Top 10 grappige en humoristische boeken (2023)

Je bekijkt nu Top 10 grappige en humoristische boeken (2023)
Grappigste en humoristische boeken

Een origineel cadeau om iemand te geven is een grappig of humoristisch boek. Zelfs voor mensen die niet van lezen houden is dit leuk, met een grappig boek kun je het daardoor eigenlijk nooit verkeerd doen. In dit artikel laten wij je zien met welke grappige en humoristische boeken je iemand zeker te weten vrolijk maakt. Het zijn grappige en luchtige boeken die voor iedereen goed te lezen zijn.

Onze top 10 grappigste boeken

Met deze 10 humoristische, grappige en gewoon vrolijke boeken maak je iedereen blij. Of het nu voor jezelf is of een cadeau voor iemand anders.

  1. Nederland onder het systeemplafond
  2. Taal voor de leuk
  3. Wat als?
  4. Ga lekker zélf in je kracht staan
  5. 999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt
  6. De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door
  7. Alleen maar nette mensen
  8. Het dagboek van Bridget Jones
  9. Stuur me een berichtje
  10. Weigevoel

1. Nederland onder het systeemplafond – Marcel van Roosmalen

Nederland onder het Systeemplafond
Nederland onder het Systeemplafond

Het systeemplafond, wie kent het eigenlijk niet. Een ophangsysteem dat onder een reeds bestaand plafond wordt gehangen, en daartussen wordt alles weggewerkt, van elektriciteit tot ventilatie. Maar hebben we het over het systeemplafond, dan denk je direct aan saai, efficiënt en ontzettend handig om dingen in te verbergen. En het mooiste van alles, iedereen zit er onder of je nu eigenlijk wilt of niet.

Dit boek is tot de nok toe gevuld met droge humor. Het staat vol met onzinnige bijeenkomsten die onder een systeemplafond gehouden worden. Kortom, uitermate geschikt voor een plaats in onze lijst met de 10 grappigste en humoristische boeken.

Marcel heeft een prachtige schrijfstijl en de aanvullende foto’s van Jan Dirk laten je volledig in de situatie getrokken worden. Dit is een van de grappigste boeken die je kunt vinden, al moet je wel wat van humoristisch droog geschreven boeken houden.

Nederland onder het systeemplafond is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Taal voor de leuk – Paulien Cornelisse

Taal voor de leuk
Taal voor de leuk

Paulien Cornelisse is een liefhebber van de Nederlandse taal. Met Taal voor de leuk schreef ze alweer haar derde taalboek. Waar ze met een compleet boek ingaat op alles wat haar fascineert aan de Nederlandse taal.

Het boek is luchtig, grappig maar gelijktijdig is het ook diepgaand geschreven over onze prachtige Nederlandse taal. Een boek waar je iets van kan opsteken, maar gelijktijdig ook om kan grinniken en lachen.

Waarom gebruiken we bijvoorbeeld de efficiënt, de culinair en de leuk? En kan dat zomaar? Paulien gaat hier om een humoristische manier op in. En daar blijft het niet bij, 256 pagina’s met grappig taal vermaak. Met recht één van de grappigste boeken, en helemaal voor taalliefhebbers, van dit moment.

Taal voor de leuk is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Wat als? – Randall Munroe

Wat als?
Wat als?

In dit boek behandelt Randall Munroe, een oud medewerker van NASA, vragen waar je waarschijnlijk nog nooit van je leven aan gedacht hebt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer iedereen op de aarde dicht op elkaar gaat staan en vervolgens allemaal gelijktijdig springt. Wat gebeurt er dan vervolgens wanneer iedereen weer tegelijk neerkomt op de aarde?

Maar er staat nog veel meer moois in, waar je wat van opsteekt maar waar je ook vermakelijk om kunt lachen. Wat gebeurt er wanneer je geld met je eigen printer zou kunnen printen, wat is daar het gevolg van voor de wereld? En van hoeveel meter hoogte moet je een steak laten vallen om hem gaar te krijgen op het moment dat de steak de grond weer raakt?

328 pagina’s vol met grappige, bijzondere maar wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op hypothetische vragen. Vooral voor volwassen mannen vinden wij dit een ontzettend leuk en grappig boek, bijvoorbeeld voor vaderdag of een verjaardag.

Wat als? is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Ga lekker zelf in je kracht staan – Japke-d. Bouma

Ga lekker zelf in je kracht staan
Ga lekker zelf in je kracht staan

Japke-d. Bouma schrijft onder andere voor nrc.next en het NRC handelsblad hoe je overleeft op kantoor, ze heeft al eerder leuke boeken uitgebracht zoals de kantoorjungle (2013) de survivalgids voor de kantoorjungle (2015) met haar nieuwste boek Ga lekker zelf in je kracht staan waar nog meer kantoorjargon de revue passeert.

Voor iedereen die werkt op kantoor is dit een hilarisch boek, en daar is geen woord van overdreven. Het boek is leuk om te lezen en luchtig geschreven, misschien kan de werkelijkheid nog wel grappiger zijn dan cabaret.

Een ideaal grappig boek als cadeau voor iemand die op kantoor werkt, zijn jubileum viert, of het team of de afdeling verwisselt voor een andere baan.

Ga lekker zelf in je kracht staan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. 999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt – Herman Boel

999 Feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt
999 Feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt

999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt is een boek geschreven door Herman Boel. Het staat uit 320 pagina’s met in totaal, hoe kan het ook anders, 999 feiten. En aan die feiten heb je gewoonweg helemaal geen fluit. Maar grappig is het wel!

Je leert bijvoorbeeld dat een wolk gemiddeld ongeveer een half miljoen kilo weegt, en dat je in andere landen moet uitkijken met het opsteken van je duim. Of dat er in de Nederlandse taal helemaal geen woorden zijn die rijmen op twaalf of herfst.

Dit boek is vooral grappig en humoristisch om aan iemand te geven als cadeau. Vooral leuk voor wereldontdekkers of vaders. Met dit boek heb je één van de grappigste en minder serieuze boeken in handen om iemand cadeau te geven.

999 feiten waar je meestal helemaal niets aan hebt is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. De Cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door – Herman Flinkers

De cursus 'Omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door
De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door

Tjah, zegt de titel van dit boek eigenlijk niet gewoon genoeg? Herman Flinkers heeft zijn best gedaan, althans, hij geeft aan dit boek niet eens zelf geschreven te hebben (hoe dan?), en dat blijkt aan de verkoopcijfers. Dit is hét boek wat iedereen doet glimlachen, zelfs wanneer je maar een heel klein stukje leest.

Het is een boek wat je niet in één keer van voor tot achter moet uitlezen. Maar dagelijks gewoon een klein stukje moet lezen, of op momenten wanneer dingen net even tegen zitten weet Herman je al te raken. Dit is bijna geen boek meer, maar een medicijn met een lading vol humor.

De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door van Herman Flinkers is een prachtexemplaar wat thuis hoort in onze toplijst met 10 grappige boeken. Met kop en schouders steekt dit boek boven de massa uit.

De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Alleen maar nette mensen – Robert Vuijsje

Alleen maar nette mensen
Alleen maar nette mensen

Met het boek Alleen maar nette mensen van Robert Vuijsje, lees je jezelf als een boekworm door het boek heen. Je kunt er smakelijk om lachen, maar gelijktijdig lees je ook een prachtige roman over David, een man van Joodse afkomst die woont in Amsterdam Oud-Zuid. Een nette wijk, waar veel blanken wonen.

David maakt hier van alles mee, hij ondervindt dat mensen tegen hem aankijken als een allochtoon, doordat hij een donkere huid heeft en zwarte haren. David gaat daardoor op zoek naar zijn identiteit, want bij wie voelt hij zich eigenlijk op zijn gemak en thuis?

Robert Vuijsje stereotypeert alle bevolkingsgroepen in dit boek, waardoor het grappig is om te lezen. Dit is één van de enige boeken in deze lijst met humoristische boeken die ook echt een verhaal overbrengen. Wanneer je een boek zoekt voor iemand die graag een roman leest, maar ook wil lachen, is dit een uitstekende keuze.

Alleen maar nette mensen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Het dagboek van Bridget Jones – Helen Fielding

Het dagboek van Bridget Jones
Het dagboek van Bridget Jones

In het dagboek van Bridget Jones lees je alles over het vrolijke leven van Bridget Jones. In haar vrolijke leven gaat deze jonge vrouw de strijd aan tegen overmatige consumptie van alcohol, calorieën, sigaretten en het allesoverheersende verlangen naar haar prins op het witte paard.

Een heerlijk romantisch en komisch boek, waar je vrolijk doorheen kunt lezen. Er gebeuren allerlei grappige dingen in haar leven waardoor het boek nooit verveelt. Dit is één van die boeken waar je aan begint, en eigenlijk niet meer zult neerleggen voordat je het best uitgelezen. Niet voor niets staat het daardoor in ons overzicht met de grappigste boeken.

Het dagboek van Bridget Jones is een wereldwijd succes, er zijn miljoenen exemplaren van verkocht en het boek is uitgebracht in meer dan 40 landen.

Het dagboek van Bridget Jones is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Stuur me een berichtje – Jill Mansell

Stuur me een berichtje
Stuur me een berichtje

Jill Mansell is een bestsellerauteur die al ruim 30 boeken op haar naam heeft staan. Ze weet prachtige feelgood romans te schrijven die bomvol humor zitten. Stuur me een berichtje is er daar één van.

Dit boek gaat over een vrouw die opnieuw moet beginnen, want waarom moest ze nou zo nodig haar ware gevoelens in een brief zetten? Eigenlijk was die brief alleen bedoeld voor haar beste vrienden, en niet voor het gehele internet.

De boeken van Jill Mansell lezen ontzettend makkelijk weg, af en toe zijn ze dan wel wat voorspelbaar, maar dat maakt het juist zo heerlijk ontspannend om doorheen te lezen.

Stuur me een berichtje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Weigevoel – Cindy Pieterse

Weigevoel
Weigevoel

Cindy Pieterse reageert op de tijd van nu met influencers, social media, coaches en fitgirls. Het is een vette knipoog naar de actualiteit en ons inconsequente gedrag. Herkenbaar, maar een ontzettend humoristisch geschreven boek waar je geregeld van in de lach zal schieten.

In Weigevoel staat Dena aan een paaltje in een strook gras gewoon een geit te zijn. Dena is een geit het charisma, ze trekt mensen aan die hun verhaal willen doen. En dat praten met Dena helpt. Dena denkt daar overigens het hare van. Maar dan verandert alles, wanneer ze wordt ontdekt door een influencer. Haar populariteit komt tot ongekende hoogte, en voor ze het weet loopt alles helemaal uit de hand.

Het boek Weigevoel van Cindy Pieterse is een must have voor mensen die van humor houden. Bijzonder grappig om de realiteit eens door de ogen van een geit te bekijken.

Weigevoel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie