De leukste speelsets van Schleich (2023)

Je bekijkt nu De leukste speelsets van Schleich (2023)
Leukste Schleich speelsets

Er zijn momenteel heel wat speelsets van Schleich op de markt. Een ietwat minder bekend merk als LEGO of Playmobil, maar wel een merk dat je herkent als je het speelgoed ziet. Schleich staat bekend om de hard rubberen poppetjes. In het begin was Schleich vooral gericht op dieren, maar tegenwoordig maken ze van alles.

De drie hoofdlijnen van Schleich zijn World of Nature, World of Historie en World of Bayala. In de lijn World of Nature wordt gefocust op natuur, dieren en mensen. De World of Historie lijn richt zich op prehistorische helden, ridders en andere geschiedenislessen. World of Bayala laat je fantasieën de vrije loop en laat je kennis maken met elven en fantasiedieren, maar ook met de beroemde smurfen.

De mooiste speelsets van Schleich op een rij

Wij onderzochten wat de mooiste en leukste speelsets van Schleich zijn. We keken hierbij naar alle lijnen die het speelgoedmerk heeft.

  1. Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen
  2. Schleich Farm World Grote boerderij met stal en dieren
  3. Schleich Bayala Glinsterend Bloemenhuis
  4. Schleich Wild Life Het Avonturenstation
  5. Schleich Dinosaurus De grote vulkaan expeditie
  6. Schleich De Smurfen Smurfenhuis
  7. Schleich Horse Club Lakeside Paardenboerderij
  8. Schleich Wild Life Antarctic Expedition
  9. Schleich Horse Club Ruiter Café
  10. Schleich Wild Life Grote reddingstruck voor dieren

1. Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen

Eén van de leukste speelsets van Schleich is de Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen. Meisjes, maar ook jongens zullen dol zijn op deze set waarbij je je paarden kan vervoeren. De paardenvrachtwagen is een enorme camper waar zowel je Schleich poppen als de paarden in kunnen. Met de vrachtwagen kunnen ze op avontuur.

Schleich Horse Club paardenvrachtwagen
Schleich Horse Club paardenvrachtwagen

Het dak van de paardentrailer kan eraf, waarna je de zijkanten open kan klappen. In de paardenvrachtwagen zie je een keuken met eettafel en een bank om op te zitten. Het dak van de vrachtwagen kan ondertussen gebruikt worden als afdak boven je paardenstal. Op het dak van de trailer bevindt zich een zwembad met terras. Het is te bereiken via een laddertje.

Achterin de paardenvrachtwagen kunnen je paarden op stal. De klapraampjes kunnen open voor frisse lucht en de handige laadplank helpt de paarden een handje. Er is heel veel bergruimte in de paardenvrachtwagen, zowel onder de wagen als boven in het dak. Ook kunnen de poppen slapen in het dak.

Schleich Horse Club Paardenvrachtwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Schleich Farm World Grote boerderij met stal en dieren

De grote boerderij met stal en dieren is een huis met echte boerderijdieren. De speelset heeft ruim 97 attributen voor eindeloos speelplezier. De boerderij bestaat uit een woongedeelte en een gedeelte met stallen voor dieren. Het woongedeelte heeft een slaapkamer met balkon en een leefkeuken met grote tafel.

Schleich Farm World Grote boerderij met stal en dieren
Schleich Farm World Grote boerderij met stal en dieren

Het stal gedeelte is een hooizolder op palen. Er is een takel aanwezig om hooibalen vanaf de grond door het gat in de stal omhoog te hijsen. De katrol kan heen en weer, om de hooibalen netjes op te stapelen op de zolder. Een ladder zorgt ervoor dat ook de mensen op de zolder kunnen komen.

Er zijn heel wat dieren meegeleverd met deze set, zoals een koe, biggetje en een hond. Je kunt ze in de wei zetten door van de meegeleverde hekken een afgebakende plaats te maken. Ook kun je ze verzorgen. Zo is er een riek om poep te scheppen en kun je het hooi voeren.

Schleich Farm World Grote boerderij met stal en dieren is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Schleich Bayala Glinsterend Bloemenhuis

Als je een speelset wil hebben waar je alle fantasie in kwijt kunt, dan moet je gaan voor de speelset Schleich Bayala Glinsterend Bloemenhuis. In dit prachtige huis vol bloemen woont een elfje die zich vermaakt met haar eenhoorn en haar baby eenhoorn.

Schleich Bayala Glinsterend Bloemenhuis
Schleich Bayala Glinsterend Bloemenhuis

Het huisje grenst aan een prachtig meertje en heeft een waterval glijbaan om een duik te nemen. In het huis vind je een bed met kussen en een spiegel zodat ze zich kan optutten. De trap naar boven is in de vorm van bloemen. Op de bovenverdieping vind je een keuken met een fornuisje en een eettafel waar ze al het lekkers op kan uitstallen.

Er is een stal voor de eenhoorns met hekken, zodat ze ook naar buiten kunnen. Het voer voor de eenhoorns vind je in een magische kist, waar ook af en toe een konijntje uitspringt. Aan de zijkant van het bloemenhuis vind je een mandje dat je omhoog kan hijsen.

Schleich Bayala Glinsterend Bloemenhuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Schleich Wild Life Het Avonturenstation

Met deze speelset van Schleich beleef je de mooiste avonturen. Schleich Wild Life Het Avonturenstation heeft inspiratie opgedaan bij National Geographic Kids. De set bestaat uit een boomhut met de mooiste wilde dieren er omheen.

Schleich Wild Life Het Avonturenstation
Schleich Wild Life Het Avonturenstation

In de boomhut kan je onderzoeker zich klaarmaken om op avontuur te gaan en de spannendste wilde dieren te ontmoeten. Via een touwladder bereik je het station, waar je beschikking hebt over een verrekijker, landkaart, kompas en zaklicht. Via een katrol kun je spullen de boomhut in hijsen. Zo hoef je je koffer niet zelf mee te sjouwen als je de touwladder beklimt.

Vanuit de boomhut is een hangbrug richting een oude boom. De hangbrug is wiebelig en er is zelfs een plank gebroken. Kijk dus uit als je deze brug betreedt. Onder de brug wonen de wilde dieren zoals een krokodil en een panter. Er zijn ook lieve slingerapen die in de boom en je boomhut klimmen.

Schleich Wild Life Het avonturenstation is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Schleich Dinosaurus De grote vulkaan expeditie

In de tijd van de dinosaurussen leven kan helaas niet meer. Maar met de Schleich Dinosaurus speelset waan je je wel even in die tijd. De grote vulkaan expeditie vindt plaats op een rommelende vulkaan, die elk moment kan uitbarsten. Je moet oppassen voor de lavastroom die uit de top van de berg komt. Maar ook grote stenen rollen naar beneden.

Schleich Dinosaurus De grote vulkaan expeditie
Schleich Dinosaurus De grote vulkaan expeditie

Via een steile bergweg kunnen mensen omhoog klimmen. Een gevaarlijk bruggetje gaat over de lavastroom heen. Maar pas op als er een groot rotsblok met lava gaat rollen. Verberg je dan snel in één van de nisjes in de rots.

In het onderzoeksstation vind je de meest hoogwaardige apparatuur om de T-rex en de Ankylosaurus te onderzoeken. Maar pas wel op dat deze enge monsters je niet te pakken krijgen. Verberg je achter het net om de dinosaurussen veilig te bekijken of gebruik de katapult om ze uit te schakelen.

Schleich Dinosaurus De grote vulkaan expeditie is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Schleich De Smurfen Smurfenhuis

Eén van de leukste speelsets waar Schleich groot mee geworden is, is het Smurfenhuis. De kleine smurfenpoppetjes waren immens populair en vroeger werden ze zelfs gespaard. Momenteel zijn deze vrolijke blauwe mannetjes nog steeds te koop.

Schleich De Smurfen Smurfenhuis
Schleich De Smurfen Smurfenhuis

Het Smurfenhuis bestaat uit een paddenstoel met een deurtje erin. Hier kunnen Grote Smurf, Gargamel en Azraël door naar binnen. Alle drie deze speelfiguren zijn meegeleverd, dus je kan hier de leukste avonturen mee beleven. In de paddenstoel zit een schoorsteen. In de stam zit een raampje, maar ook in het dak van de paddenstoel zit een luik om naar buiten te kijken. Voor het raam groeien de mooiste bloemetjes.

Schleich De Smurfen Smurfenhuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Schleich Horse Club Lakeside Paardenboerderij

De Schleich Horse Club Lakeside Paardenboerderij is één van de grootste speelsets van Schleich. Je kunt volop avonturen beleven met deze grote boerderij met paarden. Er is van alles te doen in het grote huis en anders wel buiten bij de paardenstallen. Het woonhuis heeft een begane grond en twee verdiepingen. Ook heeft het een balkon.

Schleich Horse Club Lakeside Paardenboerderij
Schleich Horse Club Lakeside Paardenboerderij

In de grote woonkamer is een openhaard om lekker bij op te warmen na een frisse buitenrit. De woonkeuken is van alle gemakken voorzien. Op de eerste verdieping is een badkamer met douche en toilet en vind je twee slaapkamers. De ene slaapkamer is voor volwassenen en de andere slaapkamer heeft een stapelbed voor kinderen. Op het balkon kan je lekker relaxen onder de parasol.

De boerderij heeft ook een zolder met een mooi rond zolderraam. Buiten vind je de stallen waar de paarden kunnen staan. Een kleine wei vind je aan de achterkant van de stal. Je kunt de paarden verzorgen en op ze rijden.

Schleich Horse Club Lakeside Paardenboerderij is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Schleich Wild Life Antarctic Expedition

Wat is er leuker dan op expeditie gaan met dieren. Met de Schleich Wild Life Antarctic Expedition beleef je avonturen mee op Antarctica. De set bestaat uit een hondenslee en een verblijfplaats. Als een echte eskimo kun je over de sneeuw glijden met je eigen slee. Een set van twee husky’s trekt de slee vooruit. Je kan zowel achterop de slee staan, als in de slee zitten.

Schleich Wild Life Antarctic Expedition
Schleich Wild Life Antarctic Expedition

Tijdens je avontuur op de zuidpool kom je een pinguïn tegen die zich vermaakt op een ijsrots. Hij glijdt er met veel plezier vanaf en maakt zelfs een heuse sprong daarna. De ijsrots is ook een iglo waar je poppetje in kan overnachten. Wanneer het bedtijd is krijgen de honden een heerlijk bot en kan de koffer uitgepakt worden.

Schleich Wild Life Antarctic Expedition is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Schleich Horse Club Ruiter Café

Na een mooie buitenrit ben je vast moe en kan je wel even bijkomen met een glaasje fris in het Schleich Horse Club Ruiter Café. Het Ruiter Café is één van de mooiste speelsets van Schleich, omdat het zich niet alleen richt op de paarden, maar ook op de mensen. In het Ruiter Café komt iedereen aan zijn trekken.

Schleich Horse Club Ruiter Café
Schleich Horse Club Ruiter Café

Wanneer je aankomt bij het café kun je je paard aan het hek vastmaken en voorzien van water en voedsel. Ook kun je kiezen om je paard in de wei te zetten. Zelf maak je een tussenstop in het café en eet de lekkerste taartjes. Het café heeft een koffieautomaat en een oven waar de lekkerste taarten in worden gebakken. Ook zijn er cupcakes te koop en kun je proosten met cocktails.

Op het terras is het altijd een feestje. De vrolijke tafeltjes en stoeltjes staan al klaar en de bloemen staan op tafel. Wanneer je weer bent uitgerust reken je je bestelling af bij de kassa en vervolg je je tocht op je paard.

Schleich Horse Club Ruiter Café is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Schleich Wild Life Grote reddingstruck voor dieren

De laatste in onze top 10 van meest leuke en mooie speelsets van Schleich is de Schleich Wild Life Grote reddingstruck voor dieren. Deze speelset is een hele stoere set, waarin jij de dierenarts bent die wilde dieren verzorgt. Wanneer je dat doet moet dat natuurlijk wel uiterst voorzichtig. Wilde dieren zijn gevaarlijk en je kunt er dus niet dichtbij in de buurt komen.

Schleich Wild Life Grote reddingstruck voor dieren
Schleich Wild Life Grote reddingstruck voor dieren

Eerst worden de wilde dieren gevangen in een houten kist. Wanneer het dier erin zit, wordt snel de kooi dichtgemaakt en opgehesen op de reddingstruck. Het beest wordt verdoofd voordat de dierenarts gaat onderzoeken. De dierenarts heeft allerlei mogelijkheden, zoals een scan maken of onderzoeken met attributen. Een stokstaartje helpt de dierendokter.

De wilde dieren kunnen ook mee met de truck, door de kooi achterop te laden. De handige hijskraan helpt hierbij. De praktijkruimte kan zowel op de reddingstruck staan als ernaast. De dierenarts kan met de truck snel ter plaatsen komen en helpt zo elk dier.

Schleich Wild Life Grote reddingstruck voor dieren is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie