Leukste speelgoed voor een kind van 5 jaar oud (2023)

Je bekijkt nu Leukste speelgoed voor een kind van 5 jaar oud (2023)
Leukste speelgoed kind van 5 jaar

Voor kinderen vanaf 5 jaar is er allerlei leuk speelgoed verkrijgbaar. Maar welk speelgoed is nu écht leuk om cadeau te geven aan een kind van 5? Wij geven je een overzicht van het leukste en meest populaire speelgoed voor kinderen van 5 jaar. Zo heb je altijd een leuk cadeau om te geven!

Top 10 beste speelgoed cadeaus voor een kind van 5 jaar

In ons overzicht staat het leukste speelgoed voor kinderen van 5 jaar. Dit kun je natuurlijk voor allerlei gelegenheden gebruiken. Voor een verjaardag, een bijzondere milestone die behaald is, Sinterklaas, Kerst of bij een andere gelegenheid. Wij geven je een grote lijst met inspiratie voor goede speelgoed cadeaus.

  1. Bouwspeelgoed: LEGO City Vakantie Camper
  2. Bordspel: Monopoly Junior uitgave
  3. Educatief speelgoed: Ik Leer Schrijven
  4. Knutsel speelgoed: PLAY IT Kralen set XXL
  5. Knutsel speelgoed: Play-Doh Super Color Pack Klei
  6. Speelgoed om mee te bouwen: LEGO City Politiebureau
  7. Auto’s: Hot Wheels Action Wolkenkrabber speelset
  8. Speelset: Playmobil Country Ponypark
  9. Spellen: Wie is het?
  10. Educatief speelgoed: Paw Patrol leuke telspelletjes

1. Speelgoed om mee te bouwen: LEGO City Vakantie Camper

Bij het leukste speelgoed voor kinderen van 5 jaar behoort natuurlijk LEGO in onze lijst. Dit speelgoed is niet alleen leuk om mee te spelen, maar ontwikkeld daarnaast ook het motoriek en het brein. De onderdelen sorteren, de instructies goed volgen en het geheel in elkaar zetten. Niet alleen leuk, maar dus ook goed voor de ontwikkeling.

LEGO City Vakantie Camper
LEGO City Vakantie Camper

De LEGO City Vakantie Camper bestaat uit 190 onderdelen en bevat 3 minifiguren. Deze set heeft een aanbevolen minimum leeftijd van 5 jaar. Fijn is dat deze set goed geprijsd is, en je veel materiaal krijgt voor niet al te veel. Erg leuk om een kind van 5 die van bouwen houdt cadeau te geven.

LEGO City Vakantie Camper is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Bordspel: Monopoly Junior uitgave

Deze Junior uitgave van Monopoly is een heel leuk cadeau voor een kind van 5 jaar. Monopoly heeft natuurlijk een geluksfactor, maar het leert kinderen ook met rekenen, optellen en aftrekken. Deze versie van Monopoly Junior kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers, en is ontzettend leuk om samen met de familie te spelen.

Monopoly Junior uitgave
Monopoly Junior uitgave

Het leuke van deze Monopoly variant is dat er twee versies in één spel zitten. Het eerste niveau is heel goed te begrijpen en erg laagdrempelig, goed als warmloper. Het tweede niveau is wat lastiger, je kunt dan niet zo makkelijk alles meer kopen. De geldfactor speelt dan een belangrijke rol, erg goed voor de ontwikkeling van een kind.

Monopoly Junior is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Educatief Speelgoed: Ik Leer Schrijven

Voor een kind van 5 is het educatieve speelgoed Ik Leer Schrijven een leuk en passend cadeau. Kinderen van 5 jaar kunnen spelenderwijs letters en woordjes leren schrijven. Dankzij de handige lichtbak waarop blaadjes gehouden kunnen worden, leren kinderen gemakkelijk zelfstandig schrijven.

Ik Leer Schrijven
Ik Leer Schrijven

Ik Leer Schrijven bevat 20 verschillende kaarten met opdrachten in diverse niveaus. Je kunt daarmee kleine letters oefenen, hoofdletters, woordjes en de motorische schrijfvaardigheden verbeteren. Alle kaarten uit het spel zijn afwasbaar waardoor er steeds opnieuw geoefend kan worden.

Ik Leer Schrijven is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Knutsel speelgoed: PLAY IT Kralen set XXL

Knutselen en spleen met kralen met deze Kralen set XXL van PLAY IT. De set bevat meer dan 21.000 kralen in 24 verschillende kleuren van de regenboog. Ringetjes, metalen kraaltjes, elastisch draad en bedeltjes zijn inbegrepen om de mooiste patronen, armbandjes en meer te maken.

PLAY IT Kralen set XXL
PLAY IT Kralen set XXL

Ook zit er in deze set een klein schaartje, pincet en twee rijg naalden om de kraaltjes gemakkelijk mee te bevestigen aan de draad. Voor een kind van 5 jaar wat van knutselen houdt, kan hiermee flink gespeeld worden.

PLAY IT Kralen set XXL is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Knutsel speelgoed: Play-Doh Super Color Pack Klei

Knutselen is één van de favoriete bezigheden van kinderen van 5 jaar oud. Deze 20 verschillende kleuren Play-Doh boetseerklei biedt allerlei creatieve mogelijkheden in diverse kleuren. Kinderen vinden het fantastisch om eigen creaties te maken uit de kleurige klei.

Play-Doh Super Color Pack Klei
Play-Doh Super Color Pack Klei

Het leuke van deze klei is dat je er steeds iets anders van kunt blijven maken. Gewoon opnieuw beginnen en de vorm weer totaal anders maken. Voor een kind van 5 jaar is de klei van Play-Doh echt een aanrader.

Play-Doh Color Pack Klei is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Speelgoed om mee te bouwen: LEGO City Politiebureau

In onze lijst met het leukste speelgoed voor kinderen van 5 jaar is dit het tweede LEGO pakket wat je langs ziet komen. Dit LEGO City Politiebureau heeft maar liefst 668 onderdelen en 5 minifiguren in de doos zitten.

LEGO City Politiebureau
LEGO City Politiebureau

Bij dit politiebureau hoort echt van alles. Een politiehelikopter, grote politiejeep, het politiebureau met oprit en met een slagboom, kantoren en een gevangenis om een boef in te vangen. Kortom, buiten het in elkaar zetten is er daarnaast van alles te beleven.

LEGO City Politiebureau is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Auto’s: Hot Wheels Action Wolkenkrabber speelset

Met deze bijna 80 cm hoge wolkenkrabber toren van Hot Wheels heb je een ontzettend gave racebaan in handen. De baan is gemotoriseerd waardoor de auto’s door de baan heen geschoten worden, zo omhoog de toren in. Je kunt meer dan 20 auto’s bewaren in deze baan.

Hot Wheels Action Wolkenkrabber speelset
Hot Wheels Action Wolkenkrabber speelset

De baan is volledig uit elkaar te breken, en je kunt er eventueel ook een andere baan van maken dan de standaard baan. Nog leuker is dat je de baan ook kunt verbinden met andere banen van Hot Wheels, zo kun je blijven uitbreiden en raak je er niet zomaar op uitgekeken.

Hot Wheels Action Wolkenkrabber speelset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Speelset: Playmobil Country Ponypark

Onder het leukste speelgoed voor kinderen van 5 jaar horen natuurlijk speelsets, zoals deze Playmobil Country Ponypark set van 194 onderdelen. De set bevat een boerderij met een erf waar allerlei activiteiten te beleven zijn.

Playmobil Country Ponypark
Playmobil Country Ponypark

De boerderij bevat een hooizolder, allerlei verschillende dieren waaronder natuurlijk pony’s, katten en muizen. In totaal bevat de set 10 dieren en 3 speelfiguren. Kinderen van 5 jaar kunnen hier urenlang mee spelen, ze kunnen er hun fantasie in kwijt en bedenken allerlei verhaallijnen die zich afspelen op de boerderij.

Playmobil Country Ponypark is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Spellen: Wie is het?

Grote kans dat je het spel “Wie is het?” kent van vroeger. In dit leuke spel wat geschikt is voor kinderen van 5 jaar, is het de bedoeling dat je weet te raden wie jij bent. Terwijl de andere speler voor zichzelf probeert te raden wie hij of zij is.

Wie is het
Wie is het

Je probeert de juiste vragen te stellen om zo steeds meer personages weg te laten vallen. Waardoor je een steeds beter beeld krijgt wie je eigenlijk bent. Lukt het jou of je tegenstander eerder om er achter te komen welke persoon je bent?

Wie is het is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Educatief speelgoed: Paw Patrol leuke telspelletjes

Speelgoed voor een kind van 5 jaar wat educatief is en daarnaast ook ontzettend leuk is? Dit leuke speelgoed van Paw Patrol is houdt kinderen urenlang bezig en is daarnaast ontzettend leerzaam. Laat kinderen spelenderwijs kennis maken met cijfers, tellen, volgorde bepalen en nog veel meer.

Paw Patrol leuke telspelletjes 5 jaar
Paw Patrol leuke telspelletjes 5 jaar

Naast tellen leren kinderen ook plaatjes associeren met getallen en aantalen, en maken ze kennis met begrippen zoals ‘de middelste’ en ‘als laatste’. Met dit speelgoed voor een kind van 5 van Paw Patrol heb je urenlang plezier.

Paw Patrol leuke telspelletjes is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie