De leukste adventskalenders van 2023

Je bekijkt nu De leukste adventskalenders van 2023
Leukste adventskalenders

In december wordt het weer aftellen tot het kerstmis is. Dit doe je vaak met een adventskalender. De traditionele adventskalenders kennen we allemaal. De kalenders met de chocolaatjes voor elke dag in december of de kalenders waarbij je elke zondag een kaarsje aansteekt.

Tegenwoordig zijn er adventskalenders in allerlei verschillende soorten. Zo heb je beautykalenders, speelgoedkalenders en kalenders gevuld met etenswaar. Over elke adventskalender is wel wat te zeggen. Sommige zijn heel goedkoop, maar anderen kunnen erg duur zijn. Een kalender vol met cadeautjes is ook niet niks.

Geef de kalender cadeau aan iemand die je kent zodat hij of zij af kan tellen tot het kerstmis is of kies ervoor om een kalender voor jezelf te kopen. Het is elke dag weer een verrassing wat erin zit en je decembermaand wordt vast en zeker een succes.

Wat zijn de leukste adventskalenders van 2023?

Ook dit jaar keken we voor jou weer naar de leukste en beste adventskalenders om cadeau te geven of zelf van te genieten. Welke decemberkalender moet je echt in huis hebben in 2023?

 1. Rituals Adventskalender
 2. Essence DIY Express from North Pole Adventskalender
 3. Balea Adventskalender ‘May Your Days Merry and Bright’
 4. NIVEA Adventskalender
 5. Playmobil Christmas Adventskalender
 6. De Bijenkorf Beauty Adventskalender
 7. Tony Chocolonely Adventskalender
 8. Kneipp Adventskalender ’24 zorgmomenten’
 9. Revolution Adventskalender Emily in Paris ’12 Days in Paris’
 10. Exit Adventskalender ‘De Zoektocht naar het Gouden Boek’
 11. Schleich Horse Club Adventskalender
 12. Invisibobble Adventskalender ‘Happy Healthy Hair’

1. Rituals Adventskalender

De Rituals Adventskalenders staan natuurlijk zoals elk jaar weer op één in onze top van leukste adventskalenders. De kalender van Rituals is onwijs populair en ook vaak snel uitverkocht. Iedereen is weg van de fijne producten van dit merk en om elke dag een klein cadeautje te mogen uitpakken is natuurlijk helemaal een luxe.

Dit jaar heeft Rituals maar liefst vier verschillende adventskalenders. We beginnen met de Classic Advent Calendar. Dit is een prachtig herenhuis met rode daken en licht achter de ramen. Er zitten 24 verschillende cadeautjes in en kost €79,90. Achter de raampjes vind je onder andere een geurbooster/wasverzachter van The Ritual of Sakura, de Body Mousse-to-oil van The Ritual of Mehr en de tassle van The Legend of The Dragon.

Rituals adventskalender voor dames
Rituals adventskalender voor dames

De Deluxe Advent Calendar is net iets duurder. Je betaalt er €99,90 voor en krijgt ook 24 verrassingen. De kalender is opgebouwd als een dorp met allerlei huisjes met Ledverlichting. Onder elk huisje zit een cadeautje. Je vindt in deze adventskalender onder andere het Miracle Keratin Recovery Hair Mask, de Cleansing Foam van The Ritual of Namaste en de mini Fragrance Sticks van The Ritual of Ayurveda.

Wil je toch gaan voor de allergrootste adventskalender van Rituals, kies dan voor de Premium Advent Calendar. Ook in deze adventskalender van €169,90 zitten 24 cadeautjes, maar hier zal je ook maar liefst 8 fullsize producten tegenkomen. De kalender is opgebouwd als een dorpje in de sneeuw. Onder elk huisje met ledverlichting vind je een surprise. Deze adventskalender bevat onder andere de Refreshing Spray van The Ritual of Karma, de Home Perfume van Savage Garden en de Luxury Hand Soap – Sweet Jasmine.

Rituals Adventskalender voor mannen
Rituals Adventskalender voor mannen

Ook mannen kunnen hun geluk niet op deze decembermaand. Er is speciaal voor hun een adventskalender samengesteld met 12 cadeautjes voor €89,90. De verpakking is iets simpeler, want mannen houden niet van te veel poespas. Maar in deze doos zitten wel 5 fullsize producten. De adventskalender bestaat onder ander uit de Sport Cooling Shower Gel, de Magnesium Spray en de Bodylotion van Homme.

Natuurlijk zijn deze kalenders ook verkrijgbaar via de website van Rituals.

2. Essence DIY Express From North Pole Adventskalender

Deze leuke adventskalender past zeker in onze top van leukste adventskalenders. Alleen al de verpakking word je blij van. Het pakketje van Essence ziet eruit als een afgestempeld pakket dat rechtstreeks van de Noordpool komt, de plek waar de kerstman woont. Wat zal de kerstman dit jaar voor jou hebben opgestuurd.

Adventskalender Express from North Pole

De Essence adventskalender moet je zelf nog in elkaar zetten. Er zitten mooie zakjes en stickers bij om van de adventskalender een feestje te maken. Verschillende producten voor het gezicht en de nagels zijn meegeleverd in de doos. Zo vind je in dit pakketje wel 8 verschillende nagellakjes die je kunt proberen. Ook zit er een facemist, brush liner en hand cream in de doos. Kortom, alles om er op je best uit te zien met kerstmis.

3. Balea Adventskalender ‘May Your Days Merry and Bright’

In de mooie doos van Balea vind je de heerlijkste producten terug van dit Duitse merk van de DM drogist. Ruim 24 producten speciaal voor lichaam en gezicht komen als een vervroegd kerstcadeau naar jou toe, zodat je er tijdens de feestdagen perfect uitziet.

Balea adventskalender magische kersttijd
Balea adventskalender magische kersttijd

Zowel de kalender als de producten van Balea hebben allemaal een diep rood/paarse kleur. Een echte kerstkleur. Achter de vakjes vind je onder andere shampoo, douchegel en bodylotion. Ook een slaapmasker, haarwokkel en een peeling zijn onderdeel van de doos. Een zalig geschenk om de decembermaand door te komen.

4. NIVEA Adventskalender

Ook de Nivea Adventskalender is zo’n elk jaar terugkerende kalender die iedereen wil hebben. De prijs van deze kalender ligt meestal zo rond de €50 en hij zit boordevol met verzorgingsproducten. In de kalender van 2023 vind je onder andere een heerlijke lippenbalsem, deodorant en masker. Maar natuurlijk ook de traditioneel ruikende classic crème in de blauwe pot.

NIVEA Adventskalender 2023
NIVEA Adventskalender 2023

De adventskalender van Nivea ziet eruit als een mooi herenhuis in kerstsfeer. Het blauw geschilderde huis heeft achter elk raampje een ander tafereel. Van een kussend stelletje onder een maretak tot een proostende familie.

5. Playmobil Christmas Adventskalender

Het thema van de Playmobil Christmas Adventskalender is ‘kerstkoekjes bakken’. In de adventskalender vind je allerlei onderdelen om een hele scène van Playmobil op te bouwen. Elke dag open je een vakje met een nieuw onderdeel voor je tafereeltje. Zo bevat het pakket de kerstman met een paard en de arrenslee, een jongetje dat een sneeuwpop heeft gemaakt en een keuken waar de heerlijkste kerstkoekjes worden gebakken.

Playmobil adventskalender
Playmobil adventskalender

Al deze Playmobil accessoires kun je in een huis zetten dat je zelf kan vouwen van de doos van de adventskalender. Als klap op de vuurpijl krijg je bij deze adventskalender ook nog een set vormen om je eigen kerstkoekjes te bakken. Steek hulstblaadjes uit je deeg of bak een koekje in de vorm van de kerstman.

6. De Bijenkorf Beauty Adventskalender

Voor €139 ben je de trotse eigenaar van De Bijenkorf Beauty Adventskalender, maar wist je dat deze kalender een waarde heeft van maar liefst €600. Dit is dus zeker een goede koop als het gaat over adventskalenders voor 2023. De vrolijk uitziende kalender heeft beautyproducten en accessoires die iedereen kan gebruiken om er goed uit te zien met de kerstdagen.

Bijenkorf Adventskalender
Bijenkorf Adventskalender

In de kalender vind je onder andere de Living Proof Perfect Hair Day Shampoo in travel size. Ook kun je genieten van de Dr. Vranjes Firenze Ambra Home Fragrance Spray. Alle producten zitten in een doosje verpakt precies ineen gestapeld in een grotere doos met hippe kleuren, zoals roze, geel en paars.

7. Tony Chocolonely Aftelkalender

Eén van de leukste en lekkerste adventskalenders is de adventskalender van Tony Chocolonely. Deze kalender zit boordevol chocolade. Alle smaken van Tony Chocolonely kom je tegen. Elke dag vind je ook een leuke spreuk, een leuke opdracht of een belangrijk verhaaltje binnenin de kalender.

Tony Chocolonely kalender
Tony Chocolonely kalender

Smaken die je onder andere kan vinden in de Tony Chocolonely adventskalender zijn donkere melk, pure chocolade, wit framboos knettersuiker en pretzel toffee. Als je niet kan kiezen, kiest de kalender wel voor je. Je kunt ze allemaal proeven in de maand december.

8. Kneipp Adventskalender ’24 zorgmomenten’

Kneipp heeft alle producten op het gebied van douchen, badderen en verzorging. De producten zijn zacht, ruiken heerlijk en zijn zeer verzorgend voor de huid. Voor december heeft Kneipp nu een adventskalender geïntroduceerd met allerlei verschillende producten, zodat je de hele feestmaand kan genieten van pure ontspanning en verwennerij.

Kneipp Adventskalender met 24 zorgmomenten
Kneipp Adventskalender met 24 zorgmomenten

In de Kneipp adventskalender zitten 24 zorgmomenten. Je kunt 24 dagen genieten van heerlijke verzorgende producten. Zo zitten er heel veel verschillende badoliën in en kun je ook genieten van een massageolie. Er zit een douchegel in van de lijn Goodbye Stress en een bodylotion van de lijn Sensitiv. Voor iedereen is er iets te vinden om blij van te worden.

9. Revolution Adventskalender Emily in Paris ’12 Days in Paris’

Ben je ook zo’n fan van de Netflix serie Emily in Paris en volg je de avonturen van Emily die gaat werken in Parijs op de voet? Dan is de adventskalender van Revolution iets voor jou. In deze adventskalender geïnspireerd op de serie zit alles wat je nodig hebt om je op te maken zoals Emily eruit ziet.

Emily in Paris kalender
Emily in Paris kalender

De kalender bestaat uit 12 leuke cadeautjes om jezelf mee te verwennen. De inhoud is voornamelijk make-up. Zo kom je een St Tropez 9-pan shadow palette tegen, maak je je lippen mooi met een Chicago Pink Nude matte lippenstift en kun je de Flutter Valse wimpers uitproberen. Stijl jezelf zoals Emily in Paris en herbeleef de Netflix serie.

10. Exit Adventskalender ‘De Zoektocht naar het Gouden Boek’

Tot één van de leukste adventskalenders behoort zeker deze nieuwe adventskalender van 999games. Als je de Exit spellen kent, is dit zeker iets voor jou. De Exit adventskalender is net zo’n leuke escape room als de normale escape spellen. Alleen zal je hier elke dag een stapje dichterbij het antwoord op het raadsel komen. Een escape room waar je 24 dagen over doet dus.

Escape room adventskalender van 999Games
Escape room adventskalender van 999Games

Het verhaal vertelt over de kerstman die zijn gouden boek kwijt is. Zoek jij mee naar het gouden boek en los jij alle puzzeltjes op die achter de deurtjes staan? Elke puzzel helpt je weer een deurtje verder en uiteindelijk op kerstavond weet jij waar het gouden boek is. De adventskalender is maar één keer te spelen, want je zult moeten knippen, plakken en schrijven op het materiaal.

11. Schleich Horse Club Adventskalender

Ben je gek op paarden en zou je altijd al een adventskalender willen hebben waar alles in zit om je collectie speelgoedpoppetjes uit te breiden? Dan is de Schleich Horse Club Adventskalender een goede aankoop. Deze adventskalender voor kinderen heeft een leuk tafereel met paarden die je de hele maand december kan sparen.

Schleich horse club kalender
Schleich horse club kalender

In de vakjes van de adventskalender vind je steeds weer een ander object voor de speelset. Zo zit er een hooi baal in één van de vakjes en vind je een veulen in weer een ander vakje. Op kerstavond heb je een mooie set bij elkaar gespaard met paarden, een picknick en een poppetje in een slaapzak. Je kunt de speelelementen combineren met al je andere speelgoed van Schleich.

12. Invisibobble Adventskalender ‘Happy Healthy Hair’

De laatste adventskalender in ons rijtje van leukste adventskalenders van 2023 is de Invisibobble Adventskalender ‘Happy Healthy Hair’. De titel zegt het al; hierin zit alles voor je haar. Het is een adventskalender met 24 vakjes, waarbij je er elke dag één mag openmaken. De verpakking is een mooi kersthuis met sneeuw en kerstversiering.

Happy Healthy Hair adventskalender
Happy Healthy Hair adventskalender

In de adventskalender vind je vooral veel elastiekjes, haarbanden en andere versiersels voor in het haar. Zo kun je meerdere Invisibobbles sparen in verschillende maten en zitten er ook scrunchies achter de vakjes. Een slaapmasker en een volumizer maken de adventskalender helemaal af. Met de kerstdagen heb jij de mooiste haarcreatie.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie