Top 10 beste racebanen van Carrera (2023)

Je bekijkt nu Top 10 beste racebanen van Carrera (2023)
Beste Carrera Racebanen

Thuis racen op een racebaan is een bijzonder leuke bezigheid voor kinderen en voor volwassenen. Leeftijd doet er eigenlijk helemaal niet toe wanneer je een kwalitatief goede racebaan hebt. De racebanen van Carrera staan met stip bovenaan als het om de beste racebanen gaat. En die zijn er in verschillende soorten en maten, hoe zorg je er nu voor dat je een goede keuze maakt als het om een racebaan gaat? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Carrera racebanen en geven we jou tips en advies over de diverse varianten zoals Carrera Go, Carrera Digital, Carrera Go Plus, Carrera Digital 143 of Carrera Evolution. Er is meer dan genoeg keuze!

Maar wat zijn nu precies de beste racebanen van Carrera? Wij nemen je in dit artikel mee in de verschillende varianten en soorten en geven jou advies voor uren speelplezier.

Top 10 beste Carrera racebanen

Waar je een racebaan aankoopt, wil je het liefste een kwalitatief goede racebaan waar je jaren mee vooruit kunt. Wij zetten voor jou de 10 beste Carrera racebanen op een rij.

  1. Carrera Digital 124 Double Victory (9,30 meter)
  2. Carrera Digital 132 Grid ‘n Glory (7,30 meter)
  3. Carrera Digital 132 GT Face Off (8,00 meter)
  4. Carrera Go DTM Master Class (8,90 meter)
  5. Carrera Go Racing Heroes (5,30 meter)
  6. Carrera Go Race The Track (6,20 meter)
  7. Carrera Go Disney Cars Let’s Race (6,20 meter)
  8. Carrera Go Racebaan max Speed (6,30 meter)
  9. Carrera Go Nintendo Mario Kart Mach 8 (5,30 meter)
  10. Carrera Go Cars Speed Challenge (4,90 meter)

1. Carrera Digital 124 Double Victory (9,30 meter)

Carrera DIG124 Double Victory
Carrera DIG124 Double Victory

Wanneer je voor de meest geavanceerde en de allerbeste racebanen wilt gaan, dank om je uit bij de Carrera Digital 124 serie. Deze banen hebben kwalitatief de beste baanonderdelen, auto’s, auto-onderdelen en accessoires. De beste racebaan set om te beginnen met Carrera Digital 124 is de Double Victory baan van 9,30 meter lengte. Deze baan is gebouwd op schaal 1:24 en heeft opgebouwd een afmeting van 255 bij 309 cm. Nu is de baan op het oog niet zo spectaculair, maar wel onbetwist kwalitatief de allerbeste.

Liefhebbers weten wel dat de Carrera Digital 124 reeks de beste van de beste banen zijn, en vaak blijft het dan niet bij alleen de basisbaan. Voor deze reeks zijn alle onderdelen namelijk los verkrijgbaar, alle diverse soorten baanstukken, pit lanes, losse auto’s, verschillende graden bochten, digitale rondetellers, baanwisselstukken op rechte delen of in bochten, steil curve bochten, enzovoorts.

In de set Carrera Digital 124 Double Victory zitten twee baanwissels en verschillende bochten. Het fijne van deze baan is dat de bochten en rails extra breed zijn, waardoor je harder door de bochten kunt racen of driftend door de bochten kunt rijden. Het fijne van deze racebaan is daarnaast ook dat de bediening draadloos verloopt. Je kunt op een Digital 124 racebaan vier auto’s gelijktijdig laten rijden en doormiddel van de baanwissels elkaar proberen in te halen. De Carrera Digital 124 reeks is absoluut de meest geavanceerde en kwalitatief beste racebaan van Carrera.

Totale baanlengte: 9,30 meter
Schaalmodel: 1 op 24
Afmetingen racebaan: 309 x 255 cm
Inbegrepen auto’s: Porsche 911 RSR 956 Design en Porsche 911 Pink Design

Carrera DIGITAL 124 Double Victory is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Carrera DIGITAL 132 Grid ’n Glory (7,30 meter)

Carrera DIG132 Grid 'n Glory
Carrera DIG132 Grid ’n Glory

Voor liefhebbers van racebanen is een baan uit de Carrera DIGITAL 132 reeks een prachtig cadeau. Deze banen hebben veel meer mogelijkheden en zijn veel gedetailleerder dan bijvoorbeeld de Carrera Go reeks. De baan is wat breder en groter met een schaal van 1 op 24, net als de voertuigen op schaal 1:32, terwijl de Carrera Go reeks 1 op 43 is. Door die grotere wagens zitten er ook veel meer details in, zoals voorlichten, achterlichten en remlichten.

De Carrera DIGITAL reeks heeft echt veel meer te bieden dankzij de digitale features zoals een rondeteller, die de actuele positie in de race zal bijhouden, maar ook de beste tijd weergeeft op een LCD-display. Je kunt ook gemakkelijk de snelheid en de tussentijd meten tussen wagens. Alsof je een echte race aan het simuleren bent.

Het fijne van de Carrera Digital racebanen is dat de handregelaars draadloos zijn en er in totaal maar liefst 6 verschillende voertuigen op de baan kunnen rijden. Carrera Digital racebanen zijn ook uit te bouwen tot over de 10 meter lengte, dat komt door de extra aansluiting voor stroomdoorvoer waarop je een los verkrijgbare 14,8 volt transformator kunt aansluiten.

Wanneer je al kennis hebt gemaakt met een simpelere baan en je racehobby naar een hoger niveau wilt tillen, dan is deze Carrera DIGITAL 132 Grid ’n Glory baan van 7,30 meter een absolute aanrader. Je kunt met deze set met maximaal 6 bestuurders gelijktijdig racen. In deze set zit ook een wissel waar je met één druk op de knop kunt wisselen van baan om andere auto’s af te troeven.

Totale baanlengte: 7,30 meter
Schaalmodel: 1 op 24 (auto 1:32)
Afmetingen racebaan: 305 x 170 cm
Inbegrepen auto’s: Audi R8 LMS en BMW M6 GT3

Carrera DIGITAL 132 Grid ’n Glory is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Carrera Digital 132 GT Face Off (8,00 meter)

Carrera DIG132 GT Face Off
Carrera DIG132 GT Face Off

Deze set is net een stapje groter dan de Carrera Digital 132 Grid ’n Glory. Op deze baan krijg je namelijk niet alleen een wissel, maar ook een rijbaanwissel met een curve naar rechts. Zo heb je twee locaties waar je van baan kunt wisselen, om op die manier een meer competitieve race te hebben met je tegenstanders. Ook op deze baan kun je rijden met 6 wagens gelijktijdig, waarvan er twee zijn inbegrepen in de set: een Porsche 911 RSR en een Ford GT.

Buiten dat deze set een klein stukje langer is dan de voorgaande racebaan, is deze set vrijwel identiek. Ook voor deze racebaan geldt dat dit een absoluut goede racebaan is, maar meer geschikt is voor mensen die al weten dat ze een racebaan fantastisch vinden. Anders raadt ik je aan om te gaan voor een baan uit de Carrera Go reeks, die aanzienlijk minder kostbaar zijn.

Totale baanlengte: 8,00 meter
Schaalmodel: 1 op 24 (auto 1:32)
Afmetingen racebaan: 305 x 170 cm
Inbegrepen auto’s: Porsche 911 RSR en Ford GT.

Carrera DIGITAL 132 GT Face Off is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Carrera Go DTM Master Class (8,90 meter)

Carrera GO!!! DTM Master Class
Carrera GO!!! DTM Master Class

Deze racebaan uit de Carrera Go serie is een stap groter en sneller dan de meeste andere banen uit deze reeks. De rechte stukken zijn langer maar er zitten ook meer baandelen en accessoires in die de baan completer maken. Voor de geringe meerprijs is dat echt wel veel waar voor je geld in vergelijking met een aantal goedkopere racebanen.

In deze set zitten bijvoorbeeld twee loopings en meerdere bochten. Waaronder ook schuin hangende of hellende bochten waar je razend snel doorheen kunt racen, haast zonder het gas los te houden. De speed controllers hebben een turbo knopje voor extra snelheid. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je drie aanbevolen banen creëren uit deze set om steeds weer een andere route te kunnen afleggen. Natuurlijk is de set uit te breiden met de Carrera uitbreidingsets en losse baanonderdelen, zoals bijvoorbeeld een schans voor de rechte stukken.

Totale baanlengte: 8,90 meter
Schaalmodel: 1 op 43
Afmetingen racebaan: 220 x 98 cm
Inbegrepen auto’s: Twee Audi RS 5 (Ekström en Rast)

Carrera Go DTM Master Class is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Carrera GO!!! Racing Heroes (5,30 meter)

Carrera GO!!! Racing Heroes
Carrera GO!!! Racing Heroes

Er zijn meerdere belangrijke redenen waarom deze racebaan uit de reeks Carrera GO in onze top 10 staat, en de eerste daarvan is dat deze racebaan betaalbaar is én lang! Met 530 cm baanlengte heb je een ideale starter set om kennis te maken met racebanen. Nog leuker, is dat je kunt racen met de enige echte formule 1 wagen van Max Verstappen, of je neemt de Mercedes van zijn concurrent Louis Hamilton.

Deze baan is prijstechnisch gezien interessant en vooral compleet. Van startpositie, een 90 graden en 180 graden bocht en een lange 270 graden bocht, en nog specialer is de looping waar je razendsnel doorheen kunt racen, maar houdt je direct na de looping wel even in, want die 270 graden bocht moet je niet te snel nemen.

Totale baanlengte: 5,30 meter
Schaalmodel: 1 op 43
Afmetingen racebaan: 176 x 68 cm
Inbegrepen auto’s: Aston Martin en Mercedes

Carrera Go Racing Heroes is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Carrera Go Race The Track (6,20 meter)

Carrera Go!!! Race The Track
Carrera Go!!! Race The Track

Het grotere broertje van de racebaan set Carrera Go Racing Heroes. Deze set is 6,20 meter lang, terwijl Racing Heroes 5,30 meter lang is. In essentie krijg je een soortgelijke baan, maar je krijgt hier wel andere extra’s buiten de bijna 1 meter extra lengte op de racebaan. Carrera Go Race The Track heeft namelijk buiten de loopings ook twee baanwissels en versmallingen.

Dat klinkt niet zo speciaal, maar je moet wel extra alert zijn bij deze track, je moet namelijk die baanwissels nemen tijdens de race. Dat is wel zo eerlijk, bij meerdere rondes moet iedere speler identiek hetzelfde parkoers afleggen. Maar, tijdens de baanwissels moet je elkaar wel ontwijken, anders lig je naast de baan.

Terwijl Racing Heroes meer een recht toe recht aan baan is, is Race The Track wat geavanceerder en is er meer om rekening mee te houden tijdens de race zelf. Wij vinden Race The Track sowieso een betere baan, waar je alerter moet zijn en daardoor is de racebaan zelf interessanter. Deze baan is daardoor ook voor oudere spelers leuker.

Totale baanlengte: 6,20 meter
Schaalmodel: 1 op 43
Afmetingen racebaan: 200 x 88 cm
Inbegrepen auto’s: Lamborghini Huracán GT3 en Ferrari 488 GT3.

Carrera Go Race The Track is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Carrera Go Disney Cars Let’s Race! (6,20 meter)

Carrera GO!!! Cars Let's Race!
Carrera GO!!! Cars Let’s Race!

Carrera Go Cars Let’s Race is een thema racebaan van Disney Cars. Op deze baan race je met Lightning McQueen en Jackson Storm. Deze baan is vooral voor jongere spelers een leuk cadeau vanaf 6 jaar.

De baan zelf is 620 cm lang en heeft opgebouwd 183 bij 113 cm ruimte nodig. De baan zelf is wat eenvoudiger met een enkele looping, een versmalling waar de auto’s op de verschillende banen elkaar wel kunnen raken en als laatste een kruispunt waar vanzelfsprekend de racewagens elkaar kunnen raken.

Totale baanlengte: 6,20 meter
Schaalmodel: 1 op 43
Afmetingen racebaan: 183 x 113 cm
Inbegrepen auto’s: Disney Picar Cars Lightning McQueen, Disney Pixar Cars Jackson Storm

Carrera Go Disney Cars Let’s Race is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Carrera Go Racebaan Max Speed (6,30 meter)

Carrera GO!!! Max Speed
Carrera GO!!! Max Speed

De naam van deze racebaan geeft het al een beetje aan, Carrera Go Max Speed is een snelle baan met lange rechte stukken, een looping en een 90 graden bocht die omhoog staat waardoor je er met meer snelheid doorheen kunt racen. Ook in deze racebaan set kun je rijden met de Red Bull formule 1 wagen van Max Verstappen of kun je aan boord gaan van zijn concurrent Lewis Hamilton in zijn Mercedes.

Carrera Go Max Speed is in onze ogen een geschikte baan voor kleinere kinderen, doordat de baan weinig hindernissen heeft waar de auto’s elkaar kunnen raken. Dat maakt het racen eenvoudiger en controleerbaarder. Er is één punt waar de auto’s in elkaar kunnen rijden, dat is het kruispunt in de racebaan waar wanneer ongelukkig getimed de auto’s kunnen crashen. Dat houdt het natuurlijk ook wel spannend!

Totale baanlengte: 6,30 meter
Schaalmodel: 1 op 43
Afmetingen racebaan: 175 x 122 cm
Inbegrepen auto’s: Red Bull van Max Verstappen, Mercedes van Lewis Hamilton

Carrera Go Max Speed is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Carrera Go Nintendo Mario Kart Mach 8 racebaan (5,30 meter)

Carrera GO!!! Nintendo Mario Kart 8
Carrera GO!!! Nintendo Mario Kart 8

Voor liefhebbers van Mario Kart is dit de ultieme thematische racebaan met twee Mario Kart wagens van de coureurs Mario en Luigi op schaal 1:43. En deze baan is een groot hindernis spektakel met een looping, steile 90 graden bocht, kruispunt en een wegversmalling waar de Mario Karts elkaar kunnen raken.

Deze baan is 5,30 meter lang, niet de langste maar wel met scherpe bochten en genoeg uitdagingen. Het leuke van deze baan is dat je er twee voorgeschreven banen van kunt maken, één met een kruispunt en de ander met een looping. Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag om je eigen baan te creëren, of zelfs verder uit te breiden met los verkrijgbare baandelen en elementen.

Totale baanlengte: 5,30 meter
Schaalmodel: 1 op 43
Afmetingen racebaan: 160 x 95 cm
Inbegrepen auto’s: Mario Kart met Mario en Kart met Luigi

Carrera Go Nintendo Mario Kart Mach 8 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Carrera Go Cars Speed Challenge (4,90 meter)

Carrera GO!!! Cars Speed Challenge
Carrera GO!!! Cars Speed Challenge

Op de laatste plek in onze top 10 mooiste en beste racebanen van Carrera hebben wij de Carrera Go Cars Speed Challenge geplaatst, een baan van 4,90 meter lengte. Deze baan is vrij recht toe recht aan met één looping en verder geen extra accessoires buiten de baan met drie bochten (90 graden, 180 graden en lange 270 graden).

Dit is de kleinste racebaan uit de Carrera Go serie in onze lijst, een ideale baan voor beginners die kennis willen maken met slotracen in een echte slotracebaan. Thematisch race je als McQueen tegen Jackson, of natuurlijk andersom in het Disney Cars thema.

Totale baanlengte: 4,90 meter
Schaalmodel: 1 op 43
Afmetingen racebaan: 159 x 68 cm
Inbegrepen auto’s: Lightning McQueen en Jackson Storm wagens

Carrera Go Cars Speed Challenge is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie