Leukste speelgoed voor een kind van 3 jaar oud (2023)

Je bekijkt nu Leukste speelgoed voor een kind van 3 jaar oud (2023)
Leukste speelgoed voor een kind van 3 jaar

Welk speelgoed is geschikt voor een 3 jarige kleuter? Wij hebben een lijst gemaakt met daarin goed en leuk speelgoed waar kinderen van 3 jaar uren plezier aan kunnen beleven. Het populairste, meest leerzame en vooral het leukste speelgoed voor 3 jarige.

Kinderen van 3 jaar zijn volop op ontdekking, ze leren praten, kunnen en willen steeds meer dingen zelfstandig doen. Worden een beetje eigenwijs en hebben een hele grote fantasie. Goed speelgoed ondersteund in deze behoeften.

Top 10 leukste speelgoed cadeaus voor een kind van 3 jaar

In ons overzicht staan de leukste soorten speelgoed voor kinderen van 3 jaar. Voor allerlei gelegenheden, een verjaardagsfeestje, Kerst, Sinterklaas of een leuk presentje wanneer een belangrijke prestatie is verricht, bijvoorbeeld zindelijk worden! Met deze lijst heb je inspiratie voor de leukste cadeaus voor een kind van 3 jaar.

  1. Little Dutch Speelgoed Houten Keuken
  2. Fisher-Price Doktersset
  3. Janod Magnetibook Dieren
  4. VTech Marble Rush Knikkerbaan
  5. LEGO DUPLO Alfabet Vrachtwagen
  6. Play-Doh Starter Tas Klei Speelset
  7. Ik Leer Op Weg Naar Groep 1 boerderijspel voor de hele familie
  8. Ravensburger PAW Patrol 4 in 1 puzzelbox
  9. Viltstiften set
  10. LEGO DUPLO Drijvende Dierentrein

1. Little Dutch Speelgoed Houten Keuken

Voor een driejarig kind is het heerlijk om speelgoed te geven waarmee ze een rollenspel kunnen spleen. Hiermee komt de ware fantasie van een kind van 3 jaar helemaal naar boven. Met de Little Dutch Speelgoed Houten Keuken kunnen kinderen zelf de lekkerste recepten maken en de ouders naspelen.

Little Dutch Speelgoed Houten Keuken
Little Dutch Speelgoed Houten Keuken

Het speelgoed van Little Dutch is volledig uit hout vervaardigd, stevig, sterk en duurzaam. Daarnaast is het veel mooier om te zien dan plastic speelgoed. Wat ons betreft behoort deze keukenset met zekerheid tot het leukste speelgoed voor een kind van 3 jaar.

Little Dutch Speelgoed Houten Keuken is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Fisher-Price Doktersset

Ook met dit speelgoed kan een kind van 3 jaar zijn of haar fantasie helemaal kwijt. In de rol van dokter kan een 3 jarige zijn of haar fantasie niet op. Deze Fisher-Price Doktersset bestaat uit een zachte dokterstas waarin alle spullen bewaard kunnen worden, een stethoscoop, bloeddrukmeter, thermometer, otoscoop, prik en een pleisterband.

Fisher-Price Doktersset
Fisher-Price Doktersset

Natuurlijk is het speelgoed veilig, zodat met de otoscoop de oortjes van kinderen niet beschadigd of bezeerd kunnen worden. Ook ideaal om samen met een kind van 3 jaar te oefenen om naar de echte huisarts te gaan.

Fisher-Price Doktersset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Janod Magnetibook over dieren

Kinderen vinden het ontzettend leuk om bezig te zijn met magneetjes. Dit magneetboek bestaat uit 30 verschillende magneetjes waarmee combinaties gemaakt kunnen worden. Daarnaast zitten er 10 voorbeeldkaartjes bij waarop staat hoe de diertjes eruit moeten gaan zien.

Janod magnetibook Dieren
Janod magnetibook Dieren

Puzzelen met magneten en het samenstellen van de leukste eigen creaties. Fantasie van 3 jarigen kan niet op met dit vrolijke magneetboek. Fijn is dat de magneetjes ook goed blijven plakken, maar zeker niet te vast zitten om er fijn mee te spelen.

Janod Magnetibook over dieren is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. VTech Marble Rush Knikkerbaan

De VTech Marble Rush Knikkerbaan bestaat uit 79 onderdelen waarmee je een uitdagend parcours maakt voor knikkers. Knikkers kunnen gelanceerd worden, door trechters, smalle doorgangen en bochten rollen. Op de baan activeren de knikkers allerlei lamp- en geluidseffecten.

VTech Marble Rush Knikkerbaan
VTech Marble Rush Knikkerbaan

Voor 3 jarigen is deze knikkerbaan nog wel net wat te ingewikkeld om helemaal zelf in elkaar te zetten. Maar vaders hebben er geen moeite mee om even samen te bouwen aan deze gave knikkerbaan. Het leuke is dat je later nog kunt uitbreiden, door andere sets uit de VTech Marble Rush serie te koppelen aan deze set.

VTech Marble Rush Knikkerbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. LEGO DUPLO Alfabet Vrachtwagen

Bij het leukste speelgoed voor kinderen van 3 jaar hoort natuurlijk ook LEGO DUPLO. Deze Alfabet Vrachtwagen zorgt er spelenderwijs voor dat kinderen van 3 jaar zonder problemen het alfabet leren. Met de 26 DUPLO letterstenen kan gesorteerd en gestapeld worden op de vrachtwagen. Natuurlijk kan de vrachtwagen ook rijden om bepaalde letters ergens naar toe te brengen.

LEGO DUPLO Alfabet Vrachtwagen
LEGO DUPLO Alfabet Vrachtwagen

In de set zitten ook 3 figuren, een beertje, jongen en meisje waarmee een kind van 3 zijn of haar rijke fantasie los kan laten. De LEGO DUPLO Alfabet Vrachtwagen staat garant voor veel speelplezier.

LEGO DUPLO Alfabet Vrachtwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Play-Doh Starter Tas Klei Speelset

Met de speelklei van Play-Doh kan een kind van 3 laten zien hoe creatief hij of zij al is. In deze starter set zitten alle benodigdheden die je nodig hebt om uren plezier te beleven met de speelklei. In de set zit allerlei gereedschap, om bijvoorbeeld te rollen, stempelen, uitdrukken, knippen of meer.

Play-Doh Starter Tas Klei Speelset
Play-Doh Starter Tas Klei Speelset

De set bestaat uit 4 potjes met Play-Doh speelklei, een schaartje, plastic mesje, uitdrukroller, roller, 4 verschillende uitdrukvormpjes en een opbergtas waarin je alle materialen kunt bewaren.

Play-Doh Starter Tas Klei Speelset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Ik Leer Op Weg Naar Groep 1 boerderijspel voor de hele familie

Met dit boerderijspel wat voor de hele familie geschikt is, kunnen kinderen spelenderwijs alles te weten komen over kleuren, letters en tellen. In het grote boerderijspel zitten 20 verschillende spelletjes die bij verschillende onderwerpen aansluiten die kinderen gaan leren tijdens het eerste schooljaar.

Ik Leer Op Weg Naar Groep 1
Ik Leer Op Weg Naar Groep 1

Met deze set, die geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar, help je een kind alvast op weg voor een vliegende start tijdens het eerste schooljaar. Leer over kleuren en vormen met de 5 letterkaarten en 30 fiches, over letters met het dieren alfabet en leer over cijfers met de boodschappenmandjes.

Ik Leer Op Weg Naar Groep 1 boerderijspel voor de hele familie is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Ravensburger PAW Patrol 4 in 1 puzzelbox

Met een leeftijd van 3 jaar, mogen de puzzeltjes alweer net wat moeilijker worden. Deze puzzelset van Ravensburger PAW Patrol is een ideaal cadeau voor een 3 jarige. De 4 puzzels in deze set lopen op in moeilijkheidsgraad.

Ravensburger PAW Patrol 4 in 1 puzzelbox
Ravensburger PAW Patrol 4 in 1 puzzelbox

Beginnende met een puzzel van 12 stukjes, 16 stukjes, gevolgd door een puzzel van 20 stukjes en als moeilijkste een puzzel met 24 stukjes. Meer dan genoeg puzzelplezier en erg leuk speelgoed voor een kind van 3 jaar.

Ravensburger PAW Patrol 4 in 1 puzzelbox is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Vilstiften set

Deze viltstiften van STABILO zijn special voor de kleine kunstenaars onder ons. De viltstiften kunnen tot wel 8 weken bewaard worden zonder dat ze uitdrogen! De set bestaat uit 30 verschillende viltstiften en hebben een stompe punt van 2mm die goed kan tegen het uitoefenen van druk.

Viltstiften set
Viltstiften set

Ook kunnen de puntjes van deze viltstiften niet gemakkelijk naar binnen gedrukt worden, waardoor ze lekker lang meegaan. Ideaal voor een kind van 3 jaar die kleurrijke tekeningen wil maken. Nog fijner is dat de inkt goed uitgewassen kan worden van handjes en uit de kleding.

Deze viltstiften set is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. LEGO DUPLO Drijvende Dierentrein

Wanneer een kind van 3 jaar in bad gaat, is het leuk om speelgoed mee te nemen waarmee ze zich heerlijk kunnen vermaken. Met deze Drijvende Dierentrein van LEGO DUPLO die bestaat uit 14 onderdelen kan een kleuter zijn eigen drijvende vlotjes maken met daarop verschillende diersoorten.

LEGO DUPLO Drijvende Dierentrein
LEGO DUPLO Drijvende Dierentrein

Heeft je kindje veel plezier aan deze drijvende set? Dan kan de set later ook nog uitgebreid worden met bijvoorbeeld het drijvende diereneiland of de drijvende rode panda. Meer dan genoeg mogelijkheden met dit leuke speelgoed voor een kind van 3 jaar.

LEGO DUPLO Drijvende Dierentrein is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

De leukste inspiratie voor speelgoed voor een kind van 3 jaar

Wij hebben ons best gedaan jou inspiratie te geven voor het leukste en beste speelgoed voor kinderen van 3 jaar oud. Heb je zelf ideeën over leuk speelgoed wat leuk is voor een kind van 3 jaar? Voel je dan vrij om zelf jouw suggesties te delen!

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie