10 Leukste speelgoedkeukens en kinderkeukens vergeleken: advies en tips (2023)

Je bekijkt nu 10 Leukste speelgoedkeukens en kinderkeukens vergeleken: advies en tips (2023)
Leukste speelgoedkeukens

Voor kinderen is er niets leukers dan rollenspellen spelen in de leukste speelgoedkeukens. Op deze manier kunnen ze net zo zijn als volwassenen en daar dromen ze toch vaak over. In het keukentje bakken ze in hun droomwereld de lekkerste taarten of doen ze de afwas.

Er zijn heel veel verschillende kinderkeukens waar je uit kan kiezen. De prijzen lopen heel erg uiteen, van een keuken voor €50 tot een speelgoedkeuken van maar liefst €500. De meeste zijn gemaakt van hout, maar er zijn ook kinderkeukentjes van plastic.

We keken ook naar de hoeveelheid accessoires je bij het keukentje krijgt en of het speciale details heeft, zoals geluiden of echte functies. Maakt dit de speelgoedkeuken beter? Of hebben deze extra details geen invloed op hoe goed de keuken is? Wij zochten het voor je uit!

De 10 leukste speelgoedkeukens van dit moment

In een overzicht laten wij de leukste en mooiste speelgoedkeukens zien en geven wij onze kijk hierop. Welke kinderkeukens zijn het allerbeste?

  1. New Classic Toys Houten Speelkeuken
  2. Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken
  3. Little Dutch Speelgoed Houten Keuken
  4. Smoby Tefal 2-in-1 Clean Keuken
  5. Step2 Speelkeuken Grand Walk-In Wood Kitchen
  6. IsoTrade Kinderkeuken
  7. KidKraft Houten Kinderkeuken Let’s Cook
  8. Exit Yummy 300 Houten Buitenkeuken
  9. Vigatoys Houten Speelkeuken Luxe
  10. Spielwerk Speelkeuken Junior Chef

1. New Classic Toys Houten Speelkeuken

De New Classis Toys Houten Speelkeuken behoort zeker tot de leukste en beste kinderkeukens. De speelkeuken is uitgevoerd in blauw hout en heeft details in de kleuren wit en grijs. Je kunt de keuken ook krijgen in de kleuren roze en wit. De kookplaten op de keuken geven licht en maken ook echte keukengeluiden.

New Classic Toys Houten Speelkeuken
New Classic Toys Houten Speelkeuken

Daarnaast heeft de keuken ook heel veel accessoires. Zo krijg je er een pan met deksel bij, drie kooklepels en een ovenwant. Alles uitgevoerd in de stijl van de speelgoedkeuken zelf. Ook heeft de zijkant van deze keuken een krijtbord, waar je alle recepten op kunt noteren. Een zeer complete speelgoedkeuken voor kinderen.

New Classic Toys Houten Speelkeuken is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken

De Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken is een professionele en moderne kinderkeuken met verschillende accessoires. De keuken is gemaakt van hout en ziet er heel stevig uit. De oven en magnetron lijken net echt en zijn van het merk Miele. De knoppen kunnen draaien en deurtjes kunnen open.

Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken
Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken

Er zijn accessoires meegeleverd, zoals pannen en lepels. De kookplaat maakt geluid en heeft licht, zodat het lijkt alsof je echt aan het koken bent. Het keukentje is door de poten omhoog en omlaag te doen in hoogte verstelbaar. Heel veel ruimte neemt het niet in, want het heeft niet zulke grote afmetingen.

Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Little Dutch Speelgoed Houten Keuken

Zoals je van Little Dutch speelgoed gewend bent is alles gemaakt van hout. Zo ook aan dit speelgoedkeukentje dat een geweldig cadeau is voor peuters en kleuters. Ook na de kleutertijd is dit keukentje nog geschikt voor het schoolgaande kind. Je kunt namelijk de poten verstellen in hoogte zodat de kinderen nog steeds goed aan het aanrecht kunnen staan.

Little Dutch Speelgoed Houten Keuken
Little Dutch Speelgoed Houten Keuken

De knoppen van de speelgoedkeuken maken klikgeluiden als je er aan draait. Er zijn een aantal accessoires meegeleverd, zoals pannetjes, een peper en zout stel en kookgerei. De keuken heeft een mintgroene kleur en een mooie houten afzuigkap. Ook hangt er een klok boven de spoelbak die je kindje zelf op een gewenste tijd kan zetten.

Little Dutch Speelgoed Houten Keuken is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Smoby Tefal 2-in-1 Clean Keuken

De Smoby Tefal 2-in-1 Clean Keuken is niet alleen een speelgoedkeuken, maar ook een attribuut om het schoonmaken in huis te spelen. De keuken is gemaakt van plastic en heeft ontzettend veel accessoires. Zo zitten er glazen, borden, messen en lepels bij de keuken, maar ook een bezem, wasknijpers en een strijkijzer voor het schoonmaakgedeelte.

Smoby Tefal 2-in-1 Clean Keuken
Smoby Tefal 2-in-1 Clean Keuken

De keuken is zeer compleet met een oven, koelkast, koffiezetapparaat en een spoelbak. Ook zit er een wasmachine inbegrepen in de keuken en is er een strijkplank. Er worden allerlei verpakkingen van echte producten uit de supermarkt meegeleverd, zodat je het dagelijkse leven echt kan naspelen.

Smoby Tefal 2-in-1 Clean Keuken is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Step2 Speelkeuken Grand Walk-In Wood Kitchen

De Step2 Speelkeuken Grand Walk-In Wood Kitchen is dé speelgoedkeuken onder de speelgoedkeukens. Deze kinderkeuken is gebouwd in een hoek, waardoor je een echte inloopkeuken hebt. Er zit onder andere een kookplaat, oven, wasbak en magnetron in. Ook zijn er allerlei lades en kastjes en heb je zelfs een enorme koelkast tot je beschikking.

Step2 Speelkeuken Grand Walk-In Wood Kitchen
Step2 Speelkeuken Grand Walk-In Wood Kitchen

De keramische kookplaat geeft licht en is heel realistisch nagemaakt. Er zijn 15 accessoires meegeleverd, zoals pannen en lepels, maar ook fruit en groente om mee te koken. De Step2 Speelkeuken is gemaakt voor echte chefkoks en zeer compleet. Je hebt ruim 3 jaar garantie op de kinderkeuken.

Step2 Speelkeuken Grand Walk-In Wood Kitchen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. IsoTrade Kinderkeuken

De kinderkeuken van IsoTrade behoort tot de leukste speelgoedkeukens, omdat deze zeer uniek is. Het maakt namelijk de meest realistische geluiden en heeft verschillende functies die echt werken. Zo heeft het gaspitje een ingebouwde verdamper die ervoor zorgt dat er echt stoom uit de pannen komt. De kraan in het keukentje werkt ook echt. Als je water in de gootsteen gooit pompt de kraan het weer naar boven en komt er echt water uit de kraan.

IsoTrade Kinderkeuken
IsoTrade Kinderkeuken

De afzuigkap maakt geluiden en heeft ook een lamp, zodat je tijdens het koken meer kunt zien. De keuken is uitgerust met verschillende accessoires zoals een braadpan met deksel, een suikerpot en een bestekset. Een veelzijdige kinderkeuken, waar peuters en kleuters de mooiste verhalen in kunnen spelen.

IsoTrade Kinderkeuken is verkrijgbaar bij bol.com.

7. KidKraft Houten Kinderkeuken Let’s Cook

Deze realistische keuken geeft je kinderen uren speelplezier. De kookpitten van deze kinderkeuken geven licht en maken geluid, zodat het lijkt of er echt iemand aan het koken is. De deurtjes van de oven en de magnetron kunnen open en dicht. Als je aan de knoppen draait hoor je een klikgeluid.

KidKraft Houten Kinderkeuken Let’s Cook
KidKraft Houten Kinderkeuken Let’s Cook

Het design van de keuken is zeer modern. Zo zit er niet een kookplaat in, maar heb je mooie gaspitjes. De kraan ziet eruit als een kraan zoals in een restaurant met een ‘douche’ functie. Aan de zijkant van de keuken hangt een mobiele telefoon om al je vrienden uit te nodigen voor het diner.

KidKraft Houten Kinderkeuken Let’s Cook is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Exit Yummy 300 Houten Buitenkeuken

Naast de leukste speelgoedkeukens voor binnen, kun je natuurlijk ook gaan voor een buitenkeuken. Ook voor kinderen bestaan er buitenkeukens, waar ze naar hartenlust met natuurlijk materiaal in kunnen koken. Zo kunnen ze lekker met modder spelen of gras gebruiken als groenten. Het keukentje heeft een echt werkende kraan. Je kunt hier de tuinslang op aansluiten.

Exit Yummy 300 Houten Buitenkeuken
Exit Yummy 300 Houten Buitenkeuken

Er zitten knoppen op die kunnen draaien en bij het oventje kunnen de deuren open. Er zitten leuke attributen bij het keukentje om het spelen nog leuker te maken. Zo zitten er pannen bij en verschillende etenswaren. Ook hangt er een krijtbord op in de keuken, zodat je je recepten kan noteren. De speelgoedkeuken is voorzien van een zonnescherm, zodat je kindje niet verbrandt van de zon als hij of zij buiten speelt.

Exit Yummy 300 Houten Buitenkeuken is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Vigatoys Houten Speelkeuken Luxe

De Vigatoys Houten Speelkeuken Luxe is de meest realistische en veelzijdige keuken met alles erop en eraan. Hij is enorm groot en is vast een succes bij je kinderen. De keuken is gemaakt van hout en wit geverfd. De keuken heeft een afzuigkap, magnetron, vaatwasser, koelkast, diepvries, oven, gootsteen en kookplaat. Hij is uitermate compleet en veelzijdig.

Vigatoys Houten Speelkeuken Luxe
Vigatoys Houten Speelkeuken Luxe

De keuken heeft een lepelrek en een pannenset. Het aanrechtblok heeft een kraan en knoppen waaraan je kan draaien. Er is een voorraadkastje voor de kleine spulletjes. De koelkast heeft een eierrek en een flessenrek en de vaatwasser heeft twee afdruiprekken die je uit kan schuiven. Naast dat het een complete speelgoedkeuken is, is het ook een prachtige eyecatcher voor in je huis.

Vigatoys Houten Speelkeuken Luxe is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Spielwerk Speelkeuken Junior Chef

De Spielwerk Speelkeuken Junior Chef sluit onze lijst van leukste speelgoedkeukens en kinderkeukens af. Deze mooie rood met witte keuken is een lust voor het oog voor zowel kinderen als volwassenen. De keuken heeft een gootsteen, kookplaat, koelkast, vaatwasser, oven en magnetron. Hij is dus van alle gemakken voorzien.

Spielwerk Speelkeuken Junior Chef
Spielwerk Speelkeuken Junior Chef

De keuken kan meegroeien, want hij is in hoogte verstelbaar. Zo kunnen de kinderen er op alle leeftijden mee spelen. Maar liefst 38 accessoires zijn te gebruiken in deze houten keuken. Ook zijn er stickers meegeleverd om de keuken te personaliseren. De keuken geeft licht bij onder andere de drankautomaat. De draaiknoppen klikken en er zit een bartafel aan de keuken.

Spielwerk Speelkeuken Junior Chef is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Wat maakt een goed speelgoedkeukentje?

Een goede speelgoedkeuken is van alle gemakken voorzien. Er is minimaal een kookplaat en een kraan met gootsteen aanwezig, maar een meer completere keuken heeft ook een oven, magnetron en koelkast. Het is gemaakt van hout of stevig plastic en gaat jaren mee. Een manier waarop de kinderkeuken in hoogte verstelbaar is, is dus ook mooi meegenomen. Zo groeit je kindje mee met de speelgoedkeuken en kan hij of zij er langer van genieten.

Voor kinderen is een kaal keukentje ook niet leuk, dus een aantal accessoires om al gelijk te kunnen spelen met de keuken zou wat ons betreft wel bij een goede speelgoedkeuken horen. Een aantal pannen of lepels maken de keuken speelklaar.

Wil je echt een goede kinderkeuken kopen dan zijn interactieve elementen ontzettend leuk om te hebben. Een kraan waar echt water uitkomt bijvoorbeeld of een kookplaat die pruttelende geluiden maakt, waardoor het lijkt alsof je echt aan het koken bent. Licht en geluid maken een speelgoedkeuken levensecht en zijn dus een goede toevoeging om het spel nog realistischer te maken.

Vanaf welke leeftijd is een speelgoedkeukentje?

De meeste speelgoedkeukens zijn geschikt vanaf 3 jaar oud. Dit komt omdat kinderkeukens nog wel eens kleine materialen hebben, die makkelijk in te slikken zijn. De kleine slokdarm van een dreumes of jonge peuter zorgt ervoor dat voorwerpen vast kunnen blijven zitten en een bezoekje aan de dokter wil je niet brengen door je net gekochte speelgoedkeuken. Voor de wat oudere peuter of kleuter is de kinderkeuken dus meer geschikt. Vanaf deze leeftijd beginnen ze namelijk ook volwassenen na te doen en rollenspellen te spelen. Kinderen beelden zich echt in dat ze aan het koken zijn en willen het liefst net zo zijn als hun moeder.

Tot welke leeftijd kun je een speelgoedkeuken gebruiken?

Met een kinderkeuken kan gespeeld worden zo lang kinderen het leuk vinden. Of dit nu tot 8-jarige leeftijd is of tot 12-jarige leeftijd ligt aan hoe snel het kind volwassen is. Toch zijn er ook genoeg volwassenen die een kinderkeukentje nog steeds leuk vinden. Sommige speelgoedkeukens zijn ook gewoon een eyecatcher voor in huis en staan prachtig in de woonkamer.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie