De 10 leukste sets van Playmobil City Life (2023)

Je bekijkt nu De 10 leukste sets van Playmobil City Life (2023)
Leukste Playmobil City Life sets

Playmobil is al jaren een gewild speelgoed voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar. Er zijn al heel wat sets van dit populaire speelgoed op de markt gekomen en telkens met een ander thema. De sets van Playmobil City Life zijn gericht op het dagelijks leven.

Je vindt bij dit thema Playmobil sets bijvoorbeeld pakketten met een modern woonhuis, een ingerichte school of het grote stadsziekenhuis. Herkenbare dingen voor veel kinderen, waar ze de leukste verhalen mee kunnen maken. Met Playmobil City Life speel je het dagelijkse leven na en kun je de mooiste steden bouwen.

De 10 leukste speelsets uit de lijn City Life

Wij onderzochten wat de 10 leukste speelsets zijn uit de lijn City Life van Playmobil. Niet alleen grote sets, maar ook veel leuke kleine speelsets kwamen op onze lijst. Hieronder vind je de top 10.

  1. Playmobil City Life Modern Woonhuis
  2. Playmobil City Life Zwembadfeest met glijbaan
  3. Playmobil City Life Ingerichte School
  4. Playmobil City Life Avontuurlijke speeltuin
  5. Playmobil City Life Groot ziekenhuis met inrichting
  6. Playmobil City Life Pizzeria met terras
  7. Playmobil City Life Modeshow met fotograaf
  8. Playmobil City Life Vuilniswagen met knipperlicht
  9. Playmobil City Life Sportlokaal
  10. Playmobil City Life Kinderdagverblijf ‘De Regenboog’

1. Playmobil City Life Modern Woonhuis

De eerste set op onze top 10 lijst van leukste Playmobil City Life speelsets is het moderne woonhuis. Dit is meteen ook één van de grotere Playmobil sets uit deze serie die er bestaan. Het moderne woonhuis is een nieuwbouwhuis met allerlei mooie details die het spelen ermee de moeite waard maken.

Playmobil City Life Modern Woonhuis
Playmobil City Life Modern Woonhuis

Zo heeft het moderne woonhuis een deurbel die echt werkt. Als je op de knop drukt hoor je ‘ding-dong’. In de brievenbus kun je de post kwijt en je bewoners kunnen die post weer uit de brievenbus halen, wanneer zij er tijd voor hebben. Het huis heeft een begane grond en een eerste verdieping die je kan inrichten naar eigen smaak. Ook heeft het woonhuis een terras en balkon. De buitenverlichting werkt echt op AAA batterijen.

Het woonhuis moet je verder zelf inrichten met speciale keuken-, badkamer- en slaapkamersets. Deze zijn niet meegeleverd. Wat er wel bij het huis is meegeleverd zijn twee Playmobil-figuren, een hond, een barbecue, een ligbed, een tafel met twee stoelen en diverse accessoires zoals bestek.

Playmobil City Life Modern Woonhuis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Playmobil City Life Zwembadfeest met glijbaan

Wil je een groot zwembadfeest houden in je Playmobil City Life stad? Dan is de set Zwembadfeest met Glijbaan ideaal om mee te starten. In deze set zitten alle benodigdheden voor een goede party. De set bestaat uit 159 onderdelen die allemaal bij het thema passen en je Playmobil karakters een goed feest bezorgden.

Playmobil City Life Zwembadfeest met glijbaan
Playmobil City Life Zwembadfeest met glijbaan

Zo is er een zwembad met waterglijbaan. De waterglijbaan is te bereiken via een klimtoren, waarop ze zich naar hartenlust kunnen uitleven. Daarnaast is er een terras met echte steenoven, waar de lekkerste gerechten in kunnen worden gemaakt. Boven het terras hangt sfeerverlichting en natuurlijk zijn er stoelen en een tafel meegeleverd.

Voor het zwembad zijn er ook genoeg attributen. Zo kunnen je speelfiguren van duiken met een echte snorkelset inclusief flippers of kunnen ze even bijkomen op een ligbed aan de rand van het zwembad. Een gezin van vier speelfiguren maakt je speelset helemaal af.

Playmobil City Life Zwembadfeest met glijbaan is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Playmobil City Life Ingerichte School

Eén van de leukste Playmobil City Life speelsets is de Ingerichte School. Misschien ook wel, omdat je bij dit pakket meteen alles erbij krijgt. Van de inrichting voor de klaslokalen tot de fietsenstalling en kluisjes. Een echte volwaardige school dus, waar je urenlang mee kan spelen.

Playmobil City Life Ingerichte School
Playmobil City Life Ingerichte School

De Playmobil school is voorzien van een klok met geluid. Wanneer het wisselen is van lessen zal de zoomer afgaan en kunnen jouw leerlingen verplaatsen naar een ander klaslokaal. Er zijn toiletten met genoeg ruimte voor kinderen met beperkingen. In het fietsenrek kan iedereen zijn fiets of mountainbike kwijt. Aan de zijkant van de school bevindt zich een lift.

De klaslokalen zijn uitgerust met een bureau, tafels en stoelen, computers en een schoolbord. Ook zijn er leerkrachten en leerlingen meegeleverd met de Playmobil set. Zorg ervoor dat jouw leerlingen met een diploma op zak de school verlaten.

Playmobil City Life Ingerichte School is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Playmobil City Life Avontuurlijke speeltuin

Wil jij met jouw speelfiguren spelen in een avontuurlijke speeltuin? Dan is de Playmbil City Life Avontuurlijke speeltuin echt iets voor jou. De speeltuin heeft iets weg van de natuurspeeltuinen die tegenwoordig in Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten. De speelset is zeer compleet.

Playmobil City Life Avontuurlijke Speeltuin
Playmobil City Life Avontuurlijke Speeltuin

Zo heeft de Avontuurlijke speeltuin een boomhut, waar de kinderen via een klauterwand in kunnen. Vanuit de boomhut gaat een glijbaan naar beneden. Aan de andere kant van de speelhut bevindt zich een schommel van een autoband. Er zijn onder andere een wipwap en accessoires voor in de zandbak meegeleverd.

Voor de ouders is er een bankje om op te zitten, terwijl de kinderen spelen. Je kunt het bankje onder de boom plaatsen voor wat schaduw. De jongste kinderen zitten bij mama of papa in de buggy, maar de oudste kinderen klimmen en klauteren er lustig op los.

Playmobil City Life Avontuurlijke speeltuin is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Playmobil City Life Groot ziekenhuis met inrichting

Dit is niet alleen de leukste set van Playmobil City Life, maar ook nog eens de grootste set. In het Playmobil City Life Groot ziekenhuis met inrichting vind je alles om een compleet ziekenhuis te runnen. Van de buitenkant tot de binnenkant van het ziekenhuis is alles tot in de details uitgewerkt in dit Playmobil pakket.

Playmobil City Life Groot ziekenhuis met inrichting
Playmobil City Life Groot ziekenhuis met inrichting

De hoofdingang heeft klapdeuren, maar patiënten kunnen het ziekenhuis ook betreden via de patiëntenlift, waar ze met bed en al op kunnen. Er zijn ziekenhuisbedden, een operatietafel en je kunt een wachtkamer inrichten. Dit pakket heeft ook veel kleine accessoires, zoals mappen, een stethoscoop en een infuus.

Het ziekenhuis is uit te breiden met kleinere modules die je erbij kunt bouwen. Jouw ziekenhuis is dus nooit af. Er zijn artsen en patiënten meegeleverd om je eigen verhaal in elkaar te zetten. Ga jij een patiënt opereren of laat je een patiënt overnachten in het ziekenhuisbed?

Playmobil City Life Groot ziekenhuis met inrichting is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Playmobil City Life Pizzeria met terras

Met de Playmobil City Life Pizzeria met terras koop en verkoop je de lekkerste pizza’s. Een echt Italiaans tafereel met sfeervolle versiering en verlichting. Het gebouw heeft een uitgiftepunt met luikjes. Buiten is een terras met tafeltjes en stoeltjes en gaat de verlichting boven het terras aan als het donker wordt. De pizza’s in deze speelset worden gebakken in een echte Italiaanse steenoven.

Playmobil City Life Pizzeria met terras
Playmobil City Life Pizzeria met terras

Pizza’s worden natuurlijk ook vaak thuisbezorgd en dat kan jij doen met de speciale scooter die is meegeleverd. Laat de meesterbakker de lekkerste pizza’s maken en breng ze zo snel mogelijk bij je klanten. Op het grote krijtbord op het terras staat welke pizza’s er vandaag in de aanbieding zijn.

Maak je eigen verhaal bij deze pizzeria met de vier speelfiguren die aanwezig zijn. Bedien je klanten met zorg en kleed het gebouw aan met de mooiste planten en bloemen.

Playmobil City Life Pizzeria met terras is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Playmobil City Life Modeshow met fotograaf

Altijd al willen schitteren als fotomodel met de mooiste jurk aan? Met deze Playmobil set kun je dit allemaal naspelen. Laat de fotograaf deze mooie momenten vastleggen. Dit moet wel de hipste Playmobil speelset zijn die er bestaat.

Playmobil City Life Modeshow met fotograaf
Playmobil City Life Modeshow met fotograaf

Bij de set zitten 3 speelfiguren. Eén van de speelfiguren is een fotograaf met een camera. De andere twee zijn twee modellen. Ze hebben de mooiste kleding verzamelt voor deze modellen. Er zijn wel 6 setjes kleding om uit te kiezen. Daarnaast kunnen de modellen ook nog hoeden op hun hoofd dragen. Er is een kast waar deze hoeden in uitgestald kunnen worden.

Ook heeft de set twee rijdende kledingrekken voor alle kleding van de twee speelfiguren. Maak je mooiste verhaal met deze hippe Playmobil set en word een topmodel!

Playmobil City Life Modeshow met fotograaf is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Playmobil City Life Vuilniswagen met knipperlicht

Iets wat niet mag ontbreken in jouw eigen Playmobil City Life stad is een vuilnisophaaldienst. Anders wordt jouw stad smerig en vind je overal verpakkingen en rommel. De vuilniswagen met knipperlicht lost al deze problemen op. De wit met blauwgroene vrachtwagen rijdt de stad rond en leegt alle vuilnisbakken.

Playmobil City Life Vuilniswagen met knipperlicht
Playmobil City Life Vuilniswagen met knipperlicht

Rijd de vuilnisbak aan de achterkant op de vrachtwagen, trek aan de hendel en de vuilnisbak zal worden opgehesen. Zodra de vuilnisbak op zijn kop is, opent de klep en valt al het vuil in de vrachtwagen. Je kunt zowel kleine kliko’s als grote containers legen in de vuilniswagen.

Ook de vuilniswagen zelf kan kiepen. Zo kan al het vuil weer uit de vuilniswagen worden gelost. Twee medewerkers zorgen dat alles gaat zoals het moet gaan. Met batterijen kun je de knipperlichten van de vuilniswagen echt laten knipperen.

Playmobil City Life Vuilniswagen met knipperlicht is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Playmobil City Life Sportlokaal

Het Playmobil City Life Sportlokaal is één van de leukste Playmobil City Life sets omdat je er werkelijk elke sport kan doen die je maar kunt bedenken. Het lokaal bestaat uit een half open gebouw met een mooi speelveld erin. Het speelveld heeft belijningen voor een potje voetbal. Aan de buitenkant van het gebouw is een klimparcours.

Playmobil City Life Sportlokaal
Playmobil City Life Sportlokaal

Binnen in het gebouw kun je onder andere klimmen op een touwladder en wandrek. Er is een brug die zowel voor heren als voor dames te gebruiken is. Er zijn diverse kleine accessoires zoals ballen, hoepels en pionnen. Ook is er een basketbalnet en een bank.

De speelfiguren die bij dit sportlokaal horen zijn een trainer en twee kinderen, een meisje en een jongen. Als er een potje wordt gespeeld in het sportlokaal is er een bord om de score op bij te houden. Maak van deze kinderen de grootste atleten in je eigen gymzaal.

Playmobil City Life Sportlokaal is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Playmobil City Life Kinderdagverblijf ‘De Regenboog’

De laatste set van Playmobil City Life die wij willen aanraden is het Kinderdagverblijf ‘De Regenboog’. In dit kinderdagverblijf kunnen kinderen van 0 t/m 12 jaar worden opgevangen. Er is van alles te doen voor kinderen. Zo is er een radio om muziek te luisteren, zijn er kleurpotloden om tekeningen te maken en is er een raceauto om mee te spelen.

Playmobil City Life Kinderdagverblijf De Regenboog
Playmobil City Life Kinderdagverblijf De Regenboog

Het kinderdagverblijf heeft een eigen kindertoilet waar de allerjongsten zelfstandig naar de wc kunnen. Er is een wastafel met handdoeken om daarna de handen te wassen. Voor de leidsters is er een keukentje waar ze thee kunnen zetten. Ze kunnen spelen op de gitaar en de leukste liedjes met de kinderen zingen.

Het kinderdagverblijf is mooi gedecoreerd met vrolijke afbeeldingen. In de tuin staan mooie planten en er is een gieter voor de kinderen om de plantjes water te geven. Met het kinderdagverblijf ‘De Regenboog’ speel je de mooiste verhalen met de leidster en 3 kinderen.

Playmobil City Life Kinderdagverblijf ‘De Regenboog’ is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie