De beste SUP Boards vergeleken per categorie (2023)

Je bekijkt nu De beste SUP Boards vergeleken per categorie (2023)
Beste supboard

Wanneer je op zoek bent naar het beste SUP board ben je bij ons op de juiste plek. We vergelijken de beste SUP boards van dit moment voor beginners en voor gevorderden. Stand-up paddle-boarding is de laatste jaren razend populair geworden, en blijft alsmaar groeien. We zien dan ook steeds meer verschillende merken en varianten SUP boards langs komen, waardoor het steeds lastiger wordt om een goede keuze te maken. We hebben voor jou de proef op de som genomen om de beste SUP boards met elkaar te vergelijken.

De beste Allround SUPboards van 2023

  1. MOAI 10’6 Opblaasbare supboard Allround
  2. Aqua Marina Fusion 10’10 opblaasbaar allround supboard
  3. Aqua Marina Sup Vapor 10’4 opblaasbare supboard
  4. Aquaboard Stand up paddle Board complete allround set
  5. Bestway Sup Board Hydro Force All-round

All-round supboard is perfect als beginner en vrije tijd supboard

Er zijn diverse soorten supboards verkrijgbaar. Ieder met bepaalde eigenschappen die voor specifieke situaties optimaal zijn. Wanneer je een gevorderde supboarder bent is het aan te beleven om voor een bord te gaan wat specifiek past bij jouw stijl of situatie. Mocht het gaat om je eerste supboard, dan raden wij aan om te kiezen voor een allround supboard, wat je kunt gebruiken voor alle toepassingen. Denk aan recreatief varen, toeren en eventueel zelfs surfen. Voor de meeste personen zal een allround bord perfect passen en is er geen reden om voor een specifiek type bord te kiezen. Allround supboarden komen daarnaast ook het meeste voor, mocht je al eens een bord gehuurd hebben dan is de kans groot dat dit een allround bord was.

1. MOAI 10’6 Opblaasbare supboard Allround

Dit stand up paddle board is een van de beste die je kunt krijgen, voor nog steeds een betaalbare prijs. Hoewel dit om een serieus bord gaat, is het ontzettend geschikt voor beginners en toekomstproof, naarmate je ervaring op doet zal dit een geweldig supboard blijven waar je lang mee vooruit kunt. Het volume van 260 liter zorgt ervoor dat dit supboard stabiel is en je er gemakkelijk op kunt blijven staan, al moet je natuurlijk nog steeds wel enigszins je evenwicht bewaren.

MOAI 10’6 Opblaasbare supboard Allround
MOAI 10’6 Opblaasbare supboard Allround

Dit opblaasbare supboard van MOAI is een perfect bord voor beginners en heeft alle onderdelen die je nodig hebt om te gaan suppen in zich. Het bord zelf is gemaakt van dubbellaags PVC materiaal, stevig en het kan tegen een stootje. Je moet zeker niet onderschatten hoe dikwandig dit materiaal is, het gaat echt niet zomaar lek zoals wellicht in je opkomt wanneer je opblaasbaar leest.

Dit MOAI allround supboard kan uitgebreid worden met een stoeltje bovenop, waardoor je het ook kunt gebruiken als een kajak voor mooie ontspannen tochtjes. Mede dankzij de lovende reviews en ervaringen van anderen is dit supboard wat ons betreft het beste allround supboard van goede kwaliteit wat je op dit moment voor een interessante prijs kunt aankopen.

Belangrijkste eigenschappen
Afmetingen: 10’6 x 32” x 6” (320 x 81 x 15 cm).
Maximaal gewicht: 130 kg.
Volume: 260 liter.
Product gewicht: 8,5 kg.
Inbegrepen: verstelbare fiberglass peddel, dubbelwerkende pomp, midden vin, veiligheidslijn, trolley backpack, reparatiekit.

MOAI 10’6 Opblaasbare supboard Allround is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Aqua Marina Fusion 10’10 opblaasbaar allround supboard

Dit supboard is groot! Met 330 cm lang en 81 cm en een inhoud van maar liefst 320 liter is dit een ontzettend stabiel bord. Wat het daarmee ook ideaal maakt voor een beginnende sup boarder. Het is zelfs zo stabiel, dat zelfs een volwassenen prima en zonder problemen met een kind op het bord kan plaatsnemen.

Over de kwaliteit van het PVC hoef je ook niet in te zitten. Er wordt gebruik gemaakt van de Drop Switch Light techniek, die het een ontzettend stijf en gelijktijdig licht bord maken. Kan tegen een stootje waardoor je niet bang hoeft te zijn voor lekken. Het bord kan een druk aan van 15 PSI. In praktijk is 10 tot 12 PSI voldoende.

Aqua Marina Fusion 10'10 opblaasbaar allround supboard
Aqua Marina Fusion 10’10 opblaasbaar allround supboard

De meeste SUPpers die je voor gingen om dit supboard aan te kopen zijn ontzettend enthousiast. Stevigheid, stabiliteit, balans en kwaliteit van het supboard komen veelvuldig terug. Al is er wel één punt waar andere kopers wat minder tevreden over zijn, dat is het opblazen van het supboard met de handpomp. Dat neemt wel wat tijd in beslag, wat niet gek is met 320 liter inhoud, en kan best zwaar zijn.

Een zeer compleet allround sup board van hoge kwaliteit waar je jaren plezier aan kunt bleven. De set is uitgerust met een stevige rugtas, een verstelbare aluminium peddel bestaande uit 3 delen, dubbelwerkende pomp, midden vin, enkelkoord en een reparatiekit.

Belangrijkste eigenschappen
Afmetingen: 10’10 (330 x 81 x 15 cm).
Maximaal gewicht: 150 kg.
Volume: 320 liter.
Product gewicht: 8,6 kg.
Inbegrepen: Draagtas, handpomp, enkel leash, verstelbare aluminiumpeddel (3 delig), afneembare vin en reparatiekit.

Aqua Marina Fusion supboard is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Aqua Marina Sup Vapor 10’4 Opblaasbare supboard

Dit supboard van Aqua Marina, de Sup Vapor 10’4 is een fantastisch allround bord voor een goede prijs. Je krijgt veel voor je geld, waarschijnlijk is dit de beste budget keuze mocht je ook wel een goede kwaliteit nemen. Dit bord heeft een volume van 310 liter en daardoor een sterk drijfvermogen, waardoor het bord hoog op het water blijft drijven en daardoor lekker wendbaar blijft. Stabiel en wendbaar, ideaal voor beginnende supboarders om makkelijk de controle te houden.

Aqua Marina Sup Vapor 10'4
Aqua Marina Sup Vapor 10’4

Dit supboard is gemaakt van PVC materiaal, met zogenaamd lichtgewicht drop-switch technologie. Dat zorgt ervoor dat het bord een hoge stijfheid heeft en daarmee ook duurzamer is en dus langer mee gaat met minder lekjes.

Voor peddelaars tot ongeveer 100 kilo is dit een redelijk goed allround supboard om mee te leren suppen. Het grote voordeel is dat dit bord prijstechnisch veel te bieden heeft. Het is zeker geen top of the line peddelbord, maar voldoet aan alle onderdelen voor een beginner die wil uitvinden of suppen echt wat voor je is. De stevigheid van het bord in combinatie met de prijs is een groot voordeel waardoor dit supboard interessant is om aan te kopen.

Belangrijkste eigenschappen
Afmetingen: 10’4 x 32” x 6” (315 x 79 x 15 cm).
Maximaal gewicht: 140 kg.
Volume: 310 liter.
Product gewicht: 8,5 kg.
Inbegrepen: Trolley rugtas, verstelbare aluminium peddel bestaande uit 3 delen, dubbelwerkende pomp, midden vin, enkelkoord en reparatiekit.

Aqua Marina Sup Vapor 10’4 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Aquaboard Stand up paddle Board complete allround set

Het allround supboard van Aquaboard is een kwalitatief hoogwaardig supboard geschikt voor recreatie en beginnende peddelaars. Het bord is met 335 cm het grootste supboard in onze lijst met beste supboards en heeft een uitstekend drijfvermogen. Tot 180 kilo kan dit bord dragen, waardoor je er zelfs met twee personen op plaats kunt nemen.

Aquaboard Stand up paddle Board allround
Aquaboard Stand up paddle Board allround

Het Aquaboard Sup Board is gemaakt van lichtgewicht en dik gelaagd PVC materiaal, wat echt wel tegen een stootje kan. Aangezien dit supboard 335 cm is, is het fijn dat er een elektrische luchtpomp is meegeleverd. Die luchtpomp is verrassend goed en luxe, er zit zelfs een LCD display op waarmee je de PSI waarde kunt aflezen. Uit de ervaringen van suppers die je voorgingen blijken ook alleen maar positieve geluiden te komen over dit fijne luchtpompje.

Dit supboard is niet goedkoop, maar ook zeker niet duur. Het valt wat ons betreft in de budget categorie, maar is een zeer kwalitatief product. Fijn is dat de set ontzettend compleet is, alles zit er in om recreatief te gaan suppen. Een goede antislip laag aan de bovenzijde voor extra grip, een afneembare vin aan de onderzijde, de elektrische luchtpomp met LCD display, peddel, koord voor om je enkel, reserve handpomp en zelfs een rugtas.

Belangrijkste eigenschappen
Afmetingen: (335 x 82 x 15 cm).
Maximaal gewicht: 180 kg.
Volume: ongeveer 310 liter.
Product gewicht: 8,5 kg.
Inbegrepen: Elektrische pomp 12V, handpomp, verstelbare aluminium peddel, veiligheidskoord, bungee koord, rugzak, vin en een reparatie set.

Aquaboard Stand up allround supboard is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Bestway Sup Board Hydro Force All-round

Ondanks dat dit een goedkoper supboard is, is het van oerdegelijk dubbel laags PVC materiaal gemaakt met slijtvast drop stitch-materiaal wat we ook terug zien bij duurdere borden. Dankzij polyester draden die de boven- en onderzijde verbinden is nog een extra laag stevigheid toegevoegd. Wat dat betreft is er op dit bord niets aan te merken. Al is het draagvermogen wel net een stapje minder dan bij veel anderen.

Bestway Sup Board Hydro Force All-round
Bestway Sup Board Hydro Force All-round

Let wel op dat het maximale draagvermogen van 120 kilo in de specificaties in praktijk toch net wat minder blijkt. Dat is op zich niet raar, gezien het bord een dikte heeft van 12 cm wanneer volledig opgeblazen. Dat is net wat minder dan de meeste supboards die van ons een hogere score hebben gekregen. Aanbevolen is om tot maximaal 80 tot 90 kilo dit bord te gebruiken, anders kun je beter voor een steviger sup board kiezen.

Het Hydro Force allround supboard van BestWay is een ideaal bord om mee te beginnen met een groot aantal accessoires waardoor het een fijn bord is voor recreatieve doeleinden. De peddel is bijvoorbeeld verstelbaar plus je kunt het veranderen in het roeispaan met een dubbelblad. In combinatie met de zitting die afneembaar is kun je er ook heerlijk mee kajakken mocht je het stand-up peddelen even zat zijn.

Belangrijkste eigenschappen
Afmetingen: (305 x 84 x 12 cm).
Maximaal gewicht: 120 kg (in praktijk 80-90 kg).
Volume: +/- 210 liter.
Product gewicht: 8,5 kg.
Inbegrepen: Verstelbare peddel van 2,17 cm, handpomp, rugzak, afneembare vin, stoeltje, voetensteun en reparatie set.

Bestway Sup Board Hydro Force All-round is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie