De 10 leukste DVD boxen om te bingewatchen voor vrouwen

Je bekijkt nu De 10 leukste DVD boxen om te bingewatchen voor vrouwen
Leukste DVD boxen voor vrouwen

Urenlang op de bank met een kopje thee onder een warm dekentje en je favoriete serie. Dat is het ultieme ontspanningsmomentje voor vrouwen. Wist je dat vrouwen zich tien keer zo goed in kunnen leven in de gevoelens en tragedies van een karakter uit een serie. Vergeet de zakdoekjes dus niet bij een nieuw seizoen.

Met Netflix en Videoland hebben we bijna geen DVD boxen meer nodig. Alles is rechtstreeks te streamen vanaf deze platformen en is met één muisklik te zien op jouw laptop of televisie. Toch ben je met een streamingsdienst als Netflix nooit zeker of jouw favoriete serie altijd te volgen blijft. Zo verwijderd Netflix The Vampire Diaries in mei 2021 en zal ook Grey’s Anatomy in juni 2021 niet meer te zien zijn op Videoland. Om er zeker van te zijn dat je altijd je favoriete serie kan blijven bingen is een DVD box dus de uitkomst.

Wil je vrouwen verrassen met een DVD box van een goede serie, waar ze uren mee zoet zijn. Kijk dan eens in onze lijst van leukste DVD boxen.

De leukste DVD boxen voor vrouwen

  1. Grey’s Anatomy
  2. Westenwind
  3. Friends
  4. Goede Tijden Slechte Tijden
  5. The Crown
  6. Gilmore Girls
  7. Klem
  8. Flikken Maastricht
  9. Chernobyl
  10. The Vampire Diaries

Grey’s Anatomy

Grey's Anatomy seizoen 5
Grey’s Anatomy seizoen 5

Eén van de series die bij vrouwen goed in de smaak valt is Grey’s Anatomy. Deze serie gaat over het leven van chirurg in opleiding Meredith Grey. Haar moeder was een prestigieuze chirurg, maar lijdt sinds kort aan Alzheimer. Meredith staat op het punt om in haar voetsporen te treden en begint haar carrière bij Seattle Grace, waar ze met de andere chirurgen in opleiding, Alex Karev, George O’Malley en Izzie Stevens van alles meemaakt. Ze wordt verliefd op neurochirurg Derek Shepherd en dat zorgt voor veel mooie momenten, maar ook problemen.

In de serie volg je niet alleen wat de chirurgen en chirurgen in opleiding meemaken in de operatiekamers, maar ook hoe het ze vergaat in hun liefdesleven. Werk en privé hebben vaak een dun lijntje in de serie, wat voor veel drama en intriges zorgt.

Grey’s Anatomy heeft ondertussen al 17 seizoenen, waarin we veel acteurs zagen komen en gaan. Ellen Pompeo speelt al vanaf seizoen 1 de rol van Meredith Grey en is de drager van de serie. Alle seizoenen van Grey’s Anatomy zijn het bingen waard. Maar onze favorieten zijn veruit:

Seizoen 1

Grey's Anatomy seizoen 1
Grey’s Anatomy seizoen 1

Het seizoen waarin Meredith Grey voor de charmes van neurochirurg Derek Shepherd valt en erachter komt dat ze hem niet voor zichzelf alleen heeft.

Grey’s Anatomy seizoen 1 is verkrijgbaar bij bol.com.

Seizoen 5

Het seizoen waarin traumachirurg Owen Hunt wordt geïntroduceerd, waar we konden genieten van het post-it huwelijk van Derek en Meredith en waar Lexie Grey gevoelens krijgt voor Mark Sloan.

Grey’s Anatomy seizoen 5 is verkrijgbaar bij bol.com.

Seizoen 7

Grey's Anatomy seizoen 7
Grey’s Anatomy seizoen 7

Het seizoen waarin we kennis maken met adoptiedochter Zola. Waarin Callie zwanger raakt van Mark en waarin we konden genieten van een musical aflevering.

Grey’s Anatomy sezoen 7 is verkrijgbaar bij bol.com.

Wil je niet maar één seizoen kijken van de populaire serie. Dan ga je natuurlijk voor een box met meerdere seizoenen. Het ultieme cadeau voor de serieverslindende vrouw.

Grey’s Anatomy seizoen 1 tm 12 is verkrijgbaar bij bol.com.

Grey's Anatomy seizoen 1 tm 12
Grey’s Anatomy seizoen 1 tm 12


Westenwind

Westenwind seizoen 1
Westenwind seizoen 1

Wat ons betreft één van de beste Nederlandse series ooit gemaakt met een meesterlijke rol voor Daan Schuurmans, die gestalte gaf aan het karakter Anton Noordermeer. Westenwind gaat over de twee concurrerende scheepswerven Noordermeer en De Graaf. Sinds het eerste begin zijn zij al verweven in een felle concurrentiestrijd, maar als de dochter van het ene gezin gevoelens krijgt voor de zoon van het andere gezin wordt alles anders.

Wie herinnert zich niet de kruisigingsscène waarbij Anton Noordermeer wordt vastgenageld aan het kruis op een boot door Gideon Splint. Of de scène waarin het gezicht van Iris wordt gereconstrueerd na een brand. Westenwind zorgde voor veel bijzondere televisie en beloofde elke week weer drama en intriges. De acteurs in de serie waren ook niet de minste. Naast Daan Schuurmans speelden ook Inge Ipenburg, Joep Sertons en Jennifer Hofman een belangrijke rol. Westenwind speelde 7 seizoenen lang en werd uitgezonden op RTL4. Op dit moment is de serie te zien via Videoland, maar ook de DVD’s zijn te koop via bol.com.

Westenwind seizoen 1 is verkrijgbaar bij bol.com.

Friends

De komedie Friends is van een hoog niveau. Iedereen kent de serie en de grappen zijn meesterlijk. Het verhaal gaat over de vriendengroep met onder andere Rachel, Ross, Monica en Phoebe. Ze zijn meer een familie dan een vriendengroep en maken de leukste avonturen mee. Elke aflevering heeft een komische noot en je zal na elke keer kijken met een glimlach op je gezicht achterblijven. Friends heeft 10 seizoenen en voor de echte fans van de serie zijn alle 235 afleveringen van Friends die gemaakt zijn op één DVD box te koop. Zowel op Blu-ray als DVD. Geniet mee van de serie uit de jaren 90 die iedereen in zijn hart draagt.

Wil je echt iets unieks om cadeau te geven? Ga dan voor de complete serie op DVD box inclusief een Special Edition drinkbeker van de serie.

Friends Special Edition seizoen 1 tm 10 is verkrijgbaar bij bol.com.

Friends seizoen 1 tm 10
Friends seizoen 1 tm 10

Goede Tijden Slechte Tijden

Goede Tijden Slechte Tijden seizoen 25
Goede Tijden Slechte Tijden seizoen 25

De Nederlandse soap Goede Tijden Slechte Tijden is niet meer weg te denken van de zender RTL4. Deze serie die al 31 seizoenen elke werkdag te zien is om 20:00 uur heeft heel wat acteurs opgeleid tot grote hoogte. Het was de startplaats van grote persoonlijkheden, zoals Katja Schuurman en Georgina Verbaan.

In al die jaren soap is er ook heel wat gebeurd in het fictieve plaatsje Meerdijk. In de beginjaren maakte we kennis met schoolverlatende jeugd die zich een plekje in de samenleving probeerde te vinden. We leerden Arnie, Peter en Rien kennen en de nog altijd in GTST aanwezige Linda. Na jaren van lief en leed zijn ondertussen de jonkies van toen de oudere van nu geworden. Linda heeft een compleet gezin, inclusief kleinkinderen. Laura, die in de jaren 90 nog net moeder was geworden, is ondertussen de grootmoeder van de soap.

In 2021 volgt het dagelijkse leven de relatie tussen Bing Mauricius en Nina Sanders. De alcoholverslaving van Daan Stern en de tienerzwangerschap van Demi Verduyn, die jawel, de dochter is van Julian Verduyn. Ook worden we op de hoogte gehouden van de toestand waarin Ludo Sanders zich verkeerd na maanden van opsluiting op een booreiland en hoe Richard van Nooten en Billy de Palma hem proberen kapot te maken. Om het hele wel en wee in Meerdijk te volgen begin je natuurlijk bij het allereerste seizoen dat in 1990 op televisie kwam.

Goede Tijden Slechte Tijden seizoen 1 is verkrijgbaar bij bol.com.

Maar ook de nieuwste seizoenen zijn te koop. Zodat je weer even wordt herinnert hoe Nina en Bing elkaar vonden. Hoe Nick Sanders terugkeerde naar Meerdijk of hoe Bianca ongeneeslijk ziek werd in seizoen 25.

Goede Tijden Slechte Tijden seizoen 25 is verkrijgbaar bij bol.com.

The Crown

The Crown seizoen 1 en 2
The Crown seizoen 1 en 2

Door Netflix gemaakt en gebaseerd op het leven van Queen Elizabeth van Engeland is de hitserie The Crown een staaltje meesterwerk. Ondertussen zijn er 3 seizoenen en volgen we het leven van de koningin van Groot-Brittannië op de voet. Vanuit de koninklijke familie van Engeland was zelfs al kritiek op de serie, omdat het zo op hun leven leek en bepaalde details dan echter niet overeen kwamen. Maar de kritiek heeft er niet voor gezorgd dat de serie van de streamingsdienst werd gehaald.

In seizoen 1 maak je kennis met Elizabeth die al op zeer jonge leeftijd koningin wordt. Omdat haar vader is komen te overlijden, krijgt zij de regie over een groot land. De jonge en onervaren koningin leert met vallen en opstaan het leiden van een land. De serie gaat over de jonge jaren van de koningin en de ervaringen die ze had. Naar verluidt komt er ook een vierde seizoen van The Crown. Een seizoen waarin prinses Diana zal worden voorgesteld. Dit is natuurlijk zeker iets om naar uit te kijken. Om te beginnen zijn The Crown seizoen 1 & 2 het bingen waard.

The Crown seizoen 1 en 2 is verkrijgbaar bij bol.com.

Gilmore Girls

Gilmore Girls seizoen 1 tm 7
Gilmore Girls seizoen 1 tm 7

In Stars Hollow in Connecticut wonen Lorelai en haar 16-jarige dochter Rory. Samen maken zij verschillende avonturen mee, waarin de vriendschap tussen de moeder en dochter centraal staat. In het dorpje waar ze wonen zijn nog veel meer mensen die op een bepaalde manier te maken krijgen met Lorelai en Rory. Zo ontstaan er vriendschappen en liefdebanden, maar gebeuren er ook dramatische dingen. We volgen de dames op weg naar volwassen worden in maar liefst 7 seizoenen. En deze seizoenen zijn allemaal te koop op één DVD box. Een heerlijke serie voor vrouwen, waarbij je de seizoenen soms in één avond wegkijkt. De complete collectie van Gilmore Girls is een geschenk voor elke vrouw!

Gilmore Girls seizoen 1 t/m 7 is verkrijgbaar bij bol.com.

Klem

Eén van de beste Nederlandse thrillerseries van de afgelopen jaren is het drama Klem. Met hoofdrollen voor Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan is er een prima cast op de been gezet. De serie gaat over belastingambtenaar Hugo Warmond, die 3 jaar geleden zijn vrouw is verloren. Hij woont nu samen met zijn twee dochters, puber Laura en achtjarige Suus in Amsterdam.

Klem seizoen 3
Klem seizoen 3

Suus is beste vrienden met Chrissie, de dochter van crimineel Marius Milner. Het komt dan ook niet als een verrassing als Hugo verstrikt raakt in het criminele verleden en heden van Marius. Dit zorgt voor allerlei obstakels en dramatische gebeurtenissen. Maar Hugo ziet ook de goede kant in van de crimineel, waardoor hij soms rare sprongen maakt om zijn werk en zijn relatie met de Milner’s te scheiden. Ook al konden we enorm genieten van deze BNNVARA serie, toch kwam er na drie seizoenen een happy end aan de geprezen serie. Op bol.com is hij echter nog te koop voor de échte fans.

Klem seizoen 3 is verkrijgbaar bij bol.com.

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht seizoen 15
Flikken Maastricht seizoen 15

Hou je van politieseries? Dan is Flikken Maastricht misschien wel iets voor jou. Deze politieserie draait al vijftien seizoenen en is aflevering na aflevering super spannend. De serie gaat over zaken die lopen bij de politie in de stad Maastricht. Rechercheurs Eva van Dongen en Floris Wolfs proberen deze zaken op te lossen. Het kan gaan over moordzaken, drugszaken of verdwijningen.

Vaak is het privéleven van de rechercheurs ook verweven met de recente gebeurtenissen in de stad. Dit maakt het soms moeilijk om een goede rechercheur te zijn. Hoofdrollen in de serie zijn weggelegd voor Angela Schijf en Victor Reinier. Zij worden geprezen om hun acteerwerk die ze leverden in alle vijftien seizoenen van de serie. Ook Oda Spelbos, Sergio IJssel en Ria Eimers spelen een belangrijke rol in de serie. Van alle seizoenen zijn DVD boxen verkrijgbaar. Een echte fan spaart ze allemaal en kan niet zonder de nieuwste box van seizoen vijftien van de serie.

Flikken Maastricht seizoen 15 is verkrijgbaar bij bol.com.

Chernobyl

Chernobyl
Chernobyl

Deze miniserie staat in de top 5 van best beoordeelde series op de beoordelingswebsite IMDB en gaat over de nucleaire ramp in Tsjernobyl in het jaar 1986. De serie neemt je in vijf afleveringen mee naar de werkelijke omvang van de ramp en wie de ramp eigenlijk veroorzaakte. Het is een meesterlijk goede DVD waarin je je waant in het leven in Rusland van die tijd en de heftige gebeurtenissen.

De televisieserie uitgebracht op HBO behaalde zelfs meerdere Emmy’s. Hoofdrollen worden gespeeld door onder andere Emily Watson en Jessie Buckley. Als je nog geen bingewatcher was dan word je het wel na het kijken van deze serie. De spanning en emotie is in de huiskamer te voelen. Stoppen na één aflevering is dan ook geen denken aan. Een korte serie, maar meer dan het kijken waard.

Chernobyl is verkrijgbaar bij bol.com.

The Vampire Diaries

Onlangs maakte Netflix bekend dat de mateloos populaire serie The Vampire Diaries zal verdwijnen van de streamingsdienst. Dit betekent een groot gemis voor de vele fans van de serie. Maar geen nood, want via bol.com is de hele reeks DVD’s van de serie te koop in een complete box set met alle seizoenen.

The Vampire Diaries seizoen 1 tm 8
The Vampire Diaries seizoen 1 tm 8

The Vampire Diaries is de serie die elke vrouw gezien moet hebben. De box bestaat uit 171 episodes vol drama en intriges over het leven van de broers Damon en Stefan Salvatore die beide om de bloedmooie Elena Gilbert heen draaien. In het spookachtige dorpje Mystic Falls in Virginia is altijd wat te beleven. Ben je fan van de films van Twilight, dan zal The Vampire Diaries je ook zeker bekoren. Vampieren vormen de belangrijkste mensen in de serie en je leert alles over deze verschijnselen die soms al honderden jaren oud zijn. Wegzwijmelen bij liefdesavonturen in de driehoeksverhouding tussen Damon, Stefan en Elena of verstelt staan van de magische spreuken en vampierengevechten. Een reeks die je in je kast moet hebben staan.

The Vampire Diaries seizoen 1 tm 8 is verkrijgbaar bij bol.com.
CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie