De leukste schoolagenda’s voor schooljaar 2022-2023

Je bekijkt nu De leukste schoolagenda’s voor schooljaar 2022-2023
Leukste schoolagendas voor schooljaar 2022-2023

Het nieuwe schooljaar gaat alweer bijna van start. Nog een paar weken en we gaan weer met zijn allen naar school. Voor de hogere klassen van het basisonderwijs en voor de middelbare school is een schoolagenda een belangrijke aankoop. Deze gebruik je dagelijks om je huiswerk in op te schrijven of je afspraken bij te houden. Ook kun je er je lesrooster in bijhouden, want zeker op een middelbare school is dit rooster vaak heel ingewikkeld.

Een nieuwe schoolagenda uitkiezen is vaak een grote zoektocht. Er zijn veel soorten agenda’s te koop. Zo heb je agenda’s in bepaalde thema’s zoals paarden, autoracen of voetbal. Maar je hebt ook de meer standaard agenda’s met gewoon hele leuke plaatjes erop. Het belangrijkste is dat een schoolagenda overzichtelijk is en dat je duidelijk en snel je huiswerk en toetsen terug kan vinden.

Wij gingen op zoek naar de leukste schoolagenda’s voor het schooljaar 2022-2023 voor zowel jongens als meisjes. Welke agenda’s zijn het leukst? Welke is het overzichtelijkst? En met welke scoor je punten bij je vrienden of vriendinnen? Wij maakten een lijst voor je!

Dit zijn de leukste schoolagenda’s voor 2022-2023

  1. Donald Duck – schoolagenda
  2. Loesje – schoolagenda
  3. Pimpelmees –schoolagenda
  4. Mascha Planner
  5. Make That The Cat Wise – schoolagenda
  6. TING planagenda
  7. Paardenpraat – schoolagenda
  8. NASA Space Mission – schoolagenda
  9. Blond Amsterdam – schoolagenda
  10. Panna – schoolagenda

1. Donald Duck – schoolagenda

Donald Duck Schoolagenda
Donald Duck Schoolagenda

Eén van de schoolagenda’s die je elk jaar weer ziet verschijnen is de schoolagenda van Donald Duck. De vrolijke eend uit Duckstad blijft een favoriet thema en veel kinderen houden van hem. Het weekblad Donald Duck wordt ook nog steeds door veel mensen gelezen en daardoor blijft het immens populair.

De agenda heeft een A5 formaat met een geweldige kaft van Donald Duck die niet zo blij kijkt. Hij heeft vast geen zin in huiswerk. Op de achterkant van de omslag van deze schoolagenda staat een grote vuist met de tekst ‘grrrr’ erbij. Deze leuke cover zet in ieder geval al aan om hem flink te gebruiken.

De Donald Duck schoolagenda is een weekagenda. Op de opengeslagen pagina’s vind je de complete week in één overzicht. De pagina’s zijn opgeleukt met allerlei grappige plaatjes van de eend. In de agenda is ook een leuke pagina te vinden waar je je eigen strip kunt tekenen. Heb jij hier talent voor?

Donald Duck schoolagenda is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Loesje – schoolagenda

Loesje schoolagenda
Loesje schoolagenda

Eén van de leukste schoolagenda’s is natuurlijk de schoolagenda van Loesje. We kennen deze meid al jaren, maar eigenlijk niemand weet wie het precies is. Wat we wel weten is dat Loesje de beste uitspraken heeft en die verwoord in een simpel tekstgedeelte. Het zijn vaak teksten waar je even over moet nadenken.

Loesje heeft een A5 formaat agenda gemaakt waar je je huiswerk naar hartenlust in kan plannen. Er is genoeg ruimte om ook nog andere notities te maken. De pagina’s zijn heel overzichtelijk, want het merendeel van de agenda is zwart-wit, met heel veel wit. Onderaan de pagina in de hoek vind je een interessante quote. Iets waar je de hele schoolweek over na kan denken.

De opengeslagen pagina bevat een hele schoolweek, waarbij de doordeweekse dagen heel groot zijn weergegeven en de weekenddagen iets kleiner. Er wordt dan ook weinig huiswerk verwacht in het weekend. De Loesje agenda is verkrijgbaar in een studieagenda en een schoolagenda. De studieagenda heeft een donkergroene kaft. De schoolagenda is iets vrolijker met allerlei kleuren in een grafische print.

Loesje schoolagenda is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Pimpelmees – schoolagenda

Pimpelmees schoolagenda
Pimpelmees schoolagenda

De schoolagenda van Pimpelmees behoort wat ons betreft zeker tot de leukste schoolagenda’s van 2022-2023. Niet alleen de kaft van deze geweldige agenda is geïllustreerd, maar ook de binnenkant heeft op elke pagina leuke afbeeldingen. Op de voorkant vind je onder andere een pauw, vogels, vlinders en een flamingo. Allerlei mooie dieren tussen bloemen, paddenstoelen en het heelal.

De Pimpelmees agenda is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. De opdruk blijft hetzelfde, maar de basiskleur is anders in alle drie de versies. Zo heb je een roze, zandkleurige en groenblauwe variant. Wij kunnen zelf niet kiezen voor welke we zouden gaan. Ze zijn allemaal werkelijk prachtig. De agenda is een A5 formaat en heeft op een opengeslagen pagina de hele week. De pagina’s zijn rijkelijk geïllustreerd met prachtige dieren en natuur.

Wat handig is, is dat voor elk lijntje in de agenda ook een vierkant hokje staat. Zo kun je taken afvinken en maakt het huiswerk maken nog leuker. De agenda heeft ook een handig lintje om bij te houden waar je bent. De agenda is af te sluiten met een elastiek.

Pimpelmees schoolagenda is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Mascha Planner

Mascha Planner GreenVelvet
Mascha Planner GreenVelvet

De Mascha Planner is een must-have voor alle gestructureerde planners en één van de leukste schoolagenda’s van dit seizoen. Mascha zelf wist nooit goed welke agenda ze moest uitkiezen als ze weer een nieuw schooljaar tegemoet ging. Er was geen één planner naar haar zin. Vandaar kocht ze een simpel notitieboekje en plakte en knutselde hierin, net zo lang tot de agenda helemaal was zoals ze wou. De Mascha Planner is dus ook zo’n knip en knutsel boekje.

In de Mascha Planner vind je allerlei stickers en kaarten die je kunt gebruiken gedurende het jaar om jouw planner nog leuker te maken. De planner van 2022-2023 is van velvet groen met een ringband. Hij is uitzonderlijk zacht en heeft leuke gouden details. In de planner kun je zelf de data invullen, zodat je hem eigenlijk langer kunt gebruiken dan alleen dit schooljaar. Bij een week vakantie kun je die week gewoon niet invullen en houd je aan het einde een week extra over.

De agenda heeft een handig groen elastiek om de papieren bij elkaar te houden. Zo kun je er ook af en toe eens iets tussen steken en zal het er niet tussenuit vallen. De Mascha Planner is een hippe agenda voor echte meiden.

Mascha Planner is verkrijgbaar bij bol.com.

5. Make That The Cat Wise – schoolagenda

Make That The Cat Wise schoolagenda
Make That The Cat Wise schoolagenda

Eén van de leukste schoolagenda’s voor dit schooljaar is ongetwijfeld de agenda van Make That The Cat Wise. Deze leuke Engelse agenda laat je schateren van het lachen terwijl je in de schoolbanken zit. De agenda bevat de leukste uitspraken in het Engels, die eigenlijk helemaal niet bestaan. Uitspraken letterlijk vertaald van het Nederlands naar het Engels. Spot jij al die leuke quotes in deze super fijne agenda.

Het A5 formaat van de agenda is handig in gebruik. De agenda heeft een weekoverzicht op de opengeslagen bladzijdes. De doordeweekse dagen hebben voldoende plaats om jouw huiswerk te noteren. De weekenddagen staan er ook in, maar zijn wel een stuk kleiner.

In de agenda vind je allerlei leuke puzzels en doe-dingen. Zo is er een lijstje waar je je eigen huiswerkplaylist kan maken. Ook zijn er leuke woordzoekers en andere raadsels. De agenda heeft overal leuke kleurtjes, maar is heel overzichtelijk.

Make That The Cat Wise schoolagenda is verkrijgbaar bij bol.com.

6. TING planagenda

TING planagenda
TING planagenda

De TING planagenda helpt jou je huiswerk plannen. Het is niet alleen één van de leukste agenda’s, maar ook één van de meest effectieve en praktische schoolagenda’s. De planagenda is helemaal gericht op de middelbare scholier en legt stap voor stap uit hoe je het beste je huiswerk kan plannen. Je kunt wat je geleerd hebt meteen in de praktijk brengen op papier.

In de agenda kun je je huiswerk kort en bondig opschrijven op allerlei handige manieren. Je geeft elke opdracht een bepaalde kleur, zodat je weet wat de bedoeling van die opdracht is. Een toets krijgt een extra duidelijke kleur, zodat deze extra opvalt. Het geeft voldoening als je taken kan afstrepen met leuke kleurtjes, nadat je ze hebt afgerond.

De TING planagenda is de planneragenda voor elke middelbare scholier die helemaal voorbereid het nieuwe schooljaar wil beginnen. Met deze agenda kan het bijna niet meer misgaan en wordt dit schooljaar zeker een succes.

TING planagenda is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Paardenpraat schoolagenda

Paardenpraat schoolagenda
Paardenpraat schoolagenda

Eén van de leukste agenda’s voor de echte paardenmeiden is de schoolagenda van Paardenpraat TV. Het programma van Britt Dekker wordt uitvoerig besproken in deze mooie agenda met als hoofdthema paarden. De agenda geeft ruimte voor een jaaroverzicht, een verjaardagskalender en je lesrooster. Ook houd je er heel gemakkelijk je cijferlijst in bij. Zo weet je elk moment van het jaar hoe je ervoor staat.

De paardenagenda is een weekagenda met genoeg ruimte op de doordeweekse dagen. Je kunt al je huiswerk noteren en vindt er ook nog eens de leukste paardenplaatjes. De agenda staat vol quizzen en weetjes over je favoriete dier.

De PaardenpraatTV agenda is niet in de winkel verkrijgbaar. Je kunt hem alleen online bestellen via de website van het televisieprogramma. Op bol.com is hij ook te koop voor een iets hoger bedrag. De echte fans moeten deze schoolagenda hebben.

Paardenpraat schoolagenda is verkrijgbaar bij bol.com.

8. NASA Space Mission schoolagenda

NASA Space Mission - Schoolagenda
NASA Space Mission – Schoolagenda

De NASA Space Mission schoolagenda richt zich helemaal op de ruimte en het heelal. Deze agenda is de leukste agenda voor liefhebbers van ruimtevaart. Er bestaat zelfs een kledingaanbod met dezelfde stijl als deze agenda. Dus zorg ervoor dat je helemaal bij je agenda past.

De agenda is een hardcover in een handig formaat. Hij is geschikt voor het hele schooljaar 2022-2023 en heeft één week op twee pagina’s. Er zijn handige cijferlijsten, roosterpagina’s en de agenda heeft een jaarplanner. Met het leeslintje weet je altijd waar je bent en kun je direct het huiswerk van de dag zien.

De NASA Space Mission agenda heeft allerlei leuke weetjes en funpagina’s. Er staan raadsels in en je kan je bucketlist invullen. Het design is super stoer met foto’s uit de ruimte en mooie strakke zwarte belijningen. Daarnaast is het ook nog eens een overzichtelijke agenda.

NASA Space Mission schoolagenda is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Blond Amsterdam schoolagenda

Blond Amsterdam Schoolagenda
Blond Amsterdam Schoolagenda

De Blond Amsterdam schoolagenda is er ook één die ieder jaar terugkeert. Voor het schooljaar 2022-2023 is gekozen voor een mooie kleine agenda met een stoere meid op de voorkant. De agenda heeft een gouden ringband met een leuk hangertje eraan. De kleuren zijn voornamelijk veel roze en geel, wat herkenbaar is aan het merk Blond Amsterdam.

Zoals we gewend zijn van Blond Amsterdam is de agenda heel overzichtelijk met mooie weekoverzichten op twee pagina’s. Er is genoeg ruimte in de A5 formaat agenda om al je huiswerk en afspraken te noteren. De agenda is in het Engels geschreven, maar gebruikt voornamelijk simpele teksten die iedereen kan lezen. Je hoeft er dus nog niet zo heel goed in Engels voor te zijn, maar het helpt je vast met dit schoolvak.

Elke maand heeft leuke vrolijke tekeningen en allerlei maffe vragen die je in kunt vullen. Laat het ook invullen door een vriendin en maak er een leuke agenda van. Het handige aan de Blond Amsterdam agenda is het tabbladsysteem. Elke maand heeft een eigen tabblad, zodat je je huiswerk nog sneller terugvindt.

Blond Amsterdam schoolagenda 2022-2023 is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Panna schoolagenda

Panna schoolagenda
Panna schoolagenda

Voetbalfans opgelet! Met de Panna schoolagenda ga jij helemaal verzorgt het nieuwe schooljaar in met een agenda van je favoriete sport. De voetbalagenda richt zich op alle spelers over heel de wereld en niet op een speciaal land of op een speciale club. Je kunt dus al je helden terugvinden in dit leuke boekje.

In de agenda vind je niet alleen een goed overzichtelijk weekoverzicht op de opengeslagen pagina’s, maar ook allerlei weetjes over je favoriete sport en helden. Naast veel ruimte om je huiswerk te noteren heeft de agenda ook paginagrote foto’s van voetballers. Wil je tips voor je eigen voetbalwerk? Dan kun je die ook vinden in de Panna schoolagenda. En wat denk je van de leukste top 10 overzichten?

Met de Panna agenda mag de tijd nog sneller gaan, want des te eerder je de mooie plaatjes en weetjes tegenkomt. Echte voetbalfans kunnen hun hart ophalen en zullen zeer tevreden zijn met deze handige schoolagenda.

Panna schoolagenda 2022-2023 is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie