De 11 leukste en beste poppenwagens (2023)

Je bekijkt nu De 11 leukste en beste poppenwagens (2023)
De leukste en beste poppenwagens

Meisjes en soms ook een aantal jongens spelen graag met poppen. Het is iets dat vroeger al zo was en nooit veranderd. Van knuffelpoppen tot levensechte babypoppen. Alle kleine meisjes zijn er mee opgegroeid. Om de pop te vervoeren wordt vaak een poppenwagen gebruikt. Waar dat vroeger een houten of rieten kistje op wielen was, wordt dat tegenwoordig steeds meer een echte kinderwagen.

De meeste poppenwagens lijken in deze tijd sprekend op de kinderwagens waar echte baby’s in worden vervoerd. Ze zijn alleen iets kleiner en op ooghoogte gemaakt van kleine meisjes. Spelen met een poppenwagen begint vaak al op 1-jarige leeftijd. Het houdt een beetje op als het kind 10 jaar is en er interessantere dingen in het leven zijn.

Kinderen vervoeren hun poppen het liefst in een wandelwagen die er levensecht uitziet. Dezelfde kinderwagen als mama heeft voor het babyzusje of babybroertje. Voor de echte poppengekken is er genoeg keuze.

De 11 leukste poppenwagens voor kinderen

Wij onderzochten wat de 11 leukste poppenwagens zijn om je babypop in te vervoeren. Welke kinderwagens zijn net echt en welke zijn de beste koop voor je kind? Hieronder vind je de top 11.

 1. Smoby Maxi Cosi Quinny 3 in 1 Poppenwagen
 2. Bandits and Angels Modern Angel 2in1 poppenwagen
 3. Free Play 3in1 poppenwagen
 4. Cangaroo Bella Poppen Kinderwagen
 5. BRIO Poppenwagen Spin Blauw
 6. Cangaroo Violette Poppen Kinderwagen
 7. Prénatal Houten Poppenwagen
 8. Bayer Poppenwagen Neo Vario
 9. De Luxe Poppenwagen Venetië
 10. Teamson Kids 2-in-1 Poppenwagen
 11. Glam Crew Jogger Poppenwagen

1. Smoby Maxi Cosi Quinny 3 in 1 Poppenwagen

De leukste poppenwagen voor kinderen is wel de Smoby Maxi Cosi Quinny 3 in 1. Als je het merk Maxi Cosi een beetje kent zie je meteen dat dit een letterlijke kopie is van de Quinny alleen dan in het klein. Voor kinderen extra leuk dat ze dezelfde wagen hebben als hun moeder.

Smoby Maxi Cosi Quinny 3 in 1 Poppenwagen
Smoby Maxi Cosi Quinny 3 in 1 Poppenwagen

Je kunt de Smoby Maxi Cosi Quinny op drie manieren gebruiken. Zo kun je de wagen als een echte kinderwagen met reiswieg gebruiken, maar kun je hem ook omtoveren tot compacte buggy. De reiswieg kan ook van het onderstel worden afgehaald, zodat je de pop alleen in de reiswieg kan vervoeren.

De wielen van de poppenwagen zijn geluidloos en bewegen soepel over de straat. De stof waaruit de reiswieg bestaat is makkelijk wasbaar en zeer zacht. Het frame is van metaal en onder de wagen heb je nog plaats om iets mee te nemen in het handige opbergrekje. De poppenwagen is verkrijgbaar in roze, grijs en mint.

Smoby Maxi Cosi Quinny 3 in 1 Poppenwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Bandits and Angels Modern Angel 2in1 poppenwagen

Eén van de mooiste en meest écht lijkende poppenwagens is de Bandits and Angels Modern Angel 2in1 poppenwagen. De wagen is sprekend een echte kinderwagen waar baby’s in vervoerd worden. Koop je hem in grijs met bruine handvaten zie je het verschil niet. De wagen is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en heeft heel veel leuke details.

Bandits and Angels Modern Angel 2in1 poppenwagen
Bandits and Angels Modern Angel 2in1 poppenwagen

Zo heeft de wagen een stuur dat in hoogte verstelbaar is. Een mooie kap dekt de wagen af voor de zon en wind. Aan het stuur hangt een verzorgingstas met alles wat je nodig hebt voor je babypop. De hele wagen is inklapbaar, zodat het mee kan in de auto naar opa en oma of een dagje uit.

De reiswieg die standaard op het onderstel is gemonteerd kun je omtoveren, zodat je je poppenwagen in een jogger kan veranderen. De poppenwagen heeft vier wielen die soepel draaien en heeft een opbergrek onder het onderstel.

Bandits and Angels Modern Angel 2in1 poppenwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Free Play 3in1 poppenwagen

Van een autostoeltje tot een jogger en een kinderwagen. Deze handige poppenwagen van Free Play bouw je zo om tot het item waar je graag mee wilt spelen. De 3in1 poppenwagen is zeer compleet en van alle gemakken voorzien. Het is een zeer moderne wagen waarmee je zeker de blits maakt.

Free Play 3in1 poppenwagen
Free Play 3in1 poppenwagen

Met een hulpstuk kun je zowel de bak voor de jogger, de reiswieg als het autostoeltje op het onderstel monteren. Als je babypop nog klein is vervoer je het in het autostoeltje, zodat je hem of haar gemakkelijk in de auto zet. Maar als ze wat groter worden willen ze graag om zich heen kunnen kijken en is de jogger een echte uitkomst.

De poppenwagen heeft een verstelbaar stuur en een handig opbergvak in het onderstel. De vier wielen zijn van stevige kwaliteit en rijden goed. Je kunt je babypop met een mooie zonnekap beschermen tegen de zon.

Free Play 3in1 poppenwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Cangaroo Bella Poppen Kinderwagen

Eén van de beste en leukste poppenwagens is de Cangaroo Bella Poppen Kinderwagen. Hij is uitgevoerd in de favoriete kleur van veel jonge meisjes en heeft een bubbelprintje. Je kunt deze poppenwagen op twee manieren gebruiken; heel hip als een jogger of met een reiswieg erop voor als de babypop nog klein is.

Cangaroo Bella Poppen Kinderwagen
Cangaroo Bella Poppen Kinderwagen

Het stuur van deze poppenwagen is verstelbaar en ook de driepuntsgordel kan zo strak als nodig is. Onder de poppenwagen is een boodschappenmandje aangebracht waar je allerlei spulletjes in kan vervoeren. Maar je krijgt ook een luiertas, die in dezelfde stijl is uitgevoerd waar je spullen in kan vervoeren.

Met de zonnekap bescherm je je babypop tegen de zon en de stevige wielen onder de wagen maken rijden zeer gemakkelijk. Je kunt zowel met het stuur in de rijrichting rijden als met het stuur andersom.

Cangaroo Bella Poppen Kinderwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. BRIO Poppenwagen Spin Blauw

De BRIO Poppenwagen Spin Blauw is gemaakt voor kinderen vanaf 3 jaar oud en lijkt sprekend op een echte kinderwagen. De wagen kan ingeklapt worden tot een klein pakketje en is dus makkelijk mee te nemen. Het stuur van de wagen is naar boven en naar beneden te kantelen, zodat elk kind achter de wagen kan lopen.

BRIO Poppenwagen Spin Blauw
BRIO Poppenwagen Spin Blauw

De wielen van deze stevige poppenwagen draaien alle kanten op, zodat je in elke situatie kan omkeren of inparkeren. Onder de wagen zit een boodschappenmand voor de kleine spulletjes die je mee wil nemen op avontuur. De zonnekap van deze wagen kan ingeklapt worden als de zon niet schijnt.

Je pop vervoeren in zo’n luxe wagen als deze BRIO Poppenwagen is een feestje. Urenlang speelplezier met deze robuuste en stevige wagen, die jarenlang meegaat.

BRIO Poppenwagen Spin Blauw is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Cangaroo Violette Poppen Kinderwagen

Met de Cangaroo Violette Poppen Kinderwagen maak je een meisje echt blij en kun je met zekerheid zeggen dat je een geslaagd cadeau hebt. De kinderwagen is zeer compleet en heeft alles wat een echte kinderwagen ook heeft. Zo is de wagen inklapbaar en kun je hem op twee standen gebruiken.

Cangaroo Violette Poppen Kinderwagen
Cangaroo Violette Poppen Kinderwagen

De eerste stand is de wagen met de reiswieg erop. Als je babypop nog jong is zal hij of zij hier heerlijk in liggen. De reiswieg heeft een zonnekap om je pop te beschermen tegen de zon. Je krijgt een bijbehorende luiertas bij de in paars en roze uitgevoerde wagen.

Wanneer de babypop groter is monteer je de wagen gemakkelijk om tot een buggy met zonnekap en driepuntsgordel. De wagen is inklapbaar en je kunt het stuur op de wagen zowel in de rijrichting als andersom monteren. De stevige wielen zorgen voor soepel rijden op elke ondergrond.

Cangaroo Violette Poppen Kinderwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Prénatal Houten Poppenwagen

Voor de allerjongste kinderen is de beste en leukste poppenwagen een houten stevige kar waar ze achter kunnen lopen. Ze kijken nog niet zo naar details en worden blij van alles dat rijdt. Leren lopen gaat dan ook goed achter de Prénatal Houten Poppenwagen. Als loophulp is de wagen zeer stabiel.

Prénatal Houten Poppenwagen
Prénatal Houten Poppenwagen

In de houten bak kun je gemakkelijk de lievelingspop of lievelingsknuffel van je kindje kwijt en je dreumes zal al snel achter de loopwagen plaatsnemen. Wat is er nou leuker dan je knuffel of pop overal heen vervoeren. De wagen is al te gebruiken vanaf een leeftijd van 18 maanden.

De poppenwagen is uitgevoerd in de kleur lichtroze. De wielen en het stuur van de wagen zijn wit. De wagen is makkelijk vast te grijpen en blijft goed in evenwicht.

Prénatal Houten Poppenwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Bayer Poppenwagen Neo Vario

De Bayer Poppenwagen Neo Vario behoort ook zeker tot de leukste en beste poppenwagens. Deze variant is uitgevoerd in het grijs met een mooie vlinder erop. De frisse roze tint maakt de wagen helemaal af. Er zit ook nog een leuke luiertas bij de wagen, waarop ook een vlinder staat.

Bayer Poppenwagen Neo Vario
Bayer Poppenwagen Neo Vario

De wagen heeft een handig systeem en is met simpele klikken te verstellen in de stand die je wil. Zo kun je zowel met het gezicht van je babypop vooruit rijden als met het gezicht van je babypop naar jou toe. Het stuur van de wagen is verstelbaar naar een hoogte die voor jou fijn is.

Wil je de wagen liever als buggy gebruiken, dan monteer je de reiswieg snel in een schuine stand op het onderstel. Onder de wagen is een boodschappenmandje te vinden. De wielen draaien makkelijk en soepel, waardoor de wagen feilloos over elke ondergrond gaat.

Bayer Poppenwagen Neo Vario is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. De Luxe Poppenwagen Venetië

Eén van de leukste wagens is de De Luxe Poppenwagen Venetië, omdat ook deze wagen net echt lijkt. Als je dochter naast je loopt met haar poppenwagen, zal hij niet van het echt te onderscheiden zijn. De wagen is uitgevoerd in de kleuren zwart en roze.

De Luxe Poppenwagen Venetië
De Luxe Poppenwagen Venetië

Je kunt de poppenwagen zowel als kinderwagen als als buggy gebruiken. Wanneer je de wagen wil veranderen in een buggy, monteer je de reiswieg schuin op de wagen en bind je de reiswieg af met de lintjes met drukknopen aan de zijkant.

Deze twee in één wandelwagen heeft een boodschappenmand, zonneklep, driepuntsgordel en een zeer gemakkelijk systeem om alles in te klappen. De wielen van de wagen zwenken alle kanten op, zodat je gemakkelijk over asfalt of andere ondergronden wandelt.

De Luxe Poppenwagen Venetië is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Teamson Kids 2-in-1 Poppenwagen

De Teamson Kids 2-in-1 Poppenwagen is in twee standen te gebruiken. Je kunt je babypop zowel liggend als zittend vervoeren met deze vrolijke kinderwagen. Hij is uitgevoerd in een lichte kleur paars en heeft sterretjes in de kleuren wit en geel.

Teamson Kids 2-in-1 Poppenwagen
Teamson Kids 2-in-1 Poppenwagen

De wagen is voorzien van vier wielen. Aan de achterkant twee en vooraan twee wielen heel dicht naast elkaar, zodat het eigenlijk een driewieler is. Een bijpassend boodschappenmandje vind je onder de wagen. Spulletjes vervoeren is dus geen enkel probleem.

De kinderwagen heeft een gordel zodat je babypop niet uit de wagen kan vallen. Een mooie kap op de wagen in dezelfde kleuren met sterren beschermt tegen de zonnestralen buiten.

Teamson Kids 2-in-1 Poppenwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

11. Glam Crew Jogger Poppenwagen

Wil je er pas echt hip bijlopen met je poppenwagen? Dan is de Glam Crew Jogger Poppenwagen iets voor jou. Met deze wagen steel je echt de show. Hij is uitgevoerd in de kleuren roze en goud en heeft een luipaardenprintje.

Glam Crew Jogger Poppenwagen
Glam Crew Jogger Poppenwagen

De jogger heeft stevige wielen die makkelijk en soepel rondgaan. De kinderwagen heeft een boodschappenmandje met de luipaardenprint en ook het zitoppervlak voor je pop heeft het gave patroon. Een zonneklep beschermt de babypop tegen de zonnestralen.

De pop kan vastgebonden worden met een gordel, zodat je deze onderweg niet verliest. In een simpele klikbeweging klap je de hele wagen in en is hij makkelijk te vervoeren in de auto. De hoogte van de handgreep van de wagen is 62 centimeter en geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Glam Crew Jogger Poppenwagen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie