De mooiste en beste LEGO Creator Expert sets (2023)

Je bekijkt nu De mooiste en beste LEGO Creator Expert sets (2023)
De leukste LEGO Creator Expert sets

Eén van de meest gekochte soorten speelgoed is LEGO. Als dreumes kan je al kennis maken met LEGO Duplo en als je een wat ouder kind bent is er LEGO in alle soorten en maten. Maar LEGO is niet alleen geschikt voor kinderen. Er zijn ook diverse LEGO sets gemaakt voor volwassenen. Want ook op een oudere leeftijd blijft bouwen met de blokjes nog steeds leuk.

De LEGO Creator Expert sets zijn wel een beetje moeilijker dan de sets die voor kinderen zijn gemaakt. Het is een groot kunstwerk, vaak van een bekend architectonisch gebouw of iets uit een film of serie. De bouwbeschrijving is dan ook iets ingewikkelder dan de handleiding die bij de sets voor jonge kinderen zit. Het is een mooie hobby voor volwassen mensen om deze bouwwerken in elkaar te zetten.

De 10 leukste LEGO Creator Expert sets

Wij onderzochten wat de 10 leukste en mooiste LEGO Creator Expert sets zijn. Hou je meer van een prachtig gebouw of juist van een mooie bloem. Er is voor iedereen iets om te bouwen.

  1. LEGO Creator Expert Big Ben
  2. LEGO Creator Expert Titanic
  3. LEGO Creator Expert De Appartementen van Friends
  4. LEGO Creator Expert Bloemenboeket
  5. LEGO Creator Expert Boekenwinkel
  6. LEGO Creator Expert Vespa 125
  7. LEGO Creator Expert Londense Bus
  8. LEGO Creator Expert Camp Nou FC Barcelona
  9. LEGO Creator Expert Taj Mahal
  10. LEGO Creator Expert Achtbaan

1. LEGO Creator Expert Big Ben

We beginnen onze lijst met beste LEGO Creator Expert sets met de Londense Big Ben. Dit immense gebouw kun je helemaal bouwen in LEGO-blokjes. In LEGO is de Big Ben 60 centimeter hoog. Het heeft een gevel met ramen en deuren. Er staan standbeelden en wapenschilden in het architectonisch gebouw en de klokkentoren heeft een echte wijzerplaat, die je in kunt stellen.

LEGO Creator Expert Big Ben
LEGO Creator Expert Big Ben

Het dak van de klokkentoren kan verwijderd worden, zodat je de klok van binnen kunt bekijken. Aanschouw het prachtige design. Meegeleverd zijn een groot aantal omgevingsdetails zo als een gazon, struiken en een water.

Het LEGO Creator Expert pakket heeft ruim 4163 onderdelen en het kost dus zeker ook wel een tijdje voor je alles in elkaar hebt staan. Maar zodra de Big Ben af is heb je een pareltje om tentoon te stellen.

LEGO Creator Expert Big Ben is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. LEGO Titanic

Wie kent het gezonken schip Titanic niet? Er werd een prachtige film over gemaakt in 1997, die ondertussen in 2023 na 25 jaar weer wordt herhaald op het witte doek. Zo’n grote kaskraker had Hollywood nog nooit en er zijn dan ook veel merchandising artikelen van gekomen. Zo ook de LEGO Creator Expert set met de Titanic compleet van LEGO-steentjes.

Lego Creator Expert Titanic
Lego Creator Expert Titanic

Met meer dan 9000 onderdelen en een lengte van 135 centimeter is dit een enorm bouwwerk. Je bent er uren mee zoet om het in elkaar te zetten. Niet alleen de buitenkant van het schip is tot in detail nagemaakt in LEGO-steentjes, ook de binnenkant kun je volledig bekijken met de verschillende lagen. Zo kun je ook de grote trap en de eetzaal voor de eerste klasse bouwen.

Je krijgt een mooi standaard om elke sectie tentoon te stellen. Je kunt het naamplaatje van de Titanic op de boeg zetten, maar het ontwerp op zich herkent iedereen.

LEGO Titanic is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. LEGO Creator Expert De Appartementen van Friends

Een mooie LEGO Creator Expert set is de set met de appartementen uit de serie Friends. Een fan van de serie zal de scènes meteen herkennen. Er zijn leuke en grappige momenten opgenomen in deze LEGO set, zoals de relaxfauteuils van Chandler en Joey en Phoebe’s poppenhuis.

LEGO Creator Expert De Appartementen van Friends
LEGO Creator Expert De Appartementen van Friends

De appartementen die je kan bouwen met deze set zijn die van Joey en Chandler en die van Monica en Rachel. Ook de tussengelegen hal kun je bouwen in LEGO-steentjes. Het hele ontwerp is 10 centimeter hoog en 64 centimeter breed.

Maar liefst 7 minifiguren zijn meegeleverd om het verhaal van de serie na te spelen. Zo zie je Joey met de kleren van Chandler aan en Rachel met de Schotse ruit rok. Ontdek jij alle gebeurtenissen uit de serie in deze complete set?

LEGO Creator Expert De Appartementen van Friends is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. LEGO Creator Expert Bloemenboeket

Uit de Botanical Collection van LEGO Creator Expert kun je een prachtig Bloemenboekt maken. Het boeket bestaat uit 756 stukjes en staat prachtig in je woonkamer. De LEGO-steentjes in dit pakket zijn natuurlijk niet allemaal vierkant. Ze hebben de vorm van bloemblaadjes of groene bladeren.

LEGO Creator Expert Bloemenboeket
LEGO Creator Expert Bloemenboeket

De stengels van de bloemen zijn verstelbaar, waardoor je bloemenboeket op elke vaas past. Ook heb je elke keer weer een ander boeket als je de bloemen op een andere manier schikt. Bloemschikken was nog nooit zo leuk met de LEGO-steentjes van de LEGO Creator Expert set.

Ben je op zoek naar een leuk en blijvend cadeau voor een verjaardag, dan is dit het ultieme verjaarsdagsboeket. Deze bloemen blijven namelijk altijd goed en hebben geen water nodig. Een cadeau waar menig volwassen persoon flink mee zal worden verrast.

LEGO Creator Expert Bloemenboeket is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. LEGO Creator Expert Boekenwinkel

Eén van de allermooiste en beste LEGO Creator Expert sets is de boekenwinkel. Het is een prachtig oud gebouw met heel veel details. Niet alleen de buitenkant is te bewonderen, maar ook de binnenkant van de boekenwinkel heeft ontelbare kleine details.

LEGO Creator Expert Boekenwinkel
LEGO Creator Expert Boekenwinkel

De boekenwinkel bestaat uit drie lagen die je makkelijk op elkaar zet. Op de voorgevel pronkt de naam Birch Books. Een mooie herfstachtige boom siert het tafereel. Binnenin de boekenwinkel kun je allerlei leuke details spotten. Zoals iemand die een boek leest in een heerlijke grote stoel bij de grote klok. Maar ook een theedrink onderonsje bij het houtvuur.

Naast de boekenwinkel zijn er ook veel kamers geschikt om te wonen. De eigenaar van de boekenwinkel moet natuurlijk ook af en toe zijn rust nemen. Met een stapsgewijze bouwinstructie kun je alles in elkaar zetten. Ook kun je deze boekenwinkel combineren met andere sets van LEGO Creator Expert.

LEGO Creator Expert Boekenwinkel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. LEGO Creator Expert Vespa 125

Iedereen kent de klassieke Vespa scooter wel met de leuke details. Toen Vespa 75 jaar bestond zochten LEGO en Vespa een samenwerking. LEGO creëerde een pastelblauwe Vespa Piaggio uit de jaren 60, wat een echt verzamelitem moet worden. Deze scooter is tot in detail uitgewerkt met maar liefst 1106 onderdelen. Een leuk bouwwerk voor volwassenen.

LEGO Creator Expert Vespa 125
LEGO Creator Expert Vespa 125

De Vespa heeft een afneembare motorklep, zodat je de motor goed kunt bekijken. Het stuur van de Vespa is echt werkend. De scooter heeft twee zadels, zodat er iemand op vervoert kan worden. De Italiaanse nummerplaat, een helm en een mand met bos bloemen maken het tafereeltje helemaal af.

De pastelblauwe kleur blokjes van de Vespa scooter zijn helemaal speciaal voor deze set gemaakt. Het is niet een standaard kleur van LEGO. De scooter is in zijn geheel 22 centimeter hoog, 12 centimeter lang en 35 centimeter breed.

LEGO Creator Expert Vespa 125 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. LEGO Creator Expert Londense Bus

Je kent ze wel, de klassieke Londense bussen uitgevoerd in rood met twee verdiepingen met zitplaatsen. Ook LEGO maakte een set van deze prachtige bus, die je alleen maar in deze stad kunt zien rijden. De set is een expert set en geschikt voor volwassenen. Hij bestaat uit 1686 stukjes en is dus niet een bouwwerk dat je binnen een uurtje klaar hebt.

LEGO Creator Expert Londense Bus
LEGO Creator Expert Londense Bus

De bus is tot in de puntjes nagemaakt. Zo staan de advertenties op de zijkant, zijn er heel wat stoelen en banken te vinden in de bus en is er een inkijkje onder de motorklep van deze bus. Ook zijn er details zoals een paraplubak, een prullenbak voor gebruikte tickets en de krant voor mensen die het openbaar vervoer gebruiken.

De Londense bus is gemaakt van stevig materiaal en kan na afloop van het bouwen tentoongesteld worden. Je hebt een prachtig meesterwerk in je woonkamer als de bus af is. Mensen zullen jaloers zijn op jouw mooie bouwwerk.

LEGO Creator Expert Londense Bus is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. LEGO Creator Expert Camp Nou FC Barcelona

Voetbalfans opgelet! Want met deze set maak je het stadion van FC Barcelona tot in details na. Een ware hit voor de echte fans. Het bouwwerk bestaat uit wel 5509 stukjes en is precies zoals het stadion er in het echt ook uitziet. Camp Nou in miniformaat met alle details erin verwerkt.

LEGO Creator Expert Camp Nou FC Barcelona
LEGO Creator Expert Camp Nou FC Barcelona

Het stadion bestaat uit heel veel tribunes in de kleuren rood en blauw. In het midden ligt het netjes gemaaide grasveld waar de spelers van FC Barcelona op mogen spelen. Er zijn hoge lichtmasten en veel reclameborden. Ook aan de vipplaatsen in het stadion is gedacht.

De FC Barcelona spelersbus staat voor de ingang, dus de spelers zijn binnen. Ze kunnen door de spelerstunnel het veld betreden. Voor fans van de club is dit een musthave. Deze LEGO Creator Expert set moet op je verlanglijstje staan als je alles van de voetbalclub spaart.

LEGO Creator Expert Camp Nou FC Barcelona is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. LEGO Creator Expert Taj Mahal

Eén van de beste en mooiste set van LEGO Creator Expert is de Taj Mahal. Dit immense bouwwerk is gemaakt in het klein in LEGO-steentjes. Echter is ook dit bouwwerk niet klein, want er zitten wel 5923 stukjes in de set. Het is dus eindeloos speelplezier met de LEGO Creator Expert Taj Mahal.

LEGO Creator Expert Taj Mahal
LEGO Creator Expert Taj Mahal

De Taj Mahal is een prachtig architectonisch monument met heel veel details. Je kunt met LEGO-steentjes de koepel nabouwen, maar ook de 4 chhatri’s, de 4 minaretten en de 2 cenotafen. Het schaalmodel is levensecht en bevat alles wat je in het echt ook kunt bekijken. Het model is 20 centimeter hoog en 23 centimeter lang en breed.

Voor deze prachtige set heb je wel de handleiding nodig. Zonder handleiding zal je er vast niet uitkomen. Het bestaat uit zoveel onderdelen en details. Wanneer het klaar is heb je een mooi pronkstuk voor in je woonkamer.

LEGO Creator Expert Taj Mahal is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. LEGO Creator Expert Achtbaan

De laatste set die wij graag aan jullie laten zien is de LEGO Creator Expert set Achtbaan. Deze set is een achtbaan tot in details uitgewerkt met daarnaast ook nog leuke stands. Alsof je jezelf in een attractiepark waant. De achtbaan werkt echt, aangedreven door een kettinglift door middel van een simpele klik op de knop op je eigen tablet.

LEGO Creator Expert Achtbaan
LEGO Creator Expert Achtbaan

Met LEGO BOOST voeg je ook nog eens realistische geluidseffecten aan je achtbaan toe. Een ritje in de achtbaan was nog nooit zo leuk met deze speelset. Naast de achtbaan is er een loket met de kaartverkoop. Ook is er een suikerspinkraam en een kiosk.

De set bestaat uit 4120 elementen en is een ware jongensdroom die uitkomt. De baan is 53 centimeter hoog, 88 centimeter breed en 41 centimeter diep. Bij de set zijn 11 minifiguren meegeleverd. Deze kunnen ook in de achtbaan worden gezet.

LEGO Creator Expert Achtbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie