Het leukste speelgoed voor een kind van 4 jaar (2023)

Je bekijkt nu Het leukste speelgoed voor een kind van 4 jaar (2023)
Leukste speelgoed 4 jaar

In dit overzicht geven we jou inspiratie voor het leukste, beste en meest populaire speelgoed voor een kind van 4 jaar. Een variatie aan speelgoed wat erg geschikt is, past bij de fase waarin zij zelfstandig allerlei activiteiten willen oppakken. Ze zijn natuurlijk nog steeds heerlijk eigenwijs en hebben een grote fantasie. Dit speelgoed is niet alleen leuk voor een kind van 4, maar ondersteund ook in deze behoeften.

Top 10 leukste en beste speelgoed voor een kind van 4

  1. LEGO DUPLO Modulair Speelhuis
  2. Ik Leer Schrijven
  3. Strijkkralen PAW Patrol
  4. SmartGames Trucky 3
  5. Fantasy Forts Huttenbouwset
  6. Dunlop Trampoline 183 cm met veiligheidsnet
  7. Kinetic Sand Regenboogmix
  8. Play-Doh Klei Kassa speelset
  9. Electro Wonderpen Logisch denken
  10. Oma’s Woeste Waslijn spel

1. LEGO DUPLO Modulair Speelhuis

Bij het allerleukste speelgoed voor 4 jarigen hoort natuurlijk ook LEGO DUPLO. De bouwsets mogen voor een kind van 4 jaar al best wat complexer en groter worden. Dit Modulaire Speelhuis is daar een perfect voorbeeld van.

LEGO DUPLO Modulair Speelhuis
LEGO DUPLO Modulair Speelhuis

Met 129 onderdelen is dit voor een kleintje al aardig ingewikkeld. Wat meer uitdaging kan geen kwaad. Kinderen spelen graag rollenspellen over vader en moeder, met dit grote poppenhuis kan dat perfect. Met allerlei leuke DUPLO accessoires kan een kind hier dagenlang speelplezier aan beleven.

LEGO DUPLO Modulair Speelhuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Ik Leer Schrijven

Met Ik Leer Schrijven leert een kind van 4 jaar spelenderwijs letters en woordjes schrijven. Een hele goede extra voorbereiding op het eerste jaar van de basisschool. In de koffer van Ik Leer Schrijven zit een handige lichtbak waarmee kinderen zelfstandig kunnen leren schrijven.

Ik Leer Schrijven
Ik Leer Schrijven

Je kunt een kaart op de lichtbak plaatsen, vervolgens de opdrachten uitvoeren en als laatste de lichtbak aanzetten om te controleren of wat jij hebt opgeschreven ook juist is. Deze set bevat 20 opdrachtkaarten die oplopen in moeilijkheidsgraad. Alles kun je bewaren in de handige koffer.

Ik Leer Schrijven is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Strijkkralen van PAW Patrol

Voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar zijn deze gave PAW Patrol strijkralen heel erg leuk speelgoed om eigen creaties mee te maken. Strijkkralen zijn goed voor het motoriek en concentratie. Kinderen kunnen er urenlang mee bezig zijn, maar dat kun je natuurlijk ook samen doen!

Strijkkralen van PAW Patrol
Strijkkralen van PAW Patrol

In deze set zitten natuurlijk strijkralen in diverse kleuren, een patroonvel, onderplaat voor de kralen, en strijkpapier om uiteindelijk wanneer het gelukt is om de kraaltjes op de juiste locatie te leggen het patroon definitief te maken tot een mooi vormpje.

Strijkkralen PAW Patrol zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. SmartGames Trucky 3

SmartGames zijn echte hersenkrakers. De Set Trucky 3 is speciaal bedoelt voor kinderen van ongeveer 4 jaar oud. In deze set zitten drie vrachtwagens waarin je 10 verschillende stukjes probeert te passen.

SmartGames Trucky 3
SmartGames Trucky 3

In de set zitten 48 verschillende opdrachten. Steeds per opdracht staat er opgeschreven welke stukjes nodig zijn om de opdracht te volbrengen. Je neemt de stukjes en probeert die in de vrachtwagens te laden die bij deze opdracht horen. Leuk speelgoed voor een kind van 4 en bovendien goed voor het ruimtelijk inzicht en probleemoplossend denken.

SmartGames Trucky 3 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Fantasy Forts Huttenbouwset

Welk kind van 4 droomt er niet van om een groot hut te bouwen van allerlei objecten? De tafel, dekens, stoelen, en nog veel meer. Met een huttenbouwset van Fantasy Forts wordt die droom pas echt werkelijkheid. Deze set bestaat uit 32 panelen die in elkaar geklikt kunnen worden naar een gewenste vorm.

Fantasy Forts Huttenbouwset
Fantasy Forts Huttenbouwset

Zo maak je een groot kasteel, fort of misschien wel een politiebureau. Met de fantasie van een 4 jarige kun je alle kanten op. De panelen klikken gemakkelijk in elkaar. Dit speelgoed is groot! Kinderen van 4 kunnen er gemakkelijk in, de gebouwen die gebouwd worden kunnen meters groot worden. Maar heel fijn, opgeruimd is het een klein stapeltje wat je zo weg stopt.

Deze Fantasy Forts Huttenbowuset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Dunlop Trampoline 183 cm met veiligheidsnet

Springen, spelen en ravotten met vriendjes en vriendinnetjes op een veilige trampoline met een veiligheidsnet, dat is speelgoed waar je een kind van 4 jaar écht blij mee maakt. Deze trampoline van Dunlop heeft een diameter van 183 en heeft een stevig en hoog veiligheidsnet.

Dunlop Trampoline met veiligheidsnet
Dunlop Trampoline met veiligheidsnet

De trampoline zelf heeft een draadkracht van 80 kg, en daarmee perfect voor meerdere kinderen van verschillende leeftijden. Het veiligheidsnet heeft een hoogte van 200 cm, waardoor kinderen veilig op de trampoline kunnen spelen.

Deze Dunlop Trampoline is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Kinetic Sand Regenboogmix

Dat spelen in de zandbak prachtig is voor kleine kinderen weet iedereen wel. Maar wist je dat je zand ook gewoon naar binnen kunt halen zonder er een rommeltje van te maken? Met de Kinetic Sand Regenboogmix haal je een dosis kinetisch zand in huis in prachtige kleuren. Met dit zand kun je bijzondere vormpjes maken en je kunt het heel gemakkelijk bewerken.

Kinetic Sand Regenboogmix
Kinetic Sand Regenboogmix

Het zand is plakkerig, maar glijdt alsnog heerlijk door je handen heen, het droogt nooit uit en je kunt ermee blijven spelen. Kinderen van 4 kunnen mooie laagjes maken in verschillende kleuren zand en dat vervolgens aanstampen met één van de vormpjes. Leuk speelgoed om samen met je kind van 4 mee te spelen.

Kinetic Sand Regenboogmix is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Play-Doh Klei Kassa speelset

Play-Doh maakt de allerleukste klei speelsets. Een kassa is normaal al ontzettend leuk om mee te spelen voor kinderen van 4 jaar. Maar met deze klei speelset kan alle fantasie naar boven worden gehaald. Kinderen kunnen zelf artikelen maken met de 4 verschillende soorten boetseerklei.

Play-Doh Klei Kassa speelset
Play-Doh Klei Kassa speelset

Gebruik de 5 verschillende uitdrukvormpjes om standaard vormpjes te maken, zoals melk en verschillende groenten. Reken de groenten vervolgens zelf af met zelfgemaakt geld met de vormpjes in de portefeuille voor muntjes en briefjes. Nog leuker, is dat de kassa geluidjes maakt en echt bonnetjes kan uitprinten.

Play-Doh Klei Kassa speelset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Electro Wonderpen Logisch Denken

Speelgoed van Electro ken je vast al wel. Het speelgoed is leerzaam, leuk en stimuleert de ontwikkeling van een kind van 4 jaar. Electro Wonderpen Logisch denken bevat 12 grote kaarten met daarop meer dan 90 vragen.

Electro Wonderpen Logisch Denken
Electro Wonderpen Logisch Denken

Door de punt van de electropen over het rondje bij de antwoordopties te bewegen, kan gecontroleerd worden of het antwoord goed of fout is. Bij een goed antwoord gaat er een muziekje spelen en het lampje branden.

Electro Wonderpen Logisch Denken is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Oma’s Woeste Waslijn spel

Lukt het jou om oma te helpen de was op te hangen? Dat lijkt allemaal ontzettend simpel, maar in Oma’s Woeste Waslijn, zoals de naam al doet vermoeden, is dat een hele kunst! Dit grappige spelletje is ontzettend leuk om samen met een kind van 4 jaar te spelen.

Omas Woeste Waslijn spel
Omas Woeste Waslijn spel

Dat Oma’s Woeste Waslijn een goede keuze is, blijkt ook wel dat dit spel in 2021 de Winnaar Speelgoed van het Jaar in categorie Kinderspel werd. Met dit bordspel kun je vrolijk met de gehele familie spelen. Het is grappig, vol verrassingen en spannend tot het laatste moment.

Oma’s Woeste Waslijn is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie