De top 10 leukste knutselpakketten voor kinderen (2023)

Je bekijkt nu De top 10 leukste knutselpakketten voor kinderen (2023)
Top 10 leukste knutselpakketten voor kinderen

Welk kind knutselt nou niet graag? Knutselen is van alle generaties en blijft altijd leuk. Van niets iets maken is de hobby van veel kinderen en hoe doe je dat beter dan met een knutselpakket. De meest populaire knutselsets zijn van SES Creative en Totum. Ook wij hadden er vroeger sets van, met kaarsen maken, gips gieten of armbandjes knutselen.

Maar waar doe je een kind van deze tijd nou plezier mee als je iets om te knutselen wil geven? Welk knutselpakket is helemaal trendy en gemaakt om helemaal mee los te gaan? Wij zochten het voor je uit! We kwamen tot een top 10 van leukste knutselpakketten van kinderen.

  1. Totum Amigo Vriendschapsarmbandjes
  2. Aquabeads Starterstudio
  3. Lena Jumbo Knutselkoffer
  4. LEGO DOTS Creatieve Feestkit
  5. SES Gips Gieten Eenhoorns
  6. Tybo Tie-Dye Ontwerpstudio
  7. SES Krimpfolie Sleutelhangers
  8. Jumbo Dessineo Leren Tekenen
  9. Stuff-A-Loons Maker Station
  10. SES Geurkaarsen

1. Totum Amigo Vriendschapsarmbandjes

Totum Amigo - Vriendschapsarmbandjes maken
Totum Amigo – Vriendschapsarmbandjes maken

De bekendste knutselpakketten voor kinderen zijn de knutselpakketten waarbij je vriendschapsarmbandjes kunt maken. De pakketten bestaan al jarenlang, maar worden steeds weer vernieuwd en gaan mee met de laatste mode qua trendy kindersieraden.

In de knutselset Totum Amigo Vriendschapsarmbandjes kun je armbandjes maken voor al je vriendinnen. De armbandjes zijn van touw en je leert het draaien en weven in verschillende patronen. Zo krijg je armbandjes met dikke banden of dunne sierlijke bandjes. Bij het knutselpakket zitten ook verschillende bedeltjes en kralen. Deze kun je verwerken in je touwen.

Het pakket heeft een uitgebreide uitleg hoe de bandjes in elkaar gezet moeten worden. Het is dus geen probleem als je nog geen verstand hebt van verschillende knooptechnieken. De set is te koop voor €5,99.

Totum Amigo Vriendschapsarmbandjes maken is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Aquabeads Starterstudio

Aquabeads Starterstudio
Aquabeads Starterstudio

De Aquabeads Starterstudio behoort helemaal in de top 10 van leukste knutselpakketten voor kinderen. Het is nog niet zo lang op de markt gebracht, maar voor veel kinderen een grote hit. Aquabeads is eigenlijk de opvolger van strijkkralen. Waar je bij strijkkralen na afloop je moeder nodig had om het kunstwerk te strijken kun je met Aquabeads zelf aan de slag om je kunstwerk aan elkaar te plakken.

Met de speciale parelpen breng je de parels op de juiste plek aan op je werkbord. Je maakt verschillende figuren en er zijn zelfs patronen meegeleverd die je na kunt maken, zodat je een echt kunstwerk krijgt. Als je klaar bent met je ontwerp pak je het spuitbusje en sproei je de parels nat. Zodra alles goed nat is gebruik je het speciale flip-systeem zodat je ontwerp van je werkbord op een ander bord wordt geplaatst waar het kan drogen. Na het drogen is je kunstwerk klaar en zitten de parels aan elkaar vast.

Aquabeads is bekend van televisie en voor veel meisjes en jongens een leuke nieuwe manier van knutselen. De Aquabeads Starterstudio laat je kennismaken met dit knutselen met parels en is te koop voor €9,99.

Aquabeads Starterstudio is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Lena Jumbo Knutselkoffer

Lena - Jumbo Knutselkoffer - 800 onderdelen
Lena – Jumbo Knutselkoffer – 800 onderdelen

Knutselen zonder een voorbeeld met gewoon wat materialen die je zelf kunt uitzoeken naar eigen zin blijft leuk. De Lena Jumbo Knutselkoffer past daarom ook precies in het rijtje van leukste knutselpakketten voor kinderen. De knutselkoffer bestaat uit ruim 800 materialen, waaronder papier en ijsstokjes.

Van deze knutselset maak je de mooiste dingen. Zo maak je snel een schilderijlijstje door ijslollystokjes aan elkaar te plakken in een rechthoek en maak je de leukste muizentrappetjes van strookjes papier. De materialen zijn ook goed te gebruiken bij het maken van een surprise voor Sinterklaas of een Moederdag cadeau.

De Lena Jumbo knutselkoffer is helemaal compleet en heeft de mooiste knutselspullen voor jong en oud. Met deze set zijn de kinderen uren zoet en sta je vast verstelt van het resultaat. De knutselkoffer is te koop voor €14,99.

Lena Jumbo Knutselkoffer 800 onderdelen is verkrijgbaar bij bol.com.

4. LEGO DOTS Creatieve Feestkit

LEGO DOTS Creatieve Feestkit - 41926
LEGO DOTS Creatieve Feestkit – 41926

Wist je dat je zelfs van LEGO knutselpakketten hebt? Eén van de leukste knutselsets van LEGO is de Creatieve Feestkit, waarin je cupcakes gaat versieren. En je gelooft het niet, maar er komt ook nog echt LEGO aan te pas. De cupcakes moet je namelijk in elkaar zetten als LEGO stenen. Ook de kaarsjes die je op de cupcake kunt zetten werken met het kliksysteem van LEGO.

Door het klikken van tegels op de cupcake maak je je eigen ontwerp. De tegels kun je daarna weer leuk versieren met stickers en allerlei andere versiersels. Er worden stickers met cijfers meegeleverd, maar ook met leuke figuurtjes. Naast tegels kun je ook de kaarsjes op de bovenkant van je cupcake zetten, die je ook weer kan versieren.

Deze knutselset van LEGO DOTS is bedoeld voor een kinderfeestje om samen met je vrienden en vriendinnen een prachtig cupcake resultaat te maken. En wat is er dan lekkerder om daarna een echte cupcake te eten. De LEGO DOTS Creatieve Feestkit is te koop voor €18,74.

LEGO DOTS Creatieve Feestkit 41926 is verkrijgbaar bij bol.com.

5. SES Gips Gieten Eenhoorns

SES Gips Gieten Eenhoorns
SES Gips Gieten Eenhoorns

Een knutselpakket dat echt in de top 10 leukste knutselpakketten thuishoort is het gips gieten van SES Creative. Onze moeders en oma’s hebben dit ook nog gedaan en het blijft leuk om te doen. Het enige nadeel aan deze set is het wachten voordat het gips hard is. Dit duurt even en je moet dus geduld hebben.

Met de SES Gips Gieten Eenhoorns set maak je de leukste figuurtjes met eenhoorns. Eenhoorns of vaker ook unicorns genoemd, zijn ontzettend populair onder kinderen. Deze fantasiefiguren lijken op paarden, maar hebben een grote hoorn op hun hoofd. Het is een sprookjesfiguur en kinderen houden van wegdromen bij de mooiste figuren. Wanneer het gips gegoten is en de figuren zijn opgedroogd kun je de eenhoorns verven. De meegeleverde verf is veilig voor kinderen.

De eenhoorn set heeft zelfs een buisje met glitters om je ontwerp de finishing touch te geven. Met de SES Gips Gieten Eenhoorns knutselset hebben kinderen uren plezier. Je kunt het knutselpakket kopen voor €10,99.

SES Gips Gieten Eenhoorns is verkrijgbaar bij bol.com.

6. Tybo Tie-Dye Ontwerpstudio

Tybo Tie-Dye Ontwerpstudio
Tybo Tie-Dye Ontwerpstudio

Ook helemaal populair onder kinderen is momenteel Tie-Dye. Met Tie-Dye verf je kleren met verschillende kleuren in je eigen smaak. Het knutselpakket van Tybo kan wat ons betreft niet ontbreken in de top 10 van leukste knutselpakketten voor kinderen, omdat dit momenteel een grote rage is.

De Tybo knutselset belooft geen geknoei met verf en deze belofte komt uit. Je start met het plaatsen van een kledingstuk in de magische mengbol. Vervolgens spuit je met de spuitflesjes de juiste verf in de bol. Er zijn zes verschillende kleuren meegeleverd. Voor het gewenste resultaat draai je de bol nog even rond. Vervolgens kun je hem losschroeven en er koud water doorheen laten spoelen. Je handen blijven hierbij schoon.

Bij de knutselset is een techniekboek meegeleverd met allerlei leuke manieren van Tie-Dye. Heb jij altijd al je eigen kleding willen ontwerpen, dan is dit je kans. De Tybo Tie-Dye Ontwerpstudio is te koop voor €20.99.

Tybo Tie-Dye ontwerpstudio is verkrijgbaar bij bol.com.

7. SES Krimpfolie Sleutelhangers

Krimpfolie - Sleutelhangers
Krimpfolie – Sleutelhangers

Iets wat ook al heel wat jaren bestaat is krimpfolie. Vroeger werd dit krimpie dinkie genoemd. Tegenwoordig wordt het aangeduid met krimpfolie of shrink magic. Met kleurpotloden maak je je eigen kunstwerk op het speciale folie. Er zijn voorbeelden meegeleverd, maar je kunt natuurlijk ook helemaal zelf bedenken wat je gaat maken.

Als je kunstwerk af is, gaat het in een warme oven en kijk wat er dan gebeurt. Je ontwerp zal krimpen naar een super klein formaat. Zo klein dat je er zelfs een leuke sleutelhanger van kunt maken. De figuurtjes die je hebt getekend worden wel zeven keer zo klein. Het lijkt wel magie.

De instructies bij dit leuke knutselpakket zijn meegeleverd, dus er kan niks fout gaan. De Krimpfolie set van SES Creative is te koop voor €10,99.

SES Krimpfolie Sleutelhangers set is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Jumbo Dessineo Leren Tekenen

Dessineo Leren Tekenen
Dessineo Leren Tekenen

Als je aan knutselen denkt, dan denk je ook aan tekenen. Jonge kinderen moeten vaak nog leren tekenen. Met de Jumbo Dessineo is leren tekenen een makkie. Daarom kozen wij ook door dit knutselpakket in onze top 10. Met de tekentafel leer je stap voor stap hoe je dingen uit het dagelijks leven zo mooi mogelijk kan tekenen.

De Dessineo tekentafel heeft vier makkelijke stappen waardoor je met vormen als vierkanten, cirkels of driehoeken een glijbaan, huis of vliegtuig tekent. De tekenset heeft een projectorlamp die figuren op het papier schijnt en ook verschillende sjablonen om de mooiste kunstwerken te maken.

Een leuke manier van leren tekenen, waarbij de fijne motoriek wordt getriggerd. De Jumbo Dessineo Leren Tekenen knutselset is voor kinderen vanaf vier jaar en ouder. Voor €39,93 heb je hem al in huis.

Jumbo Dessineo Leren Tekenen is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Stuff-A-Loons Maker Station

Stuff-A-Loons Maker Station
Stuff-A-Loons Maker Station

De nummer 9 van de top 10 leukste knutselpakketten voor kinderen is de Stuff-A-Loons Maker Station. Hou je ook van ballonnen en heb je al snel een feestje? Dan is deze set ook echt iets voor jou. Met de Stuff-A-Loons Maker Station maak je de leukste gevulde ballonnen.

In het knutselpakket zitten transparante ballonnen die je vervolgens kan vullen met allerlei materialen. Zo kun je bijvoorbeeld linten, confetti en glitters in de ballonnen doen. Doordat de ballon doorzichtig is kun je al deze feestelijkheden zien zitten en dit geeft een leuk effect. De Stuff-A-Loons ballonnen zijn uitermate geschikt voor feestjes.

Voor het knutselpakket zijn ook vele aanvullingssets beschikbaar, zodat je nog heel vaak plezier kan hebben van de ballonnenmaker. Het pakket is te koop voor €23,39.

Stuff-a-Loons Maker Station is verkrijgbaar bij bol.com.

10. SES Geurkaarsen

SES Geurkaarsen - Hobbypakket - Knutselen voor kinderen
SES Geurkaarsen – Hobbypakket – Knutselen voor kinderen

Mijn favoriete pakket was vroeger het pakket om geurkaarsen te maken. Of ik ook het pakket van SES Creative had, weet ik niet meer. Maar het was zeker ook een prachtig pakket wat het waard was om in de top 10 van de leukste knutselpakketten voor kinderen te belanden.

Met de SES Creative Geurkaarsen set maak je kaarsen met verschillende geuren en kleuren. Allereerst maak je de was warm in de magnetron en vervolgens kun je het in vormpjes gieten. Je kunt geuren combineren of kleuren bij elkaar gieten. Ook moet je niet vergeten om het lontje erin te steken, want anders kan je hem niet laten branden.

De geurkaarsen set is een set voor meisjes, maar ook jongens kunnen zich ermee vermaken. Het stimuleert de creativiteit en geeft je kind op een leuke en veilige manier meer kennis over het maken van kaarsen. De knutselset kost €13,65.

SES Geurkaarsen Hobbypakket is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie