De leukste en beste Playmobil 1.2.3 sets (2023)

Je bekijkt nu De leukste en beste Playmobil 1.2.3 sets (2023)
Leukste Playmobil 1 2 3

Voor kinderen van 1, 2 en 3 jaar heeft Playmobil een speciale serie gemaakt. Waar LEGO met DUPLO vele harten wist te veroveren, doet Playmobil dit nu met de lijn Playmobil 1.2.3. Deze Playmobil is speciaal gemaakt voor de allerjongste spelers. De onderdelen zijn groter, er hoeft weinig in elkaar te worden gezet en de sets matchen met de belevingswereld van een dreumes of peuter.

Je kunt de verpakkingen van Playmobil 1.2.3 herkennen aan de knalgele kleur. De sets hebben thema’s die peuters ontdekken, zoals de vuilniswagen, de boerderij of het dierenpark. Ermee spelen is heel veilig en verantwoord, omdat de sets geen kleine details bevatten. Geen kleine accessoires die vast kunnen blijven zitten in een neus of keelgat, maar grote objecten waarmee ze kunnen rijden, bouwen of op een andere manier spelen.

De leukste sets van Playmobil speciaal voor peuters

Wij zochten voor je op wat nu de leukste en beste sets zijn van Playmobil 1.2.3. Met welk pakket kan je een peuter nu echt blij maken? Waar zijn ze uren mee zoet?

 1. Playmobil 1.2.3 Woonhuis
 2. Playmobil 1.2.3 Meeneem Ark van Noach
 3. Playmobil 1.2.3 Grote Dierentuin
 4. Playmobil 1.2.3 Meeneem Schip Neptun
 5. Playmobil 1.2.3 Mijn eerste trein
 6. Playmobil 1.2.3 Holiday Cottage
 7. Playmobil 1.2.3 SAND Zandbakkerij
 8. Playmobil 1.2.3 Bouwkraan
 9. Playmobil 1.2.3 Aqua Vrolijke Waterbaan
 10. Playmobil 1.2.3 Kerststal
 11. Playmobil 1.2.3 Alledaagse Helden
 12. Playmobil 1.2.3 Kasteelpoort met koningskoppel

1. Playmobil 1.2.3 Woonhuis

Met het Playmobil 1.2.3 Woonhuis heeft je peuter uren speelplezier. Steeds valt er weer iets nieuws te ontdekken in de grote villa. Het huis heeft een mooie voorgevel met rode dakpannen. De deur kan open en dicht en ook de ramen hebben vensters. Er is een balkon aan het huis en een kleine tuin. Ook voor in het huis zijn spulletjes meegeleverd. Zo is er een complete badkamer met wc, bad en wastafel. Er is een keuken met een aanrecht, gasfornuis en een gootsteen. En er zijn bedden voor de hele familie, inclusief het kleine kind.

Playmobil 1 2 3 Woonhuis
Playmobil 1 2 3 Woonhuis

Zowel het toilet als de deurbel maken een geluid als je op de knop in het huis of aan de voorgevel drukt. Kinderen zullen dit snel herkennen van hun eigen huis. Via een trap kunnen de Playmobil figuren naar de slaapkamer met het balkon. Naast de vader, moeder en de baby is er ook een huisdier. De schattige poes houdt het gezin gezelschap in dit prachtige huis.

Playmobil 1.2.3 Woonhuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Playmobil 1.2.3 Meeneem Ark van Noach

Eén van de leukste sets van Playmobil 1.2.3 is de Meeneem Ark van Noach. De set is vooral leuk omdat je je peuter eerst het bijbelverhaal van Noach kan voorlezen en hij of zij dan het verhaal in de praktijk kan brengen. Kinderen leren over wat er gebeurt in het verhaal en kunnen beter plaatsen hoe het moet zijn geweest.

Playmobil 1 2 3 Meeneem Ark van Noach
Playmobil 1 2 3 Meeneem Ark van Noach

De set bestaat uit een boot met handig handvat om hem overal mee naartoe te nemen. Alle speelstukken kunnen in de boot opgeborgen worden. Met een loopplank kun je alle dieren welkom heten in de ark. Zo zijn er twee giraffen, twee olifanten, twee leeuwen en twee zebra’s. Een zandzak helpt de boot aan te meren, wanneer het water is gezakt. De dieren hebben een eigen voerbak om de reis te overleven. Ook Noach en zijn vrouw zijn toegevoegd als speelfiguren.

Playmobil 1.2.3 Meeneem Ark van Noach is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Playmobil 1.2.3 Grote Dierentuin

Ben je wel eens met je kindje naar de dierentuin geweest? Dan zal hij deze set van Playmobil 1.2.3 maar al te goed herkennen. In de set Grote Dierentuin zijn bijna alle dieren die je in een dierentuin kan vinden verwerkt. Zo is er een aap, een giraffe en een olifant. De dieren worden goed verzorgd door de dierenverzorgers. Ze krijgen eten in voerbakken, maar er zijn ook bomen in het dierenpark, waar ze een blaadje vanaf kunnen knabbelen.

Playmobil 1 2 3 Grote Dierentuin
Playmobil 1 2 3 Grote Dierentuin

Het voeren van de dieren kan je doen met de tractor met kar of je brengt het voer met de kruiwagen het dierenverblijf in. Wanneer de dierentuin opengaat zullen de mensen zich in het park begeven. Er zijn volwassenen en kinderen die op een bankje toekijken naar de dieren achter de hekken. Ze worden verwelkomt met een grote groene boog bij de ingang.

Playmobil 1.2.3 Grote Dierentuin is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Playmobil 1.2.3 Meeneem Schip Neptun

Met deze boot gaat je kindje de mooiste avonturen beleven. De Playmobil 1.2.3 Meeneem Schip Neptun set is een compleet schip met alles erop en eraan. De boot heeft een handig handvat bovenaan, zodat je hem overal mee naartoe kan nemen. Wanneer je de hut eraf haalt, lijkt je schip wel een speedboot en kunnen de passagiers varen met het zonnetje op hun bol.

Playmobil 1 2 3 Meeneem Schip Neptun
Playmobil 1 2 3 Meeneem Schip Neptun

Bij de set zit een kapitein die het schip bestuurt. Een aantal dieren voor in de zee zijn ook meegeleverd, zoals een set vissen en een orka. De mensen die komen meevaren op de boot hebben hun koffers al gepakt en ook de hond mag mee op avontuur. Het schip kan gebruikt worden in het bad. Let wel op dat hij na afloop van het spelen goed droogt om de levensduur te verlengen.

Playmobil 1.2.3 Meeneem Schip Neptun is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Playmobil 1.2.3 Mijn eerste trein

Wil je je kindje een goede starters set van een treinbaan cadeau doen, dan kun je hem of haar zeker verrassen met de Playmobil 1.2.3 Mijn eerste trein. Deze set heeft een complete treinbaan met trein en toebehoren. Kinderen leren zo spelenderwijs hoe een trein voortbeweegt. De treinbaan is een rondje en heeft een breedte van 70 centimeter.

Playmobil 1 2 3 Mijn Eerste Trein
Playmobil 1 2 3 Mijn Eerste Trein

De rails is heel makkelijk aan elkaar te klikken en je kunt er zelfs een spoorwegovergang tussen zetten. Er is ook een kleine tunnel waar de trein doorheen kan rijden. Onderweg komen er allerlei dieren voorbij. Zo kun je een schaapje in de wei ontdekken en een eekhoorntje dat een nootje eet. Passagiers kunnen mee met de trein. Voorin zit de machinist en de mensen kunnen in de tweede wagon. Laat je trein rondjes rijden in deze magische wereld van de locomotief.

Playmobil 1.2.3 Mijn eerste trein is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Playmobil 1.2.3 Holiday Cottage

Natuurlijk willen je Playmobil poppetjes ook wel eens op vakantie. Wat is er dan leuker dan spelen met je eigen vakantiehuis. De Playmobil 1.2.3 Holiday Cottage behoort tot de grootste sets en heeft een compleet huis met toebehoren. Het huis heeft een mooie voorgevel met blauwe deur. In het huis vind je een keukentje en wie weet kom je ook wel de hond en de kat tegen die hier ook leven.

Playmobil 1 2 3 Holiday Cottage
Playmobil 1 2 3 Holiday Cottage

Voor in de tuin is er een groot zwembad en een tuintafel met stoelen. De parasol zorgt ervoor dat je Playmobil poppen niet verbranden in de zon. De kinderen kunnen met een zwemband het zwembad induiken en de vader kan met de speedboot scheuren over het meer. Ook is er een auto meegeleverd waarmee heel het gezin de vakantievilla kan bereiken.

Playmobil 1.2.3 Holiday Cottage is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Playmobil 1.2.3 SAND Zandbakkerij

Nog een leuke Playmobil 1.2.3 set is de Zandbakkerij. Deze is speciaal gemaakt voor ’s zomers op het strand. Maak met de Playmobil 1.2.3 SAND Zandbakkerij de lekkerste zandtaartjes en versier ze met een hartje of een bloemetje. De Zandbakkerij bestaat uit een grote emmer waar je het zand in mee kan nemen. Er is een zeef die je bovenop de emmer kan zetten.

Playmobil 1 2 3 SAND Zandbakkerij
Playmobil 1 2 3 SAND Zandbakkerij

Een kleine cupcakevorm met slagroomtoef kun je gebruiken om je eigen zandcupcakes te maken. Durf jij een likje te nemen? Ook heeft deze set een taartschep met vorm van een taartpunt erbij. Zo kun je een hele taart maken. Met de vormpjes van een bloem en een hartje kun je een mooie versiering op elke taartpunt aanbrengen. De Playmobil 1.2.3 SAND Zandbakkerij is een complete set om je een hele middag op het strand te vermaken.

Playmobil 1.2.3 SAND Zandbakkerij is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Playmobil 1.2.3 Bouwkraan

Het blijft interessant, de bouw en dan vooral zo’n hele grote bouwkraan. Playmobil 1.2.3 heeft zo’n megagrote bouwkraan om mee te spelen. De gele kraan heeft een haak om van alles op te hijsen. Een blauwe bak die je eraan kan hangen kan stenen en hout dragen. Ook een zak met zand kun je ophijsen met deze kraan.

Playmobil 1 2 3 Bouwkraan
Playmobil 1 2 3 Bouwkraan

Een bouwvakker houdt de boel in de gaten en kan de bouwkraan bedienen vanuit de machinekamer bovenop de kraan. Er zijn natuurlijk hekken meegeleverd om de wegen af te zetten, want het is natuurlijk ontzettend gevaarlijk als er mensen onder de bouwkraan door gaan. Een mooie set van Playmobil 1.2.3 om je uren mee te vermaken.

Playmobil 1.2.3 Bouwkraan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Playmobil 1.2.3 Aqua Vrolijke Waterbaan

Met de Vrolijke Waterbaan van Playmobil 1.2.3 kun je heerlijk buitenspelen. Met water spelen, spetteren en varen. De waterbaan is een bak die je kan vullen met water. Vervolgens kun je de brug over het water installeren en kunnen je Playmobil figuren in het water spelen. Via een trappetje kunnen ze bij de waterbaan komen en met hun opblaasfiguren maken ze rondjes door de bak.

Playmobil 1 2 3 Aqua Vrolijke Waterbaan
Playmobil 1 2 3 Aqua Vrolijke Waterbaan

Om de poppetjes rond te laten stromen zit er een hendel aan de bak. Als je hieraan draait gaat het water stromen. Je kunt dus zelf de Playmobil figuren laten drijven of varen in de waterbaan. De Playmobil 1.2.3 Aqua Vrolijke Waterbaan is voor buitengebruik en zeer geschikt voor tijdens warme dagen in de zomer.

Playmobil 1.2.3 Aqua Vrolijke Waterbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Playmobil 1.2.3 Kerststal

Ook voor de kerst heeft Playmobil 1.2.3 een leuke speelset. De Playmobil kersstal kan je opbouwen en ergens neerzetten of er natuurlijk mee spelen. Met de kerststal leren jonge kinderen het verhaal van de geboorte van Jezus. Het is een Christelijk tafereel en verhaal om uren naar te kijken.

Playmobil 1 2 3 Kerststal
Playmobil 1 2 3 Kerststal

Bovenop de kerststal kun je de ster monteren en al snel komen dan de wijzen uit het oosten om bij de kleine Jezus in de stal te kijken. Ze hebben cadeaus mee, zoals mirre, goud en wierook. Jozef en Maria zijn trots op hun kleine baby en de dieren in de stal kijken ook gezellig mee. Een konijn, een ezel, een schaap en een os zijn van de partij. Jezus ligt in een kribbe in het stralende licht van de lantaarn in de stal.

Playmobil 1.2.3 Kerststal is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

11. Playmobil 1.2.3 Alledaagse Helden

De leukste Playmobil 1.2.3 set is natuurlijk de set met Alledaagse Helden. Deze set zou iedereen moeten waarderen, want deze alledaagse helden waarderen doen we soms te weinig. In de set vind je een politie met een stoplicht en verkeersbord, een brandweerman op een motor en een ambulanceverpleegster in een auto met een dokterskoffer.

Playmobil 1 2 3 Alledaagse Helden
Playmobil 1 2 3 Alledaagse Helden

Met deze set kun je je eigen verhalen maken over ongelukken, branden of door rood rijden. Het stoplicht kun je bedienen van groen naar geel naar rood. Zo kan de politie de brandweermotor tegenhouden of kan de ambulance door rood rijden om op tijd bij een ongeluk te zijn. Een speelset die voor iedereen herkenbaar zal zijn.

Playmobil 1.2.3 Alledaagse Helden is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

12. Playmobil 1.2.3 Kasteelpoort met koningskoppel

De laatste set die wij zeker tot de leukste Playmobil 1.2.3 sets vinden horen is de Kasteelpoort met koningskoppel. Deze set is heel sprookjesachtig door het mooie kasteel en de koning en de koningin. Het kasteel heeft een poort met deuren die open kunnen. Aan de achterkant kun je je speelfiguren in de torens zetten. De vlaggen op het dak vrolijken het kasteel op.

Playmobil 1 2 3 Kasteelpoort met Koningskoppel
Playmobil 1 2 3 Kasteelpoort met Koningskoppel

De koning draagt een kroon van goud en rijdt op een paard. De koningin is gekleed in een mooie jurk en speelt met het kleine poesje. Er is ook een vogel bij het mooie kasteel. Speel de mooiste sprookjes na en verveel je geen moment met deze mooie Kasteelpoort met koningskoppel.

Playmobil 1.2.3 Kasteelpoort met koningskoppel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie