De leukste kleurboeken voor volwassenen (2023)

Je bekijkt nu De leukste kleurboeken voor volwassenen (2023)
Leukste kleurboeken voor volwassenen

Kleuren is een ontspannende bezigheid. Waarschijnlijk heb je kleuren al als peuter of kleuter geleerd. Thuis kraste je de mooiste kleurboeken vol, maar op school leerde je echt binnen de lijntjes te kleuren. Toen je wat ouder was werden de kleurplaten ook steeds moeilijker. Het waren geen kleurplaten van 3 vlakken meer, maar kleurplaten met duizenden vakjes die je allemaal in mocht kleuren.

Volwassenen vinden kleuren ook nog steeds leuk. Het was één van de eerste creatieve dingen die je in je leven deed en dit blijft je bij. Voor volwassenen is kleuren vooral een manier om te ontspannen. Even nergens aan denken en niks hoeven. Alleen maar dingen creëren. Kleuren helpt je om de dingen op een rijtje te zetten en even uit de dagelijkse sleur te komen. Het geeft je weer nieuwe energie voor de rest van de dag of week.

Voor volwassenen zijn er heel veel verschillende kleurboeken. Van kleuren op nummer tot mandala kleurboeken. Er is voor iedereen wel iets wat je leuk vindt. Wij zochten voor jou naar de leukste kleurboeken voor volwassenen. Welk kleurboek moet je nou echt geprobeerd hebben?

De leukste kleurboeken voor volwassenen

 1. Het enige echte kleurboek voor volwassenen
 2. Masja’s Mandala’s
 3. Glas in lood kleurboek Natuur
 4. Disneyland au Coeur du Parc Kleurboek voor volwassenen
 5. Easy Coloring Book van Jade Summer
 6. Kleuren op nummer
 7. Het CreaChick Kleurboek
 8. Het omgekeerde kleurboek
 9. Wenskaarten om in te kleuren
 10. Kleurboek bij de Bijbel
 11. Delfts Blauw Flora & Fauna Kleurboek
 12. Kleurboek Wiskunde
 13. Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen
 14. From Holland with love
 15. Mindful kleuren voor volwassenen

1. Het enige echte kleurboek voor volwassenen

Het enige echte kleurboek voor volwassenen
Het enige echte kleurboek voor volwassenen

In het enige echte kleurboek voor volwassenen staan de enige echte kleurplaten voor jou. Ze noemen zich het enige echte kleurboek, maar er zijn er natuurlijk vele en de meeste zijn ook erg leuk om in te kleuren. Toch behoort dit kleurboek wel tot de favoriete kleurboeken van ons. Het is een leuk gedetailleerd kleurboek voor een goedkoop prijsje.

Het kleurboek heeft allerlei verschillende patronen en designs om in te kleuren. Je kunt dus heerlijk wegdromen met dit kleurboek en ontspannen van je dagelijkse beslommeringen. Het kleurboek heeft 144 pagina’s vol mooie platen en houdt je urenlang bezig.

Het enige echte kleurboek voor volwassenen is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Masja’s Mandala’s

Masja's Mandala's
Masja’s Mandala’s

Masja’s Mandala’s is een kleurboek helemaal gericht op mandala’s. Mandala’s met vogels, vissen, bloemen en vlinders. Je vindt het allemaal terug in dit kleurboek. Alle pagina’s in het boekje zijn enkelzijdig en hebben een scheurlijn. Zo kun je de mandala’s die je al hebt ingekleurd makkelijk uit het boekje scheuren.

Het kleurboek heeft gedetailleerde tekeningen, waar je echt wel even de tijd voor moet nemen om ze in te kleuren. Masja’s Mandala’s bevat 20 pagina’s en op de achterkant staat een leuk verhaaltje over de bedenker van het kleurboek; Masja van den Berg. Dit kleurboek vol volwassenen zal je verrassen en behoort zeker tot de leukste kleurboeken.

Masja’s Mandala’s is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Glas in lood kleurboek Natuur

Glas in lood kleurboek Natuur
Glas in lood kleurboek Natuur

De glas in lood ramen ken je wel in oude huizen, kerken of andere gebouwen. In dit kleurboek krijg je pagina’s vol met glas in lood tekeningen. Je kunt ze inkleuren in de basic kleuren van glas in lood. Rood, blauw, groen en geel komen veel voor in deze ramen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om het gewoon op je eigen manier in te kleuren met de kleuren die jij mooi vindt.

Het kleurboek bevat 24 kleurplaten die je kunt inkleuren met viltstiften, kleurpotloden of krijtjes. Om een echt glas in lood effect te krijgen kun je achter in het kleurboek een lijst vinden. Deze kun je uitknippen en om de glas in lood tekeningen plakken. Wanneer je de tekeningen tegen het raam plakt heb je een echt glas in lood effect.

Glas in lood kleurboek Natuur is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Disneyland au Coeur du Parc Kleurboek voor volwassenen

Disneyland au Coeur du Parc Kleurboek voor volwassenen
Disneyland Kleurboek voor volwassenen

Met het Disneyland kleurboek kom je helemaal in de Disneysferen. Je herbeleeft alle attracties uit het pretpark opnieuw. Tekening na tekening vind je alles van Mickey Mouse, Donald Duck en andere Disneykarakters.

Het kleurboek heeft 50 kleurplaten. De ene wat meer gedetailleerd dan de andere. Je herkent de attracties meteen als je wel eens in het Franse attractiepark bent geweest. Het kleurboek is Franstalig, maar dat is geen probleem voor de echte Disneyfans.

Disneyland au Coeur du Parc Kleurboek voor volwassenen is verkrijgbaar bij bol.com.

5. Easy Coloring Book van Jade Summer

Easy Coloring Book van Jade Summer
Easy Coloring Book van Jade Summer

Ben je nog niet zo goed in kleuren en wil je oefenen met wat grotere vlakken, dan is het Easy Coloring Book van Jade Summer echt iets voor jou. Dit kleurboek heeft simpele tekeningen met grote lijnen, waarbij je makkelijk binnen de lijntjes blijft. De makkelijke tekeningen zijn heel divers. Er zijn ijscoupes om te kleuren, maar ook afbeeldingen van een vlieger, een glas limonade of een teddybeer.

Het kleurboek heeft 50 kleurplaten eenzijdig gedrukt. Mocht het papier doordrukken, dan heb je daar dus geen last van bij de volgende kleurplaat. Met dit kleurboek zal je urenlang kunnen genieten en helemaal zen worden. Je hoeft geen priegelwerk te doen en kunt vrijuit kleuren.

Easy Coloring Book van Jade Summer is verkrijgbaar bij bol.com.

6. Kleuren op nummer

Kleuren op nummer
Kleuren op nummer

Tot de leukste kleurboeken behoort ook het kleurboek Kleuren op nummer. Met dit kleurboek beleef je kleuren op een hele andere manier. Als je het kleurboek opent zie je eigenlijk alleen maar lege vlakken met nummers erin. Je kunt niet duidelijk zien wat voor afbeelding het is. Pas als je gaat kleuren ga je zien wat er eigenlijk voor afbeelding op de pagina staat.

In dit kleurboek staat elk nummer voor een bepaalde kleur. Zoek vakjes met dit nummer en vul die vakjes met de juiste kleur en de afbeelding zal tevoorschijn komen. Het boek belooft dat de kleurpuzzels extreem zullen zijn, dus het zal vast niet makkelijk zijn om dit goed in te kleuren. Maar het geeft wel een grote uitdaging.

Kleuren op nummer is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Het CreaChick Kleurboek

Het CreaChick Kleurboek
Het CreaChick Kleurboek

Maris van Modem is een bekende Nederlandse artiest die via internet haar creativiteit laat zien. Ze heeft een eigentijdse manier van tekenen, die heel herkenbaar is. In het CreaChick Kleurboek kun je deze tekeningen terugvinden in haar eigen stijl. Aan jou de taak om ze in te kleuren en nog mooier te maken dan ze al zijn.

Het kleurboek heeft dik papier dat niet doordrukt. Elke bladzijde van de 64 pagina’s tellende kleurbundel heeft een perforatielijn, zodat je de kleurplaten uit kunt scheuren en in kan lijsten. Het CreaChick Kleurboek is één van de bestsellers van nu dat je moet hebben.

Het CreaChick kleurboek is verkrijgbaar bij bol.com en Blokker.

8. Het omgekeerde kleurboek

Het omgekeerde kleurboek
Het omgekeerde kleurboek

Eigenlijk moet je juist niet zo’n fan van kleuren zijn, maar van tekenen als je Het omgekeerde kleurboek wil gebruiken. Dit boek, ontworpen door Kendra Norton heeft kleurplaten die al ingekleurd zijn. Bij deze kleurplaten missen juist de lijntjes van de tekening. Aan jou de taak om de kleurplaat te ontwerpen.

Wat zie jij in de gekleurde vlekken op het papier? Je kunt het helemaal zelf bedenken bij dit kleurboek. Maak je bloemen? Of kies je voor dieren of mensen? Wat je in de aquarelvlekken op het papier ziet is helemaal aan jou. Een speciale manier van tekenen die je creatieve geest inspireert.

Het omgekeerde kleurboek is verkrijgbaar bij bol.com en Blokker.

9. Wenskaarten om in te kleuren

Wenskaarten om in te kleuren
Wenskaarten om in te kleuren

Dit pakketje van ZNU is een boekje vol wenskaarten die je in kan kleuren. Twintig kaarten vullen het kleine boekje met prachtige bloemen, vogels en vlinders. Pak je kleurpotloden en laat je inspireren door de beelden uit de natuur. Kleur de kaarten zo mooi mogelijk in, zodat je ze later kan opsturen als er iemand jarig is of als je iemand beterschap wil wensen.

De wenskaarten in dit boek zijn van extra dikke kwaliteit. Niet alleen om een stevige kaart te hebben, maar ook zodat je stiften niet doordrukken bij het kleuren. Natuurlijk kun je ook gewoon kleurpotlood gebruiken bij het kleuren. Wenskaarten om in te kleuren is één van de leukste kleurboeken voor volwassenen, omdat het heel wat anders is dan een normaal kleurboek.

Wenskaarten om in te kleuren is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Kleurboek bij de Bijbel

Kleurboek bij de bijbel
Kleurboek bij de bijbel

Het Kleurboek bij de Bijbel staat in deze top van leukste kleurboeken voor volwassenen, omdat het inspireert en kalmeert. Kom tot rust met dit kleurboek vol mooie Bijbelteksten en wijze lessen. De pagina’s in dit kleurboek bestaan uit prachtige woorden uit de Bijbelboeken afgewisseld met mooie kleurplaten.

Kleurplaten waar je aan kan denken in dit boek zijn de zon, de maan, handen die bidden of prachtige schepsels die je op aarde kan vinden. Kleur ze in op jouw manier en leer van alles over de Bijbel en het Christendom. Dit mooie kleurboek heeft 30 prachtige kleurplaten en is een inspiratie voor mensen die geloven, maar ook voor mensen die willen gaan geloven.

Kleurboek bij de Bijbel is verkrijgbaar bij bol.com en Blokker.

11. Delfts Blauw Flora & Fauna Kleurboek

Delfts Blauw flora & fauna kleurboek
Delfts Blauw flora & fauna kleurboek

In het Delfts Blauw kleurboek ga je de opdrukken van Delfts Blauwe vazen of servies inkleuren. Dit kun je doen met allerlei verschillende kleuren blauw, maar je kunt er ook voor kiezen om het gewoon met allerlei kleuren te doen. Het is jouw kleurboek en jouw keuze wat je ermee doet.

Delfts Blauw ontstond in de 16e eeuw en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Iedereen kent de potten en vazen met de mooie blauwe opdrukken. Gedetailleerde afbeeldingen versierden het serviesgoed en was een leuke afwisseling en goedkope oplossing voor het Chinese Porselein, dat vaak heel duur was. Met dit boek kun je je hart ophalen aan deze mooie ontwerpen.

Delfts Blauw Flora & Fauna Kleurboek is verkrijgbaar bij bol.com en Blokker.

12. Kleurboek Wiskunde

Kleurboek wiskunde
Kleurboek wiskunde

Maak op een nieuwe manier kennis met wiskunde. Het vak dat je op de middelbare school meerdere keren per week volgde staat nu volledig afgebeeld in een kleurboek. Je vindt in dit kleurboek verschillende soorten vierkanten, super ellipsen, veelvlakken en de stelling van Pythagoras.

Met het Kleurboek Wiskunde ga je dit vak nog leuk vinden. Achter in het boek staat uitleg over de verschillende wiskundige termen en kun je nog meer leren naast het ontspannen kleuren. Binnen de lijntjes kleuren in dit boek is niet moeilijk, want heel veel kleurplaten zijn heel symmetrisch en strak weergegeven.

Kleurboek Wiskunde is verkrijgbaar bij bol.com en Blokker.

13. Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen

Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen
Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen

De afbeeldingen van deze Dikke Dames zijn heel herkenbaar voor de meeste vrouwen. Wat is er nou leuker dan met je vriendinnen taart eten of wijn drinken? In dit boek maak je het allemaal mee. Kleur de dikke dames in met leuke vrolijke kleuren en breng ze tot leven.

De tekeningen in dit kleurboek bestaan uit dikke dames, kopjes koffie, gebakjes, glazen wijn, make-up en poezen. Allemaal onderdelen waar vrouwen mee te maken krijgen in hun leven. Het kleurboek zal dan ook zeer ontspannen werken voor jou als creatieve brein. Ga voor gezelligheid en kleur de Dikke Dames.

Het enige echte Dikke Dames kleurboek voor volwassenen is verkrijgbaar bij bol.com en Blokker.

14. From Holland with love

From Holland with love
From Holland with love

De Masja waar we het al eerder over hebben gehad, met de mooie mandala tekeningen, heeft ook een super leuk kleurboek gemaakt met tekeningen uit Nederland. Het kleurboek From Holland with love heeft heel herkenbare tekeningen. Wat dacht je van Nederlandse fietsen? Of mooie grachtenpanden en inspirerende molens? Je kunt ze allemaal vinden in het kleurboek.

Ben je verzot op Holland? Dan is dit kleurboek echt iets voor jou. Nostalgischer dan dit krijg je het niet. Masja van den Berg weet precies hoe ze mensen moet inspireren en laten ontspannend. Kleur de tekeningen op je allermooist in en geniet van de echte oer-Hollandse plaatjes.

From Holland with love kleurboek is verkrijgbaar bij bol.com.

15. Mindful kleuren voor volwassenen

Mindful kleuren voor volwassenen
Mindful kleuren voor volwassenen

Dit mooie kleurboek brengt je helemaal tot rust. Het is één van de leukste kleurboeken voor volwassenen omdat de tekeningen zeer gedetailleerd zijn. Bijvoorbeeld alleen het oor van een poes heeft al ruim honderd kleine vakjes om in te kleuren in verschillende kleuren bruin. De afbeeldingen zijn dus wel voor gevorderde volwassenen die kleuren.

In het kleurblok zitten ruim 32 tekeningen van natuur, dieren en andere herkenbare dingen. Je kunt de tekeningen uit het blok scheuren, om ze makkelijker in te kleuren. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze na het kleuren er pas uit te halen en ze vervolgens in te lijsten. Dit kleurboek geeft je een moment van rust en meditatie.

Mindful kleuren voor volwassenen is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie