De 10 leukste leukste LEGO Disney speelsets (2023)

Je bekijkt nu De 10 leukste leukste LEGO Disney speelsets (2023)
Leukste LEGO Disney speelsets

Het populairste speelgoed van de afgelopen eeuw is LEGO. Maar ook in deze nieuwe eeuw lijkt LEGO niet meer weg te denken uit onze samenleving. LEGO sets zijn zowel leuk voor jongens als voor meisjes en voor zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn er in heel veel verschillende soorten, van raceauto’s tot poppenhuizen.

Maar wist je dat LEGO ook heel veel Disney speelsets heeft met de mooiste taferelen uit jouw favoriete Disney films. Zo kun je spelen met lego bouwstenen in de vorm van de film Frozen of de nieuwste film Encanto. Met de steentjes bouw je de mooiste Disney huizen en gebeurtenissen na.

Onze top 10 leukste LEGO Disney speelsets

Speciaal voor jullie zochten wij uit wat nu de allerleukste sets van LEGO Disney zijn. Waar kun jij urenlang mee spelen en de mooiste bouwwerken van maken? Onze top 10 vind je hieronder.

  1. LEGO Disney Elsa’s Magische IJspaleis
  2. LEGO DUPLO Disney Belle’s Balzaal
  3. LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal
  4. LEGO Ideas Winnie de Pooh
  5. LEGO Disney Mickey Mouse Propellervliegtuig
  6. LEGO Disney Princess Rapunzels Toren
  7. LEGO Cars 2 Tokyo Pitstop
  8. LEGO DUPLO Disney Minnie’s Huis en Café
  9. LEGO Disney Encanto Isabela’s Magische Poort
  10. LEGO Disney Het Disney Kasteel

1. LEGO Disney Elsa’s Magische IJspaleis

LEGO Disney 41148 Elsa's magische ijspaleis
LEGO Disney 41148 Elsa’s magische ijspaleis

Met Elsa’s Magische IJspaleis maak je al je Disney Frozen avonturen werkelijkheid. De LEGO Disney set past dan ook goed binnen de 10 leukste pakketten. De film Frozen is mateloos populair en er is zelfs al een Frozen 2 gemaakt. De avonturen die Elsa en Anna samen beleven zijn helemaal van deze tijd.

Het Magische IJspaleis heeft maar liefst zeven minifiguren. Anna, Elsa en Olaf zijn er allemaal bij. De complete set bestaat uit 700 onderdelen en is dus een flink bouwwerk. Je wordt hierbij geholpen met een uitgebreide handleiding. De Frozen LEGO set bestaat uit heel veel kleine details. Zo staat er een mooie schitterende ster op het dak van het paleis, kun je wipwappen en is er een prachtige monumentale toegangsdeur.

Elsa's magische ijspaleis
Elsa’s magische ijspaleis

De LEGO Disney set Elsa’s Magische IJspaleis is voor kinderen vanaf zes jaar vanwege de kleine onderdelen en vele ietwat ingewikkelde bouwtekeningen. Het paleis heeft twee verdiepingen waarop je allerlei leuke onderdelen vindt. Zo is er een muziekhoek en een draaiende trap en kun je een tochtje maken met één van de rijtuigjes. Een must-have voor alle fans van Frozen en Frozen 2.

LEGO Disney 41148 Elsa’s magische ijspaleis is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. LEGO DUPLO Disney Belle’s Balzaal

LEGO DUPLO Disney Belle's Balzaal
LEGO DUPLO Disney Belle’s Balzaal

Voor de allerjongste Disneyfans is er de LEGO DUPLO Disney Belle’s Balzaal. Deze LEGO DUPLO set is geïnspireerd op het sprookje Belle en het Beest en bestaat uit prinses Belle die gaat dansen in de balzaal van het paleis. Aangezien het een bouwset is voor jonge kinderen vanaf twee jaar heeft de set grote objecten en bouwstukken. De complete set bestaat uit 23 onderdelen.

Belle’s Balzaal is een geel met paars prieeltje waar een draaischijf op geplaatst is. Het minifiguurtje Belle kun je plaatsen op de draaischijf, waarna je het een zetje kan geven. Zo lijkt het of Belle echt aan het dansen is. Naast Belle zijn ook de klok, de kandelaar en het theekopje van de partij op het bal.

Het speelgoed van LEGO DUPLO is een manier om spelenderwijs te leren. Peuters leren niet alleen bouwen, maar ook de mooiste avonturen naspelen. Belle’s Balzaal prikkelt de fantasie van je jonge kindje. De LEGO is zorgvuldig ontworpen voor de allerkleinsten.

LEGO DUPLO Disney Belle’s Balzaal is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal

LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal - 43202
LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal – 43202

De nieuwste film van Disney heet Encanto en is een ware hit. Daarom hoort dit nieuwe LEGO Disney bouwpakket ook thuis in de top 10 leukste LEGO Disney sets. De vrolijke muziek en exotische kleuren zorgen voor prachtige beelden in Encanto en zeker ook in Het Huis van de Familie Madrigal.

De set bestaat uit 587 onderdelen en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De minifiguren Maribel, Abuela en Antonio zijn meegeleverd en met deze personen beleef je de prachtigste verhalen uit Encanto nog eens in het grote huis. Als je binnenkomt in het huis van de familie Madrigal kom je eerst in de hal, waar een paraplu in de paraplubak staat. Je vindt ook een woonkamer, keuken en slaapkamer in het grote huis.

Kleine details brengen het verhaal van Encanto volledig tot leven. Zo kunnen de raampjes open van het huis met een kleine hendel. Ook kun je de regenboog veranderen in een wolkje op de schoorsteen van het huis. Alle kleine speelelementen kun je kwijt in een kast in het huis. Een prachtige speelset die niet kan missen in je collectie.

LEGO Disney Encanto Het Huis van de Familie Madrigal is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. LEGO Ideas Winnie de Pooh

LEGO Ideas Winnie de Pooh
LEGO Ideas Winnie de Pooh

LEGO Ideas Winnie de Pooh is een hele zeldzame LEGO set die precies in onze top 10 van leukste LEGO Disney sets past. De set is gericht op volwassenen en heeft heel veel kleine details. Je moet dus wel een goed inzicht hebben om dit mooie bouwwerk te maken.

Het LEGO pakket bestaat uit de boomhut van Winnie de Pooh. Ook zijn al zijn vriendjes van de partij in de vorm van minifiguren. Iejoor, Knorretje, Teigetje en Konijn houden Pooh gezelschap bij het halen van honing uit de boom en kletsen gezellig in de boomhut.

De LEGO set bestaat uit 1265 stukjes en het duurt dan ook wel even voordat je de boom en de details in elkaar hebt gezet. LEGO Ideas Winnie de Pooh is voor echte hobbyisten die gek zijn op LEGO bouwstenen.

LEGO Ideas Winnie de Pooh is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. LEGO Disney Mickey Mouse Propellervliegtuig

LEGO Disney Mickey Mouse Propellervliegtuig
LEGO Disney Mickey Mouse Propellervliegtuig

Het LEGO Disney Mickey Mouse Propellervliegtuig kan niet ontbreken in de top 10 van leukste LEGO Disney bouwsets. Het figuurtje Mickey Mouse doet veel kinderharten sneller kloppen en is één van de meest schattige personen uit de Disney collectie.

De set bestaat uit een propellervliegtuig die je zelf in elkaar moet zetten. De propeller die voorop zit kan echt draaien. Een LEGO figuur in de vorm van Mickey Mouse kan in het vliegtuig plaatsnemen. Mickey is helemaal gekleed in een pilotenpak met een speciale pilotenbril.

Ook heeft de set een vlag waarmee je een landingsplaats kan toewijzen aan piloot Mickey. Daarnaast moet het vliegtuig natuurlijk ook af en toe tanken. Een eigen tankstation met reparatiemateriaal is bijgeleverd, zodat het vliegtuig nooit stil komt te staan.

De LEGO Disney set is voor kinderen van vier jaar en ouder en bestaat uit 59 onderdelen. De bouwbeschrijving die is meegeleverd is helemaal gericht op jonge kinderen, zodat ze zelf hun LEGO pakket in elkaar kunnen zetten.

LEGO Disney Mickey Mouse proppellervliegtuig is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. LEGO Disney Princess Rapunzels Toren

LEGO Disney Princess Rapunzels Toren - 43187
LEGO Disney Princess Rapunzels Toren – 43187

Princess Rapunzel is natuurlijk een niet te missen Disney karakter. Een LEGO set van deze Disney Princess kon dan ook niet uitblijven. In de toren van Rapunzel is van alles te doen. Je kunt er schilderen, genieten van het haardvuur en op zoek naar een schat. Naast de toren zitten er bij de 154 onderdelen tellende set ook een schommel en een klein hutje.

De LEGO Disney Princess Rapunzels Toren is voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zit een goede handleiding bij de set om de toren in elkaar te bouwen. De set heeft ontzettend veel kleine details waar je uren zoet mee bent en heeft ook twee minifiguren, waaronder Rapunzel zelf.

In de toren van Rapunzel speel je de leukste verhalen na uit de Disney film. De toren is maar liefst 45 centimeter hoog en staat prachtig op een meisjes kinderkamer. Meisjes zullen uren speelplezier hebben met de LEGO Disney Princess Rapunzels toren.

LEGO Disney Princess Rapunzels Toren is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. LEGO Cars 2 Tokyo Pitstop

LEGO Cars 2 Tokyo Pitstop - 8206
LEGO Cars 2 Tokyo Pitstop – 8206

Eindelijk een set voor jongens bij de leukste LEGO Disney sets. De LEGO Cars 2 Tokyo Pitstop is één van de stoerste pakketten van LEGO die je kan krijgen. In de set ga je aan de slag om het team van Bliksem McQueen de winst te geven. Werken jullie snel genoeg om de raceauto weer op tijd uit de pitstop te laten rijden?

De LEGO set bestaat uit een benzinetank, een Japanse boog waar de auto’s onderdoor kunnen, een balk om de auto’s tegen te houden en natuurlijk de pitstopvriendjes, die klaar staan om te helpen. De Japanse details aan deze set zijn erg leuk, maar ook op andere details is gelet. De benzinepomp heeft de juiste attributen, de borden de juiste woorden en de hulpjes de juiste materialen.

De LEGO Cars 2 Tokyo Pitstop is een Disney set die al vanaf 5 jaar in elkaar te zetten valt. Het bestaat uit 147 onderdelen en bevat twee minifiguren.

LEGO Cars 2 Tokyo Pitstop is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. LEGO DUPLO Disney Minnie’s Huis en Café

LEGO DUPLO Disney Minnie's Huis en Café - 10942
LEGO DUPLO Disney Minnie’s Huis en Café – 10942

Helemaal weg zijn we van de LEGO DUPLO Disney Minnie’s Huis en Café set. Deze behoort zeker tot de leukste LEGO Disney sets. Het schattige pakketje met Minnie Mouse en Katrien Duck is een klein huisje met een nog kleiner Café ernaast.

Minnie nodigt al haar vriendinnetjes uit in haar nieuwe café waar ze thee schenkt, maar ook van alles bakt, zoals stokbrood of cupcakes. Daarnaast heeft ze een mooi huisje met een woonkamer en een slaapkamer, waar ook Katrien kan blijven slapen. De LEGO DUPLO set is voor kinderen vanaf 2 jaar en heeft 91 onderdelen, waaronder 2 minifiguren.

Met deze LEGO set maken peuters hun eerste stappen in de wereld van bouwen en constructiespeelgoed. De set is gericht op meisjes, want haast alles aan de set is roze. De schattige figuurtjes doen je hart smelten.

LEGO Disney Minnie’s Huis en Café is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. LEGO Disney Encanto Isabela’s Magische Poort

LEGO Disney Encanto Isabela's Magische Poort
LEGO Disney Encanto Isabela’s Magische Poort

De LEGO Disney Encanto Isabela’s Magische Poort set is een hele speciale LEGO set. Het LEGO pakket is als het ware een boek met slot eraan. Je opent het boek door de sleutel die je hebt gekregen in het slot van het boek te steken. Dan wacht je een wondere wereld vol plezier. Het opengeslagen boek is een heuse kinderkamer met allerlei leuke details.

De Encanto LEGO set heeft 104 onderdelen waaronder een hemelbed, bloemen en een chique spiegel. In het pakket zitten ook drie minifiguren, Isabela, Luisa en Mirabel. Bijna alles in het opengeslagen boek is roze. De speelset is dan ook voor meisjes gemaakt. Vanaf 5 jaar ben je oud genoeg om ermee te spelen

Deze set behoort zeker in de top 10 van leukste LEGO Disney sets, omdat het niet een reguliere LEGO doos is. Doordat het een opengeslagen boek met slot is, neem je het makkelijk overal mee naartoe. Ook kun je de geheime verhalen die je met je minifiguren speelt veilig opbergen achter slot en grendel.

LEGO Disney Encanto Isabela’s Magische Poort is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. LEGO Disney Het Disney Kasteel

LEGO Disney Het Disney Kasteel
LEGO Disney Het Disney Kasteel

Het Disney Kasteel maakt de lijst van LEGO Disney objecten compleet. Het kasteel is enorm en een set die je dan ook niet kan missen. De set is meer geschikt voor volwassenen. In ieder geval voor kinderen boven de 16 jaar. Dit vanwege de complexiteit van het bouwwerk.

Het Disney kasteel is in levende lijve te zien in onder andere Disneyland Parijs. Het is één van de belangrijkste objecten in het park. Iedereen herkent het park aan dit grote gebouw. En ook in de LEGO Disney set is het gebouw groot te noemen. Meer dan 4000 steentjes heb je nodig om het hele kasteel af te maken.

Als je dacht dat je dan alleen het bouwwerk van buitenaf gezien maakt heb je het mis. In het kasteel zijn diverse kamers te zien. Zo heb je een kamer met een kist vol toverboeken en een keuken met een echt fornuis. In totaal heeft het kasteel vier verdiepingen met allerlei mooie details erin verwerkt. Daarnaast zijn er vijf minifiguren meegeleverd. Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Katrien Duck en Tinkelbel maken hun intrede in dit prachtige kasteel.

LEGO Disney het Disney Kasteel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie