De top 10 leukste invulboekjes (2023)

Je bekijkt nu De top 10 leukste invulboekjes (2023)
De leukste invulboekjes

Schrijven, we doen het eigenlijk te weinig. Dingen van je afschrijven, lijstjes maken en herinneringen opschrijven, zijn allemaal manieren om je mentale gezondheid op peil te houden. Met het van je afschrijven van gedachten of gebeurtenissen kun je dingen verwerken. Door middel van lijstjes maken, wordt de chaos in je hoofd iets minder en als je herinneringen opschrijft heb je iets om later terug te lezen. Er zijn zoveel leuke invulboekjes samengesteld om je hierbij te helpen.

Wij selecteerden de top 10 van leukste invulboekjes voor je. Van een invulboek voor baby’s eerste jaar tot een invulboek voor je beste vriendin. Alles is mogelijk op het gebied van dagboeken over je leven. Welke invulboekjes zijn nu echt aan te raden?

Wat zijn de leukste invulboekjes van 2023?

  1. 999 Vragen aan Jezelf 1 & 2
  2. Het beste vriendenboek
  3. Wreck This Journal
  4. Budgetplanner
  5. Baby’s Eerste Jaar Dagboek
  6. Start Where You Are
  7. Mijn Receptenboek
  8. Vertellis Chapters Mindfulness Dagboek
  9. Mijn 9 maanden dagboek
  10. Elke dag een vraag

1. 999 Vragen aan Jezelf 1 & 2

999 Vragen aan jezelf
999 Vragen aan jezelf

Van het invulboek 999 Vragen aan Jezelf zijn intussen al twee versies uitgekomen. Het eerste boek heeft een blauwe cover en bevat veel open vragen, maar ook veel keuzevragen. De tweede versie van 999 Vragen aan Jezelf heeft weer meer vernieuwende vragen, zoals wat je ziet in een bepaalde tekening. De twee invulboeken gaan over jou als persoon en zijn vooral heel leuk om jezelf beter te leren kennen. Over sommige vragen heb je vast nog nooit nagedacht.

Sta jij wel eens stil bij je favoriete soort weer of je favoriete kledingstuk? Misschien als je naar een belangrijke gelegenheid gaat en je fijn zittende kleding aan wil. Maar niet is zo vanzelfsprekend dan dat tenue uit de kast trekken en aantrekken. Erbij stilstaan en het noteren doe je vast nooit. Als dit boek ingevuld is heb je een hele encyclopedie over jezelf. Een leuk cadeautje voor mensen die je beter willen leren kennen.

999 Vragen aan Jezelf deel 1 is verkrijgbaar bij bol.com.

999 Vragen aan Jezelf deel 2 is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Het beste vriendenboek

Het beste vriendenboek
Het beste vriendenboek

Toen je klein was en nog op de basisschool zat, deelde je vast ook wel eens je vriendenboekje uit. Of kreeg je af en toe een vriendenboekje van een vriend of vriendin om in te vullen. Je plakte een foto van jezelf in en beantwoordde allerlei vragen over jezelf, zoals wat je later wil worden en wat je lievelingskleur is. Natuurlijk blijf je vrienden houden in de rest van je leven, maar een boek geven om ze herinneringen te laten opschrijven doe je niet zo snel meer. En toch is dit hartstikke leuk om na een poosje door te bladeren.

Elise de Rijck, schrijver van heel veel invulboeken, vond hier een oplossing voor en maakte speciaal voor volwassenen een vriendenboek. Het beste vriendenboek is het eerste boek dat volwassenen al die leuke vragen in laat vullen. Sommige vragen zijn nog net zo onschuldig als vroeger, maar andere vragen gaan wat dieper in op hoe je leven er nu uitziet. Wat is het leuk om dit vriendenboek eens naast het vriendenboekje van de lagere school te leggen. In hoeverre ben je veranderd door de jaren heen?

Het beste vriendenboek is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Wreck This Journal

Wreck This Journal
Wreck This Journal

Dit grappige boek is wat ons betreft één van de leukste invulboekjes. Je mag dit boek namelijk in de loop van de tijd volledig slopen. Je wordt nat en vies als je alle opdrachten uitvoert, maar je hebt zeker een geweldige tijd als je dit boek bij je draagt. Wreck This Journal is een boek wat je tot nadenken zet en heerlijk creatief laat zijn.

Op elke bladzijde van Wreck This Journal staat een opdracht. Zo moet je bijvoorbeeld een pagina volschrijven met steeds hetzelfde woord, moet je gaatjes maken door een pagina en neem je het invulboek ook een keer mee onder de douche. Wreck This Journal is een boek vol humor, waar je je helemaal in kunt uitleven. Zet op een creatieve manier de gedachten van je af.

Wreck This Journal is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Budgetplanner

Budget planner
Budget planner

Ben je niet zo handig met geld en wil je je uitgaven wel eens bijhouden? In de Budgetplanner kun je bijhouden wat je uitgeeft en wat er aan geld binnenkomt binnen jouw gezin. Het is een handig invulboek om inzicht te krijgen in je financiële situatie.

In de Budgetplanner kun je per dag je uitgaven opschrijven, maar ook de vaste laste komen wekelijks en maandelijks terug. Er zijn zelfs extra pagina’s om de te verwachten uitgaven van Sinterklaas en Kerst te noteren. De dure maand zorgt op deze manier niet voor verrassingen. Met de Budgetplanner krijg jij orde op zaken in je financiële huishoudingen en bespaar je binnen no time een heleboel geld.

De Budgetplanner is verkrijgbaar bij bol.com.

5. Baby’s Eerste Jaar Dagboek

Baby's eerste jaar dagboek
Baby’s eerste jaar dagboek

Als je pas bent bevallen van je kindje, wil je dat alles wat hij of zij doet in je herinnering blijft. Helaas kun je niet alles onthouden. Maar met een opgroeiboek kun je alle mooie momenten wel invullen. Baby’s Eerste Jaar Dagboek is een boek waarbij je alle bijzondere momenten kunt documenteren, van de geboorte van je kleintje tot de eerste verjaardag.

In het boek kun je bijvoorbeeld schrijven over de eerste tandjes, de eerste woordjes of de keer dat hij of zij de eerste stapjes zette. Er is ruimte voor foto’s of levensecht materiaal, zoals een plukje haar bij de eerste kappersafspraak. Baby’s Eerste Jaar Dagboek is een leuk invuldagboek dat elke jonge moeder moet hebben. Een leuke herinnering voor later.

Baby’s Eerste Jaar Dagboek is verkrijgbaar bij bol.com.

6. Start Where You Are

Start where you are
Start where you are

Dit wat ons betreft leukste invulboek over jezelf, laat je nadenken over je leven. Het boek staat vol vragen over hoe je leven er op dit moment uitziet en waar je over nadenkt. Het helpt je oplossingen te vinden voor problemen, maar leert je ook ontspannen op momenten dat dat hard nodig is. In het boek werk je heel creatief aan bepaalde vragen.

In Start Where You Are maak je opdrachten in allerlei vormen. Sommige opdrachten moet je schrijven, bij andere opdrachten ga je aan de slag met kleurpotlood. Laat je creatieve geest het werk doen en ontwerp prachtige pagina’s vol inspiratie.

Start Where You Are is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Mijn Receptenboek

Mijn receptenboek
Mijn receptenboek

In Mijn Receptenboek kun je al je lievelingsrecepten kwijt. Heb je gerechten die van moeder op kind zijn overgedragen in je familie of ben je het zat om eerst heel dat kookboek door te bladeren voordat je een bepaald gerecht erbij hebt gepakt, dan is Mijn Receptenboek een uitkomst.

Het boek heeft een handige ringbank en ook nog een elastiek om al je werk bij elkaar te houden. Elke pagina heeft genoeg plaats om informatie in te vullen. Zo kun je in de vorm van een boodschappenlijstje de ingrediënten van het gerecht noteren en is er ook plaats voor de bereidingstijd en het aantal personen waar je het gerecht voor kan maken. Mijn Receptenboek is jouw persoonlijke kookboek. Een prachtig invulboek voor de echte kookfanaten.

Mijn Receptenboek is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Vertellis Chapters Mindfulness Dagboek

Vertellis Chapters Mindfulness dagboek
Vertellis Chapters Mindfulness dagboek

In het Vertellis Chapters Mindfulness Dagboek kan je elke dag schrijven. Je schrijft de dag van je af en benoemd de positieve punten. Elke dag beantwoord je een aantal vragen, zoals; wat gaat er goed en wat kan er beter? De vragen zijn vaak hetzelfde, zodat je je ontwikkeling kan zien. Maar af en toe zit er eens een leuke vernieuwende vraag tussen de vragen van de dag.

Naast de dag van je afschrijven, kun je ook een cijfer voor je dag geven. Vertellis Chapters laat je even stilstaan bij je leven en nadenken over de dingen die je doet. Met dit leuke invulboek leer je je mindset verbeteren. Eigenlijk is dit boek een personal coach, maar dan op papier.

Vertellis Chapters Mindfulness Dagboek is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Mijn 9 maanden dagboek

Mijn negen maanden dagboek
Mijn negen maanden dagboek

Het leukste invulboekje voor de tijd dat je zwanger bent, is het Mijn 9 maanden dagboek van Pauline Oud. In dit vrolijk vormgegeven boekje duik je dieper in je zwangerschap en leer je alles over je baby. Je schrijft van je af wat je meemaakt en registreert de eerste schopjes. Natuurlijk kunnen de echofoto’s van je baby niet ontbreken.

Pauline Oud vertelt in het boek ook van alles over zwanger zijn. Van de bevruchting tot de bevalling zijn alle stapjes geregistreerd. Je kunt in dit invulboek fantaseren over hoe je kindje eruit zal zien en mijmeren over namen voor je ongeboren spruit. Een leuk naslagwerk voor je dochter of zoon om nog eens terug te lezen. Want hoe heeft mama de zwangerschap van mij beleefd?

Mijn 9 maanden dagboek is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Elke dag een vraag

Elke dag een vraag
Elke dag een vraag

Driehonderdvijfenzestig dagen lang beantwoord je vragen in dit invulboek. Het zijn allemaal verschillende vragen, maar elk jaar over een periode van vijf jaar komt dezelfde vraag weer terug. In dit boek kun je zien of je reactie op een bepaalde vraag in vijf jaar tijd veranderd of je mening hetzelfde blijft.

Dit invulboek is een boek voor mensen die geen hele verhalen in dagboeken schrijven, maar snel iets willen schrijven in een paar zinnetjes. Op elke bladzijde staan vijf vakken met zes regels. Elk jaar vul je een vak met het antwoord op de vraag van de dag. Na 5 jaar heb je een prachtig dagboek over je leven.

Elke dag een vraag is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie