De leukste schoencadeaus voor een jongen en een meisje in 2023

Je bekijkt nu De leukste schoencadeaus voor een jongen en een meisje in 2023
Leukste Schoencadeaus

Nog even en Sinterklaas is weer in het land. De pepernoten liggen ondertussen alweer in de winkels en de etalages in de stad worden langzaam omgetoverd tot een pietenpaleis. De hoogste tijd om Sinterklaascadeautjes te shoppen voor de kinderen.

In de weken voor pakjesavond mogen de meeste Nederlandse kinderen een aantal keer hun schoen zetten, die Sinterklaas dan vult met de leukste en lekkerste cadeautjes. Maar wat moet Sinterklaas nou meenemen voor al die kleine schoenzetters. Wat zijn de leukste schoencadeaus voor een jongen en een meisje in de basisschoolleeftijd? Wij maakten een selectie om een goede keuze te maken uit al het speelgoed.

De leukste schoencadeaus voor een jongen

  1. André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek
  2. Rubik’s Cube 3×3 Breinbreker
  3. LEGO City Politie Gevangentransport
  4. Playmobil City Action Politiefiets: achtervolging van de zakkenroller
  5. Super Mario Balancing Game Sky Stage

De leukste schoencadeaus voor een meisje

  1. Playmobil Geschenkset Social Media Ster
  2. LEGO VIDIYO Candy Mermaid Beatbox
  3. Polly Pocket Big Pocket World – Dolfijnenstrand
  4. Jumbo Activity Packs Vriendschapsarmbandjes
  5. Keer op Keer Kids Dobbelspel

Overzicht leukste schoencadeaus voor een jongen

1. André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek

André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek
André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek

André Kuipers is een Nederlandse ruimtevaarder waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Hij heeft zijn eigen boeken op de markt gebracht om kinderen iets bij te brengen over het leven van een ruimtevaarder en wat er allemaal te zien is in de ruimte. De verhalen zijn kindvriendelijk en heel informatief. Jonge kinderen die interesse hebben in de ruimte kunnen er leuke dingen in ontdekken.

Naast gewone boeken heeft André Kuipers ook gezorgd voor een doeboek. In het De Kleine Astronauten doeboek leren kinderen alles over de ruimte. Het doeboek bevat rekenpuzzels, verhaaltjes, moppen en raadsels. Met het doeboek leren kinderen niet alleen meer over wetenschap en techniek, maar wordt er ook geoefend met lezen, schrijven en rekenen.

Het André Kuipers en De Kleine Astronauten doeboek is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Rubik’s Cube 3×3 Breinbreker

Rubik's Cube 3x3 - Breinbreker
Rubik’s Cube 3×3 – Breinbreker

De Rubik’s Cube is één van de populairste speelgoeditems al vele jaren en uitermate geschikt als schoencadeau. Je ouders kenden het stukje speelgoed waarschijnlijk ook al en probeerden ook meerdere keren de kleurtjes bij elkaar te draaien. Een Rubik’s Cube is een kubus met aan elke zijde negen gekleurde vlakken. Je kan draaien aan de kubus om de vlakken te verschuiven. Als je begint met het spel staan alle kleuren door elkaar. Jij moet er dan door middel van het draaien van de vlakken voor zorgen dat alle vlakken aan één zijde dezelfde kleur hebben.

De standaard kleuren van een Rubik’s Cube zijn groen, wit, blauw, oranje, geel en rood. Wanneer je gaat draaien blijkt het best nog een hele klus te zijn om de zijdes van gelijke kleuren te voorzien. Maar er zijn mensen die in slechts een aantal seconden een Rubik’s Cube kunnen ontcijferen en oplossen. Word jij een meester in het oplossen van deze kubus? Er zijn miljoenen combinaties mogelijk, maar er is slechts één manier om het op te lossen.

De Rubik’s Cube 3×3 Breinbreker is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. LEGO City Politie Gevangentransport

LEGO City Politie Gevangentransport - 60276
LEGO City Politie Gevangentransport – 60276

Met ruim 244 onderdelen en 4 minifiguren ben je met de LEGO City Politie gevangentransport wel even zoet. De LEGO set heeft een aantal personages uit de televisieserie LEGO City Adventures. Zo kunnen kinderen de televisieserie naspelen en allerlei verhalen verzinnen. Maar niet voordat ze eerst het hele tafereel in elkaar hebben gezet. Hierbij krijg je hulp van een interactieve bouwhandleiding via een app. Super handig en helemaal van nu.

LEGO City is voor kinderen vanaf 5 jaar met goede fysieke vaardigheden. Het helpt de fijne motoriek en het inbeeldingsvermogen van het kind. Met LEGO City hebben kinderen uren speelplezier. Naast de Politie Gevangentransport zijn er nog heel veel meer bouwpakketten met situaties uit het dagelijks leven. De LEGO stenen worden geproduceerd onder strikte kwaliteitsnormen en zijn daarom een zeer duurzaam product.

LEGO City Politie Gevangentransport is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Playmobil City Action Politiefiets: achtervolging van de zakkenroller

PLAYMOBIL City Action Politiefiets
PLAYMOBIL City Action Politiefiets

Ook Playmobil blijft een leuk schoencadeautje voor Sinterklaas. De meeste Playmobil producten zijn erg duur, maar je hebt soms wat goedkopere sets om je collectie uit te breiden. Playmobil City Action Politiefiets is hier een voorbeeld van. In deze set krijg je een politie op een fiets en een vrouw met een hondje. Daarnaast krijg je een dief die een portemonnee steelt.

Als kind kun je de leukste verhalen verzinnen met deze kleine speelset. Kan de politie de zakenroller pakken als hij op heterdaad betrapt wordt bij het stelen van de portemonnee van de vrouw met de hond? Jij bepaalt het in je eigen fantasiewereld. De Playmobil speelset is voor kinderen van 4 tot 10 jaar en bevat 17 onderdelen.

Playmobil City Action Politiefiets is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Super Mario Balancing Game Sky Stage

Super Mario Balancing Game Sky Stage
Super Mario Balancing Game Sky Stage

Eén van de leukste schoencadeaus voor Sinterklaas is de Super Mario Balancing Game Sky Stage. Met dit spelletje kun je Super Mario nadoen in real-life. Het spelletje bestaat uit een podium waar je Super Mario op moet plaatsen, maar deze moet in evenwicht blijven, want als Mario valt is je spel klaar.

Maak plezier met je vrienden en speel de game samen. Van de Super Mario Balancing Game zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Deze kun je heel gemakkelijk combineren, zodat je de game nog interessanter kan maken.

Super Mario Balancing Game Sky Stage is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Overzicht leukste schoencadeaus voor een meisje

1. Playmobil Geschenkset Social Media Ster

PLAYMOBIL Geschenkset 'Social Media ster'
PLAYMOBIL Geschenkset ‘Social Media ster’

Welk meisje droomt er nou niet van om beroemd te worden? Met de Playmobil geschenkset Social Media Ster kun je jouw Playmobil karakter beroemd maken via sociale media. De Playmobil set bestaat uit een meisje met alle tools om een ster te worden. Ze heeft bijvoorbeeld een camera, de mooiste make-up spullen, goede belichting en een eigen laptop om haar filmpjes op te bewerken.

Met de Playmobil geschenkset maak je je eigen verhaal over de meest populaire manier om beroemd te worden op dit moment. De set gaat helemaal in op de dag van vandaag en laat je spelen met je eigen influencer. De roze Playmobil doos is speciaal ontwikkelt voor meisjes.

Playmobil City Life Social Media Ster is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. LEGO VIDIYO Candy Mermaid Beatbox

LEGO VIDIYO Candy Mermaid BeatBox
LEGO VIDIYO Candy Mermaid BeatBox

De nieuwste manier van spelen met LEGO is LEGO VIDIYO. Met deze LEGO producten kun je de LEGO-wereld tot leven laten komen in een speciale app. Bouw het LEGO tafereel in elkaar en zorg ervoor dat alles klaar is voor actie. Want met jouw eigen app speel je de leukste verhalen met de poppetjes.

Voor deze LEGO set heb je wel een telefoon nodig die de app van LEGO VIDIYO ondersteunt. Check dit van tevoren om je kind niet teleur te stellen. Download de app en richt hem op de LEGO. Bij de LEGO set heb je bepaalde BeatBits, dit zijn een soort vierkantjes waarmee je special effects kan opwekken in de app. Een leuke muziekervaring volgt. De LEGO VIDIYO Beatbox is makkelijk in te klappen en mee te nemen.

LEGO VIDIYO Candy Mermaid Beatbox is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Polly Pocket Big Pocket World – Dolfijnenstrand

Polly Pocket Big Pocket World - Dolfijnen strand
Polly Pocket Big Pocket World – Dolfijnen strand

Een wat prijziger schoencadeautje maar helemaal van nu en helemaal de moeite waard is de Polly Pocket set Dolfijnenstrand. Met de speelset bedenk je de leukste strandavonturen en ga je samen met Polly op een ware ontdekkingstocht. De set heeft tal van leuke interacties, zoals het openen van de deur van het strandhuis, de draaikolk ronddraaien en de schelp openmaken om nog meer verrassingen te ontdekken.

Het kleine koffertje bewaart een hoop geheimen die jij allemaal kunt ontdekken. Met ruim 13 accessoires raak je nooit uitgespeeld. Het handvat wat aan het speelkoffertje zit past precies om je pols, zodat je Polly Pocket overal mee naartoe kan nemen.

Polly Pocket Big Pocket World – Dolfijnenstrand is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Jumbo Activity Packs Vriendschapsarmbandjes

Jumbo Activity Packs Vriendschapsarmbandjes
Jumbo Activity Packs Vriendschapsarmbandjes

Een leuk schoencadeau voor Sinterklaas voor meisjes is een pakket om vriendschapsarmbandjes te maken. Is je dochter heel creatief en wil ze haar talenten het liefst ontplooien, dan is de Jumbo Activity Packs Vriendschapsarmbandjes echt iets voor haar.

In het pakket zitten verschillende kleuren touwtjes en lintjes. Daarnaast heeft de set allerlei kralen en bedels, zodat je de armbandjes mooi kan versieren. De vriendschapsarmbandjes zijn niet alleen leuk om te maken, maar het kind kan er ook nog één cadeau geven aan haar beste vriendin. Zo weet iedereen wie haar vriendin is. Het kleine pakketje van Jumbo zorgt voor urenlang knoop- en vlechtplezier.

De Jumbo Activity Packs Vriendschapsarmbandjes is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Keer op Keer Kids Dobbelspel

Keer op Keer Kids Dobbelspel
Keer op Keer Kids Dobbelspel

Zin in een spelletje? Met de Keer op Keer Kids versie van 999 games zit je goed. Dobbelspellen zijn onwijs populair en na de volwassenen versie van Keer op Keer kon een kinderversie niet uitblijven. In het dobbelspel ga je de dieren in een dierentuin voederen. Dit doe je door met de dobbelstenen de juiste kleur te gooien. Gooi je de goede kleur, dan mag je de hokjes op je speelveld meteen aankruisen. Wie als eerste zijn speelveld vol heeft, wint Keer op Keer Kids.

Keer op Keer Kids is zelfs bekroond tot Speelgoed van het Jaar 2021. Het dobbelspel is voor kinderen vanaf 5 jaar en duurt slechts 10 minuten. Kort genoeg voor de meest ongeduldige kinderen. Bij dit spel ben je namelijk ook elke seconde zelf bezig, dus het verveelt nooit.

Keer op Keer Kids is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie