

Leeftijd: 4-10 jaar
Aantal onderdelen: 391
Playmobil categorie: City Life

Deze grote Playmobil set bestaat uit een compleet gemeubileerd huis bestaande uit grote kamers die verdeeld zijn over twee verdiepingen. Er is meer dan genoeg ruimte voor dit Playmobil gezin om in te trekken. De set heeft een uittrekbare luifel, werkende deurbel, een terras en in de set zitten 4 nieuwe Playmobil figuren in, twee volwassenen en twee kinderen en daarnaast een hond.

Playmobil Moderne Villa 4279 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Playmobil Novelmore Grote burcht van de Novelmore Ridders 70220 (374 onderdelen)

PLAYMOBIL Novelmore Grote burcht van de Novelmore ridders - 70220
PLAYMOBIL Novelmore Grote burcht van de Novelmore ridders – 70220

Deze grote burcht, wat haast een groot kasteel is van de Novelmore Ridders is geen kleintje te noemen. Met 374 onderdelen en afmetingen van 57 cm lang, 79 cm breed en 44 cm hoog is dit een van de grootste Playmobil sets verkrijgbaar. Hier strijden de heldhaftige ridders van Novelmore tegen de opstandige Burnham Raiders, waar na decennia van vrede een oud conflict naar voren komt. De ridders worden beschermd door de machtige kasteelmuren en maken gebruik van een balista met waterpijlen om zich te verdedigen.

Leeftijd: 6-14 jaar
Aantal onderdelen: 374
Playmobil categorie: Novelmore

De set bestaat uti creatieve wapens, geavanceerde verdedigingssystemen en ontzettend veel werkende mogelijkheden. Deze grote Playmobil set werd in 2019 genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. In de set zitten verder vier Novelmore personages waaronder Koning John, prins Aqwynn, Dario Da Vanci en Lord Francis Forthwind, een paard, een wolf en ontzettend veel ridderaccessoires die gebruikt kunnen worden.

Playmobil Novelmore Grote burcht van de Novelmore Ridders 70220 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Playmobil City Life Ingerichte Ziekenhuis Vleugel 70191 (297 onderdelen)

PLAYMOBIL City Life Ingerichte ziekenhuis vleugel - 70191
PLAYMOBIL City Life Ingerichte ziekenhuis vleugel – 70191

In de serie City Life zit naast het eerdere ziekhuis wat we tegen kwam ook deze grote ziekenhuis vleugel van 297 onderdelen. De twee sets zijn daarnaast ook erg goed om met elkaar te combineren. In dit drukke ziekenhuis is er altijd van alles te beleven. Deze ziekenhuisvleugel is 31 cm lang, 60 cm breed en 20 cm hoog. En er is hier van alles te beleven, zo is er een bijvoorbeeld operatiekamer die uitgerust is met een lichtfunctie waar een constant of een knipperend wit lich aan- en uitgeschakeld kan worden.

Leeftijd: 3-12 jaar
Aantal onderdelen: 297
Playmobil categorie: City Life

Maar er is veel meer moois, een brievenbus die kan worden geopend en gevuld, een wachtkamer, operatiezaal en een patiëntenkamer, een ingang die via de trap of via de oprijplaat bereikt kan worden door de dubbele deur, rapporten die in het scherm geschoven kunnen worden, gipsverbanden die gepersonaliseerd kunnen worden, en er zijn 4 Playmobil figuren inbegrepen.

Playmobil City Life Ingerichte Ziekenhuis Vleugel 70191 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Playmobil City Action Politiebureau met gevangenis 6919 (256 onderdelen)

PLAYMOBIL City Action Politiebureau met gevangenis - 6919
PLAYMOBIL City Action Politiebureau met gevangenis – 6919

Als je van actie houdt, is het Playmobil City Action Politiebureau een ontzettend mooie set voor jou. Dit grote Playmobil pakket is voorzien van 256 onderdelen en is 45 cm lang, 26 cm breed en 63 cm hoog. In en rondom het politiebureau is van alles te beleven, een boef die in de boeien wordt geslagen, het maken van vingerafdrukken en foto’s van voor- en zijaanzicht, een bruikbare cel, en een alarm wat afgaat wanneer de boef ontsnapt.

Leeftijd: 4-10 jaar
Aantal onderdelen: 256
Playmobil categorie: City Action

De inbegrepen Playmobil politieagenten nemen snel posities in en gebruiken hun accessoires en geweren uit de voorraadkast om daarna vliegensvlug achter de boef aan te gaan. Deze set heeft allerlei mooie bewegende onderdelen, zoals de poort aan de voorzijde van het politiebureau en de celdeur, een ontsnappingsmuur waarmee de boef kan ontsnappen en meer.

Playmobil City Action politiebureau met gevangenis 6919 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Playmobil Country Boerderij met silo en dieren 70132 (255 onderdelen)

PLAYMOBIL Country Boerderij met silo en dieren - 70132
PLAYMOBIL Country Boerderij met silo en dieren – 70132

Met dit grote Playmobil pakket ga je op avontuur in een compleet boerderijthema. Op deze Playmobil boerderij is van alles te beleven, er is een silo, opslag, melkmachine, vrachtlift, een stal waar dieren kunnen verblijven, een wasplaats waar de koe schoongemaakt kan worden, en er is een hooizolder waar balen hooi op gebracht kunnen worden dankzij de lier. Natuurlijk zijn er ook ontzettend veel verschillende dieren aanwezig in de set, waaronder een kat, koeien, varkens, muizen en vogels.

Leeftijd: 4-14 jaar
Aantal onderdelen: 255
Playmobil categorie: Country

De set bestaat uit 255 onderdelen en heeft een omvang van 50 bij 46 cm lang en breed en 28,5 cm hoog. Er zijn drie Playmobil figuren inbegrepen in deze grote Playmobil set en diverse accessoires zoals een kruiwagen, hekken, graan en grassen en veel meer.

Playmobil Country Boerderij met silo en dieren 70132 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Playmobil Dino Rise Dino Rock 70623 (238 onderdelen)

PLAYMOBIL Dino Rise Dino Rock - 70623
PLAYMOBIL Dino Rise Dino Rock – 70623

In dit grote Playmobil pakket zitten 238 onderdelen waaronder drie Playmobil figuren, een verbogen dinosaurus en allerlei accessores om een dinosaurus te kunnen vangen. In het testlab worden stenen geanalyseerd en wordt er gewerkt aan een nieuwe boorrobot om dwars door de Dino rock te breken. Maar, niet alle aanwezigen vinden dat even verstandig. Team Dino Rise is in de buurt en houdt een oogje in het zeil vanuit de boomhut.

Leeftijd: 5-10 jaar
Aantal onderdelen: 238
Playmobil categorie: Dino Rise

In deze set zitten veel verschillende indrukwekkende effecten. Wanneer er een energiesteen wordt geplaatst en wordt verwijderd, worden er verschillende licht-, geluid en vibratie effecten geactiveerd van de Dino Rock. En wanneer drie verschillende energiestenen op de juiste manier worden geplaatst, zal het magische portaal naar de wereld van dino’s zich openen. En daar is meer dan genoeg spannends aan te treffen! In deze set zit daarnaast een boorvoertuig en drie verschillende Playmobil figuren.

Playmobil Dino Rise Dino Rock 70623 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Playmobil Star Trek U.S.S. Enterprise 70548 (148 onderdelen)

PLAYMOBIL Star Trek U.S.S. Enterprise - 70548
PLAYMOBIL Star Trek U.S.S. Enterprise – 70548

Qua afmetingen hoort dit Playmobil Star Trek U.S.S. Enterprise NCC-1701 model tot de allergrootste Playmobil sets met een breedte van maar liefst 100 cm! Verder is het voertuig 34 cm lang en 48 cm hoog. Deze Playmobil set gaat een stap verder dan standaard Playmobil, daardoor is dit spel ook meer bedoelt voor oudere kinderen of zelfs volwassenen. Er is een AR-app die in verbinding staat met dit Playmobil toestel, waarmee je toegang krijgt tot de geluids- en visuele effecten en daarnaast een Star Trek game.

Leeftijd: 10-99 jaar
Aantal onderdelen: 148
Playmobil categorie: Star Trek

Dit prachtige model van het indrukwekkende U.S.S. Enterprise NCC-1701 schip bevat alles wat je zou verwachten. De iconische brug en de constructie alleen al zijn schitterend gemaakt. Het dak kan worden afgenomen waarna het gebruikt kan worden om scènes uit de serie na te spelen of nieuw avontuur kan creëren en beleven. De werkruimtes zijn ingericht volgens de oorspronkelijke indeling en er zijn allerlei effecten die gestart kunnen worden, zoals de dilithiumkern in de machinekamer die een storing van de Warp Drive kan simuleren. Mocht je er niet mee gaan spelen, is dit daarnaast een schitterend verzamelobject dat op een standaard geplaatst kan worden of zelfs kan worden opgehangen.

Playmobil Star Trek U.S.S. Enterprise 70548 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie