De top 10 leukste cadeaus voor een kind van 1 jaar

Je bekijkt nu De top 10 leukste cadeaus voor een kind van 1 jaar
Leukste cadeaus voor een kind van 1 jaar

Als kinderen 1 jaar worden, zijn ze net een beetje uit de babyleeftijd. Ze kunnen veel meer en leren de wereld te ontdekken. Sommige kinderen zetten hun eerste stapjes of spreken de eerste woordjes. Cadeaus waar veel bij valt te ontdekken zijn dus een aanrader voor een kind van 1 jaar.

Geluiden en bewegingen zijn interessant voor kinderen die dreumes zijn. Ze leren wat er gebeurt als je bijvoorbeeld op een bepaald knopje drukt of voelen dat voorwerpen hard en zacht kunnen zijn. Deze ontdekkingstocht is alleen maar goed om extra te stimuleren. Daarom zetten wij de top 10 leukste cadeaus voor een kind van 1 jaar voor je op een rij.

  1. Lamaze Freddie de Vuurvlieg
  2. Studio 100 Bumba Geluidenspel ‘Was-da-na?’
  3. SmartMax My First – Farm Animals
  4. VTech Baby Activiteiten Tablet Roze – Babytablet
  5. Fisher-Price Kassa
  6. VTech Baby Walker Roze – Loopwagen
  7. Jouéco Houten Blokken – 100 delig
  8. Duplo Getallentrein
  9. Bubbelmachine Stuffoo
  10. Nijntje Verstoppertje Spelen

1. Lamaze Freddie de Vuurvlieg

Lamaze Freddie de Vuurvlieg
Lamaze Freddie de Vuurvlieg

Dit schattige zachte knuffeldier is een grote ontdekkingstocht voor de kleine dreumes. De vuurvlieg heeft van alles dat beweegt, geluid maakt of aanzet tot ontdekking. Het materiaal is zo zacht dat je baby ermee kan knuffelen, maar heeft ook verschillende vormen om dingen te leren.

Op de vleugels zijn kleine ronde spiegeltjes gemaakt, waardoor de 1-jarige dreumes zichzelf kan zien. Wie is dat kindje in de spiegel? Daarnaast is er een klein zakje gemonteerd, waar het kindje iets in kan stoppen en weer uit kan halen. De voelsprieten van Freddie de Vuurvlieg zijn geschikt om op te kauwen, zodat ook de kauwdrang bij pas doorkomende tandjes veilig is.

Lamaze Freddie de Vuurvlieg is het ideale cadeau om te geven aan een 1-jarig kind. Het speelgoed is zowel voor jongens als meisjes geschikt en kan niet snel kapot. Er wordt een speciaal bevestigingssysteem meegeleverd voor aan de kinderwagen.

Lamaze Freddie de Vuurvlieg is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Studio 100 Bumba Geluidenspel ‘Was-da-na?’

Studio 100 geluidenspel 'Was-da-na'
Studio 100 geluidenspel ‘Was-da-na’

Dacht je dat je nog geen spelletje kon spelen met een kind van 1 jaar, dan heb je het mis. Simpele spelletjes zijn zeker al te doen en daarmee leren ze juist heel veel nieuwe dingen. Het Studio 100 Bumba Geluidenspel laat de dreumes spelen met zijn favoriete vriendjes.

Het spel bestaat uit een knop, die je in kunt drukken om geluiden te horen. Dit zijn geluiden van voorwerpen, dieren of Bumba’s vriendjes. Het kind moet vervolgens het juiste kaartje aanwijzen met het voorwerp, dier of vriendje erop. Als het antwoord goed is, krijgt je dreumes het kaartje. Dit spelelement lukt misschien nog niet bij de allerjongsten, maar is het proberen waard. Je kindje gaat vanzelf begrijpen hoe het werkt.

De geluiden van Bumba zijn heel herkenbaar en worden ook in het televisieprogramma vaak gebruikt. Het vrolijke figuurtje tovert een lach op het gezicht van ieder kind. In de doos zitten 2 AA-batterijen meegeleverd, zodat het spel direct te spelen is.

Studio 100 Bumba geluidenspel ‘Was-da-na’ is verkrijgbaar bij bol.com.

3. SmartMax My First – Farm Animals

SmartMax My First Farm Animals
SmartMax My First Farm Animals

SmartMax is speciaal ontwikkelt voor de allerkleinste kinderen. Het is een veilig en stevig product waarbij de ontwikkeling van je kindje centraal staat. In SmartMax My First – Farm Animals ontdekken de kleinste kinderen de wereld van magnetisme. Door magnetisme klikken de voorwerpen van dit spel zo op elkaar.

Met de Farm Animals set zijn 6 boerderijdieren te maken, door de twee delen van het poppetje aan elkaar te klikken. Natuurlijk kunnen er ook allerlei fantasiedieren van gemaakt worden. Denk eens aan een koeienkop met een varkensbil.

De materialen zijn groot genoeg om niet ingeslikt te worden en van zachte structuur. De kinderen ontdekken wat dieren zijn en welke billen bij welk hoofd horen. Een aanrader voor de ontdekkingstocht van je 1-jarige kind.

SmartMax My First Farm Animals is verkrijgbaar bij bol.com.

4. VTech Baby Activiteiten Tablet Roze – Babytablet

VTech Baby activiteiten tablet
VTech Baby activiteiten tablet

Kinderen van 1 jaar oud spelen het liefst met de gadgets van papa of mama. Als jij je telefoon uit je zak haalt worden de kinderen razend nieuwsgierig. Ze hebben door dat als papa of mama ergens op klikt er magische dingen gebeuren. Met de VTech Baby Activiteiten Tablet kunnen ze deze magische dingen zelf ontdekken.

De tablet bestaat uit een voorkant die bijna niet verschilt van een echte tablet. Alleen heeft deze tablet geen echt scherm, maar een groot vlak met knopjes om op te drukken. Deze knopjes zijn de apps van de tablet. Als je kindje op een knopje klikt gebeurt er iets. Uit elke app komt een speciaal geluidje, dat je kindje al snel leert herkennen.

De activiteitentablet is een zeer geschikt cadeau voor een kind van 1 jaar oud, omdat ze op deze leeftijd graag hetzelfde willen doen als mama en papa. Met deze tablet geef jij je kindje zijn eigen gadget, terwijl je langs je apps scrolt van je eigen toestel.

VTech Baby Activiteitentablet is verkrijgbaar bij bol.com.

5. Fisher-Price Kassa

Fisher-Price Kassa
Fisher-Price Kassa

Wie kent hem niet? De Fisher-Price Kassa is reuze populair en speelgoed dat al jaren bestaat. Ook jij had er één toen je vroeger klein was. Alle elementen van een echte kassa zijn aanwezig en voor een kind is het een geweldige manier om van alles te ontdekken.

De muntstukken van de kassa zijn in gaatjes te stoppen en met een haal aan de hendel rollen ze door het apparaat en glijden ze van de glijbaan weer naar buiten. Ook de kassalade kan open. Een 1-jarig kind heeft het besef nog niet wat het apparaat doet, maar zal wel op ontdekkingstocht gaan door alle geluidjes en bewegingen die het apparaat levert.

De Fisher-Price Kassa kan niet ontbreken tussen het speelgoed van een 1-jarige. De kassa kan zeker tegen een stootje, dus gaat lang mee. In de toekomst, als hij of zij gaat leren tellen, zal je kindje nog veel plezier beleven aan dit speelstuk.

Fisher-Price Kassa is verkrijgbaar bij bol.com.

6. VTech Baby Walker Roze – Loopwagen

BTech Baby Walker Roze loopwagen
BTech Baby Walker Roze loopwagen

Je baby van 1 jaar heeft de leeftijd om de eerste stappen te gaan zetten. In het begin zal dit aan de rand van de tafel of de rand van de bank zijn, zodat hij of zij zich goed kan vasthouden om niet te vallen. Maar al snel loopt je kindje voluit en durft hij ook dingen los te laten.

De VTech Baby Walker Loopwagen helpt je kindje om de eerste stapjes te zetten. Met zijn of haar handen stevig aan het grote stuur van het wagentje kan hij of zij de hele woonkamer door. Het leuke is dat er heel veel dingen gebeuren op en aan de loopwagen als het toestel in beweging komt. Er komen geluidjes uit en er beweegt van alles.

Voor kinderen is de VTech Baby Walker ook een prachtig stuk speelgoed als hij stilstaat. Met hun vingertjes ontdekken ze de mooiste dingen aan de voorkant van de loopwagen. Vormen en kleuren op de wagen leren de dreumes steeds meer. Laat je kindje ontdekken en spelen met dit veilige speelgoed.

VTech Baby Walker loopwagen is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Jouéco Houten Blokken – 100 delig

Jouéco houten blokken 100 delig
Jouéco houten blokken 100 delig

Blokken zijn de ideale manier om de fijne motoriek van je kindje te stimuleren. Met zijn kleine handjes en vingertjes kan hij de blokjes optillen en stapelen. Maak een toren en laat hem of haar de toren omgooien. Plezier gegarandeerd.

De Jouéco Houten Blokken set bevat wel 100 verschillende blokken. Van vierkante kubussen tot smalle plankjes. De kubussen zijn makkelijk op elkaar te bouwen, maar voor de poortjes en smalle plankjes heeft je dreumes iets meer geduld nodig.

Soms is het ook al leuk om de hele doos op zijn kop te gooien en te genieten van het geluid van de kletterende blokjes op de vloer in de woonkamer. Het speelgoed is duurzaam en gaat een mensenleven mee. Ideaal voor kleintjes die nog niet zo zuinig kunnen zijn met materiaal. Kan jouw kindje al een grote toren bouwen?
Jouéco Houten Blokken set 100 delig is verkrijgbaar bij bol.com.

8. LEGO Duplo Getallentrein

Duplo Getallentrein
Duplo Getallentrein

De LEGO Duplo Getallentrein is nog een voorbeeld van een soort speelgoed waar kinderen de fijne motoriek kunnen oefenen. De LEGO blokjes op elkaar stapelen is soms nog een heel gepuzzel voor een 1-jarig kind. Duplo is speciaal ontwikkelt voor de allerjongsten en bestaat uit grote blokken van stevig materiaal.

De LEGO Duplo Getallentrein is een trein met drie aanhangers. Op alle drie de wagons staan drie blokjes met cijfers. Zo kan je kindje leren tellen van 1 tot en met 10. Bij de trein vind je ook poppetjes en een klein poesje dat je in of op de wagons kan plaatsen.

Met de trein kunnen verhalen worden bedacht en kan je kindje fantaseren over een treinreis waar hij dan ook heen wil. Het bouwen van de blokjes is veilig voor kleine kinderhandjes, maar soms nog best een uitdaging voor de net 1 jaar geworden baby. Een dreumes die bijna 2 jaar is zal de onderdelen makkelijker op elkaar krijgen.

LEGO Duplo Getallentrein is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Bubbelmachine Stuffoo

Stuffoo Bubbelmachine
Stuffoo Bubbelmachine

Met de Stuffoo Bubbelmachine voor in bad kan je kindje zich uren vermaken in het warme water. De bubbelmachine is een apparaatje dat makkelijk aan de badwand te bevestigen is met speciale zuignappen. Het heeft de vorm van een krab en bubbelt erop los. Als je hem aanzet komen er bubbels uit de mond van de krab, die je kindje gegarandeerd probeert te vangen.

Ook zijn er wel 13 kinderliedjes ingebouwd in het kleine apparaatje. De dreumes kan dus vrolijk mee neuriën met de leukste melodieën. De Bubbelmachine Stuffoo is geheel waterproof en ook onder de douche te gebruiken. Het schattige beestje is van hoge kwaliteit en geeft je kleintje een vriendje in bad. Badderen is nog nooit zo leuk geweest als met de Stuffoo Bubbelmachine.

Stuffoo Bubbelmachine is verkrjigbaar bij bol.com.

10. Nijntje Verstoppertje Spelen

Nijntje Verstoppertje Spelen
Nijntje Verstoppertje Spelen

Weer een echt spel dat door kinderen van 1 jaar oud al te spelen is. Nijntje Verstoppertje Spelen laat de allerjongsten kennismaken met het bekendste spelletje dat er bestaat. De verpakking op zich is al prachtig. Nijntje zal meteen herkent worden door je dreumes. Het blik is stevig en duurzaam.

In het blik zit een Nijntje pop van ongeveer 20 centimeter groot. Het is een hard voorwerp en als je er batterijen in doet maakt Nijntje geluid. Hij moedigt je kindje aan om Nijntje te zoeken. Het is dus de bedoeling dat jij als ouder het figuurtje eerst verstopt, waarna je kind op ontdekkingstocht gaat. Elke 10 seconden maakt Nijntje geluid. Dit cadeau voor een kind van 1 jaar maakt hem of haar reuze blij.

Nijntje Verstoppertje Spelen is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie