De 25 leukste barbecue cadeau tips voor BBQ liefhebbers (2023)

Je bekijkt nu De 25 leukste barbecue cadeau tips voor BBQ liefhebbers (2023)
Barbecue cadeaus

Cadeau bedenken voor een barbecue liefhebber? Dit zijn de aller leukste barbecue cadeau tips om aan echte liefhebbers te geven! Van kleine BBQ kado’s tot mega grote cadeaus, voor iedereen is het perfecte BBQ cadeau te vinden. Wij zijn je hulplijn wanneer het gaat om het perfecte cadeau vinden. Met onze cadeautips houden we rekening met leuke en originele barbecue ideeën, zodat je iets leuks geeft waar een liefhebber ook echt iets aan heeft.

De 25 leukste BBQ cadeau inspiratie voor barbecue liefhebbers

Topspul voor echte barbecue liefhebbers: met deze cadeaus maak je een liefhebber watertanden!

 1. Grill mat BBQ accessoire
 2. Vlees klauwen BBQ accessoire
 3. Leifheit Proline Grilltang 41 cm
 4. Brute Forged steakmessen set
 5. Teflon BBQ matjes
 6. Lichtgevende Coolbar voor koude drankjes
 7. Burgers & BBQ bites – BBQ boek
 8. Kamado Grill 13” van Patton
 9. Weber Brikettenstarter
 10. Biertap Perfect Draft
 11. Barbecue Vleespinnen
 12. RVS ijsemmer voor ijsklontjes
 13. Big Green Egg met onderstel
 14. Stoere Lekro Steakmessen 8-delige set RVS
 15. Big Green Egg baseball pet
 16. Brute Forged 3-delige messenset
 17. Elektrische Barbecue aansteker
 18. Leren BBQ schort Cognac Bruin
 19. Cederhouten rookplanken Smokin’ Flavours
 20. Grillig draadloze vleesthermometer
 21. Leren barbecue handschoenen
 22. Casaria Biertafel
 23. Metalen BBQ Schoonmaak borstel
 24. Barbeque gereedschap set 9 delig
 25. BBQ ronde pizzasteen

1.  Grill mat BBQ accessoire

Grill mat BBQ accessoire
Grill mat BBQ accessoire

Met een Grill mat voor de barbecue kun je kleinere producten makkelijk op de barbecue bereiden. De stukjes vallen zo met zekerheid niet meer door de grill heen waardoor ze ook niet onderin je barbecue doorpakken tot zwarte hoopjes.

Een leuk kleiner barbecue cadeau wat iedere barbecue liefhebber kan gebruiken. Deze Grill mat voor de barbecue kan temperaturen aan tot 260 graden Celsius, is flexibel en kan zelfs in de vaatwasser. De mat heeft een afmeting van 33 bij 40 cm.

Dit Grill mat BBQ accesoire is verkrijgbaar bij bol.com.

2.  Vlees klauwen BBQ accessoire

Wil je een barbecue liefhebber een cadeau geven waarvan je weet dat hij of zij geregeld pulled pork maakt? Dan zijn deze vlees klauwen een ideaal cadeau. Met vlees klauwen maak je in een handomdraai vlees los om er de lekkerste pulled gerechten van te maken.

BBQ vlees klauwen
BBQ vlees klauwen

Door in ieder van hen handen één van de vlees klauwen te nemen grijp je grip op het vlees en kun je het vlees van elkaar los trekken. Een stoer, leuk en vooral uniek cadeau waar niet iedereen aan denkt of überhaupt kent.

Vlees klauwen BBQ accessoire is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3.  Leifheit Proline Grilltang 41 cm

Leifheit Proline Grilltang 41 cm
Leifheit Proline Grilltang 41 cm

Goed, beter, best wanneer het gaat om Grilltangen. Deze Leifheit Grilltang van 41 cm uit de Proline is volledig vervaardigd uit RVS en is natuurlijk vaatwasser bestendig. Een stoere tang om in een handomdraai vlees op de barbecue om te draaien.

Met 41 cm lang is dit een ideaal barbecue accessoire om zonder gevaar in de weer te gaan. Een must have voor iedere BBQ liefhebber en een altijd-goed tip als barbecue cadeau.

Leifheit Proline Grilltang 41 cm is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4.  Brute Forged Steakmessen set

Wanneer je een klein beetje thuis bent in de wereld van barbecues, dan weet je dat je goed zit met kwaliteitsmerk Forged. Deze 4 stoere Steakmessen uit de Forged Brute serie zijn pure kwaliteit met een hardheid van maar liefst 58 Rockwell. Een gaaf barbecue cadeau voor bijvoorbeeld Vaderdag, een verjaardag of een andere bijzondere reden.

Brute Forged Steakmessen set
Brute Forged Steakmessen set

Bij een beetje barbecue liefhebber komen deze wel van pas, want als het om snijden van steak gaat is er haast geen betere. De lemmet van de Brute Forged Steakmessen hebben een lengte van ongeveer 11.5 cm en een dikte van 2,5 mm en worden geleverd in een houten kistje met ingebrand logo.

Brute Forged Steakmessen set is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5.  Tefflon BBQ matjes als BBQ cadeau

Met Tefflon BBQ grill matjes is er ineens heel veel extra’s mogelijk met de barbecue. Deze matjes kunnen gebruikt worden om kleinere ingrediënten op de barbecue te bereiden. Denk aan groenten, champignons, maar ook vis kan hier perfect op bereidt worden.

Tefflon BBQ matjes
Tefflon BBQ matjes

Geen gedoe met aanbranden of vastplakken aan het rooster van de barbecue zelf. En het schoonmaken wordt daardoor ook een stuk gemakkelijker. Tefflon BBQ matjes zijn een origineel barbecue cadeau waar je niet direct aan denkt.

Tefflon BBQ matjes zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6.  Lichtgevende Coolbar voor koude drankjes

Bij een goede avond barbecueën horen ijskoude drankjes! Deze lichtgevende Coolbar kan gebruikt worden aan bijzettafel en als statafel om gelijktijdig drankjes koel en verfrissend te houden. Lekker op zomerse avonden en ook nog eens ontzettend origineel.

Lichtgevende Coolbar
Lichtgevende Coolbar

De inhoud van deze Coolbar is 30 liter, voldoende ruimte voor meer dan genoeg drankjes. Het deksel wordt aan de bovenzijde naar boven toe geopend en kan op die manier ook als tafelblad fungeren. De tafel heeft dan een hoogte van 85 cm.

De Lichtgevende Coolbar is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7.  Burgers & BBQ Bites – BBQ boek

Een barbecue liefhebbers is vaak uit op wat nieuws. Een nieuwe gadget om te proberen, maar ook nieuwe recepten en nieuwe tips om een nog verrukkelijker stuk vlees te bereiden. Jord Althuizen, de auteur van het boek Burgers & BBQ Bites, is een kenner in hart en nieren.

Burgers & BBQ Bites
Burgers & BBQ Bites

Hij is eigenaar van BBQ Cateringsbedrijf Smokey Goodness, maar heeft daarnaast een aantal prachtige boeken geschreven met ongelooflijk goede inspiratie voor BBQ liefhebbers. Zijn recepten zullen niet teleurstellen, zet die Big Green Egg of Smokey barbecue maar snel aan!

Burgers & BBQ Bites is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8.  Kamado Grill 13” van Patton

Een goede barbecue hoeft niet duur te zijn, deze Kamado Grill van Patton is daar een prachtig voorbeeld van met zeer veel enthousiaste reviews. Wil je iemand een upgrade bezorgen naar een prachtige Grill waarop de lekkerste Angus beef, tomahawk en andere andere heerlijke gerechten op geprepareerd kunnen worden?

Kamado Grill 13 van Patton
Kamado Grill 13 van Patton

Deze Kamado Grill heeft een grilloppervlak van 28 cm, en kan temperaturen aan oplopend tot 1.000 graden. Om de kwaliteit nog maar even te benadrukken van Patton, deze barbecue komt met 10 jaar garantie! Een tof barbecue cadeau voor iemand die nu nog gebruik maakt van een klein kolenbarbecuetje.

Kamado Grill 13” van Patton is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9.  Weber Brikettenstarter

De Weber Brikettenstarter is een mooi barbecue cadeau voor de barbecue-er die af en toe wat moeite heeft om de BBQ snel aan te krijgen. Ken je iemand die de fietspomp, luchtpomp of zelfs wat benzine of spiritus gebruikt om de barbecue aan te krijgen? Dan is dit het beste barbecue ooit om te geven.

Weber Brikettenstarter
Weber Brikettenstarter

Het zal niet nog eens gebeuren met deze brikettenstarter dat het lastig is om de barbecue aan te krijgen. Een brikettenstarter plaats je direct in de barbecue met daarin de kolen. In een mum van tijd zijn deze gloeiend warm, oh wat is dit een verademing!

Weber Brikettenstarter is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Biertap Perfect Draft

Bij een zomerse barbecue hoort een heerlijk getapt biertje, en dat kan met deze thuis biertap van Philips! Voor een barbecue liefhebber en alle maten die over de vloer zijn kan het geluk waarschijnlijk niet op met deze thuistap.

Biertap Perfect Draft
Biertap Perfect Draft

Bewaar je bier koel op een perfecte temperatuur van 3 graden Celsius. Zelf tappen met een echte taphendel maakt het bier gewoon zoveel lekkerder dan een blikje of een flesje bier. Het metalen vat van 6 liter bier kan natuurlijk gewoon vervangen worden.

Biertap Perfect Draft is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

11. Barbecue vleespinnen

Geen gedoe meer met sateprikkers of andere houten stokjes door iemand te blijden met barbecue vleespinnen van RVS als cadeau. De roestvrijstalen spiesen zijn voorzien van een houten handvat, origineel en chic om iemand te geven als cadeau.

Barbecue vleespinnen
Barbecue vleespinnen

De set bestaat uit 24 pinnen met een lengte van 23 cm. Het houten handvat zelf is 8 cm lang. Daarmee maak je eigen saté spiezen, groentespiezen of combinaties.

Barbecue vleespinnen zijn verkrijgbaar bij bol.com.

12. RVS ijsemmer voor ijsklontjes

Bij een barbecue feestje horen ijskoude drankjes en lekkere verfrissende ijsklontjes. Helemaal in stijl is deze RVS ijsemmer die geschikt is om je ijsklontjes langdurig koud te houden op zomerse dagen.

RVS ijsemmer met tang
RVS ijsemmer met tang

Zie dit als een thermoskan voor ijsklonten. De binnenzijde biedt ruimte voor meer dan voldoende ijsklonten met een diameter van 13 cm rond en 13 cm hoog. Bij deze RVS ijsemmer zit ook gelijk een bijpassende tang om de blokjes eruit te halen.

De RVS ijsemmer is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

13. Big Green Egg met onderstel

Grote kans dat een barbecue liefhebbers al een zeer goede barbecue heeft. Maar toch mag dit meesterstuk niet ontbreken in onze lijst met cadeaus voor barbecue liefhebbers. Een duur cadeau, maar een cadeau voor het leven zullen we maar zeggen.

Big Green Egg met onderstel
Big Green Egg met onderstel

De Big Green Egg is een kwaliteitsstuk, de beste materialen, het gaafste design en zeer efficiënt bij gebruik met houtskool. Het enige toestel wat is ontwikkeld uit door NASA ontwikkeld keramiek. Wanneer je een liefhebber echt een prachtig barbecue cadeau wilt geven, dan is de Big Green Egg met onderstel hét topcadeau.

Big Green Egg met onderstel is verkrijgbaar bij bol.com.

14. Stoere Lekro Steakmessen 8-delige set RVS

Bij overheerlijk vlees horen goede, stoere steakmessen. Met deze steakmessen van Lekro snij je moeiteloos door vlees heen, voor een betaalbare prijs. De messen zijn gemaakt van roestvrijstaal en mogen in de vaatwasser.

Lekro Steakmessen 8-delige set RVS
Lekro Steakmessen 8-delige set RVS

De 8 steakmessen hebben een lengte van 21,6 en liggen fijn in de hand met een goede handgreep. De messen zijn krasbestendig en zijn voorzien van een anti-kleef coating.

Stoere Lekro Steakmessen 8-delig zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

15. Big Green Egg Baseball pet

Een cadeau bedenken voor iemand die niet kan stoppen met praten over zijn of haar Big Green Egg of barbecue, dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. Geef hem of haar een Big Green Egg Baseball pet en het kan niet meer mis gaan.

Big Green Egg baseball pet
Big Green Egg baseball pet

Voor petten dragende barbecue liefhebbers een mooi cadeau in bijpassende stijl. De petten zijn gemaakt van 75% katoen en bezitten een mesh achterkant om te ventileren.

Big Green Egg Baseball pet is verkrijgbaar bij bol.com.

16. Brute Forged 3-delige messenset

Niet zomaar messen, deze set van Forged uit te Brute serie bestaat uit drie robuuste messen. Een koksmes van 20 cm, hakmes van 17 cm en een officemes van 12 cm. Forged Brute messen hebben een dikte van 2.5 en zijn ijzersterk, niet kapot te krijgen. Dit cadeau past perfect voor een fervent barbecue liefhebber.

Brute Forged 3-delige messenset
Brute Forged 3-delige messenset

Het stoere uiterlijk van deze messenset past ontzettend goed in de stijl van barbecue en stoere mannen bezigheden. Geloof maar dat je die barbecue man ontzettend blij maakt wanneer je deze zeer hoge kwaliteit RVS messen cadeau geeft.

Brute Forged 3-delige messenset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

17. Elektrische Barbecue aansteker

Met deze Elektrische Barbecue aansteker kun je binnen 3 minuten het vlees op de barbecue gooien. Een elektrische manier van aansteken dankzij de 2000 Watt aandrijving, je barbecue vlamt hiermee als nooit tevoren.

Elektrische barbecue aansteker
Elektrische barbecue aansteker

Het fijnste is dat hiermee de barbecue aansteken veilig en snel is, waardoor je sneller toekomt aan wat je echt wil doen: heerlijk barbecuen met vrienden en familie. Voor regelmatige barbecuers, en dan natuurlijk vooral diegene die af en toe moeite hebben om alles aan te krijgen, een fijn barbecue accessoire om te geven.

Deze Elektrische Barbecue aansteker is verkrijgbaar bij bol.com.

18. Leren Barbecue schort Cognac Bruin

Bij een stoere barbecue man hoort een schort van echt leer. Dit leren schort van Old West zit verpakt in een stoere verpakking en is een ontzettend gaaf cadeau om aan een BBQ liefhebber te geven.

Leren barbecue schort cognac bruin
Leren barbecue schort cognac bruin

Dit schort is One size, en past eigenlijk iedereen dankzij de twee verstelbare bandjes aan de zijkant. Het schort is 84 cm hoog en 60 cm breed.

Leren Barbecue schort Cognac Bruin is verkrijgbaar bij bol.com.

19. Cederhouten rookplanken Smokin’ Flavours

De beste kwaliteit cederhout komt uit Canada en Noord-Amerika. Daar mag je barbecue liefhebbers midden in de nacht voor wakker maken. De beste kwaliteit en de zoete, houtige cedergeur waar je heerlijk op kunt roken.

Cederhouten rookplank Smokin' Flavours
Cederhouten rookplank Smokin’ Flavours

Hier kunnen heerlijke stukjes gerookte vis op bereid worden, maar natuurlijk ook een stuk vlees of gerookte groenten. De cerderhouten rookplanken van Smokin’ Favlours behoren tot de beste in haar klasse.

Deze Cederhouten rookplanken zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

20. Grillig Draadloze vleesthermometer

Als het op perfecte garing aankomt van de grote stukken vlees die bereid worden, is een vleesthermometer geen onmisbaar accessoire. Nog makkelijker wanneer je de thermometer draadloos kan uitlezen met een app!

Draadloze vleesthermometer met app
Draadloze vleesthermometer met app

Een gaaf cadeau voor iemand die graag met de barbecue in de weer is. De draadloze thermometer kan een temperatuur aan tot 300 graden Celsius, en is daarmee perfect voor eigenlijk alle bereidingen op je barbecue. Een onmisbaar barbecue accessoire.

Deze Draadloze Vleesthermometer is verkrijgbaar bij bol.com.

21. Leren Barbecue handschoenen

Aan de barbecue helemaal in stijl met deze stoere leren handschoenen. Een leuk barbecue cadeau voor vaderdag of een verjaardag. Deze handschoenen zijn gemaakt van soepel leer, zitten lekker ruim en zijn fijn om te dragen bij de gloeiend warme barbecue.

Leren BBQ handschoenen
Leren BBQ handschoenen

Het fijne van deze leren handschoenen is dat iedere vinger apart zit, waardoor je meer grip hebt en beter je vingers kunt bewegen om barbecue accessoires in je hand te nemen. Geen last meer van de warmte die vrijkomt of gloeiend hete spetters.

Deze Leren Barbecue handschoenen zijn verkrijgbaar bij bol.com.

22. Casaria Biertafel

Deze in hoogte verstelbare biertafel van Casaria past helemaal thuis in de wereld van barbecues. Bij gezellige avonden waar de barbecue goed gebruikt wordt is het ideaal om een extra tafeltje te hebben waar lekker aan gehangen kan worden.

Casaria Biertafel
Casaria Biertafel

Deze smalle biertafel is 170 cm lang en 50 cm breed. De hoogte kan versteld worden, op 75 of 105 cm. Het blad is van massief hout van 22 mm dik, de metalen poten een dikte van 2,2 mm. Een ideale tafel voor de gezelligste barbecue avonden.

Cassaria Biertafel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

23. Metalen BBQ schoonmaak borstel

Bij een heerlijke barbecue hoort ook het mindere werk: schoonmaken. Je maakt het schoonmaken een heel stuk aangenamer door een goede barbecue borstel te gebruiken.

Metalen BBQ schoonmaak borstel
Metalen BBQ schoonmaak borstel

De borstel die wij hebben uitgekozen als cadeau tip is een stevige borstel met een lange steel. En is daardoor ook goed te gebruiken tussen verschillende rechten of vleessoorten door, je verbrand zo zeker je handen niet.

Deze Metalen BBQ schoonmaak borstel is verkrijgbaar bij bol.com.

24. Barbecue gereedschapset 9 delig

Leuk om te geven aan een barbecue liefhebber is een accesoireset waar de handigste gereedschappen in zitten. Deze set van Jomy is 9-delig en heeft de meest gebruikte tools direct in het pakket zitten, en alles kan handig bewaard worden in de meegeleverde opbergtas.

Barbecue gereedschapset 9 delig
Barbecue gereedschapset 9 delig

In deze set zit een tang, bakkwast, 4 vleesspiezen, spatel, vleesmes, vleesborstel, beschermende handschoen, LED-thermometer, lampje en twee bakmatten.

Dit Barbecue gereedschapset is verkrijgbaar bij bol.com.

25. BBQ ronde pizzasteen

Een leuke cadeautip voor de barbecue is een echte BBQ pizzasteen die gebruikt kan worden voor op de barbecue of in de oven. Verkrijgbaar in verschillende maten, om de pizzasteen geschikt te maken voor iedere barbecue of oven. Vanaf 30 tot 45 cm, erg leuk om eens af te wisselen.

Barbecue ronde pizzasteen
Barbecue ronde pizzasteen

Je eigen pizza maken op een stoere manier, rechtstreeks op de barbecue. Geloof maar dat pizza’s bereid op een pizzasteen echt anders en beter smaken dan gewoon vanuit de oven. Het proberen waard en een heel leuk origineel barbecue cadeau.

BBQ ronde pizzasteen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie