Dit heb je nodig voor Koningsdag 2023!

Je bekijkt nu Dit heb je nodig voor Koningsdag 2023!
Koningsdag artikelen

Nog even en dan vieren we weer Koningsdag. Een dag waarop we de verjaardag van de koning vieren en hij zelf met zijn familie ook een bezoek brengt aan een plaats in Nederland omdat met ons te doen. Bij Koningsdag denk je aan vrijmarkten, oudhollandse spelletjes, oranjebitter en de vlag hijsen. Nederland heeft sinds jaren een enorme traditie opgebouwd rondom deze speciale dag.

Om helemaal klaar te zijn voor Koningsdag en het feestje mee te vieren heb je het één en ander nodig. Zo kun je de Nederlandse vlag ophangen tussen zonsopkomst en zonsondergang, kun je helemaal gekleed gaan in oranje of struin je de mooiste rommelmarkten af op zoek naar dat ene leuke item.

Wij zochten voor jullie de belangrijkste artikelen die je nodig hebt om het feestje mee te vieren.

  1. De Nederlandse Vlag
  2. Oranje wimpel
  3. Schminkstift rood-wit-blauw
  4. Oranje vlaggenlijn
  5. Boek Bobbi viert Koningsdag
  6. Oranje verkleedset meisjes
  7. Oranje shirt Queen
  8. Heren hoodie Black Lion Chest
  9. Koningsdag armband
  10. Oranje Zonnebril

1. De Nederlandse Vlag

Het allerbelangrijkste om in huis te hebben op Koningsdag is natuurlijk de Nederlandse Vlag. Wanneer de zon op komt mag de vlag aan de voorgevel van je huis of aan een grote paal in de tuin. Met de vlag vieren wij dat de koning jarig is.

Nederlandse vlag
Nederlandse vlag

De kleuren van onze Nederlandse vlag zijn rood, wit en blauw. Donkerblauw wel te verstaan, anders gaat het meer lijken op de vlag van Frankrijk. De afmetingen van een normale vlag zijn 100 centimeter keer 150 centimeter. De vlaggenunie weet er alles van en verkoopt ze dan ook op maat. Wappert de vlag bij jou ook aan de stok op deze bijzondere dag?

De Nederlandse vlag is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Oranje wimpel

De oranje wimpel die je boven de vlag van Nederland hangt gaat niet altijd op. Enkel op de verjaardagen van Koningin Máxima, Prinses Beatrix, de Prinses van Oranje en bij Koning Willem-Alexander. De verjaardag van Koning Willem-Alexander is op Koningsdag en dit is dus een dag om ook de wimpel tevoorschijn te halen

Oranje wimpel
Oranje wimpel

De oranje wimpel is een lang stuk oranje stof dat als versiering boven je vlag uit wappert. Het staat symbool voor de koninklijke familie en maakt het vlaggen extra feestelijk. Op Koningsdag hijs je de vlag met wimpel omhoog en mogen ze tot zonsondergang wapperen voor je huis. Doe jij mee met deze feestelijke traditie en hijs jij ook je vlag en wimpel?

Deze oranje wimpel is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Schminkstift rood-wit-blauw

Niet alleen voor het huis wappert de Nederlandse vlag, maar ook op de wang schminken veel Nederlanders de kleuren van de Nederlandse vlag op Koningsdag. Hiervoor heb je speciale schminkstiften zodat de kleuren altijd op de juiste manier zijn aangebracht.

Schminkstift rood-wit-blauw
Schminkstift rood-wit-blauw

De schminkstift rood-wit-blauw heeft de kleuren in de juiste volgorde in een handig omhulsel, zodat je het met één beweging kan aanbrengen op de wangen. Desgewenst kan het natuurlijk ook op een ander lichaamsdeel worden gebruikt. De schmink uit de schminkstift geeft niet af en is voor iedereen veilig te gebruiken. Een simpele en handige tool om je Koningsdag tot een succes te maken.

De schminkstift rood-wit-blauw is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Oranje vlaggenlijn

Wil je je huis tijdens deze feestelijke dag compleet versieren? Dan kun je ook gaan voor de 10 meter lange vlaggenlijn in de kleur oranje. Met de oranje vlaggenlijn worden je huis en je tuin gegarandeerd een feestje om te zien. Bind de vlaggen aan je huis en trek de lijn door tot bijvoorbeeld een hekje in de tuin.

Oranje vlaggenlijn
Oranje vlaggenlijn

De vlaggenlijn is speciaal ontworpen met 1,2 meter extra lijn aan beide kanten, zodat je hem makkelijk ergens kunt ophangen en vastbinden. Aan de lijn hangen wel 17 oranje vlaggen in driehoekvorm. Tussen de vlaggen is steeds 25 centimeter leeggelaten. De vlaggetjes zijn vrolijk en van weersbestendige kwaliteit. Een must-have voor de oranjefans.

Deze oranje vlaggenlijn is verkrijgbaar bij bol.com.

5. Boek Bobbi viert Koningsdag

Wil je je kind ook helemaal voorbereiden op de dag die gaat komen. Lees dan eens het boekje Bobbi viert Koningsdag met hem of haar. In het boek wordt helemaal uitgelegd hoe Koningsdag gaat en wat er allemaal te doen is op deze feestdag. Voor peuters is dit vaak nog niet helemaal te bevatten en met het oranje boekje van Bobbi wordt het kindertaal gebracht.

Boek Bobbi viert Koningsdag
Boek Bobbi viert Koningsdag

Het avontuur van Bobbi gaat over feestmutsen maken, de Nederlandse vlag en leuke activiteiten op de dag zelf. Kinderen zullen de grappige plaatjes van beertje Bobbi sneller begrijpen en zullen op Koningsdag zelf dingen herkennen uit het verhaal.

Het boek Bobbi viert Koningsdag is verkrijgbaar bij bol.com.

6. Oranje verkleedset meisjes

Alle kinderen willen tijdens Koningsdag verkleed in oranje kleding. Voor een meisje is dat verkleden natuurlijk extra leuk en ze willen allemaal een prinsesje of koningin zijn. Met de oranje verkleedset van De Snuffelaar kan je dametje helemaal in de Koningsdag kleuren verschijnen op het feest.

Oranje verkleedset meisjes
Oranje verkleedset meisjes

De verkleedoutfit bestaat uit een tutu met tule in oranje. Het heeft een gouden glitter band om de middel en over de rok staan gouden stippen afgebeeld. Naast de tutu krijg je een oranje glittertasje om wat geld in te bewaren voor die ene leuke aankoop op de vrijmarkt. Op het hoofd plaats je een gouden glitter haarband met een kroontje erop. Een mooiere prinses zal je kleintje zich niet voelen deze Koningsdag. Ze zal de show stelen.

Deze oranje verkleedoutfit voor meisjes is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Oranje shirt Queen

Ben je zelf ook wel toe aan een oranje outfit? Dan is het oranje t-shirt met heel groot ‘Queen’ erop helemaal iets voor jou. Jij bent letterlijk de koningin en het stralende middelpunt met deze outfit. Het shirt sluit aan op het lichaam en heeft een goede pasvorm. Niks geen oversized t-shirt van je man, maar je eigen t-shirt wat goed op maat valt.

Oranje shirt Queen
Oranje shirt Queen

Het oranje t-shirt kan overal mee gecombineerd worden. Een leuke spijkerbroek en je nieuwste gympen bijvoorbeeld. Of combineer het t-shirt met een leuke zwarte rok en leren laarzen. Jij zult helemaal shinen deze Koningsdag.

Oranje Shirt Queen is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Heren hoodie Black Lion Chest

Ook aan mannen moet er worden gedacht op deze special feestdag. Mannen zijn niet zo snel van het verkleden, maar een oranje hoodie moet wel kunnen. Zeker als ze deze ook nog eens kunnen dragen als het Nederlands Elftal speelt. De oranje sweater van Black Lion Chest is een simpel model met een mooie leeuw op de voorkant. Het heeft steekzakken en een keurige pasvorm.

Heren hoodie Black Lion Chest
Heren hoodie Black Lion Chest

Elke man wil zo’n heerlijke zachte warme hoodie hebben voor de feestdag van het jaar. En met zo’n trui sta je zeker niet voor lul. Vier het feestje van de koning mee in het oranje en blijf ook nog eens heerlijk warm, want met de temperaturen in het vooruitzicht kun je dat wel gebruiken.

Heren hoodie Black Lion Chest is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Koningsdag armband

Een leuke accessoire voor Koningsdag voor dames is de armband in de kleuren van de Nederlandse vlag. Deze armband is helemaal gemaakt naar de stijl die momenteel hip is en in de mode is. De armband heeft meerdere gevlochten banden die om je pols passen. Met glimmende letters vormen de woorden ‘love Netherland’ op de bovenkant een prachtige gezicht.

Koningsdag armband
Koningsdag armband

Aan het onderste blauwe bandje van de armband hangt een klein bedeltje in de vorm van een hart. Het symboliseert je liefde voor het vaderland. De armband is geheel uitgevoerd in rood, wit en blauw en matcht goed bij je oranje outfit.

Deze Koningsdag armband is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Oranje Zonnebril

Op Koningsdag hopen we natuurlijk op een beetje zon terwijl we over de vrijmarkt struinen of een oudhollands spelletje spelen. Een zonnebril kun je dan natuurlijk wel gebruiken. Wil je een zonnebril die ook nog eens bijpassend is bij je oranjekleding, dan is het natuurlijk slim om een oranje zonnebril te kopen.

Oranje Zonnebril
Oranje Zonnebril

Met de oranje zonnebril is het zelfs een feestje als de zon niet schijnt. Schuif hem in je haar, boven op je hoofd en hij valt lekker op. Wanneer de zon dan wel schijnt, zet je hem in één handbeweging voor je ogen. De brillenglazen zijn van categorie 2 en helpen je dus echt om je ogen te beschermen tegen het felle zonlicht.

Deze Oranje Zonnebril is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie