Duurzame cadeaus voor iedereen: ideeën, inspiratie en tips (2023)

Je bekijkt nu Duurzame cadeaus voor iedereen: ideeën, inspiratie en tips (2023)
Duurzame cadeaus

Ben je op zoek naar een duurzaam cadeau voor een man, vrouw of kind? Wij geven een overzicht van leuke cadeaus die duurzaam zijn. Voor iedereen is wel een leuk en duurzaam cadeau te vinden. Samen werken we aan steeds een betere wereld.

Dit zijn de leukste duurzame cadeaus om te geven

Een overzicht van de leukste duurzame cadeau ideeën om aan iemand te geven. Voor iedereen is er wel wat duurzaams te vinden, van eetbare tot sierlijke cadeaus

  1. Naïf Miniset cadeauverpakking op basis van natuurlijke ingrediënten
  2. Return to Sender Handgeschilderde vaas
  3. Mica Decorations Diego Glazen Fles
  4. Cotton Ball Lights lichtsligner mint van 20 lampjes
  5. ESSENZA perri Rosalee badjas
  6. Kartonnen Hanglamp Tarwin
  7. GreenPan Cambridge Inductie Wokpan
  8. RITUALS The Ritual of Jing Mini Fragrance Sticks
  9. Tony’s Chocolonely Proeverijtje
  10. Alessi Frank Gehry Pito Waterkoker

1. Naïf Miniset cadeauverpakking op basis van natuurlijke ingrediënten

Deze Naïf Miniset in een prachtige cadeauverpakking is een mooi en duurzaam cadeau om iemand mee te verrassen. Naïf producten zijn volledig vegas en daarnaast vrij van alle meest voorkomende allergenen. Ook de tubes zijn gemaakt van bioplastic op basis van suikerriet.

Naïf Miniset cadeauverpakking op basis van natuurlijke ingrediënten
Naïf Miniset cadeauverpakking op basis van natuurlijke ingrediënten

Deze set bestaat uit een verzachtende bodylotion, een shampoo, milde zeepvrije wasgel en een vette crème voor baby’s en kinderen. Een ideaal duurzaam cadeau voor een zwangerschap, vrouw met jonge kinderen of gewoon voor een betere wereld!

Naïf Miniset cadeauverpakking is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Return to Sender Handgeschilderde vaas

Het concept van Return to Sender is heel bijzonder en mooi en helpt ons de wereld net een stapje beter te maken. Return to Sender laat deze vaas maken in arme regio’s van Thailand, waar ze met de hand worden gemaakt en beschilderd. Alle winst die wordt gemaakt met dit product gaat daadwerkelijk terug naar de makers in die landen. Mensen die het hard kunnen gebruiken voor zichzelf en om een familie te onderhouden.

Return to Sender Handgeschilderde vaas
Return to Sender Handgeschilderde vaas

En laten we eerlijk zijn, deze handgeschilderde vaas is echt een plaatje. Prachtig om te zien, prachtig om cadeau te geven en daarnaast een heel bijzonder cadeau.

Return to Sender handgeschilderde vazen zijn verkrijgbaar bij bol.com.

3. Mica Decorations Diego Glazen Fles

Deze prachtig vormgegeven glazen fles met een hoogte van 30 cm en diameter van 18 cm is vervaardigd uit minimaal 50% gerecyclede materialen. Duurzaam en daarnaast prachtig om aan iemand cadeau te geven.

Mica Decorations Diego Glazen Fles
Mica Decorations Diego Glazen Fles

De Mica Decorations Diego leent zich uitstekend om te gebruiken als vaas voor bijvoorbeeld prachtige drooglboemen, of je kunt er een plant terrarium van maken door de fles volledig af te sluiten met een kurk.

Mica Decorations Diego is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Cotton Ball Lights lichtslinger mint van 20 lampjes

Licht mint gekleurde lampjes gemaakt van wol in de vorm van balletjes wol. Deze mooie duurzame lampjes zijn prachtig om cadeau te geven. Lichte kleuren van blauw, mint, zeegroen en steenkleur in combinatie met de zachte lampjes zorgt voor een mooi effect.

Cotton Ball Lights lichtslinger
Cotton Ball Lights lichtslinger

Dit cadeau kan ook heel leuk staan bij de inrichting van een babykamer. Zelfs als kraam cadeau is dit een leuk duurzaam cadeau om te geven.

Cotton Ball Lights zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. ESSENZA Perri Rosalee Badjas

Deze badjas is vervaardigd uit 100% biologisch katoen, oftewel dit is een prachtig bewust en duurzaam cadeau om te geven aan een vrouw. Het is een zeer kwalitatieve badjas met mooie bloemenprints die ook te wonderen zijn in het Rijksmuseum.

ESSENZA Perri Rosalee Badjas

De boorden van de ESSENZA badjas zijn hebben een mooi geweven strippendessin. Deze chique badjas is een bijzonder mooi duurzaam cadeau.

ESSENZA Perri Rosalee Badjas is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Kartonnen Hanglamp Tarwin

Wauw! Karton kan ontzettend mooi zijn. Hoe duurzaam wil je een hanglamp hebben? Deze lamp is haast volledig vervaardigd uit karton en heeft een prachtig patroon om aan te zien. Door dat het karton aan de zijkanten lichtelijk open is, krijg je een speciaal lichteffect.

Kartonnen Hanglamp Tarwin
Kartonnen Hanglamp Tarwin

Een bijzonder elegante lamp die uit karton met een laser gesneden is en met de hand geassembleerd wordt. Milieuvriendelijk, duurzaam en daarnaast speciaal en bijzonder om iemand die bewust bezig is te verrassen.

Deze kartonnen hanglamp is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. GreenPan Cambridge Inductie Wokpan

Deze duurzame wokpan draagt bij aan een schonere en betere wereld. De GreenPan Cambridge is volledig vrij van de schadelijke chemische stof PFAS. Alle pannen van GreenPan worden vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen, zoals bijvoorbeeld zand. De anti leeflaag die in deze pan zit is volledig veilig voor je gezondheid.

GreenPan Cambridge Inductie Wokpan
GreenPan Cambridge Inductie Wokpan

Nog een detail voor deze bijzonder duurzame pannen is dat er gebruik wordt gemaakt van een anti leeflaag die 60% minder CO2 uitstoot dan een reguliere anti leeflaag. Een duurzaam cadeau wat iedereen kan gebruiken.

GreenPan Cambridge is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. RITUALS The Ritual of Jing mini Fragrance Sticks

Wellicht vraag je jezelf af waarom een product van Rituals in deze lijst staat. Sommigen zullen zich er bewust van zijn, anderen wat minder. Rituals zet zich namelijk zeer actief in voor een betere wereld en is een gecertificeerd B Corp. Dat wil zeggen dat het bedrijf niet alleen bezig is met een winst doelstelling, maar ook doeleinden heeft gericht op een betere wereld.

Rituals of Jing fragrance sticks
Rituals of Jing fragrance sticks

De Rituals of Jing geuren vallen bij veel mensen in de smaak, waardoor dit een heerlijk geurend duurzaam cadeau is om te geven aan een vrouw.

Rituals of jing mini Fragrance sticks is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Tony’s Chocolonely Proeverijtje

Dit heerlijke proeverijtje met zes verschillende overheerlijke smaken chocolade van Tony’s is om bij weg te smelten! Tony’s Chocolonely heeft als visie om 100% slaafvrije chocolade te produceren.

Tony's Chocolonely Proeverijtje
Tony’s Chocolonely Proeverijtje

In dit duurzame cadeautje zitten chocoladesmaken van pure- en melkchocolade met noga, karamel zeezout, amandel, en hazelnoot zeezout. Verzekerd dat dit duurzame cadeautje wel in de ‘smaak’ zal vallen.

Tony’s Chocolonely Proeverijtje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Alessi Frank Gehry Pito Waterkoker

Dit design object is een duurzame waterkoker vervaardigd uit hout en RVS. Dit is de trots van Alessi, het is namelijk het enige object wat Frank Gehry heeft ontworpen tijdens zijn carrière. Frank is een erkend architect voor gebouwen met een innovatieve vormen.

Alessi Frank Gehry Pito Waterkoker
Alessi Frank Gehry Pito Waterkoker

Wanneer je de twee mahonie houten handvaten bekijkt, zie je dat deze eruit zien als twee vissen die uit het water opspringen. Frank deed dit gezien zijn fascinatie en passie voor vissen sinds zijn jeugd. Een duurzaam en praktisch design object wat als cadeau geschonken kan worden.

Deze Alessi Waterkoker is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie