25 Leuke nieuwe woning & Housewarming cadeau ideeën overzicht (2023)

Je bekijkt nu 25 Leuke nieuwe woning & Housewarming cadeau ideeën overzicht (2023)
Housewarming cadeaus

Vaak loop je er tegenaan dat je niet precies weet wat voor stijl het stel, de man of de vrouw van houdt om het nieuwe huis mee aan te kleden. Het valt daardoor niet altijd mee om een origineel housewarming cadeau te geven, want wat geef je eigenlijk aan iemand die een nieuwe woning heeft aangekocht? Het is leuk om bij een nieuw huis een origineel en mooi cadeau te geven, wij geven je in dit artikel leuke nieuwe huis cadeau ideeën. Het leukste, is dat er in deze lijst met housewarming cadeaus voor iedereen wel wat bijzonders tussen staat.

De 25 leukste housewarming cadeau ideeën

Met onze samengestelde lijst van housewarming cadeaus, is de kans groot dat ook jij een origineel cadeau kunt vinden wat je kunt geven aan iemand die een nieuw huis heeft aangekocht. Verras iemand tijdens zijn housewarming met een bijzonder cadeau wat bijpassend is bij het nieuwe huis of woning.

 1. Huisje boompje feestje Olijfboompje
 2. Houten Skyline van jouw stad
 3. Vrolijk (klei) boeket
 4. Sleutel huisje met sleutelhangers
 5. Fles Chardonnay met bedrukking
 6. Geurstokjes van Air Wick
 7. Persoonlijke wijnglazen in wijnkist
 8. Bedrukt huisnaambordje
 9. Servies set 24 delig
 10. Bedrukt snoepblik gevuld met lekkers
 11. Knapperende geurkaars van Woodwick
 12. Glaasje geluk met plantje
 13. Mini snijplankjes voor een sfeervolle avond
 14. Deurmat met opdruk
 15. Aroma Diffuser voor een heerlijke geur in huis
 16. Gepersonaliseerde M&M giftbox
 17. Sleutelrekje
 18. Vintage kapstok
 19. Lekker & Simpel kookboek voor iedere dag
 20. Houten blok kalender
 21. Serveerplank van hout
 22. Een fruitboom als housewarming cadeau voor in de tuin
 23. Peper- en zoutstel met bedrukking
 24. Bijzondere en moderne tafellamp
 25. Handzeep Ritual of Ayurveda

1. Huisje boompje feestje Olijfboompje

Super origineel om te geven bij een nieuwe woning of huis is een olijfboompje samen met de houten letters huisje boompje feestje. Een olijfboom wordt gezien als een perfect geschenk bij een nieuw huis, een nieuw begin of een huwelijk. Het is een symbool voor vrede. Met dit leuke cadeau wat eventueel per post verstuurd kan worden tover je een glimlach op iemands gezicht.

Huisje boompje feestje olijfboompje
Huisje boompje feestje olijfboompje

De hoogte van het olijfboompje is ongeveer 15 cm en is direct afkomstig van de kweker. Het leuke van de houten letters Huisje boompje feestje is dat ze in een smalle fles verpakt zitten. In de verpakking zit ook een flyer met daarin de belangrijkste verzorgingstips voor de olijfboom.

Huisje boompje feestje Olijfboompje is te bestellen via Bloompost.nl.

2. Houten Skyline van jouw stad

Een prachtig housewarming cadeau om te geven is de Skyline van iemands favoriete stad voor aan de muur. De Skyline met de mooiste gebouwen uit een stad naar keuze voor aan muur verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Kies jouw stad, kies de soort hout en kies de omvang van het prachtige decoratiestuk.

City Shapes skyline
City Shapes skyline

Een bijzonder cadeau om tijdens een housewarming te geven aan iemand die niet weg te slaan is uit zijn eigen stad en daar zijn hoofd van vol heeft. Deze houten Skyline decoraties zijn er onder andere van de steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam en meer!

Houten Skylines van jouw stad zijn verkrijgbaar bij bol.com.

3. Vrolijk (klei) boeket

Een vrolijk (klei) boeket om door de brievenbus te versturen naar iemand met een nieuw huis. Een klei boeket is een extra bijzonder boeket wat de ontvanger naar eigen smaak kan inrichten. In het brievenbuspakket zitten droogbloemen en een stuk klei met spatel.

Klei bloem boeketje
Klei bloem boeketje

De ontvanger bepaald zelf wat voor vormpjes er van de klei gemaakt worden, en steekt vervolgens de droogbloemen in de klei. Een bijzonder vrolijk boeketje wat niet zal misstaan in het nieuwe huis en daarmee een origineel cadeau als housewarming.

Laat jouw vrolijke (klei) boeket bezorgen via Bloompost.nl.

4. Sleutel huisje met sleutelhangers

Een super origineel housewarming cadeau voor mensen waarvan je weet dat ze af en toe best een beetje warrig of vergeetachtig zijn. Dit sleutelhuisje met twee vogeltjes als sleutelhanger is perfect om ervoor te zorgen dat de sleutels van het nieuwe huis nooit meer kwijt raken.

Sleutel huisje met sleutelhangers
Sleutel huisje met sleutelhangers

Bevestig de vogel sleutelhangers aan je sleutels en steeds wanneer je thuis komt kun je het vogeltje in het vogelhuisje laten hangen. Nog grappiger is dit cadeau doordat de vogeltjes zelf ook gelijk een fluitje zijn, ben je jouw partner kwijt? Even fluiten en je hebt hem of haar zo weer gevonden!

Het sleutel huisje met sleutelhangers is verkrijgbaar bij Ditverzinjeniet.nl.

5. Fles Chardonnay met bedrukking

Bij een bijzonder moment mag best een drankje gebruikt worden om dat te vieren. Deze heerlijke fles Chardonnay kun je daarnaast bedrukken met een persoonlijke tekst of boodschap. Maak het housewarming cadeau extra speciaal door er iets fijns om te schrijven.

Fles Chardonnay met bedrukking
Fles Chardonnay met bedrukking

Deze frisse witte wijn is afkomstig uit Frankrijk, de inhoud is 750 ml. De fles Maison de la Surprise Chardonnay is zoals de naam al een beetje doet vermoeden een echte verrassing. Je herkent er wat tonen in van witte perzik, jasmijn en citrus. Een heerlijke keuze en een mooi persoonlijke cadeau om te geven.

Laat een fles Chardonnay bedrukken bij Yoursurprise.nl.

6. Geurstokjes van Air Wick

Een huis voelt als thuis wanneer het er binnen heerlijk ruikt. Als housewarming cadeau idee kun je daardoor prima denken aan lekker ruikende geurstokjes waarvan de geur lang blijft hangen. De Botanica by Air Wick geurstokjes zijn net wat bijzonderder om te geven en hebben een mooi uiterlijk.

Geurstokjes van Air Wick
Geurstokjes van Air Wick

Met de frisse geur van Caribisch Vetiver en sandelhout voel je je helemaal thuis. Vetiver wordt gewonnen op het eiland Haïti, het is een soort gedroogd gras wat een heerlijke geur afgeeft. De geur ruikt fris en blijft lang hangen.

Geurstokjes van Air Wick zijn verkrijgbaar bij bol.com.

7. Persoonlijke wijnglazen in wijnkist

Wijn drinken wordt nog bijzonderder wanneer je als housewarming cadeau persoonlijk gegraveerde wijnglazen cadeau doet. Wij kiezen voor deze set glazen, omdat hier een prachtige cadeauverpakking bij zit, een mooie luxe wijnkist gemaakt van duurzaam hout.

Persoonlijke wijnglazen in wijnkist cadeau
Persoonlijke wijnglazen in wijnkist cadeau

Je kunt zelf kiezen wat je op de wijnglazen laat graveren, combineer een tekst met de rijke keuze aan icoontjes zoals een huisje of ander vrolijk icoon. Ontzettend leuk om als housewarming cadeau te geven aan een vriendin, wat nog vaak van pas zal komen. Eventueel kun je natuurlijk nog een heerlijke fles wijn uitzoeken om te combineren met dit cadeau.

Deze persoonlijke wijnglazen in wijnkast zijn verkrijgbaar bij Yoursurprise.nl.

8. Bedrukt huisnaambordje

Geef iemand een origineel huisnaambordje cadeau, door het bord met een persoonlijke bedrukking te voorzien. Een persoonlijk cadeau wat je zelf samenstelt voor een nieuw huis. Je kunt zelf de tekst kiezen, zoals de familienaam of namen, of je maakt het zelfs nog wat vrolijker door een bijzondere foto of opdruk te gebruiken.

Bedrukt huisnaambordje
Bedrukt huisnaambordje

Dit huisnaambordje is gemaakt van krasvast aluminium met een glossy coating. De bedrukking kun je laten uitvoeren in full colour en een zeer hoge resolutie.

Een bedrukt huisnaambordje kan besteld worden via Yoursurprise.nl.

9. Servies set 24 delig

Bij een nieuw huis hoort een mooi en modern servies. Een leuk housewarming cadeau idee is dit mooie mat zwartkleurige servies van Lite-Body. De donkere zwarte kleuren horen helemaal bij de tijd van nu. In deze set zitten diner borden, diepe borden, ontbijtborden en kommen.

Servies set 24 delig
Servies set 24 delig

Van Lite-Body zijn nog meer meer mooie bijpassende producten verkrijgbaar. Maar een cadeau waarbij je aankomt met nieuwe borden en kommen is wat ons betreft het gaafst. Prachtig servies met een matte glazuur van zeer hoge kwaliteit aardenwerk. Juist dat donkere in combinatie met de zachte ronde modellen straalt kalmte uit.

Dit servies set 24 delig is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Bedrukt snoepblik gevuld met lekkers

Een gepersonaliseerd cadeau om mee te nemen naar een housewarming, daarbij kunnen kleine dingen al ontzettend leuk zijn om te geven. Dit snoepblik kun je zelf laten bedrukken met een mooie tekst, foto’s, icoontjes of iets anders leuks. Misschien zelfs wel een foto van het nieuwe huis?

Bedrukt snoepblik gevuld met lekkers
Bedrukt snoepblik gevuld met lekkers

Dit cadeau kun je extra bijzonder maken om te geven bij een nieuw huis, door je persoonlijke tekst erop te plaatsen. Je kunt het cadeau eventueel ook direct bij de ontvangen laten bezorgen. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende vullingen. Zoals winegums, gemengde drop of chocolade muntjes.

Bedruk je eigen snoepblik gevuld met lekkers bij Yoursurprise.nl.

11. Knapperende geurkaars van Woodwick

Als housewarming cadeau is een heerlijke geurkaars geen verkeerd idee. Vooral wanneer je een cadeau zoekt voor een vrouw die een nieuwe woning heeft, is dit een cadeau wat altijd goed zal zijn. De Heartwick Flame Ellipse geurkaars van Woodwick is wel een heel stuk bijzonderder dan een normale geurkaars. Ze knapperen namelijk als een haardvuurtje, om iemand nog beter thuis te laten voelen.

Knapperende geurkaars van WoodWick
Knapperende geurkaars van WoodWick

Een bijzonder kaars om te geven, met ook een bijzondere geur die lang in huis blijft hangen. Bij deze kaars kun je geuren van jasmijn, ylang en sandelhout herkennen. Maar het fijnste blijft het knisperende geluid van de branden kaars.

Deze knapperende geurkaars van Woodwick is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

12. Glaasje geluk met plantje

Geluk hoeft niet altijd in grote dingen te zitten, zoals de nieuwe woning zelf, vaak zit het in die kleine dingetjes. Dit leuke glaasje is ontzettend vrolijk verpakt en zit bomvol met geluk voor een nieuwe start in een prachtige nieuwe woning.

Glaasje geluk met plantje
Glaasje geluk met plantje

Een housewarming cadeau waar je vrolijk van wordt. De groene edelstenen en het mooie groene vetplantje zijn een sierlijke combinatie die in ieder interieur passen. De stenen, wat Aventurijn stenen zijn, brengen geluk en rust.

Het glaasje geluk met plantje is verkrijgbaar bij Bloompost.nl.

13. Mini snijplankjes voor een sfeervolle avond

Deze set van 6 mini snijplankjes zorgt voor een sfeervolle en vooral heerlijke avond. De plankjes hebben afmetingen van 14 bij 8,5 cm, en zijn ideaal om kleine hapjes op te serveren. Het setje snijplankjes is een leuk house warming cadeau om te geven, en legt natuurlijk de lat voor lekkers bij het volgende bezoek gelijk weer wat hoger!

Mini snijplankjes
Mini snijplankjes

Het setje snijplanken bestaat uit drie varianten snijplank waarvan er van ieder twee in zitten en zijn gemaakt van bamboe. Een vrolijk cadeau om een vriend of vriendin bij de aankoop van een nieuw huis te geven.

Deze set mini snijplankjes is verkrijgbaar bij Ditverzinjeniet.nl.

14. Deurmat met opdruk

Een deurmat klinkt als een saai cadeau, maar door deze deurmat volledig te personaliseren maak je er een uniek housewarming cadeau van waar niet iedereen aan denkt. En bij een nieuw huis hoort natuurlijk een mooie deurmat. Laat deze deurmat bedrukken in fullcolour en bedenk zelf de opdruk. Kies voor een foto, logo, iets bijzonders wat bij de ontvanger past en kies je eigen tekst.

Deurmat met opdruk
Deurmat met opdruk

Je kunt kiezen uit verschillende maten, van 60 cm breed tot en met 105 cm breed en natuurlijk volledig zelf bepalen hoe je de deurmat bedrukt.

Bedruk je eigen persoonlijke deurmat bij Yoursurprise.nl.

15. Aroma Diffuser voor een heerlijke geur in huis

Voor een fris ruikend huis is een Aroma Diffuser van Zedar een goede oplossing. Gewoon vanaf de bank bedien je deze diffuser met een afstandsbediening. Het huis zal altijd heerlijk ruiken met dit fijne housewarming cadeau.

Aroma Diffuser
Aroma Diffuser

De aroma diffuser kan ingesteld worden hoeveel uur deze geur verspreid, hij zal zich daarna vanzelf uitschakelen evenals bij een lege watertank. Je hoeft slechts een paar drupjes aroma toe te voegen aan een volle tank voor een heerlijke geur. Combineer het cadeau eventueel met een lekkere geur olie, om het cadeautje compleet te maken.

De Aroma Diffuser is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

16. Gepersonaliseerde M&M giftbox

Een cadeautje wat altijd goed is om te geven, is iets eetbaars. En dan kies je natuurlijk voor iets wat iedereen lust, M&M’s! Deze giftbox met twee M&M chocolade repen kun je zelf personaliseren met een leuke tekst. Een kleinigheidje om iemand te feliciteren met de aankoop van een nieuw huis.

Gepersonaliseerde M&M giftbox
Gepersonaliseerde M&M giftbox

Je kunt deze M&M giftbox zelf personaliseren met bijvoorbeeld een vrolijke tekst, maar je kunt ook je eigen foto invoegen. Maak er iets vrolijks van wat slaat op het nieuwe huis, een leuk housewarming cadeau wat je ook per post kunt laten bezorgen.

Personaliseer je eigen M&M giftbox via Yoursurprise.nl.

17. Sleutelrekje

Een cadeau wat altijd van pas komt, is dit sleutelrek in de vorm van de letters “Sleutels”. Ordelijk en mooi vormgegeven, sleutels raken met dit housewarming cadeau niet meer zoek. Met 5 haakjes wordt er voldoende ruimte gecreëerd voor de belangrijkste sleutels.

Sleutelrekje
Sleutelrekje

Het sleutelrekje is eenvoudig te bevestigen door het aan de achterkant aangebrachte nano-tape. Dit is onzichtbaar en plakt ontzettend goed vast op een locatie naar wens. Het fijne is dat je sleutelrekje zo weer van de muur kunt halen zonder dat er lijmresten achter blijven.

Dit sleutelrekje is verkrijgbaar bij bol.com.

18. Vintage kapstok

In geen enkel huis mag een kapstok ontbreken. Als inspiratie voor een housewarming cadeau bij een nieuw huis kun je aan een stijlvolle kapstok denken. Wij kiezen voor deze Vintage kapstok, die niet al te groot is maar wel voldoende ruimte bied.

Vintage kapstok
Vintage kapstok

Deze Vintage kapstok is gemaakt van hout en metaal en is 66 cm breed. Met 5 haakjes, een handige stang voor sjaals en de hoedenplank bovenop is er meer dan voldoende ruimte.

De vintage kapstok is verkrijgbaar bij bol.com.

19. Lekker & Simpel kookboek voor iedere dag

Leuk om te geven bij de aankoop van een nieuw huis is iets wat gebruikt kan worden in de nieuwe keuken. Dit heerlijke kookboek geschreven door Sofie en Jorrit bevat 150 populaire en makkelijk te maken gerechten die iedereen kan maken. Of je nu wel of niet een kooktalent bent.

Lekker & simpel elke dag
Lekker & simpel elke dag

Het leukste aan deze recepten is dat ze helemaal passen van deze tijd. Extra veel groentes en meer kruiden voor bijzondere smaken. Een leuk cadeau om te geven voor iemand die een nieuwe woning heeft aangekocht.

Lekker & Simpel elke dag is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

20. Houten blok kalender

Bij een nieuw huis hoort een bijzondere kalender die van pas komt. Deze luxe houten blok kalender is een origineel housewarming cadeau idee wat gegeven kan worden. De twee houten blokjes geven de datum aan en kunnen dagelijks gedraaid worden om zo de datum van vandaag bij te houden.

Houten blok kalender
Houten blok kalender

Door de luxe houten uitstraling past deze houten kalender in een modern huis en is het een origineel cadeau om te geven bij een nieuwe woning.

De houten blok kalender is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

21. Serveerplank van hout

Deze server- of borrelplank gemaakt van bamboe is een bijzondere en hele functionele plank om heerlijk mee te borrelen. Vrolijk en leuk om te geven tijdens een housewarming van een nieuw huis. Wat leuk is aan deze borrelplank, is dat deze aan twee kanten uitgeklapt kan worden.

Serveerplank van hout
Serveerplank van hout

Aan de zijkanten komen als het ware twee uitschuifbare lades naar buiten toe, waarin 4 mooie kaasmessen opgeborgen zitten. Een complete borrelplank voor de leukste avondjes wanneer er echt wat te vieren valt.

Deze serveerplank van hout is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

22. Een fruitboom als housewarming cadeau voor in de tuin

Hoe fijn klinkt het om een cadeau te geven wat alleen maar meer cadeautjes zal geven in de komende jaren? Een kleine appelboom als housewarming cadeau is een prachtig geschenk voor tuin liefhebbers, en al helemaal wanneer er nog een flinke tuin is om aan te kleden. Hoe leuk is het dat de ontvanger hier nog jaren zijn vruchten van plukt.

Housewarming fruitboom
Housewarming fruitboom

Deze appelboompjes worden in Nederland geteeld en hebben een hoogte van ongeveer 90 tot 100 cm. De boompjes zijn gewoon winterhard en doen het zelfs prima in een wat ruimere pot. Met wat liefde verzorgen en de heerlijkste Elstars kunnen geoogst worden.

Bestel deze fruitboom bij bol.com.

23. Peper- en zoutstel met bedrukking

Een cadeau wat bij iedereen van pas komt in een nieuwe woning is een peper- en zoutstel. Vooral leuk om te geven aan een stelletje die samen gaat wonen en waar je een origineel housewarming cadeau voor zoekt.

Peper- en zoutstel met bedrukking
Peper- en zoutstel met bedrukking

Deze peper- en zoutmolen zijn al niet de minste, pure kwaliteit van het merk Westmark. Maar je maakt ze extra persoonlijk door de namen van de ontvangers op de molens te bedrukken.

Kies je eigen peper- en zoutstel bedrukking bij Yoursurprise.nl.

24. Bijzondere en moderne tafellamp

Creëren dankzij deze mooie filamentlamp een bijzondere sfeer in het nieuwe huis, modern en helemaal van deze tijd. Het strakke ontwerp van deze tafellamp maakt het een mooie toevoeging aan een modern ingericht huis.

Bijzondere tafellamp
Bijzondere tafellamp

De kubus van deze tafellamp is ongeveer 22 bij 22 cm, daarin staat de mooie filamentlamp waarvan de spiraal mooi oplicht. De fitting van de lamp is messingkleurig wat de lamp net wat meer doet opvallen. Een mooie lamp om iemand mee te verrassen tijdens een housewarming.

De tafellamp is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

25. Handzeep Ritual of Ayurveda

Een heerlijke handzeep van Rituals of een typisch altijd goed cadeau om te geven voor een vrouw die een nieuw huis heeft aangekocht. Een lekkere handzeep komt altijd wel van pas, maar het wordt alleen maar fijner om je handen te wassen wanneer je weet hoe heerlijk deze geur ruikt.

Rituals of Ayurveda handzeep
Rituals of Ayurveda handzeep

Het zeeppompje heeft een luxe uiterlijk en heerlijke geuren van Indiase roos en zoete amandelolie. Een leuk en kleiner cadeautje om te geven wanneer je niet helemaal zeker weet waar je goed aan doet.

Handzeep Rituals of Ayurveda is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Housewarming cadeau idee

Wanneer mensen verhuizen en je uitnodigen voor een housewarming, is het fijn om met een origineel cadeau aan te komen voor het nieuwe huis. In onze lijst met cadeaus voor een housewarming staat van alles. Van originele cadeaus, grappige cadeaus tot en met serieuze cadeaus die goed van pas zullen komen in de nieuwe woning. Denk aan iets moois voor het interieur, waar iets persoonlijks van jou in terug komt. Of juist aan iets handigs wat gebruikt kan worden in de nieuwe woning, zoals een praktisch cadeau voor in de keuken

Nieuwe woning cadeau versturen

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat er een housewarming gehouden wordt bij de aankoop van een nieuw huis. Soms kan het ook zo zijn dat je helemaal niet in de gelegenheid bent op naar de housewarming toe te gaan. In dat geval is het fijn om een leuk cadeau per post te versturen. Ook in onze lijst met housewarming cadeaus staan nieuw huis cadeaus om te versturen en bezorgen.

Housewarming cadeau tuin

Wanneer de housewarming in de lente of zomer is, en er een tuin bij de woning ligt, kan het origineel zijn om met een cadeau te komen voor in de tuin. Mooie objecten om in de tuin te plaatsen, zoals een mooi kunst- of sierobject, een gevulde plantenbak met vrolijke bloeiende planten, of iets origineels om op de tuintafel te zetten. Vaak helpt het wanneer je nadenkt over wat voor stijl er bij de nieuwe bewoners van het huis past.

Cadeaupakket woning

Een leuk cadeautje voor een nieuw huis is een compleet cadeaupakket waar van alles in zit. Een cadeaupakket om de aankoop van het nieuwe huis te vieren kun je zelf samenstellen. Bijvoorbeeld twee mooie wijnglazen die je personaliseert, samen met een flesje wijn en wat lekkers om te eten. Typisch een cadeau wat altijd goed is. Bij een housewarming cadeau voor een vrouw is het leuk om een pakket samen te stellen met een mooie schotel, kaarsen of geurkaarsen en dat gecombineerd met nog een mooi accessoire of geurstokjes. In ons artikel met de meest originele ideeën voor een housewarming cadeau vind je allerlei inspiratie terug om een cadeaupakket samen te stellen.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie