Het leukste speelgoed voor een kind van 1 jaar (2023)

Je bekijkt nu Het leukste speelgoed voor een kind van 1 jaar (2023)
Leukste speelgoed voor een kind van 1 jaar

Als kinderen één jaar oud worden beginnen ze te ontdekken en worden ze nieuwsgierig naar nog meer dingen om hen heen. Speelgoed kan helpen bij de ontwikkeling van een kind. Met het leukste speelgoed voor een kind van 1 jaar kunnen baby’s steeds meer leren en ontdekken en worden ze steeds wijzer. Tegenwoordig wordt er veel onderzoek gedaan naar hoe speelgoed de ontwikkeling kan versnellen en dit zie je dan ook terug in het speelgoed van nu.

Het beste speelgoed voor een kind van 1 jaar prikkelt de zintuigen, heeft veel kleuren en is het liefst interactief. Hiermee blijft het kind geboeid en raakt het geïnspireerd.

De 10 leukste speelgoed cadeaus voor een kind van 1 jaar

In ons overzicht staat het leukste en beste speelgoed om een kind van 1 jaar cadeau te geven. Van klein speelgoed tot en met het leukste grote speelgoed. Met één van deze stukken speelgoed heb je met zekerheid een passend cadeau voor een kind van 1 jaar.

  1. Mega Bloks First Builders 60 Maxi Blokken
  2. Hema Activiteitenbord van hout
  3. VTech 2 in 1 Baby Walker
  4. Sophie de Giraf Bijtspeelgoed
  5. SmartMax – Mijn eerste geluiden en zintuigen
  6. Fisher-Price Eco Stapelringen Kleurenringpiramide
  7. LEGO DUPLO Getallentrein
  8. Little Dutch Blokkenkar
  9. VTech Baby Dierenvriendjes Liedjesboek
  10. Nijntje Verstoppertje Spelen

1. Mega Bloks First Builders 60 Maxi Blokken

Dit behoort bij het leukste speelgoed voor een kind van 1 jaar, en staat daardoor op de eerste plek in onze lijst met beste speelgoed. De Mega Bloks First Builders 60 Maxi Blokken zijn een aanrader waar de kindjes nog jaren plezier van zullen hebben. Een milieuvriendelijke tas zorgt ervoor dat je de blokken handig kunt meenemen en snel kunt opruimen.

Mega Bloks First Builders 60 Maxi Blokken
Mega Bloks First Builders 60 Maxi Blokken

Met de blokken van Mega Bloks First Builders kunnen kindjes de hoogste torens bouwen. De blokken zijn gemaakt in de vorm van LEGO steentjes, maar dan extra groot, wat het bouwen extra makkelijk maakt. Kinderen van 1 jaar kunnen zo al leren hoe je iets in elkaar zet met LEGO stenen. De blokjes zijn speciaal ontwikkelt voor de kleine kinderhandjes.

Mega Bloks First Builders 60 Maxi Blokken is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Hema Activiteitenbord van hout

Erg leuk als cadeau voor een kind van 1 jaar is het Hema Activiteitenbord van hout. Met dit bord kan een dreumes ontdekken en ontwikkelen op een kindvriendelijke manier. Het activiteitenbord heeft bijvoorbeeld een spiegeltje, waarin ze zichzelf kunnen zien. Het heeft draaiende objecten, maar ook schuivende stukken. Het spelen met dit activiteitenbord is goed voor de motoriek en prikkelt de zintuigen van je kindje.

Hema Activiteitenbord van hout
Hema Activiteitenbord van hout

Als je voor dit product kiest, draag je ook nog eens bij aan verantwoord bosbeheer, omdat het product het FSC keurmerk heeft. Het activiteitenbord van hout is 32 cm lang en 41 cm breed. Met verstelbare stoffen banden kun je het bord makkelijk ophangen op de kinderkamer.

Hema Activiteitenbord van hout is verkrijgbaar bij Hema.nl.

3. VTech 2 in 1 Baby Walker

Bij speelgoed voor het kind van 1 jaar behoort zeker de VTech 2 in 1 Baby Walker. Vanaf een jaar of één begint je kindje met het proberen te lopen. Het zal eerst nog hulp nodig hebben van een ouder of van iets waar ze achter kunnen lopen. De loopwagentjes kennen we natuurlijk al langer, maar deze loopwagen van VTech is een pareltje.

VTech 2 in 1 Baby Walker
VTech 2 in 1 Baby Walker

De loopwagen is stevig en heeft een makkelijk te pakken handvat. Aan de voorkant zitten er allerlei leuke spelletjes op die je kindje maar al te graag gaat spelen. Zo kun je een telefoon gebruiken, is er een deurtje dat open en dicht kan en maakt de loopkar allerlei geluiden. Met de loopkar van VTech leert je kindje niet alleen lopen, maar ook een heleboel andere dingen zoals vormen en kleuren.

VTech 2 in 1 Baby Walker is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Sophie de Giraf Bijtspeelgoed

Eén van de leukste tips voor speelgoed van een kind van 1 jaar is Sophie de Giraf. Van dit merk zijn veel dingen te koop, maar het figuurtje zelf blijft toch het meest interessant voor kinderen. Sophie is herkenbaar schattig en lief. In Sophie de Giraf kan je kindje naar hartenlust bijten. Het rubber waarmee het beestje is gemaakt is niet schadelijk. Het heeft zelfs een bepaalde geur, waaraan kinderen Sophie kunnen herkennen.

Sophie de Giraf Bijtspeelgoed
Sophie de Giraf Bijtspeelgoed

Wanneer het doorkomen van de tandjes pijn doet, geeft Sophie de Giraf verlichting door erop te bijten. Er komt dan een subtiel piepje uit het beestje, wat ook bijdraagt aan de ontwikkeling van het gehoor. Het speelgoed is speciaal ontworpen voor de kleine kinderhanden en dus makkelijk beet te pakken.

Sophie de Giraf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. SmartMax – Mijn eerste geluiden en zintuigen

In 2021 is dit speelgoed van SmartMax in België uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar. Schudden, rammelen en verbouwen, je kunt het allemaal met SmartMax. De vier staven zijn speciaal ontwikkelt om het gevoel dat je krijgt bij een aanraking te stimuleren. Zo kunnen kinderen van 1 jaar iets leren bij het gebruik van het speelgoed.

SmartMax Mijn eerste geluiden en zintuiegn
SmartMax Mijn eerste geluiden en zintuiegn

De magneten die verwerkt zijn in het speelgoed zijn interessant voor kleine kinderen, omdat voorwerpen aan elkaar blijven hangen, zonder dat je ze er aan vastmaakt. Als je schudt komen er allerlei geluidjes uit de onderdelen en zodra je kinderen uitgekeken zijn op dit speelgoed is er altijd wel iets nieuws te vinden in dezelfde lijn.

SmartMax Mijn eerste geluiden en zintuigen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Fisher-Price Eco Stapelringen Kleurenringpiramide

Voor kinderen van 1 jaar, mag dit niet ontbreken op onze lijst met leukste speelgoed. Al jaren is dit een favoriet voor veel kinderen. De kleurenringpiramide is een zachte en veilige manier om spelenderwijs te ontdekken. Het is gemaakt van plantaardige materialen en FSC-gecertificeerd. Vanaf zes maanden leren ze al passen en meten hoe deze stapelringen op de piramide moeten.

Fisher-Price Eco Stapelringen Kleurenringpiramide
Fisher-Price Eco Stapelringen Kleurenringpiramide

De tuimelaarbasis en de 5 kleurrijke ringen springen direct in het oog van de dreumes. Door het gebruik ervan zal de motoriek verbeteren, maar ook het herkennen van kleuren en vormen wordt gestimuleerd. Het is een fijn en goed speelgoed dat elke dreumes moet hebben.

Fisher-Price Eco Stapelringen Kleurenringpiramide is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. LEGO DUPLO Getallentrein

Met de LEGO DUPLO Getallentrein maak je een kind van 1 jaar helemaal blij. Het speelgoed is speciaal voor hem of haar ontwikkelt, om de motoriek en de kennis van kleuren, vormen en getallen te verbeteren. De DUPLO speelset bestaat uit een trein met blokken op de wagons. Op de blokken staan nummers van 0 tot en met 9. Ook heeft de set twee minifiguren en een schattige speelkat.

LEGO DUPLO Getallentrein
LEGO DUPLO Getallentrein

Met de trein kunnen de dreumesen heel de kamer rondrijden. Ook kunnen ze bouwen met de DUPLO steentjes en leren hoe de trein precies in elkaar hoort. Het speelgoed stimuleert het rollenspel en is speciaal gemaakt voor de kleine handjes. Met de LEGO DUPLO Getallentrein kan een kind van 1 jaar eindeloos spelen.

LEGO DUPLO Getallentrein is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Little Dutch Blokkenkar

Het leukste speelgoed voor een kind van 1 jaar oud is zeker de Little Dutch Blokkenkar. Met deze blokkenkar kunnen de kinderen niet alleen leren lopen op een makkelijke manier, maar kunnen ze ook de blokken uit de kar gebruiken om hoge torens te bouwen en hierdoor de motoriek verfijnen.

Little Dutch Blokkenkar
Little Dutch Blokkenkar

Vanaf een jaar of één beginnen kinderen hun eerste stappen te zetten en dit gaat makkelijker met de Little Dutch Blokkenkar. De kar heeft een makkelijk grijpbaar handvat en is stevig en stabiel voor jonge kinderen. De wieltjes draaien soepel rond, waardoor je kindje de wereld kan ontdekken. Het ontdekken van de wereld samen met het plezier van blokken bouwen komen samen in dit prachtige cadeau.

Little Dutch Blokkenkar is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. VTech Baby Dierenvriendjes Liedjesboek

Is je kindje muzikaal? Of zou je graag willen dat je kindje muzikaal wordt? Dan is het VTech Baby Dierenvriendjes Liedjesboek echt iets voor hem of haar. Met het elektronische boek kan je kindje van alles ontdekken. De mooiste muziekinstrumenten laten van zich horen, maar je kindje kan ook meedansen op de leukste liedjes.

VTech Baby Dierenvriendjes Liedjesboek
VTech Baby Dierenvriendjes Liedjesboek

Op elke bladzijde van het liedjesboek zijn bewegende figuurtjes te ontdekken. Door op de pianotoetsen te drukken ontdekken kinderen allerlei muziekinstrumenten, maar ook kleuren en vormen. Er zijn maar liefst 6 melodietjes en 6 gezongen liedjes voorgeprogrammeerd in het boek. Het volume kan harder en zachter en mocht je het een tijdje niet aanraken, zal het liedjesboek zichzelf uitschakelen.

VTech Baby Dierenvriendjes Liedjesboek is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10.  Nijntje Verstoppertje Spelen

Het beste speelgoed voor een kind van 1 jaar oud is zeker het spel Nijntje Verstoppertje Spelen van Identity Games. Verstoppertje is een simpel spelletje dat je op jonge leeftijd al kan leren te spelen. Met het herkenbare konijntje Nijntje wordt het spel nog leuker. Dreumesen zullen het figuurtje al snel herkennen en vertroetelen.

Nijntje Verstoppertje Spelen
Nijntje Verstoppertje Spelen

Verstop het figuurtje Nijntje ergens in je woning en zet hem aan. Vervolgens roept Nijntje om de 10 seconden: Ik ben hier! Je kindje zal op zoek moeten naar het schattige konijntje en zal steeds dichterbij komen door de geluiden die hij of zij hoort. Nijntje Verstoppertje Spelen is verkozen tot Speelgoed van het Jaar in 2012 en nog steeds één van de leukste cadeautjes voor een kind van 1 jaar.

Nijntje Verstoppertje Spelen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Inspiratie voor speelgoed voor een kind van 1 jaar

Met dit overzicht waarin het leukste speelgoed voor een kind van 1 jaar staat, willen we jou goede inspiratie geven om een prachtig cadeau te kopen. Heb jij nu zelf nog meer leuke suggesties voor cadeaus, laat ze aan ons weten.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie