Bridgerton; De boeken na het succes op Netflix!

Je bekijkt nu Bridgerton; De boeken na het succes op Netflix!
Bridgerton boeken

Sinds 25 maart 2022 is het tweede en nieuwste seizoen van de hitserie Bridgerton uitgebracht op Netflix. De serie is onwijs populair en een ware kijkcijferknaller op het platform. Sommige kijkers verslinden de serie en kijken het in één adem uit. Het wachten op een derde seizoen duurt dan ook ellenlang, maar in de tussentijd kun je je vast vermaken met de boeken van de serie.

De serie Bridgerton is een kostuumdrama dat is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn. Bridgerton wordt geproduceerd door Shonda Rimes, die ook het internationale succes van Grey’s Anatomy op haar naam heeft staan. De serie speelt zich af in het Regency-tijdperk tijdens het societyseizoen in Londen. Ondertussen telt Bridgerton twee seizoenen met 16 afleveringen die van hoge kwaliteit zijn. Alles in de serie is met zorg en liefde gemaakt. Van de dialogen, de locaties en de kostuums, tot de adembenemende beelden die gemaakt zijn met de modernste apparatuur.

De bridgerton boeken in één overzicht:

Het verhaal

Het verhaal in de serie gaat over de familie Bridgerton die woont in de rijke buurt van Londen waar elk seizoen kandidaten op de huwelijksmarkt verschijnen onder toeziend oog van koningin Charlotte. De hele society wordt op de hoogte gehouden van de huwelijksperikelen door het roddelblaadje van schrijfster Whistledown, waarvan niemand weet wie het is.

Seizoen 1

In seizoen 1 mag dochter Daphne van de Bridgerton-familie de huwelijksmarkt betreden op zoek naar een echtgenoot. Ze wordt door koningin Charlotte aangemerkt als ‘the diamond of the season’ en dat zorgt voor heel wat huwelijkskandidaten. Daphne is op zoek naar ware liefde, maar broer Anthony, die sinds de dood van zijn vader hoofd van de familie is, wil zijn mening over de excentrieke mannen ook geven. Lady Whistledown schrijft in haar blaadje dat Daphne oud nieuws is en dat heeft gevolgen voor de opkomst van mannen aan het adres van Bridgerton. Maar met de komst van de hertog Simon Basset is daar een antwoord op. Simon wil de begeerlijke vrouwen juist van zich afslaan en samen met Daphne maakt hij een deal. Ze doen net alsof ze verloofd zijn, waardoor Daphne juist meer aandacht van mannen krijgt en de vrouwen Simon links laten liggen. Alleen hoe langer ze dit spelletje spelen, des te meer er begint te broeien tussen de twee.

Bridgerton 1 - De ongetrouwde hertog
Bridgerton 1 – De ongetrouwde hertog

In het eerste boek van Julia Quinn over de familie Bridgerton lees je het verhaal over Daphne en Simon. In het Engels kwam het boek uit met als titel: Bridgerton – The Duke and I. In Nederland is het boek vertaald met de titel: Bridgerton – De ongetrouwde hertog.

Bridgerton De Ongetrouwde hertog is verkrijgbaar bij bol.com.

Seizoen 2

In seizoen 2 is het de beurt aan Daphne’s zusje Eloise om de huwelijksmarkt in Londen te betreden. Echter sputtert deze telg van de familie Bridgerton hard tegen. Ze wil helemaal geen man en blijft liever de eeuwige vrijgezel. Wanneer de aandacht wordt getrokken naar hoofd van de familie en broer Anthony is ze dan ook maar wat blij. Anthony kondigt aan te willen trouwen in dit seizoen en dat zorgt voor genoeg potentiële huwelijkspartners. Anthony laat zijn oog vallen op de diamant van het seizoen; miss Edwina Sharma. Niet wetend dat de zus van Edwina, miss Kate Sharma hier nog wel eens een stokje voor kan steken. Kate is uiterst kritisch over de keuzes van Edwina en bemoeit zich overal mee. Anthony is volgens haar geen geschikte huwelijkskandidaat, maar als Kate burggraaf Anthony beter leert kennen loopt het anders dan gepland. Eloise probeert ondertussen het raadsel te ontrafelen van Lady Whistledown. Haar speurtocht leidt haar naar de buitenwijken van Londen waar ze drukker Theo leert kennen.

Bridgerton 2 - De verliefde graaf
Bridgerton 2 – De verliefde graaf

Julia Quinn schreef over het liefdesavontuur van Anthony is het tweede boek van de Bridgerton serie: The viscount who loved me. In Nederland is dit boek vertaald naar De verliefde graaf.

Bridgerton De verliefde graaf is verkrijgbaar bij bol.com.

Seizoen 3 en 4

Bij Netflix wordt ondertussen al gesproken over een derde en zelfs vierde seizoen van de serie. Dat betekent dat we de verhalen van nog meer leden van de Bridgerton familie gaan zien. De opnames van Bridgerton seizoen 3 zijn ondertussen gepland. Als we kijken naar de boekenreeks van Julia Quinn moet dit seizoen het verhaal gaan vertellen over tweede zoon Benedict Bridgerton. In de eerste twee seizoenen leerde we al dat hij erg artistiek is en graag schildert. Hij zoekt zijn wegen in de kunst en wordt zelfs aangenomen op de kunstacademie van Londen. Echter komt hij er snel genoeg achter dat zijn broer Anthony voor deze opleiding een hoop geld heeft neergeteld om hem een plezier te doen. Hij is dus niet op een eerlijke manier op de academie gekomen en wil niet langer blijven.

Bridgerton 3 - Een vorstelijk aanbod
Bridgerton 3 – Een vorstelijk aanbod

Naar aanleiding van het boek Bridgerton – Een vorstelijk aanbod kunnen we lezen dat het volgende liefdesverhaal een soort van sprookje zal zijn. De synopsis doen ons denken aan het klassieke sprookje Assepoester.

Bridgerton seizoen 3 Een vorstelijk aanbod is verkrijgbaar bij bol.com.

En als Netflix ons ook het vierde seizoen aanbied, gebaseerd op het vierde boek van Julia Quinn zullen we ook het verhaal over Penelope en Colin Bridgerton nog te horen krijgen.

Bridgerton 4 - Een nobel streven
Bridgerton 4 – Een nobel streven

Bridgerton seizoen 4 Een nobel streven is verkrijgbaar bij bol.com.

Bridgerton boekenreeks

De Bridgerton serie boeken van Julia Quinn bestaat uit 8 delen en zo zal Netflix ook nog lang niet klaar zijn met deze prachtige serie. Het verhaal op Netflix is echter soms net iets anders als in de serie, maar dat doet geen afbreuk aan het verhaal. De boeken zijn een aanrader om te lezen en nemen je helemaal mee in de jaren tussen 1811 en 1819 in het chique Londen.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie