De 10 leukste cadeaus voor iemand die in het ziekenhuis ligt (2023)

Je bekijkt nu De 10 leukste cadeaus voor iemand die in het ziekenhuis ligt (2023)
Ziekenhuis cadeau

Wanneer iemand in het ziekenhuis ligt en je gaat op ziekenbezoek, dan is het gebruikelijk om iets mee te nemen voor hem of haar. Een klein cadeautje om de patiënt een hart onder de riem te steken of iets waardoor hij of zij even aan thuis kan denken. Met een cadeautje maak je het verblijf in het ziekenhuis een beetje minder erg en kan je de patiënt opvrolijken.

Iemand die in het ziekenhuis ligt mag vaak niet alles eten of is beperkt in zijn motoriek. Wanneer je een cadeau wil geven moet je dus vooraf nadenken wat hij of zij op dit moment kan gebruiken. Het is vaak het leukste als de persoon in kwestie ook echt in het ziekenhuis iets aan het cadeau heeft. Ga dus na wat de zieke mag eten en koop iets lekkers voor hem of haar. Of kijk waar de patiënt aan toe is en denk eens aan een puzzelboekje, spelletje of tijdschrift.

Wat geef je iemand die in het ziekenhuis ligt?

Er zijn heel wat cadeautjes te bedenken om iemand die in het ziekenhuis ligt te verrassen. Van een beterschapsknuffel tot een mooi boeket. Wij maakten een lijst van de leukste cadeaus die je een zieke kan geven.

  1. Knuffel Haas met bedrukt shirtje
  2. Klassieke Fruitschaal Super
  3. Lichtplantje
  4. Zadenzakje ‘Kracht’
  5. Spel Brains: Toverdrank Breinbreker
  6. Boek Strandfeest van Suzanne Vermeer
  7. Dove Geschenkset
  8. Theemoment Gold
  9. Invulboek 999 vragen aan jezelf
  10. Tony’s Chocolonely proeverijtje

1. Knuffel Haas met bedrukt shirtje

De nummer één op onze lijst met de leukste cadeaus voor iemand die in het ziekenhuis ligt, is de knuffel. Deze Knuffel Haas biedt troost in moeilijke tijden. Wat is er nou fijner dan een knuffel te hebben als je in het ziekenhuis ligt. De knuffel is 20 centimeter groot en voldoet aan het CE-keurmerk.

Knuffel Haas met bedrukt shirtje
Knuffel Haas met bedrukt shirtje

De Knuffel Haas is niet alleen super zacht, maar heeft ook nog een bedrukt t-shirtje aan waar je je eigen tekst of foto op kan laten drukken. Laat bijvoorbeeld een foto van thuis op het shirtje drukken, zodat de zieke altijd even naar de foto kan kijken om troost te hebben bij de gedachte dat hij of zij weer snel naar huis mag.

Knuffel Haas is verkrijgbaar bij YourSurprise.

2. Klassieke Fruitschaal Super

Iemand die in het ziekenhuis ligt kan wel wat vitamines gebruiken. Het is dan ook goed als de patiënt veel fruit en groente eet. Een fruitmand of fruitschaal cadeau doen is één van de populairste beterschap cadeaus. Ook in het ziekenhuis mag de zieke vaak al wat gezonde snacks tot zich nemen. Een heerlijke appel of een groot stuk meloen zal de patiënt goed doen.

Klassieke fruitschaal cadeau
Klassieke fruitschaal cadeau

In de Klassieke Fruitschaal Super zitten allerlei soorten fruit en ook nog wat extra’s. Zo kan de zieke genieten van een rijpe banaan, een heerlijke mango en blauwe en witte druiven. Ook is er gedroogd fruit toegevoegd, zoals dadels. Een flesje Schulp, met heerlijk fruitsap maakt de fruitschaal helemaal af.

Klassieke Fruitschaal Super is verkrijgbaar bij boeketcadeau.nl

3. Lichtplantje

Voor iedereen die wel een lichtpuntje kan gebruiken is er het Lichtplantje. Dit is een Clusia Rosea in een vaasje met water. Dit vaasje kun je op een plankje plaatsen voor een nog mooier gezicht. In het glaasje zit een lichtje op batterijen verwerkt. Zo is het plantje jouw lichtpuntje in bange dagen en kun je in het ziekenhuis genieten van iets moois op je nachtkastje.

Lichtplantje ziekenhuis cadeau
Lichtplantje ziekenhuis cadeau

Het Lichtplantje wordt direct van de kweker geleverd en zal ongeveer 10 tot 16 centimeter hoog worden. Het is dus een mooi klein plantje dat op elke ziekenhuiskamer past. Het plantje hoef je bijna niet te verzorgen. Het haalt zijn voedingsstoffen uit het water in het glaasje. Je hoeft alleen maar eens in de twee weken het water te verversen en zorgen dat dit op kamertemperatuur is.

Lichtplantje is verkrijgbaar bij Bloompost.

4. Zadenzakje ‘Kracht’

Bij dit cadeau heb je er dan wel niet direct iets aan in je ziekenhuiskamer, maar geeft je toch een hoop kracht in moeilijke tijden. Het zadenzakje van Veer&Moon bevat zaadjes van Kamille. En Kamille staat voor kracht bij tegenspoed. Een mooie manier om de ziekenhuispatiënt een hart onder de riem te steken. Bij het zadenzakje zit ook een mooie kaart, waar je je beterschapswens op kunt zetten.

Zadenzakje Kracht
Zadenzakje Kracht

Wanneer je de zaadjes buiten in de tuin wil zaaien is de beste tijd om dat te doen van eind maart tot eind juni. Je kunt de zaadjes natuurlijk ook in een bloempotje zaaien binnen. Op deze manier kun je er ook al van genieten in het ziekenhuis en put je letterlijk kracht uit je bloemetje.

Zadenzakje ‘Kracht’ is verkrijgbaar bij Kaartje2Go.nl.

5. Spel Brains: Toverdrank Breinbreker

Heeft de patiënt in kwestie niet zoveel pijn en kan hij of zij goed nadenken in het ziekenhuisbed, dan kun je een spelletje cadeau doen. Een mooi voorbeeld van een spel dat alleen gespeeld kan worden door de zieke is het spel Brains van 999games. In dit spel ga je toverdrankjes maken die speciale voorwaarden hebben. Kun jij de juiste ingrediënten verzamelen om het toverdrankje te brouwen. Het spel belooft urenlang speelplezier.

Brains Toverdrank Breinbreker
Brains Toverdrank Breinbreker

Het solo puzzelspel zit in een mooi klein doosje dat makkelijk op te bergen is in het nachtkastje naast het ziekenhuisbed. Als de patiënt zin heeft in een spelletje tovert hij of zij het doosje tevoorschijn en kan het spelen snel beginnen. Geen standaard puzzels, maar moeilijke breinbrekers. Iets om je tijd te doden als je beter moet worden.

Spel Brains: Toverdrank Breinbreker is verkrijgbaar bij bol.com

6. Boek Strandfeest van Suzanne Vermeer

Een leuk cadeau voor iemand die in het ziekenhuis ligt is een leesboek. Een goede roman, waar de zieke in kan wegdromen en van kan genieten of een spannende thriller waarin je niet kan stoppen met lezen. Het boek Strandfeest van Suzanne Vermeer behoort tot de thrillers en is weer een pareltje om te lezen. Sinds 2006 schrijft de auteur de ene na de andere bestseller en ook deze wordt weer in één keer uitgelezen door de echte fans.

Boek Strandfeest van Suzanne Vermeer
Boek Strandfeest van Suzanne Vermeer

Strandfeest gaat over Hannah die op vakantie is in een paradijselijk resort met haar stiefkinderen Vera en Max. Na het overlijden van de vader van Vera en Max kunnen ze voor het eerst weer genieten. Maar dan overlijdt één van de personeelsleden van het resort en komt Hannah er al snel achter dat het overlijden geen op zich zelf staande gebeurtenis is.

Boek Strandfeest van Suzanne Vermeer is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Dove Geschenkset

Als je langere tijd in het ziekenhuis ligt, wil je jezelf ook goed verzorgen. Als je mag douchen is het fijn om heerlijke verzorgingsproducten te hebben, waarmee je weer lekker ruikt. Iemand die in het ziekenhuis ligt kan je dan ook niet beter verwennen dan met een Dove Geschenkset met fijne doucheschuim.

Dove gepersonaliseerd geschenkset
Dove gepersonaliseerd geschenkset

De doos waarin de shower mousse van Dove is gelegd kun je ook nog eens helemaal personaliseren. Zo kun je er een speciale tekst op laten drukken of een mooie foto van jou en de zieke. Of je kiest juist voor een foto van thuis, om de patiënt te laten herinneren aan de fijne thuisbasis waar hij of zij straks naar terugkeert. De giftset bestaat uit een mousse van de geurlijn Rose Oil en een mousse van de geurlijn coconut oil. Als je de hele dag in een ziekenhuisbed hebt gelegen is het heerlijk om onder een warme douche te springen en fris weer voor de dag te komen.

Dove Geschenkset is verkrijgbaar bij Yoursuprise.nl.

8. Theemoment Gold

Als je ziek bent moet je thee drinken. Dat hoor je vaak zeggen. Een goed cadeau voor een patiënt in het ziekenhuis is dan ook een theepakketje. Bloompost heeft een thee gemaakt van bio bloemen die cafeïnevrij is en ook nog eens heerlijk smaakt. De thee zit vol ijzer en antioxidanten, zodat de zieke snel beter wordt. De blend bestaat uit Calendula voor een helende werking en Kamille voor een ontspannen effect.

Theemoment Gold Ziekenhuis cadeau
Theemoment Gold Ziekenhuis cadeau

Het cadeau bestaat uit een pakketje met luciferdoosjes met twee smaken thee. De ene smaak heet Soul Blend en de andere Gold Blend. Je kunt met de blends 3 kopjes thee maken of een volle pot van 1,5 liter. Voor het maken van de thee heb je geen zakje of zeef nodig. Je haalt de bloemetjes uit de verpakking en doet ze in een glas warm water of in je theepot. Binnen een paar minuten heb je 100% biologische bloementhee.

Theemoment Gold is verkrijgbaar bij bloompost.nl

9. Invulboek 999 vragen aan jezelf

Alles van je afschrijven is ook een mooie manier om je in het ziekenhuis te ontspannen. Met invulboekjes kun je heel wat op papier krabbelen. Het invulboek 999 vragen aan jezelf is een boekje vol vragen die je jezelf altijd al had willen stellen. Je vult ze heel gemakkelijk in en het is leuk om het later terug te lezen. Een ontspannen bezigheid als je moet beter worden in het ziekenhuis.

999 Vragen aan jezelf
999 Vragen aan jezelf

In dit invulboek vind je open vragen, meerkeuzevragen en vragen waarbij je een punt moet geven op een schaal van 1 tot en met 10. Voorbeelden van vragen  in dit boek zijn bijvoorbeeld; hoe zag je eerste auto eruit, heb je een strafblad of hoe heten je vader en moeder. Een mooie manier om de tijd te doden en een herinnering vast te leggen voor later.

Invulboek 999 vragen aan jezelf is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Tony’s Chocolonely proeverijtje

De laatste in het rijtje van leukste cadeaus voor iemand die in het ziekenhuis ligt is het Tony’s Chocolonely proeverijtje. Mag de patiënt snoepen en wil je hem of haar eens echt verwennen met de heerlijkste chocolade, dan is dit setje chocoladerepen het ultieme cadeau. Je krijgt een verpakking met maar liefst 6 repen, zodat je elke smaak kan proeven.

Tony's Chocolonely Proeverijtje
Tony’s Chocolonely Proeverijtje

In de doos zitten de smaken melk, puur, melk karamel-zeezout, puur amandel-zeezout, melk hazelnoot en melk noga. De repen bevatten gluten, lactose en noten en zijn dus niet voor iedereen geschikt. Maar mocht de zieke dit mogen snoepen, dan maak je hem of haar super blij. Bij de verpakking kun je ook nog een beterschapskaart meesturen.

Tony’s Chocolonely proeverijtje is verkrijgbaar bij Kaartje2Go

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie