Top 10 grootste K’NEX pakketten, bouwwerken en bouwsets (2023)

Je bekijkt nu Top 10 grootste K’NEX pakketten, bouwwerken en bouwsets (2023)
Grootste K'NEX sets

Ieder jaar brengt LEGO seizoen gerelateerde producten aan, waaronder de LEGO Kerst collectie. In dit artikel geven we jou een overzicht van de leukste LEGO Kerst artikelen van dit jaar. We hebben de mooiste, meest bijzondere en de leukste LEGO Kerst producten voor jou bij elkaar gezocht.

De top 10 grootste K’NEX bouwpakketten

Groot, groter, grootst met deze 10 grote K’NEX bouwpakketten! Dit zijn de 10 grootste K’NEX sets op volgorde van groot naar klein. We beginnen de lijst met een set van ruim 8000 onderdelen!

  1. K’NEX Gigantische reuzenrad bouwset 1,83 meter (8548 onderdelen)
  2. K’NEX Architecture – London Eye Bouwset (1861 onderdelen)
  3. K’NEX Architecture – Golden Gate Bridge (1536 onderdelen)
  4. K’NEX Architecture – Eiffel Tower Bouwset (1470 onderdelen)
  5. K’NEX Supernova Blast achtbaan (800 onderdelen)
  6. K’NEX Bouwsets (705 onderdelen)
  7. K’NEX Constructiekraan (679 onderdelen)
  8. K’NEX Gemotorizeerde Rode jeep (682 onderdelen)
  9. K’NEX Thrill Ride Dragon Revenge Achtbaan (578 onderdelen)
  10. K’NEX Titanfall Angel City Escape (541 onderdelen)

1. K’NEX Gigantische reuzenrad bouwset 1,83 meter (8548 onderdelen)

K'NEX Gigantische Reuzenrad Bouwset
K’NEX Gigantische Reuzenrad Bouwset

Het allergrootste K’NEX pakket is dit gigantische reuzenrad van maar liefst 1 meter 83 hoog! Met 8548 onderdelen ben je wel even zoet, dit is veruit het grootste bouwpakket van K’NEX wat verkrijgbaar is. Het torenhoge reuzenrad is motorisch aangedreven met een motor die werkt op 2 AA batterijen.

Leeftijd: 16-99 jaar
Aantal onderdelen: 9548

K’NEX heeft allerlei mooie producten, van achtbanen tot architecturale bouwwerken, maar wanneer je het allergrootste K’NEX pakket wilt zal het een reuzenrad worden. Hoewel je natuurlijk allerlei andere bouwwerken kunt maken door gebruik te maken van alle onderdelen die in deze set zitten. Op internet bijvoorbeeld zijn allerlei mooie bouwtekeningen te vinden waardoor je er echt van alles van kunt maken.

K’NEX Gigantische Reuzenrad bouwset is verkrijgbaar bij bol.com.

2. K’NEX Architecture – London Eye Bouwset (1861 onderdelen)

K'NEX Architecture - London Eye
K’NEX Architecture – London Eye

K’NEX architecture is wat ons betreft de mooiste serie die K’NEX gelanceerd heeft. In die serie maak je architecturale bouwwerken van overal ter wereld na. De London Eye bouwset is daar een perfect voorbeeld van, hierin maak je natuurlijk het meest iconische reuzenrad in London na. De replica bevat 1861 onderdelen en is ongeveer 60 cm hoog.

Leeftijd: 7-14 jaar
Aantal onderdelen: 1861

Extra mooi aan dit K’NEX bouwwerk is dat al het materiaal wit en zwart is gekleurd, waardoor het object mooi weggezet kan worden op een kast, tafel of een vitrinekast. De London Eye Bouwset is het grootste K’NEX pakket uit de Architecture reeks van K’NEX.

K’NEX Architecture London Eye Bouwset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. K’NEX Architecture – Golden Gate Bridge (1536 onderdelen)

K'NEX Architecture - Golden Gate Bridge
K’NEX Architecture – Golden Gate Bridge

De Golden Gate bridge is een prachtige hangbrug die we kennen uit de opening van de Baai van San Francisco. De brug is de verbinding tussen het schiereiland van San Francisco en Marin Country. Dit prachtig mooie object uit de K’NEX Architecture serie bestaat uit 1536 onderdelen en is maar liefst 100 cm lang wanneer volledig opgebouwd.

Leeftijd: 7-14 jaar
Aantal onderdelen: 1536

Met deze bouwset maak je zelf je eigen replica van de iconische Golden Gate Bridge. Net als de andere K’NEX Architecture pakketten is ook dit een prachtig object voor verzamelaars.

K’NEX Architecture Golden Gate Bridge is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. K’NEX Architecture Eiffel Tower (1470 onderdelen)

K'NEX Architecture - Eiffel Tower
K’NEX Architecture – Eiffel Tower

Ok de vierde plek van grootste K’NEX pakketten staat K’NEX Architecture Eiffel Tower, bestaande uit 1470 onderdelen en uitgebracht in het jaar 2020. Deze prachtige replica van de Iconische Eifeltoren is een prachtige toren van maar liefst 74 cm hoog wanneer uitgebouwd.

Leeftijd: 7-14 jaar
Aantal onderdelen: 1470

Deze K’NEX replica van de Eiffeltoren lijkt sprekend op de echte. De onderdelen zijn in tegenstelling tot de meeste K’NEX pakketten niet gekleurd, waardoor deze miniatuur versie niet van echt te onderscheiden is. Voor verzamelaars en liefhebbers van architectuur is dit een prachtig bouwwerk.

K’NEX Architecture Eiffel Tower is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. K’NEX Supernova Blast Achtbaan (800 onderdelen)

K'NEX Supernova Blast Achtbaan
K’NEX Supernova Blast Achtbaan

De grootste K’NEX achtbaan die als bouwpakket verkrijgbaar is, is de Supernova Blast Achtbaan van maar liefst 800 onderdelen. Deze grote K’NEX achtbaan is aangedreven met een motor dankzij 3 C batterijen, die overigens niet standaard in de set inbegrepen zitten. De baan is maar liefst 6,5 meter lang en bevat glow-in-the-dark onderdelen, waardoor deze in het donker ook mooi oplicht.

Leeftijd: 12-99 jaar
Aantal onderdelen: 800

Deze achtbaan wordt bijna 1 meter hoog en bevat flexi-rods onderdelen waarmee je gebogen baanstukken kunt creëren. En mocht je nu het standaard model K’NEX achtbaan gemaakt hebben, dan zit er in deze set ook gewoon een instructie om er een tweede achtbaan van te maken.

K’NEX Supernova Blast Achtbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. K’NEX 705 onderdelen bouwset (705 onderdelen)

K'NEX 705 onderdelen - Bouwset
K’NEX 705 onderdelen – Bouwset

Deze bouwdoos van K’NEX heeft geen standaard model, maar is eigenlijk veel completer dan dat. Je krijgt niet één instructie maar zelfs 70 verschillende instructies om je eigen K’NEX modellen te maken! Van auto’s, vliegtuigen, zeedieren en veel meer dan dat.

Leeftijd: 7-12 jaar
Aantal onderdelen: 705

Je krijgt 700 verschillende K’NEX onderdelen, die op allerlei manieren te combineren zijn. De meeste modellen uit de instructies kun je één voor één bouwen, doordat je vaak haast alle onderdelen dient te gebruiken om één van de objecten te maken.

K’NEX 705 onderdelen bouwset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. K’NEX Constructiekraan (679 onderdelen)

K'NEX Constructiekraan
K’NEX Constructiekraan

Deze constructiekraan van K’NEX is een hele grote. De torenhoge constructiekraan bestaat uit 679 onderdelen en ook nog eens over een eigen motor. De gemotoriseerde hijskraan kan alle kanten op die je maar wilt, en je kunt hem op drie verschillende manieren besturen. Kun jij de goederen helpen verplaatsen, laden en lossen?

Leeftijd: 9-12 jaar
Aantal onderdelen: 679

Deze K’NEX kraan is een goede technische set die veel jongens en meiden blij zal maken. Je hebt hier echt wat inzicht nodig om de constructiekraan in elkaar te krijgen. Het leukste van alles is dat het geheel ook nog kan bewegen. Je kunt de haak van de kraan van voor naar achter laten bewegen, je kunt de lijn laten vieren en ophalen en je kunt de volledige kraan laten ronddraaien. Erg leuk om dus ook mee te spelen.

K’NEX Constructiekraan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. K’NEX Gemotoriseerde Rode Jeep (682 onderdelen)

K'NEX Gemotorizeerde Rode Jeep
K’NEX Gemotorizeerde Rode Jeep

Van de gemotoriseerde constructiekraan gaan we gelijk door naar de volgende grote K’NEX set van 682 onderdelen. Deze rode Jeep heeft een motor op batterijen die je zelf in elkaar kunt zetten. De Jeep heeft draaiende wielen en bestaat uit vooral rood en grijs gekleurde staafjes en koppelstukken.

Leeftijd: 9-12 jaar
Aantal onderdelen: 682

De Rode Jeep zelf kan rijden door middel van de motor, en er kan gestuurd worden. Ook de deuren kunnen open gemaakt worden en zelfs de achterklep kan echt open en sluiten. In onze ogen is dit een van de mooiste K’NEX sets wat betreft bewegende onderdelen. Het leuke is dat de wielen en de motor natuurlijk ook goed gecombineerd kunnen worden in andere bouwwerken of voertuigen die je zelf bedenkt.

 K’NEX Gemotoriseerde Rode Jeep is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. K’NEX Thrill Ride Dragon Revenge Achtbaan (578 onderdelen)

K'NEX Thrill Ride - Dragon Revenge Achtbaan
K’NEX Thrill Ride – Dragon Revenge Achtbaan

Met 578 onderdelen is deze grote K’NEX achtbaan ook weer geen kleintje! De baan van de achtbaan is meer dan 3 meter lang en is geschikt voor bouwers die van een beetje spanning houden. Er zit een brandend kasteel in de doos, een draak die aanvalt, auto met lichtfunctie en een oranje met rode vuurvlam rails met een gemotoriseerde kettinglift.

Leeftijd: 7-12 jaar
Aantal onderdelen: 578

Deze K’NEX achtbaan vinden wij vooral geschikt voor jongere bouwers die ook willen spelen met de K’NEX set. De achtbaan kan het autotje zelf omhoog takelen dankzij de kettinglift en vervolgens laten vieren over de baan.

K’NEX Thrill Ride Dragon Revenge Achtbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. K’NEX Titanfall Angel City Escape (541 onderdelen)

K'NEX Titanfall - Angel City Escape
K’NEX Titanfall – Angel City Escape

Eigenlijk is dit het enige pakket in deze lijst van grootste K’NEX pakketten met een heel sterk thema. De set K’NEX Titanfall Angel City Escape is een grote set die thematisch is gemaakt. Je probeert af te dalen naar Angel City en te ontsnappen voordat vijandelijke troepen jou te pakken krijgen.

Leeftijd: 7-12 jaar
Aantal onderdelen: 578

In deze set zitten 4 bouwbare figuren, 2 piloten en 2 spectres, je kunt met de meegeleverde functies langs muren rennen en tussen gebouwen door springen. Maar je moet wel blijven opletten, want dankzij de stationery turrets kan er gemakkelijk toegeslagen worden.

K’NEX Titanfall Angel City Escape is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie