Mooiste decanteer karaf voor de lekkerste wijnen (2023)

Je bekijkt nu Mooiste decanteer karaf voor de lekkerste wijnen (2023)
Mooiste decanteer karaf voor wijn

In ons overzicht tref je de mooiste decanteer karaffen aan om rode wijnen nog lekkerder te laten smaken. Bovendien is een decanteer karaf prachtig om te zien op tafel. Ze zijn stijlvol, uniek en bijzonder waardoor ze erg goed als geschenk gebruikt kunnen worden om aan een liefhebber van wijn te geven. We geven jou een overzicht van de mooiste en beste wijn decanteer karaffen.

De mooiste wijn decanteerkaraf

In ons overzicht staan alleen prachtige decanteer karaffen, in iedere prijsklasse. Van een bijzondere decanteerkaraf van bekende merken, tot eenvoudigere karaffen die ook al ontzettend sierlijk op tafel zullen staan.

  1. Chef & Sommelier Grand Finale decanteerkaraf 1,40 liter
  2. Rogaska 1665 AUREA Decanter Parabola 1,20 liter
  3. Decanter Bourgoge wijnkaraf 1,50 liter
  4. Crystal Purche Decanteer Karaf 1,50 liter
  5. Leopold Vienna Reserv Dekanteer Karaf 0,70 liter
  6. Iitalla Decanter 1,90 liter
  7. Spiegelau Decanteerkaraf Authentis 1,0 liter
  8. Zwiesel Glas Belfesta Decanteerkaraf 0,75 liter
  9. Derlu Merlino Karaf 1,30 liter
  10. LYVA Decanteerkaraf 1,50 liter

1. Chef & Sommelier Grand Finale decanteerkaraf 1,40 liter

Een waar sierobject geschikt voor de beste wijnen is deze Chef & Sommelier Grand Finale karaf. Een ware eyecatcher voor op tafel met een bijzondere uitstraling.

Chef & Sommelier Grand Finale decanteerkara
Chef & Sommelier Grand Finale decanteerkara

Een prachtige decanteer karaf van uiterst hoge kwaliteit waarin wijn goed kan oxideren, wat resulteert in een aangenamere smaak.

Afmetingen: 35 cm diameter, hoogte 29 cm
Materiaal: Glas
Inhoud: 1,40 liter

Chef & Sommelier Grand Finale is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Rogaska 1665 AUREA Decanter Parabola 1,20 liter

Het merk Rogaska staat bekend om het meest toonaangevende wat betreft Decanteer karaffen. Dit merk produceert de mooiste karaffen van handgemaakt kristal.

Rogaska 1665 AUREA Decanter Parabola 1,20 liter
Rogaska 1665 AUREA Decanter Parabola 1,20 liter

Rogaska combineert functionaliteit en esthetiek en produceert de meest bijzondere producten van handgemaakt kristal. Ware kwaliteit en een bijzonder design wat ongetwijfeld het gesprek van de tafel zal worden.

Afmetingen: 32 cm breed, hoogte 28 cm
Materiaal: Kristal
Inhoud: 1,20 liter

Rogaska 1665 AUREA Decanter Parabola is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Decanter Bourgoge wijnkaraf 1,50 liter

Deze sierlijke wijnkaraf heeft een bijzondere krul in het kristal glaswerk. Ook deze decanteer karaf is handgemaakt en met de mond geblazen. De inhoud is voldoende om één volledige fles wijn in één keer te kunnen decanteren. Een fantastisch sierlijk object wat niet misstaat op tafel.

Decanter Bourgoge wijnkaraf 1,50 liter
Decanter Bourgoge wijnkaraf 1,50 liter

Deze Bourgoge wijnkaraf is ontzettend geschikt voor het verrijken van de smaak van wijnen. Door het grote oppervlak en de blootstelling aan lucht wordt de wijn verrijkt met zuurstof, waardoor de aroma’s veel beter tot haar recht komen.

Afmetingen: 25 cm breed, hoogte 41 cm
Materiaal: Kristal
Inhoud: 1,50 liter

Decanter Bourgoge wijnkaraf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Crystal Purche Decanteer Karaf 1,50 liter

Deze karaf is chique met een elegante uitstraling, maar is prijstechnisch gezien wat voordeliger dan de eerder genoemde. Dat heeft ermee te maken dat deze wijn decanteer karaf gemaakt is van glas in plaats van kristal. Daardoor overigens niet minder mooi, sterker nog wat ons betreft een schitterend design.

Crystal Purche Decanteer Karaf 1,50 liter
Crystal Purche Decanteer Karaf 1,50 liter

Deze U-vormige decanteer is handgeblazen en zorgt voor soepele rode wijntjes. De inhoud is voldoende om één fles wijn in één keer te decanteren. De grote opening is 35mm, waardoor de wijn gemakkelijk in de karaf geschonken kan worden. De kleinere opening van 15 mm kan gebruikt worden om de wijn te schenken.

Afmetingen: 20 cm breed, hoogte 32 cm
Materiaal: glas
Inhoud: 1,50 liter

Crystal Purche Decanteer Karaf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Leopold Vienna Reserv Dekanteer Karaf 0,70 liter

Deze stijlvolle dekanteer karaf van Leopold Vienna is een prachtig object om op tafel te plaatsen. Het middenstuk van deze decanter is hol, waardoor de wijn aan twee zijden zichtbaar in de fles zal zijn. Een blikvanger op tafel en een gemakkelijke karaf om mee te schenken.

Leopold Vienna Reserv Dekanteer Karaf 0,70 liter
Leopold Vienna Reserv Dekanteer Karaf 0,70 liter

Deze decanteer kan is van goede kwaliteit, heeft een fraai design en is gemakkelijk in de hand vast te houden. Dit model van Leopold Vienna is wat kleiner dan de meeste karaffen in deze lijst.

Afmetingen: 17 cm breed, hoogte 33 cm
Materiaal: glas
Inhoud: 0,70 liter

Leopold Vienna Reserv Dekanteer Karaf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Iittala Decanter 1,90 liter

Deze zeer brede wijn karaf van Iittala is strak en elegant vormgegeven. Juist door haar eenvoud is deze decanteer karaf bijzonder. De hals is wat smaller en loopt aan de onderzijde uit op een brede buik. De hals bied voldoende luchtstroming waardoor de wijn in de volle breedte van de fles goed kan ademen.

Iittala Decanter 1,90 liter
Iittala Decanter 1,90 liter

Deze decanter van Iittala past perfect bij de Italla Essence wijnglazen, prachtig om daar een set van te combineren. Let er wel op dat deze decanteer karaf met de hand afgewassen dient te worden, wat overigens van toepassing is voor de meeste karaffen.

Afmetingen: 20 cm breed, hoogte 20 cm
Materiaal: glas
Inhoud: 1,90 liter

Iitala Decanter is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Spiegelau Decanteerkaraf Authentis 1,0 liter

Het merk Spiegelau biedt prachtig glaswerk en zeer bijzondere decanteerkaraffen. Deze karaf komt uit de serie Authentis en is geschikt voor het decanteren van rode wijnen. Een smallere hals met een bredere buik waarin de wijn perfect kan ademen over het gehele oppervlak.

Spiegelau Decanteerkaraf Authentis 1,0 liter
Spiegelau Decanteerkaraf Authentis 1,0 liter

Al sinds de 16e eeuw wordt het glaswerk van Spiegelau in Duitsland op ambachtelijke wijze vervaardigd. De keuze valt op prachtig loodvrij kristalglas, wat na honderden keren wassen in de vaatwasmachine alsnog de volledige helderheid zal bewaren.

Afmetingen: 23 cm breed, hoogte 29 cm
Materiaal: kristalglas
Inhoud: 1,0 liter

Spiegelau Decanteerkaraf Authentis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Zwiesel Glas Belfesta Decanteerkaraf 0,75 liter

Deze elegant uitziende karaf is gemaakt door het merk Schott Zwiesel. Wat bijzonder is aan deze wijnkaraf, is dat het aan de buitenzijde een beschermlaag bied waardoor de vorming van druppels aan de hals vermeden worden.

Zwiesel Glas Belfesta Decanteerkaraf 0,75 liter
Zwiesel Glas Belfesta Decanteerkaraf 0,75 liter

Het merk Zwiesel voldoet aan de hoogste eisen die gebruikt worden door bekende hotels en hoogwaardige restaurants. Het elegante design van de smalle hals in combinatie met een brede buik, zorgt voor een optimale beluchting van rode wijn.

Afmetingen: 22 cm breed, hoogte 27 cm
Materiaal: kristalglas (Titan)
Inhoud: 0,75 liter

Zwiesel Glas Belfesta Decanteerkaraf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Derlu Merlino Karaf 1,30 liter

Een stijlvolle decanteer die prijstechnisch interessant is. Zeer goede kwaliteit glaswerk en een stakke, eenvoudige vormgeving zorgen voor een mooi object wat sierlijk op tafel zal staan.

Derlu Merlino Karaf 1,30 liter
Derlu Merlino Karaf 1,30 liter

Fijn aan deze decanteer karaf is dat de fles voorzien is van een kleine inkeping waarop je duim geplaatst kan worden. Dit geeft je meer grip op de karaf waardoor de wijn gemakkelijker gewalst kan worden.

Afmetingen: 22 cm diameter(breed), hoogte 21 cm
Materiaal: glas
Inhoud: 1,30 liter

Derlu Merlino Karaf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. LYVA Decanteerkaraf 1,50 liter

Rode wijn beluchten voor een meer smaakvolle ervaring is met deze decanteerkaraf een prachtige bezigheid. Deze decanteerkaraf heeft een stijlvol maar eenvoudig design. Een uitlopende hals die langzaam overgaat naar een brede ronde buik.

LYVA Decanteerkaraf 1,50 liter
LYVA Decanteerkaraf 1,50 liter

Deze karaf bestaat in twee formaten, 0,75 liter en 1,50 liter. Wij raden aan om te kiezen voor het exemplaar van 1,50 liter, waardoor je je ook prima één fles wijn kunt decanteren. De kleinere fles is voor het proces eigenlijk wat te klein. Maar wel bijzonder leuk om te gebruiken om een tafel tijdens een etentje mooi aan te kleden.

Afmetingen: 24 cm diameter(breed), hoogte 23 cm
Materiaal: glas
Inhoud: 1,50 liter

LYVA Decanteerkaraf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie