De leukste moestuin cadeaus en cadeau ideeën (2023)

Je bekijkt nu De leukste moestuin cadeaus en cadeau ideeën (2023)
Leukste cadeaus voor de moestuin

Je bent op zoek naar een moestuin cadeau om te geven aan een grote moestuinliefhebber. Wij weten precies wat je dan kunt geven! Onze inspiratie geeft jou een overzicht van de leukste cadeau ideeën voor in de moestuin.

Overzicht moestuin cadeau ideeën

Ben je op zoek naar een moestuin cadeau? Wij hebben voor jou de leukste ideeën op een rij gezet. Zo kun je een leuk cadeau geven voor iemand die van moestuinieren houdt. Of misschien wel voor vader- of moederdag, met deze inspiratie zit je altijd goed!

  1. Kiemtoren van Buzzy
  2. Originele en bijzondere zaden
  3. Dubbele kiempot set
  4. De Moestuinkalender
  5. Verwarmde kweekbak met dimmer en thermometer
  6. Oesterzwam kweekset om zelf paddenstoelen te kweken
  7. Tuinhandschoenen
  8. Weckpotten om groenten in te maken
  9. Tuingereedschap set van 4
  10. Houten kweekbak voor een snelle start

1. Kiemtoren van Buzzy

Een leuk moestuin cadeau om te geven is deze kiemtoren van Buzzy. Dit cadeau kan het hele jaar rond gebruikt worden, want kiemzaden kun je nu eenmaal binnenshuis het hele jaar rond kweken.

Kiemtoren Buzzy
Kiemtoren Buzzy

Deze kiemtoren bestaat uit drie lagen, waardoor je gelijktijdig op iedere laag verschillende soorten kiemgroenten kunt kweken. Dit cadeau is gelijk compleet, omdat er ook drie zakjes met zaden in zitten van koolrabi, een pikante salade mix en een salade mix.

De Kiemtoren van Buzzy is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Originele en bijzondere zaden

Iemand die gek is op de moestuin, verras je door leuke en bijzondere groentezaden cadeau te geven. Stel zelf een bijzonder pakketje samen, of bekijk onze suggesties eens voor bijzondere moestuin zaden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze witte aubergines? In ons Nederlands klimaat zijn aubergines prima buiten te kweken, het voordeel van deze aubergine White Eggs is dat ze daarnaast ook niet zo groot worden en zelf in een moestuinbak op poten gekweekt kunnen worden.

Moestuinzaden
Moestuinzaden

Ook de komkommer Lemon Apple is een bijzondere om cadeau te geven. Deze plant groeit zoals een komkommer, maar heeft de vorm van en grote van een appel. Ook deze plant kan prima gekweekt worden in ons Nederlandse klimaat.

3. Dubbele kiempot set

Wanneer je een cadeau zoekt voor iemand die gek is op de moestuin, is dit een heel leuk cadeau om in de herfst of winter te geven. Dan is er in de moestuin wat minder te doen, maar met deze dubbele kiempot set kun je heel het jaar rond kweken!

Dubbele kiempot set
Dubbele kiempot set

Zo kan een moestuin liefhebber ook nog in de winter aan de slag. Kiemgroenten kweken is daarnaast helemaal niet moeilijk, eigenlijk komt dat altijd wel goed. Ook een ontzettend leuk Moederdag moestuin cadeau om te geven!

Deze dubbele kiempot set is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. De Moestuinkalender

De Moestuinkalender is een cadeau voor een moestuin liefhebber waarmee je iemand gegarandeerd succes mee bezorgt voor het komende seizoen. In deze combinatie van een boek en kalender staat precies per maand omschreven welke zaken je in de moestuin kunt doen.

De moestuinkalender
De moestuinkalender

Zo weet je precies wat je kunt zaaien, waar je aan moet denken en kun je het eigenlijk haast niet meer vergeten. Natuurlijk is er ook meer dan genoeg ruimte om je eigen notities op te schrijven. Een prachtig cadeau voor iemand die niet weg te slaan is in de moestuin.

De Moestuinkalender is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Verwarmde kweekbak met dimmer en thermometer

Voor iemand die fanatiek in de moestuin is en altijd zelf alle zaden zelf zaait, is deze verwarmde kweekbak een ideaal moestuin cadeau. De reden is eigenlijk heel simpel, met een verwarmde kweekbak zorg je voor een veel hoger kiempercentage.

Verwarmde kweekbak met dimmer en thermometer
Verwarmde kweekbak met dimmer en thermometer

Zaden zelf zaaien met meer garantie voor succes en sneller groeiende kiemen. Een droom van iedere moestuin liefhebber! Deze HGA verwarmde kweekbak heeft een 50 Watt verwarmingssysteem waarmee je verzekerd succes hebt.

Deze verwarmde kweekbak is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Oesterzwam kweekset om zelf paddenstoelen te kweken

Laat iemand zelf zijn of haar eigen eetbare paddenstoelen kweken met door dit duurzame moestuin cadeau te geven. In deze growkit zit een zakje met broed die je kunt gebruiken om snel je eigen oesterzwammen te kweken op een laag van koffiedik. Duurzaam, leerzaam en vooral een origineel cadeau om te geven.

Oesterzwam kweekset
Oesterzwam kweekset

De reacties en reviews over deze oesterzwam kweekset zijn lovend! Iedereen is enthousiast om met succes zelf eigen oesterzwammen te kweken én deze te gebruiken om heerlijk mee te koken.

Deze oesterzwam kweekset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Tuinhandschoenen

Mocht je een handig cadeau voor de moestuin willen geven, dan komt een paar goede handschoenen altijd van pas. Deze tuinhandschoenen zijn ideaal om cadeau te geven aan een vrouw, misschien wel voor moederdag!

Tuinhandschoenen
Tuinhandschoenen

De handschoenen van OX-ON uit de Garden Comfort serie zijn fijn zittende handschoenen die strak om de pols sluiten, waardoor er geen aarde in kan komen en je comfortabel kunt werken. Een ideaal cadeau voor iemand die niet uit de moestuin te slaan is.

Deze tuinhandschoenen zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Weckpotten om zelf groenten in te maken

Wanneer je een succesvolle oogst hebt, komt bijna altijd alles gelijktijdig. Vaak wat te veel om direct te verwerken. Een weckpot is een ideaal cadeau om aan iemand te geven die graag in de moestuin bezig is.

Weckpotten
Weckpotten

In deze weckpot kun je groenten en kruiden veel langer vers houden. De weckpot zorgt ervoor dat je lucht- en lekdicht kunt afsluiten. Je kunt er kruiden lang in bewaren, of andere heerlijke dingen in maken of bewaren.

Deze weckpot van 5 liter is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Tuingereedschap set van 4

Dit leuke moestuin pakket is een ideaal cadeau om te geven aan een moestuinliefhebber die gebruik maakt van kweekbakken, potten of bakken om groenten in te verbouwen. In de set zit namelijk twee kleinere schepjes, een harkje en een onkruid wieder.

Tuingereedschap set van 4
Tuingereedschap set van 4

Heel erg handig om te gebruiken in bakken, om de grond los te woelen en er vervolgens in te zaaien of om er groenteplantjes in te poten. Een ideaal cadeau voor een moestuin liefhebber.

Dit tuingereedschap set van 4 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Houten kweekbak voor een snelle start

Deze houten kweekbak is 100 cm lang, 65 breed en heeft een hoogte van 40 cm. Het raam aan de bovenzijde is kantelbaar, waardoor je gemakkelijk in de bak kunt komen. Ideaal voor een snelle start van zaailingen vroeg in het voorjaar.

Houten kweekbak voor een snelle start
Houten kweekbak voor een snelle start

Het grote voordeel van een lage bak is dat de temperatuur veel sneller oploopt en dat kleine gewassen in het voorjaar goed beschermd zijn tegen koude nachten. Een ideaal cadeau voor de fanatieke moestuin liefhebber.

Deze houten kweekbak is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie