De leukste kraamcadeaus voor een pasgeboren baby

Je bekijkt nu De leukste kraamcadeaus voor een pasgeboren baby
De leukste kraamcadeaus voor een pasgeboren baby

Wat geef je een moeder en vader met hun pasgeboren baby cadeau als je op kraamvisite komt? Een veel gestelde vraag, want je wil ook niet degene zijn met het zoveelste rompertje of de zoveelste fopspeen. Als je origineel wil zijn moet je eens in een hele andere hoek denken. Wat dacht je van mijlpaalkaarten of een gipsafdruk set.

Wat je zeker in je hoofd moet houden, zijn de altijd-goed-cadeaus. Een pasgeboren baby kan niet genoeg luiers, spuugdoekjes en slabbetjes hebben om de eerste maanden of zelfs jaren mee door te komen. Ook met een babyshampoo of zinkzalf zit je altijd goed. Hieronder geven we je nog meer ideeën voor kraamcadeaus voor een pasgeboren baby.

Mijlpaalcadeaus

Tegenwoordig houdt elke moeder alles bij van de pasgeboren baby. Facebook staat vol foto’s van de eerste hapjes en de eerste stapjes. Om dit op een leuke en unieke manier te doen bestaan er mijlpaalcadeaus. Met deze cadeaus kun je op een speciale manier je kindje vastleggen terwijl hij een mijlpaal heeft bereikt.

Milestone kaarten Sophie la Girafe
Milestone kaarten Sophie la Girafe

Eén van de bekendste mijlpaalcadeaus is het setje kaarten met mijlpalen erop. Je neemt een foto van je baby terwijl hij hetgeen uitvoert wat op de kaart staat en legt deze kaart erbij. Zoals bijvoorbeeld het eerste lachje, de eerste keer zitten, het eerste tandje en de eerste keer ’s nachts doorslapen. Bekende kaartsets zijn de Milestone Baby Cards en de Milestone kaarten van Sophie la Girafe.

The Silly Giraffe mijlpaaldeken
The Silly Giraffe mijlpaaldeken

De mijlpaaldeken is ook een veel gegeven cadeau. Dit is een kleedje waar je je baby op kan leggen. Op de deken staan de maanden en je krijgt er iets bij om de maand naar keuze te accentueren. Zo kun je iedere maand een foto maken van je baby en hoe hij of zij groeit. Het merk The Silly Giraffe heeft mijlpaaldekens in allerlei soorten en maten. Zo heb je er één met ballonnen en één met vlinders en bloemen.

The Silly Giraffe mijlpaaldeken
The Silly Giraffe mijlpaaldeken

Het merk Mini Miles heeft grote krasposters, die je cadeau kunt geven aan de pasgeboren baby. Op deze posters kras je steeds een vakje open als je baby weer iets heeft bijgeleerd. Bijvoorbeeld als je baby net kan zitten of voor het eerst vast voedsel eet. De krasposter kun je inlijsten en op de babykamer hangen. Ze zijn er onder andere in jungle thema en prinsessenthema.

Mini Miles KrasPoster Jungle
Mini Miles KrasPoster Jungle

Gipsafdrukcadeaus

Om je baby voor eeuwig vast te kunnen leggen zijn er verschillende cadeaus. Een gipsafdruk van een handje of voetje is natuurlijk geweldig als herinnering. Geef bijvoorbeeld een schilderij cadeau waarin je een gipsafdruk van het babyvoetje of babyhandje kan maken. Op het schilderij kun je ook gegevens van de pasgeboren baby erbij noteren. Op dezelfde manier heb je ook een verf- of inktafdrukset. Hiermee vereeuwig je het handje of voetje van je baby in verf of inkt op een schilderij. Een dierbare herinnering voor de moeder en vader.

Frummel Baby fotolijstje gipsafdruk
Frummel Baby fotolijstje gipsafdruk
Luiertaart Little Dutch
Luiertaart Little Dutch

Luiertaart

Luiers kunnen nieuwe ouders ontzettend goed gebruiken. Verschonen van de baby komt elke dag meerdere malen voor en elke keer is weer een schone luier nodig. Een luiertaart is dan ook een goed cadeau voor de ‘newborn’.

Een bruikbaar cadeau. Bij de luiertaart zijn de luiers uit de verpakking gehaald en opgerold of op een bepaalde manier gevouwen en samengebonden zodat er een taart ontstaat. Vaak zitten er op de luiertaart ook andere kleine voorwerpen die bruikbaar zijn voor de baby, zoals een knuffeltje of een slabbetje.

Luiertaarten zijn er in ontzettend veel soorten en maten. De originele luiertaarten hebben drie verdiepingen en zijn opgevrolijkt met allerlei babyaccessoires. Vaak hebben ze een thema, zoals Woezel en Pip, Little Dutch of Nijntje.

Luiertaart Nijntje
Luiertaart Nijntje

Ook is duidelijk aan de taart of het voor een meisje of een jongen is. Bij een jongen worden veel blauwe tinten gebruikt en een meisje krijgt natuurlijk een roze taart. Een creatievere versie van de luiertaart is bijvoorbeeld een taart in de vorm van een vrachtwagen of een taart waarbij een knuffeltje op luiers zit, zodat het net lijkt of hij motor rijdt.

Invulboekjes

Wat door ouders ook vaak als een leuk cadeau wordt ervaren is een invulboek voor het eerste jaar van de baby. Pauline Oud maakte een heleboel van deze boekjes. De boekjes zijn voorzien van de leukste illustraties en bevatten vragen als; ‘Wanneer kreeg ik mijn eerste tandje?’ en ‘Wanneer kon ik voor het eerst rechtop zitten zonder hulp?’ De boeken geven een goede inkijk in het eerste levensjaar van de baby en het helpt de ouders ook om creatief bezig te zijn. Andere bekende invulboekjes zijn de boekjes van Koestert en Thuismusje. Een ideaal cadeau voor de creatieve moeder en vader.

Pauline Oud baby's eerste jaar
Pauline Oud baby’s eerste jaar

Prentenboek

Een prentenboek kunnen de nieuwe ouders natuurlijk nog niet meteen gebruiken, maar is een leuk geschenk voor op de lange termijn. Er zijn genoeg leuke prentenboeken te koop die elke ouder voor zijn kind moet hebben. Als ze een jaar of 2 zijn is voorlezen het allerleukste wat er is. Wist je dat baby’s van voorlezen ook een heleboel leren?

Jip en Janneke
Jip en Janneke

Het boek dat nooit kan missen is het boek van Jip & Janneke. De avonturen van de twee zwart/witte figuurtjes zijn al jaren oud en gaan nooit vervelen. Alle generaties kennen de verhalen van Annie MG Schmidt. Jip en Janneke spelen verstoppertje, gaan naar de winkel of lappen de ramen. De verhalen zijn eindeloos.

Prentenboek Coco Kan Het
Prentenboek Coco Kan Het

Het prentenboek van het jaar 2021 is het boek Coco kan het! In dit boek volgen we babyvogeltje Coco die nog niet is uitgevlogen. Alle vogels hebben hun vleugels al uitgeslagen, maar Coco vindt het wel heel spannend, want wat als hij helemaal niet kan vliegen. Loes Riphagen schreef dit fantastische voorleesboek, dat door veel mensen als heel leuk wordt bestempeld.

Guusje Nederhorst schreef voor haar dood de mooiste verhalen over de twee hondjes Woezel en Pip. Deze twee vriendjes beleven de grootste avonturen en ontdekken de mooiste dingen. Van Woezel en Pip is ondertussen ontzettend veel merchandise in de winkels te vinden, maar de boeken blijven het originele erfgoed van actrice Guusje Nederhorst.

Babygym

Een babygym is een kleedje met een stellage erboven van kindvriendelijke buizen waar speelattributen aan hangen. De baby wordt op zijn of haar rug onder de stellage gelegd en kan met handjes en voetjes grijpen naar de speelelementen boven zich. Een babygym zorgt voor een betere motoriek en laat baby’s ontdekken, terwijl ze veilig op hun rug liggen.

De Fisher Price Deluxe Gym bestaat uit een zacht kleed met een alpaca en een egeltje erop. Boven de baby komt een stellage in de kleuren zwart en wit. Er hangen verschillende speeltjes aan de stellage, waaronder een spiegeltje, knuffeltje en een babyboekje. Ook is er een buikligkussen meegeleverd. De Deluxe Gym is een ontzettend fijn cadeau voor nieuwe ouders.

Fisher Price Deluxe Gym
Fisher Price Deluxe Gym

Het merk Little Dutch staat bekend om de design babyartikelen. De babygym is dan ook mooi gemaakt in de vorm van een schelp. De baby ligt op een kleed in de vorm van een schelp en heeft allerlei waterdieren boven zich. Alles is in oudroze gestyled. Een cadeau wat ook nog eens prachtig staat in de woonkamer.

Little Dutch Babygym
Little Dutch Babygym

De V-tech babydieren speelmat heeft interactieve elementen. Deze babygym groeit mee met je kindje. Het speelkleed heeft de leukste dierenfiguurtjes en ook boven aan de stellage hangen allerlei verschillende babydieren. Aan de zijkant van de mat is een interactieve boom met piano geïnstalleerd. Hieruit komen de leukste melodieën en ook 6 gezongen liedjes. Met deze babygym is de baby uren zoet.

VTech Baby Dierenvriendjes speelmat
VTech Baby Dierenvriendjes speelmat


CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie