De 15 leukste funcooking apparaten van 2023

Je bekijkt nu De 15 leukste funcooking apparaten van 2023
Leukste funcooking apparaten van gourmet tot pizzarette

Nederlanders zijn dol op lekker eten en funcooking. We gourmetten met kerst en halen ’s zomers geregeld de tafelgrill tevoorschijn om er eens lekker voor te gaan zitten tijdens de mooie temperaturen. Er zijn verschillende stijlen van funcooking. Zo kun je wokken, bakken, steengrillen en pizza’s bakken. Voor alle kookvormen is tegenwoordig wel een geschikt funcooking apparaat.

Wil je met de Pasen, met de Kerst of op een ander feestelijk moment ook eens iets anders eten dan de maaltijd die je normaal gesproken in de keuken klaarmaakt? Kies er dan eens voor om een apparaat te kopen waarmee iedereen zijn eigen eten maakt. Gezelligheid gegarandeerd en het is ook nog eens een manier waarop iedereen zijn eigen eten kan kiezen.

Het grootste voordeel aan funcooking is dat er niet één iemand in de keuken staat om een maaltijd op tafel te zetten, maar dat je dit gezellig samen doet. Dat iedereen zijn eigen favorieten kiest en dat het door het gebruik van kleine porties ook snel klaar is.

Funcooking apparaten 2023

Wij zochten voor jullie de leukste funcooking apparaten op om in 2023 te gebruiken. Welk funcooking apparaat moet je nu echt in huis hebben om iets te vieren of gewoon een gezellige avond te hebben?

 1. Princess Dinner4all Pure Gourmetstel
 2. Emerio Pizzarette 4 persoons met pre-bake functie
 3. Princess Fondue Pure Black
 4. Tefal Crep’party Inox & Design
 5. Aigostar Tasty Tafelgrill
 6. MaxxHome Raclette en Steengrill
 7. Tefal Wokparty Duo
 8. 2-in-1 Chocolade Fondue en Jelly Maker Yupot
 9. Bestron Poffertjesmaker in Retro-design
 10. Pro Care 2in1 Dual Koreaanse Hotpot Grill
 11. Bourgini Chef’s Dinnerparty
 12. Solis Combi Grill 3 in 1
 13. Taste Volcano Tartarengrill
 14. Boska Candlelight Fondue Twinkle
 15. Princess Chocoladefontein XL

1. Princess Dinner4all Pure Gourmetstel

Gourmetten met een grillplaat die er ook nog eens heel modern en stijlvol uitziet? Dat doe je met de Princess Dinner4all Pure Gourmetstel. De grillplaat bestaat uit twee mooie zwarte platen in een bamboe behuizing. Hiervan krijg je twee setjes, zodat je uiteindelijk met vier personen kan dineren. Iedere persoon heeft dus zijn eigen bakplaat, wat ervoor zorgt dat je ook met mensen met een allergie kunt eten.

Princess Dinner4all Pure Gourmetstel
Princess Dinner4all Pure Gourmetstel

Je kunt beide Dinner4Two bakplaten die bij de set geleverd zijn met elkaar verbinden door een snoer, zodat je maar één stopcontact nodig hebt. Als je nog meer gasten krijgt kun je zelfs nog een derde set aansluiten op hetzelfde snoer. De plaatjes hebben een antiaanbaklaag waardoor je bijna geen boter of olie nodig hebt. Wel zorgt dit ervoor dat de plaatjes niet geschikt zijn voor de vaatwasser, want dan verliezen ze hun speciale laag.

Met de Princess Dinner4all Pure Gourmetstel geniet je met heel het gezin van funcooking. Iedereen bereidt zijn eigen eten en kan zelf beslissen wat hij of zij lekker vindt. De bamboe behuizing zorgt er niet voor dat je het bakplaatje makkelijk optilt zonder je vingers te verbranden. Het product is in zijn geheel makkelijk schoon te maken.

Princess Dinner4all Pure Gourmetstel is verkrijgbaar via bol.com en Amazon.nl.

2. Emerio Pizzarette 4 persoons met pre-bake functie

Naast gourmetten is ook pizzaretten één van de leukste funcooking activiteiten om te doen. Bij Pizzarette maak je je eigen mini pizza’s in een apparaat dat er uitziet als een mini steenoven. Op een grote spatel beleg je het pizzadeeg met allerlei lekkers. Denk aan tomaten, champignons, kaas, bolognese saus en olijven. Vervolgens steek je de pizzaschep door één van de poortjes het apparaat in en dan is het wachten tot hij klaar is.

Emerio Pizzarette 4 persoons met pre-bake functie
Emerio Pizzarette 4 persoons met pre-bake functie

De pizzarette is snel op temperatuur door de mooie terracotta omhuizing, dus het bakken gaat snel. Je hoeft echt geen uren te wachten om een pizza te eten. Bij de pizzarette is een handige uitsteekvorm meegeleverd om de juiste vorm uit het pizzadeeg te halen.  Wil je deze stukjes pizzadeeg alvast wat voorbakken, dan kan dat op de terracotta koepel. Voor de Emerio met pre-bake functie is de koepel speciaal wat afgevlakt om hier je pizzadeeg alvast een knapperig korstje te geven.

Binnen een handomdraai heb jij de lekkerste pizza’s op tafel en je kunt helemaal zelf weten wat je hierop doet. De pizzarette spet niet en is gemakkelijk schoon te maken. De koepel kan verwijderd worden van het apparaat en ook de binnenkant is zo gemakkelijk te reinigen.

Emerio Pizzarette 4 persoons met pre-bake functie is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

3. Princess Fondue Pure Black

Ook de Princess Fondue pan Pure Black is zo’n funcooking product met een stijlvolle uitstraling. Met dit product heb je een modern staaltje techniek op tafel staan. De fonduepan is omgeven door een handig bamboe rekje om hem aan op te tillen. De handvaten aan de pan zijn van bamboe en de fonduevorkjes hebben ook een handig bamboe handvat.

Princess Fondue Pure Black
Princess Fondue Pure Black

In de fondue kun je zowel met kaas, olie, bouillon als chocolade werken. Er kan maar liefst 1,5 liter aan vloeistof in geschikt voor 8 personen. Met de regelbare thermostaat stel je de temperatuur in en kun je je vlees, vis of groente snel gaar krijgen. Wil je de fonduepan een beetje bijvullen, dan haal je gemakkelijk het metalen ringetje waar de vorkjes in staan van de pan.

Door de antiaanbaklaag is de pan niet geschikt voor de vaatwasser, maar wel eenvoudig schoon te houden. Wacht met schoonmaken tot de fondue helemaal is afgekoeld.

Princess Fondue Pure Black is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

4. Tefal Crep’party Inox & Design

Hou je van pannenkoeken en zou je graag met heel het gezin pannenkoeken bakken? Dan is de Tefal Crep’party Inox & Design het funcooking apparaat dat bij jou past. Met deze pannenkoekenplaat kun je naar hartenlust pannenkoeken bakken met je eigen ingrediënten en je eigen toppings. De pannenkoekenplaat heeft 6 plekjes om een pannenkoek op te maken. Deze plekjes zijn allemaal voorzien van een antiaanbaklaag en een Thermo-Spot.

Tefal Crep'party Inox Design
Tefal Crep’party Inox Design

Je krijgt natuurlijk wel kleinere pannenkoeken met dit apparaat dan in de koekenpan. Maar een pannenkoek van 12 centimeter doorsnede is nog steeds heerlijk. Daarnaast kun je er vast veel meer op als ze maar 12 centimeter zijn en kun je dus meer verschillende soorten proeven.

Bij de pannenkoekenplaat zitten zes spatels van hout en een opscheplepel. Deze opscheplepel is bedoeld om het pannenkoekenmengsel in de 6 gaatjes te gieten. De accessoires kunnen heel gemakkelijk onder het apparaat worden opgeborgen.

Tefal Crep’party Inox & Design is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

5. Aigostar Tasty Tafelgrill

Eén van de leukste funcooking apparaten is de Aigostar Tasty Tafelgrill. Met deze tafelgrill kun je binnenshuis barbecueën. Door het rooster op het apparaat lijkt het ook het meest op écht barbecueën ook. Het apparaat is heel makkelijk in gebruik. Je giet koud water in de olie pan die onder het rooster zit, steekt de grill in het stopcontact, regelt de temperatuur en je kunt beginnen.

Aigostar Tasty Tafelgrill
Aigostar Tasty Tafelgrill

Het water dat je eronder giet is speciaal zodat etensresten niet aanbakken aan het apparaat. Door het water is het apparaat ook makkelijker schoon te maken. De temperatuur van de tafelgrill is regelbaar met 5 verschillende standen. Leg je vlees, vis en groente dus snel op deze grill en eet alsof het zomer is.

De Aigostar Tasty Tafelgrill maakt geen rook. Het is dus gemakkelijk binnen te gebruiken en geeft geen overlast.

Aigostar Tasty Tafelgrill is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

6. MaxxHome Raclette en Steengrill

Met de MaxxHome Raclette en Steengrill kun je twee dingen in één doen. Op het raclette gedeelte vul je je pannetje met de heerlijkste stukjes vlees, vis, groente of misschien wel pannenkoekendeeg. Op de bovenkant van het apparaat kun je zowel grillen als steengrillen. Als je de grillplaat omdraait heb je ook nog eens een vlakke plaat om te gourmetten.

MaxxHome Raclette en Steengrill
MaxxHome Raclette en Steengrill

De MaxxHome Raclette en Steengrill is geschikt voor 8 personen. Je kunt dus heel wat mensen uitnodigen om mee te doen. Er zitten 8 pannetjes bij om je eten in te bakken. Een antiaanbaklaag zorgt voor makkelijk bakken, maar ook direct voor een makkelijke reiniging van het apparaat. Er zit een thermostaat op en een indicatielampje, zodat je weet wanneer de raclette warm genoeg is. De steengrill duurt iets langer, omdat het een dikkere plaat is, maar als hij eenmaal warm is bak je het eten zo gaar.

MaxxHome Raclette en Steengrill is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

7. Tefal Wokparty Duo

Met de Tefal Wokparty Duo wordt funcooking nog leuker. Met deze set kan je niet alleen heerlijk wokken in kleine pannetjes, maar kun je ook ervoor kiezen om hem als pannenkoekenplaat te gebruiken. De wokpannetjes zijn 12 centimeter doorsnede. Hiermee kun je dus kleine wokgerechtjes maken. Goed om eens wat verschillende dingen uit te proberen.

Tefal Wokparty Duo
Tefal Wokparty Duo

De pannenkoekenplaten zijn net zo groot en hiermee kun je dus ook geen grote pannenkoeken maken. Het is vooral bedoeld om samen met anderen te genieten en koken. Bij de set krijg je zelfs een receptenboek meegeleverd, zodat je elke keer weer iets nieuws kunt maken.

De wokpannen kunnen gemakkelijk in de vaatwasser. De bakplaat voor de pannenkoeken is af te nemen met een doek en bevat een extra antiaanbaklaag, zodat dit een eitje wordt. De accessoires, zoals spateltjes, een lepel en het snoer zijn op te bergen onder het apparaat en nemen zo geen plaats in in de kast.

Tefal Wokparty Duo is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

8. 2-in-1 Chocolade Fondue en Jelly Maker Yupot

Eén van de leukste funcooking apparaten voor kinderen is de Chocolade Fondue met Jelly Maker Yupot van InnovaGoods. Met deze chocoladefondue smelt je niet alleen de lekkerste chocolade, maar maak je ook nog de leukste figuurtjes in de vormpjes die zijn meegeleverd.

2-in-1 Chocolade Fondue en Jelly Maker Yupot
2-in-1 Chocolade Fondue en Jelly Maker Yupot

Het apparaat is een gewone chocoladefondue waar je zowel chocolade als gummi mengsel in kan laten smelten. Wanneer het is gesmolten kun je er fruit, koekjes of andere lekkere dingen in dopen, maar je kunt er ook voor kiezen om chocoladefiguurtjes of gummifiguurtjes te maken met de mallen. Er is een mal waarmee je hartjes, sleutels, sterren en wormen kunt maken.

De mallen zitten op een reservoir waar je ijsklontjes in kunt doen. Dit zorgt ervoor dat de figuurtjes eerder hard worden. Je maakt dus je eigen chocolaatjes of gummifiguurtjes.

2-in-1 Chocolade Fondue en Jellie Maker Yupot is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

9. Bestron Poffertjesmaker in Retro-design

Met een poffertjesmaker in retro-design heb je één van de leukste funcooking apparaten binnen. Met dit apparaat bak je de lekkerste poffertjes en het gebeurt recht voor je neus. Dit funcooking apparaat is een plaat met 14 deuken waar je het poffertjesdeeg in kunt laten lopen. Met een druk op de knop bak je de poffertjes goudbruin. Wanneer je er 14 hebt gebakken, kunnen er natuurlijk meteen weer nieuwe poffertjes op.

Bestron Poffertjesmaker in Retro-design
Bestron Poffertjesmaker in Retro-design

De poffertjesmaker van Bestron heeft een antiaanbaklaag voor makkelijk omkeren van de poffertjes. Het zorgt ook voor makkelijk reinigen van het apparaat. Aan de onderkant is er plaats om de opgerolde kabel die aan het apparaat zit te plaatsen. Het is dus eenvoudig op te ruimen en neemt niet veel plaats in in de kast. De poffertjesmaker heeft een retro-design met pasteltinten en is dus een plaatje in je interieur.

Bestron Poffertjesmaker in Retro-design is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

10. Pro-Care 2in1 Dual Koreaanse Hotpot Grill

Het nieuwste van het nieuwste onder funcooking is de Koreaanse Hotpot Grill. Met dit apparaat kun je twee dingen tegelijkertijd. Zo kun je in het midden van de Pro-Care grillen. Hier bak je dus je vlees, vis of groente. Aan de zijkanten heb je twee grote plaatsen om een vloeistof in te doen, zoals bouillon of zonnebloemolie. Hierin kun je fonduen.

Pro-Care 2in1 Dual Koreaanse Hotpot Grill
Pro-Care 2in1 Dual Koreaanse Hotpot Grill

Omdat er twee plaatsen zijn om vloeistof in te doen, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om aan de ene kant voor een soepbouillon te gaan en aan de andere kant een iets pittigere vloeistof te doen. Zo kunnen al je gasten genieten van wat zij het lekkerst vinden.

Het apparaat is volledig elektrisch en past in een gezonde levensstijl. Al is dat ook wel afhankelijk van wat je er precies in gaat bakken of koken. Ook dit apparaat heeft een antiaanbaklaag voor makkelijke reiniging. Er is ook een glazen deksel meegeleverd. Hou je van Aziatisch eten, dan is dit helemaal iets voor jou.

Pro-Care 2in1 Dual Koreaanse Hotspot Grill is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

11. Bourgini Chef’s Dinnerparty

Wil je met meerdere personen maar toch apart genieten van funcooking, dan moet je voor de Bourgini Chef’s Dinnerparty gaan. Dit is een gourmetstel waarbij ieder zijn eigen gourmetplaatje heeft. Het apparaat heeft 4 kookunits in de vorm van een bord. Je hebt op deze kookunits een zwarte en witte plaat met een afscheiding ertussen.

Bourgini Chef’s Dinnerparty
Bourgini Chef’s Dinnerparty

Elke kookunit heeft zijn eigen aan-  en uitknop, zodat je jouw kookplaatje alvast kan stoppen als je al klaar bent met eten. De middelste kookunit is een gezamenlijke serveerschaal. Handig om je vlees of groente even te parkeren als er veel tegelijk klaar is.

De Bourgini Chef’s Dinnerparty heeft maar één contactpunt dat in het stopcontact moet met een extra lang snoer van wel 2 meter. Het is dus geen gedoe met meerdere kabels. De set is gemakkelijk op te bergen door ze allemaal op elkaar te stapelen en in de mooie tas die erbij zit te stoppen. Reinigen doe je snel en simpel in de vaatwasser.

Bourgini Chef’s Dinnerparty is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

12. Solis Combi Grill 3 in 1

Kun je niet kiezen voor welk funcooking apparaat je deze keer gaat en wil je alles tegelijk doen? Dan is de Solis Combi Grill 3 in 1 handig om te gebruiken. Je kunt hierop alles doen wat je wil. Zo is er een pannetje dat geschikt is om te fonduen in het midden op het apparaat, zit er rondom het pannetje een bakplaat en kun je onder de bakplaat je raclette pannetjes kwijt.

Solis Combi Grill 3 in 1
Solis Combi Grill 3 in 1

Het apparaat is geschikt voor 8 personen en heeft twee aparte verwarmingssystemen. De fonduepan wordt los van de racelette en bakplaat geregeld. Je kunt de temperatuur voor beide hoger en lager zetten. Een indicatielampje geeft aan of je al kan beginnen. In de fonduepan kan maar liefst 1,3 liter vloeistof.

Bij de set zijn 8 fonduevorken, 8 raclettepannetjes en 8 spatels meegeleverd. Ben je even niet aan het racletten, dan kun je je pannetje onderop zetten. Het apparaat is daar koud en dit is beter voor het pannetje, dan om hem steeds warm te houden. De Solis Combi Grill is van hoogwaardige kwaliteit en zeer stijlvol in je keuken.

Solis Combi Grill 3 in 1 is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

13. Taste Volcano Tartarengrill

Een wel heel bijzondere funcooking is de Taste Volcano Tartarengrill. Dit apparaat doet zijn naam eer aan, want het lijkt wel op een vulkaan. Onderin het apparaat kun je racletten met minipannetjes, zoals je gewend bent van andere gourmetstellen. Bovenop bevindt zich een puntvormige bakplaat met haken. De haken zijn ervoor om je vlees aan vast te hangen. Het bakt zo heerlijk bruin en de sappen zullen uit het vlees stromen.

Taste Volcano Tartarengrill
Taste Volcano Tartarengrill

Onderaan de puntvormige vulkaan is een opvangbak voor de jus en andere sappen die uit het vlees zullen lopen. In deze jus kun je je vlees, vis of groente heerlijk smoren. Een ander idee is om je verse stokbrood te dopen in de sappen die uit je eten komen en opgevangen worden in de rand van het apparaat. De ideeën met dit funcooking apparaat zijn eindeloos. De Taste Volcano Tartarengrill is geschikt voor 6 personen.

Taste Volcano Tartarengrill is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

14. Boska Candlelight Fondue Twinkle

Met de Boska Candlelight Fondue Twinkle moet je een grote fan zijn van kaasfondue. Het apparaat is geschikt voor maar liefst 1200 gram kaas en heeft een inhoud van 1,6 liter. De kaas wordt warm gehouden door middel van 5 waxinelichtjes die zich onder de fondueschaal bevinden, nadat de fondueschaal in de oven, magnetron of op het fornuis is geweest.

Boska Candlelight Fondue Twinkle
Boska Candlelight Fondue Twinkle

Wanneer de kaas gloeiend heet is kun je het vlees, de vis of de groente zo in de pan dopen. Je kunt hiervoor de fonduevorkjes gebruiken. Het is ook lekker om chips of stokbrood erin te dopen met de hand voor een heerlijk tussendoortje.

Zodra je klaar bent met het kaasfonduen gebruik je het houten blok met de waxinelichtjes gewoon als tafeldecoratie. De Boska Candlelight Fondue Twinkle is awardwinnaar van de Red Dot Design Award en de German Design Award.

Boska Candlelight Fondue Twinkle is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

15. Princess Chocoladefontein XL

Deze 3-laags chocoladefontein is een aanrader voor alle zoetekauwen. Doop er fruit, lange vingers, pepsels of spekjes in en geniet ten volle van dit funcooking avontuur. De Princess fontein is perfect voor speciale gelegenheden, zoals een verjaardag of tijdens kerst. Er kan maar liefst 0,7 liter chocolade in en hij is makkelijk bij te vullen.

Princess Chocoladefontein XL
Princess Chocoladefontein XL

De fontein bestaat uit 3 lagen die makkelijk uit elkaar te halen zijn. De losse onderdelen kunnen daarna in de vaatwasser, zodat ze weer perfect schoon zijn voor de volgende keer dat je het gebruikt. De chocolade in deze chocoladefontein is lekker warm door de warmhoudfunctie. Maak jouw feestje tot een succes met deze megagrote chocoladefontein.

Princess Chocoladefontein XL is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie