De 10 leukste cadeaus uit de Efteling!

Je bekijkt nu De 10 leukste cadeaus uit de Efteling!
Leukste Efteling cadeaus

In 1952 opende in Kaatsheuvel het park wat het grootste familiepark van Europa zou worden. De Efteling bestond toen nog alleen maar uit een sprookjesbos, waar de verhalen tot leven kwamen. Ondertussen is het park uitgegroeid tot een groot attractiepark met darkrides, achtbanen en familieattracties. De Efteling ontvangt per jaar miljoenen bezoekers en iedereen heeft er wel eens over gehoord.

Zo is het park ook heel populair op televisie. Er zijn al diverse televisieprogramma’s rond het attractiepark opgenomen. De Sprookjesboom, één van de attracties in het sprookjesbos, is een graag geziene gast op televisie, maar ook het verhaal van de ruiters van het Raveleijn is een mooie serie geweest. Op deze manier maakt iedereen kennis met de wereld vol wonderen.

De Efteling heeft een grote schare fans achter zich. En een echte Efteling fan geef je natuurlijk Efteling cadeaus op de verjaardag of tijdens een ander feestje. Maar wist je dat er zo’n variatie is in Efteling cadeaus dat je iedereen er wel blij mee kunt maken. Wij maakten voor jullie een top 10 van de leukste cadeaus uit de Efteling.

Dit zijn de 10 leukste cadeaus uit de Efteling

  1. Monopoly Efteling
  2. Het Sprookjesboek van de Efteling
  3. Het Efteling Familiekookboek
  4. Efteling Luville kerstdorp
  5. Kamerplant Sprookjesboom
  6. DVD Sprookjesboom De Film
  7. Polles Pannenkoekenboek
  8. Paul van Loon’s boek Het Raveleijn
  9. Boek Pinkeltje in de Efteling
  10. Sprookjesboom Memory

1. Monopoly Efteling

Monopoly Efteling
Monopoly Efteling

Het bekende spel Monopoly is speciaal voor de Efteling in een nieuw jasje gehesen. In Monopoly Efteling ben jij de directeur van de wereld vol wonderen en moet jij ervoor zorgen dat het park zal blijven draaien. Je koopt hierbij geen bekende straten, zoals in de ‘normale’ Monopoly, maar je koopt attracties. Zo bevatten de lichtblauwe plekken op het bord bijvoorbeeld het Volk van Laaf en het Spookslot en kun je op de groene vakjes de Droomvlucht en Joris en de Draak kopen. Kanskaarten en Algemeen Fonds zijn vervangen door de Kleine Boodschap en de Schatkist. Bouw jij genoeg huizen en hotels om gasten in je park te krijgen? Monopoly Efteling is één van die Efteling cadeaus die een superfan moet hebben.

Monopoly Efteling is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Het Sprookjesboek van de Efteling

Het Sprookjesboek van de Efteling
Het Sprookjesboek van de Efteling

In het Sprookjesboek van de Efteling vind je de grootste verhalen terug uit de wereld vol wonderen. Je leest er over de Indische Waterlelies, Vrouw Holle en de Trollenkoning. Bekende sprookjes en iets minder bekende sprookjes wisselen elkaar af, maar allemaal zijn ze te zien in het Sprookjesbos van de Efteling. De 34 sprookjes in het boek zijn allemaal voorzien van illustraties van Anton Pieck. Deze tekeningen zijn zo mooi dat je er naar wilt blijven kijken. Het boek is een hardcover en het ultieme verhaaltjes voor het slapen gaan boek voor kinderen. Neem ze weer even mee in de wondere wereld van de Efteling of laat ze nagenieten van de sprookjes die ze zijn tegengekomen in het Sprookjesbos. Dit sprookjesboek is een echte must-have als je wel eens in het Sprookjesbos van de Efteling bent geweest.

Het Sprookjesboek van De Efteling is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Het Efteling Familiekookboek

Efteling familiekookboek
Efteling familiekookboek

Ben je wel eens in de Efteling geweest en heb je daar ook zo genoten van de heerlijke gerechten die worden aangeboden in de verschillende restaurants. Het Efteling Familiekookboek helpt je om deze heerlijke gerechten ook thuis te maken. Het Familiekookboek staat boordevol tips om het dagje Efteling culinair te herbeleven. Ruim 35 gerechten nemen je mee door het hele park. Zo kun je de noedels van Toko Pagode maken of proef je de fruitige smoothie uit de Droomvlucht weer. Het kookboek heeft ook glutenvrije recepten en zelfs zuivelvrije gerechten. In dit Familiekookboek staat voor ieder wat wils. Twee pagina’s in het boek zijn op zijn kop gedrukt. Dit leuke grapje is gedaan ter ere van de Villa Volta, het huis dat over de kop gaat. Met zulke grappige details weet de Efteling altijd te verrassen. Word jij een echte kok met dit Efteling Familiekookboek?

Het Efteling Familiekookboek is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Efteling Luville kerstdorp

Wil je tijdens de kerst of ook de rest van het jaar je woonkamer leuk aankleden? Koop dan elementen uit de Efteling Luville collectie. Luville is een merk dat kunststukjes vervaardigd die heel gedetailleerd zijn. Stuk voor stuk prachtige verzamelitems. De Efteling collectie is een van Polyresin gemaakt dorp met alle sprookjes uit het Sprookjesbos.

Efteling huisje ingang
Efteling huisje ingang

Je kunt bijvoorbeeld de Sprookjesboom kopen, die tot in detail is nagemaakt. Maar ook het huisje van Vrouw Holle en het sprookje Zwaan Kleef Aan. Naast het sprookjesbos dat door Luville is vervaardigd, zijn er ook andere attracties uit de Efteling in miniatuur te koop. De miniatuur versie van de ingang van De Efteling is een waar kunstwerk en ook de Pagode is prachtig.

Efteling huisje straat
Efteling Zwaan Kleef Aan

Met alle elementen kun je bijna het hele attractiepark nabouwen. Sommige huisjes of attracties maken ook geluid of geven licht. Soms is er een bewegend detail. Luville staat bekend om de fraaie meesterwerken, dus met dit product heb je jaren plezier.

Efteling huis van vrouw Holle
Efteling huis van vrouw Holle

5. Kamerplant Sprookjesboom

Sprookjesboom Efteling
Sprookjesboom Efteling

Wil je iemand iets groens cadeau doen? Denk dan eens aan een kamerplant. Wat is er nou leuker dan een kamerplant van de Efteling. De Choice of Green Ficus Benjamina Green Kinky is een zeer groene plant. Het leuke aan de kamerplant is dat de stam van de plant een gedetailleerde versie van de Efteling Sprookjesboom is. Boven de stam van de Ficus groeien de bladeren van de Sprookjesboom. Deze zijn dus levensecht. Dit Efteling cadeau is echter wel voor een verzorgend type, want de plant heeft natuurlijk zonlicht en water nodig. Maar met deze kamerplant haal je zeker de Efteling bij jou in huis.

De Sprookjesboom kamerplant is verkrijgbaar bij bol.com.

6. DVD Sprookjesboom De Film

DVD Sprookjesboom de film
DVD Sprookjesboom de film

In 2012 kwam De Efteling met Sprookjesboom; de film. Over de bewoners van het sprookjesbos was een heuse film gemaakt met alle karakters die je in de televisieserie ook kon volgen. Zo zag je Roodkapje, de Wolf en Assepoester in het groene sprookjesbos. Maar ook de alom bekende Sprookjesboom speelt zelf mee. Het verhaal van de film gaat over de sprookjesbosbewoners, die in een winterland terechtkomen. Ze willen hieruit ontsnappen en terug naar hun fijne sprookjesbos. Dit is echter nog niet zo makkelijk, want hiervoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. De gemene heks probeert te voorkomen dat de sprookjesbosbewoners de kristallen vinden en dan zijn er ook nog de ijskabouter Kluns en de IJsdraak en IJsfakir. De film duurt 1 uur en een kwartier en is vooral voor de jongste kijkers.

DVD Sprookjesboom de Film is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Polles Pannenkoekenboek

Polles Pannenkoekenboek
Polles Pannenkoekenboek

Als je weleens in Polles Keuken hebt gegeten, weet je zeker van al die lekkere pannenkoeken af. In de Efteling worden namelijk de heerlijkste pannenkoeken gebakken. Dit wordt allemaal gedaan door kok Polle in zijn prachtige keuken. Polle heeft zijn recepten voor de lekkerste pannenkoeken samengebonden in een groot boek. Je vindt er bijvoorbeeld een algemeen recept voor de lekkerste pannenkoek, maar ook alle speciale creaties die je in de Efteling ook kan bestellen. Zo is de pannenkoek met stroopwafeltjes, witte chocolade en aardbeienjam een echte aanrader en zal je vast ook smullen van de pannenkoek met kipshoarma.

Polles Pannenkoekenboek is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Paul van Loon’s boek Het Raveleijn

Paul van Loon: Raveleijn boek
Paul van Loon: Raveleijn boek

In samenwerking met de Efteling maakte schrijver Paul van Loon een prachtig verhaal. De attractie Het Raveleijn in de wereld vol wonderen is geïnspireerd op dit boek. Het jeugdboek vertelt het verhaal over een groep kinderen die de stad Raveleijn moeten bevrijden van kwaadaardige graaf Olaf Grafhart. Als Thomas, Joost, Maurits, Emma en Lisa onder de stadspoort doorgaan, veranderen zij in ruiters. Maar hoe gebruiken ze hun magische krachten om de stad weer te veroveren? Het jeugdboek van Paul van Loon is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Als je in de Efteling de attractie al hebt ontdekt is het boek een groot feest van herkenning.

Paul van Loon’s boek Het Raveleijn is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Boek Pinkeltje in de Efteling

Boek Pinkeltje in de Efteling
Boek Pinkeltje in de Efteling

Nog een leuk boek dat tot de leukste Efteling cadeaus behoort is het verhaal van Pinkeltje in de Efteling. De serie Pinkeltje van schrijver Dick Laan kende al een verhaal van het kleine mannetje in Madurodam en Artis, maar is nu ook te vinden in het grootste familiepark van Nederland. In de Efteling is het enorm groot en er is zoveel te zien. Pinkeltje gaat langs alle attracties en beleeft de wildste avonturen. De kabouters uit het sprookjesbos vinden Pinkeltje wel een indringer, omdat hij op ze lijkt, maar Pinkeltje heeft het veel te druk met genieten van al het moois om hem heen. Het boek van Pinkeltje is een aanrader om voor te lezen of zelf te lezen door de wat oudere kinderen. Vanaf 10 jaar moet het boek goed te lezen zijn. Een fan van de Efteling kan dit boek niet missen.

Boek Pinkeltje in de Efteling is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Sprookjesboom Memory

Sprookjesboom Memory
Sprookjesboom Memory

Van de sprookjesboom is er enorm veel merchandise gekomen in een aantal jaren tijd. Het immens populaire televisieprogramma draagt hier ook aan bij en veel puzzels, knuffels en spellen zijn al verschenen in de vorm van sprookjesboomkarakters. Sprookjesboom Memory van Ravensburger is een mooi en stevig memoryspel dat 48 kaartjes bevat. De kaartjes laten scènes uit de sprookjesboom zien met bijvoorbeeld de Draak, Roodkapje en de Wolf. Match de kaartjes zo snel mogelijk en win de meeste setjes. Sprookjesboom Memory is al te spelen vanaf 3 jaar en het ultieme cadeau voor de jongste Efteling fans.

Sprookjesboom Memory is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie