De leukste speelhuizen voor kinderen (2023)

Je bekijkt nu De leukste speelhuizen voor kinderen (2023)
Leukste speelhuisjes

Kinderen doen graag rollenspellen. Ze spelen de volwassen wereld na op hun eigen manier. Met een speelhuis in de woonkamer of in de tuin stimuleer je het spelen van rollenspellen en zal er sociale interactie ontstaan tussen de vriendjes en je kindje.

Tegenwoordig zijn er niet alleen kleine vierkante houten huisjes meer met een raam en een deur, maar zijn deze speelhuisjes nagebouwd uit het echte leven met heel veel details. Het is al lang niet meer zo simpel als het vroeger was en er is behoorlijk wat keuze tussen verschillende speelhuizen.

De leukste speelhuisjes voor binnen en buiten

Wij zochten uit wat de allerleukste speelhuisjes zijn waar je kindje zich urenlang mee kan vermaken? We zochten zowel naar speelhuizen voor binnen als voor buitengebruik en namen de details onder de loep.

 1. Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis
 2. Smoby Neo Friends House Speelhuis
 3. Minera Speeltent
 4. Fantasy Forts Large Set Wood
 5. Step 2 Enchanting Adventures Speelhuis en Glijbaan
 6. AXI Beach Lodge XL Speelhuis
 7. Smoby Garden House
 8. Duurzaam kartonnen speelhuisje
 9. Speelhuis met dubbele glijbaan
 10. Backyard Discovery Skyfort II
 11. Swingking Houten Speelhuis Milan
 12. Backyard Discovery Spring Cottage

1. Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis

De eerste in onze lijst met leukste speelhuizen is het Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis. Dit huis heeft alles om urenlang te spelen. Het is gemaakt van 100% cederhout en is uitgerust met vele mooie speeldetails. Aan de voorkant heb je een voordeur met een bel, die echt werkt. Twee raampjes met mooie bloembakken eronder maken het vooraanzicht af.

Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis
Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis

Wanneer je de deur van het huisje opent ontdek je nog veel meer. Zo heeft dit speelhuis een keukentje, waar je de lekkerste pannenkoeken kunt bakken. De pannenkoekenpan is meegeleverd. Als je klaar bent met bakken, kun je het keukengerei afwassen in de gootsteen. In het huisje is ook een draadloze telefoon aanwezig.

Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Smoby Neo Friends House Speelhuis

Wil je je uitleven in een kunststof speelhuis, dan is het Neo Friends House van Smoby een goede aanwinst. Dit speelhuis is zeer compleet met een voordeur, hekje en picknicktafel. Het geeft bij kinderen meteen sociale interactie tussen elkaar. De voordeur heeft een bel die echt werkt, waardoor vriendjes en vriendinnetjes op bezoek kunnen komen in het huis.

Smoby Neo Friends House Speelhuis
Smoby Neo Friends House Speelhuis

Het huisje heeft verschillende ramen met luiken ervoor, die dicht kunnen maar ook open. In de voordeur zit een brievenbus waar de post door bezorgd kan worden. Wil je even uitwaaien buiten het huisje? Dan is de picknicktafel de plek om te gaan zitten. De stoelen van de picknicktafel zijn afneembaar. In de bloembakken kun je de vrolijkste zomerbloeiers laten groeien. Een grappig hekje maakt het huisje helemaal af.

Smoby Neo Friends House Speelhuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Minera Speeltent

Wil je een huisje dat je makkelijk ook weer af kan breken en ergens op kan bergen. Dan moet je gaan voor de speeltent van MineraKids. Deze robuuste speeltent is makkelijk in elkaar te zetten met een houten kliksysteem. Het tentdoek kun je er daarna makkelijk omheen bevestigen. Het doek heeft een hip patroon met sterren en zigzaggen in de kleuren geel, grijs en bruin.

Minera Speeltent
Minera Speeltent

In het doek zitten twee raampjes met luiken van stof die je op kunt rollen. Je kunt ze dan met een klittenbandje vastzetten om het zonlicht binnen te laten. De voordeur bestaat uit twee grijze gordijntjes die je met een strik vast kunt maken. Het huisje is makkelijk schoon te houden door waterproof klittenband en machine wasbare stof. De Minera Speeltent is het makkelijkste speelhuisje dat je kunt krijgen.

Minera Speeltent is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Fantasy Forts Large Set Wood

Met deze set van kartonnen platen kun je je eigen speelhuis bouwen. Ga je voor een fort, een kasteel of een paleis? Je kunt het helemaal zelf bedenken door de platen op jouw favoriete manier aan elkaar vast te maken. Bij de set zitten 12 dichte platen en 4 platen met een raamopening. Met 16 verbindingsstukken kun je de platen aan elkaar verbinden. Steek de klittenbandstukjes door de gaatjes en plak ze vast.

Fantasy Forts Large Set Wood
Fantasy Forts Large Set Wood

Met deze kartonnen platen kun je elke keer weer een nieuw gebouw maken. Je hebt dus niet telkens hetzelfde speelhuis, maar maakt er steeds weer iets anders van. De platen hebben een opdruk van hout, maar ze zijn ook verkrijgbaar met een industriële look. Maak jouw huis helemaal naar je eigen zin met deze fantastische speelset.

Fantasy Forts Large Set Wood is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Step 2 Enchanting Adventures Speelhuis en Glijbaan

Wij vinden dit speelhuis perfect passen in ons lijstje van leukste speelhuizen voor kinderen. Met dit speelhuis heb je het gevoel dat je in de Efteling terecht bent gekomen. Het is een sprookjesachtig paleisje met mooie details. Het sprookjeshuisje is gemaakt van kunststof en heeft twee verdiepingen. Vanaf de bovenste verdieping kun je met een glijbaan naar beneden.

Step 2 Enchanting Adventures Speelhuis en Glijbaan
Step 2 Enchanting Adventures Speelhuis en Glijbaan

De voordeur heeft een bel en een brievenbus. Houten luikjes bedekken het raampje, maar deze kunnen ook open. Binnenin het huisje kun je koken op de kookplaat of bakken in de oven. In de gootsteen met kraan was je je spulletjes af. Het speelhuis is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Step 2 Enchanting Adventures Speelhuis en Glijbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. AXI Beach Lodge XL Speelhuis

In dit speelhuis met ‘beach-look’ kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven. Het huisje heeft een trappetje dat naar een veranda leidt. Daar vind je ook het huisje. Door de voordeur kom je binnen. Binnenin het huisje kun je spelen met je favoriete speelgoed en kijk je af en toe door het raampje aan de zijkant. Het raampje kan open, zodat er frisse lucht binnenkomt, maar wanneer het regent kan het ook afgesloten worden.

AXI Beach Lodge XL Speelhuis
AXI Beach Lodge XL Speelhuis

Ben je het spelen in je nieuwe speelhuis zat, dan ga je weer door de voordeur naar de veranda en glijd je zo via de glijbaan naar beneden. Het speelhuis staat op hoge poten, zodat je heerlijk hoog en droog zit. Het is gemaakt van hout en geschilderd in de kleuren grijs en wit. Je kunt zelf de kleur van de glijbaan kiezen.

AXI Beach Lodge XL Speelhuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Smoby Garden House

Eén van de leukste kunststof speelhuizen is de Smoby Garden House. Dit huis is net echt en heeft alles wat een echt huis ook heeft. Het huis is duurzaam en groen en leert je kind bewust omgaan met de natuur. Zo heeft het speelhuis bijvoorbeeld een regenton. Vanuit de goot loopt het regenwater in deze ton en onderaan de ton staat een gieter. Met de gieter kun je vervolgens het water uit de regenton over de plantenbakken verdelen.

Smoby Garden House
Smoby Garden House

Plantenbakken zijn er genoeg bij dit speelhuisje. Aan de zijkant staat een grote bak, waar je de mooiste bloemetjes of plantjes in kunt zetten. Aan een rek aan de zijkant van het huisje hangen bloempotjes waar ook plantjes in kunnen. Zelfs in de vensterbank kun je bloemetjes kwijt. Ook is er een vogelhuisje waar je zaadjes voor de vogeltjes op kan leggen. Het huisje wordt geleverd met heel veel materiaal om je tuintjes bij te houden. Binnen in het huisje vind je een werkplan voor je eigen moestuin.

Smoby Garden House is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Duurzaam kartonnen speelhuisje

Wil je een leuk speelhuisje in een goedkopere variant, dan kun je ook gaan voor het Duurzame kartonnen speelhuisje. Dit huisje van het merk Anna House is geheel gemaakt van zeer stevig karton. Kinderen kunnen het huisje zelf in elkaar zetten en het is na gebruik ook weer makkelijk uit elkaar te halen. Het speelhuis heeft een opdruk van ramen, een deur, bakstenen en bloemen.

Duurzaam kartonnen speelhuisje
Duurzaam kartonnen speelhuisje

Alle lijnen van de opdruk op het speelhuis kunnen worden ingekleurd met viltstift of kleurpotlood. Zo maak je je eigen huis. Je kiest zelf welke kleuren je gaat gebruiken en maakt het helemaal naar eigen smaak. Een leuke activiteit voor in de vakantie of voor als het buiten regent.

Duurzaam kartonnen speelhuisje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Speelhuis met dubbele glijbaan

Een huis met ook meteen alle attributen om te spelen? Dan moet je gaan voor het kunststof speelhuis met dubbele glijbaan. Hier is je kindje urenlang mee zoet. Het speelhuis is zowel binnen als buiten te gebruiken, maar heeft wel serieus grote afmetingen. Kinderen ontdekken steeds iets nieuws in dit speelhuis.

Speelhuis met dubbele glijbaan
Speelhuis met dubbele glijbaan

Zo is er een trap in de vorm van een raket. Bij binnenkomst kom je een roer tegen waar je aan kan draaien en ook een verrekijker. Een loopbrug brengt je naar de overkant van het speelhuis. Aan de loopbrug zijn een voetbalgoal en basket gemaakt om te sporten. Ook kun je ringen om haken werpen als spelletje. Na de loopbrug kom je weer in een huisje en heb je keuze uit twee verschillende glijbanen. De set is afgewerkt in mooie pasteltinten en is een grote verrassing voor elk kind.

Speelhuis met dubbele glijbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Backyard Discovery Skyfort II

Een schommel, een glijbaan en een klimrek ineen. Dit speelhuis is wel heel compleet en weet je kinderen zeker te verrassen. In het grote Backyard Discovery Skyfort II beleven kinderen de grootste avonturen. Aan de ene kant heeft dit speelhuis een klimrek waar je als een aapje tussen de spijlen door kan slingeren. Aan de andere kant bevindt zich een schommel met plankjes en ringen.

Backyard Discovery Skyfort II
Backyard Discovery Skyfort II

Het speelhuisje heeft aan de ene kant een trap en aan de andere kant een klimwand. Wanneer je bovenin het huisje bent kun je op het balkon gaan staan en kijken door de verrekijker. Wil je het speelhuisje weer verlaten, dan glijd je zo van de glijbaan naar beneden. Ook onder het speelhuisje kun je zitten. De complete Skyfort II is gemaakt van hout met een aantal ijzeren en kunststof details.  

Backyard Discovery Skyfort II is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

11. Swingking Houten Speelhuis Milan

Niet van het echt te onderscheiden is dit leuke speelhuis van Swingking. Met FSC hout gemaakt en met een vide. Het is een prachtig gezicht om dit mooie speelhuis in je tuin te hebben staan. Het speelhuis heeft een voordeur bestaande uit twee delen. Je kunt dus ook alleen het bovenste deel openzetten voor een beetje frisse lucht. Er zitten ramen in met vensterbanken en het huis heeft zelfs een schoorsteen. De dakkappellen hebben raampjes met plexiglas.

Swingking Houten Speelhuis Milan
Swingking Houten Speelhuis Milan

Binnenin het speelhuis bevindt zich een trap om naar de vide te klimmen. Vanaf de vide kun je door de dakkappellen kijken. De vide heeft voor de veiligheid ook een hekje. Het dak is gemaakt met dakleer en is dus waterdicht. Met dit mooie Swingking Houten Speelhuis Milan zijn je kinderen urenlang vermaakt.

Swingking Houten Speelhuis Milan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

12. Backyard Discovery Spring Cottage

We kunnen niet stoppen met delen van de leukste speelhuizen van Backyard Discovery. Ben je ook al verliefd op deze Spring Cottage? Wij wel! Het is toch net een echt huisje. Je kinderen zullen genieten in dit mooie hutje. De cottage heeft een rode voordeur met lantaarn erboven. Ook is er een brievenbus bij de deuropening. Druk op de deurbel en schuif gezellig aan.

Backyard Discovery Spring Cottage
Backyard Discovery Spring Cottage

Binnenin het speelhuis is een keuken ingericht met een kookplaat en zijn toebehoren. Er hangt een krijtbord op om de boodschappen op te noteren. Door het open raam aan de zijkant kan je kindje haar gemaakte eten uitleveren. Er staat een bankje naast het zijraam. Aan de voorkant van het huisje vind je een groot raam met mooie bloembakken ervoor. Aan de zijkant van het huis vind je een toegangspoortje naar de achtertuin.

Backyard Discovery Spring Cottage is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie