Alles wat je nodig hebt voor het beginnen in een Bullet Journal (2023)

Je bekijkt nu Alles wat je nodig hebt voor het beginnen in een Bullet Journal (2023)
Wat je nodig hebt om te beginnen met een Bullet Journal

Om te starten met een Bullet Journal heb je wat materialen nodig om het tot een succes te maken. Ben je de gewone agenda zat en wil je meer kwijt in je agenda dan alleen je afspraken? Dan is een Bullet Journal echt iets voor jou. Een Bullet Journal is een manier om creatief bezig te zijn en een uitlaatklep voor veel mensen.

Een Bullet Journal is geen gewone agenda. In een Bullet Journal kun je veel meer kwijt dan alleen je afspraken. Je noteert er to-do-lijstjes in, maakt mooie tekeningen of noteert je favoriete quotes. Een Bullet Journal is een boekje waar vaak alleen maar lege bladzijdes met stipjes in staan. De stipjes helpen je om rechte lijnen te trekken en tabellen of lijsten te creëren.

Om een echt creatief kunstwerk van je Bullet Journal te maken heb je accessoires nodig waarmee je kunt knippen, plakken, tekenen en schrijven. Er zijn tegenwoordig heel veel hulpmiddelen om je Bullet Journal tot een succes te maken.

De beste accessoires voor een Bullet Journal

Wij zochten voor jou naar de allerbeste en mooiste accessoires die je kan krijgen. Van een fijne pen tot een handige stencil. Het komt allemaal voor in deze lijst.

  1. Mijn Bullet Journal Orchidee
  2. Sakura Pigma Micron 3 zwarte fineliners
  3. Sjablonen Bullet Journal
  4. Faber-Castell Kleurpotlood – Castle – 60 stuks
  5. Talens Ecoline Brushpen – 10 stuks
  6. Boek De Bullet Journal Methode van Ryder Caroll
  7. Bullet Journal Stickerboek
  8. Bullet Journal Agenda Stickers
  9. Stabilo Boss Original Markeerstiften
  10. Washi Tape Groen natuur

1. Mijn Bullet Journal Orchidee

Het eerste wat je nodig hebt om een Bullet Journal te beginnen, is natuurlijk een Bullet Journal zelf. Wij zijn ontzettend fan van de Bullet Journal’s van MUS. Deze Bullet Journal’s zijn lege notitieboekjes met dotted papier. Het papier heeft een fijne dikte, waardoor je creatieve uitspattingen niet doordrukken op de volgende pagina.

Mijn Bullet Journal Orchidee
Mijn Bullet Journal Orchidee

Voor ons werkt A5-formaat het fijnste. Maar er zijn ook mensen die zwichten bij een A6-formaat Bullet Journal. Bij een A6-formaat heb je echter minder ruimte en zal je minimalistisch te werk moeten gaan. Met het A5-formaat kun je tekenen en kleuren zoveel je wilt. Daarnaast is het de meest gebruikte agenda grootte.

Van de nieuwste collectie MUS Bullet Journal’s is onze grote favoriet de Mijn Bullet Journal Orchidee. Maar ook de Bullet Journal met koi karpers en de Bullet Journal ontworpen door kunstschilder Jan van Huysum zijn een pareltje om in je bezit te hebben.

Mijn Bullet Journal Orchidee is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Sakura Pigma Micron 3 zwarte fineliners

Pennen om te schrijven in een Bullet Journal heb je ook nodig om jouw Bullet Journal tot een succes te maken. Fineliners zijn de fijnste pennen om mee te schrijven. Met deze pennen krijg je minder snel zere handen en kun je het schrijven dus ook lang volhouden. Ze gaan vloeiend over het papier en laten een duidelijke inktdruk achter.

Sakura Pigma Micron 3 zwarte fineliners
Sakura Pigma Micron 3 zwarte fineliners

De fineliners van Sakura Pigma Micron zijn onze favoriet. Deze fineliners liggen lekker in de hand en schrijven soepel. Ook gaan ze zeer lang mee. In een pakje met 3 zwarte fineliners zitten 3 verschillende diktes van de stift. Er is een stift van 0,3 mm, van 0,4 mm en een stift van 0,5 mm. Zo kun je afwisselen met de dikte van je pen.

Sakura Pigma Micron 3 zwarte fineliners is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Sjablonen Bullet Journal

Schrijf of teken je uit de losse pols niet zo heel makkelijk? Dan is de Sjablonen set van de Hema zeker een aanrader. Deze set van 4 stencils helpt je om je Bullet Journal op te vrolijken. De stencils bevatten de meest gebruikte vormen in een Bullet Journal en je tekent ze makkelijk over met een pen of potlood. De sjablonen zijn van plastic, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn.

Sjablonen Bullet Journal
Sjablonen Bullet Journal

Eén van de vier sjablonen heeft allerlei leuke vormpjes voor wanneer je een verjaardag hebt. Zo kun je bijvoorbeeld met de vlaggenlijn en de cadeautjes je eigen verjaardagskalender in je Bullet Journal personaliseren. Ook zijn er handige vormen die je als tabel of vakje kunt gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld de cirkel als een handig Level 10 Life wiel of gebruik de vakjes met mooie hoekjes als agendavakje om je weekendafspraken in te noteren.

Sjablonen Bullet Journal is verkrijgbaar bij Hema.

4. Faber-Castell Kleurpotlood – Castle – 60 stuks

Kleurpotloden zijn een echte must-have voor je Bullet Journal. Met kleurpotloden maak je alles wat je noteert in je zelf ontworpen agenda nog mooier. De fijnste kleurpotloden die je kunt gebruiken zijn de kleurpotloden van Faber-Castell. Deze potloden laten altijd een mooie intense kleur achter op het papier en zijn ontzettend geschikt voor mensen die werken met een Bullet Journal.

Faber-Castell Kleurpotlood Castle 60 stuks
Faber-Castell Kleurpotlood Castle 60 stuks

De Castle set van Faber-Castell is een redelijk goedkope set in een handige verpakking. Het zijn maar liefst 60 verschillende kleuren, waardoor je veel details kan aanbrengen in je tekeningen. De kleuren blenden goed en hebben een mooie afgifte. Naast de vele verschillende kleuren zitten er ook nog eens 5 glitterpotloden in de verpakking. Mooi om je tekening van een extra detail te voorzien.

Faber-Castell Kleurpotlood – Castle – 60 stuks is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Talens Ecoline Brush Pen – 10 stuks

Vele mensen die een Bullet Journal hebben werken ook graag met brushpennen. Dit zijn stiften met een zachtere en bredere punt. Als je de brushpen hard indrukt krijg je een grote dikke lijn, wanneer je weinig druk geeft krijg je een mooie dunne lichte lijn. Je kunt daarom ook goed handletteren met deze stiften.

Talens Ecoline Brush Pen 10 stuks
Talens Ecoline Brush Pen 10 stuks

Brushpennen worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo kun je er mee tekenen, handletteren, kleuren maar ook verven. Gebruik eens een kwast met water op de punt van de Ecoline Brushpen en creëer de mooiste verftekeningen. De kleuren van de Talens Ecoline Brushpennen zijn mooi helder en de stiften zijn zeer veerkrachtig. Een echte aanrader voor wie de mooiste kunstwerken wil maken in zijn Bullet Journal.

Talens Ecoline Brush Pen – 10 stuks is verkrijgbaar bij bol.com.

6. Boek De Bullet Journal Methode van Ryder Carroll

Wil je starten met een Bullet Journal, maar weet je echt niet waar je moet beginnen? Dan is het boek De Bullet Journal Methode van Ryder Carroll een echte aanrader. Met dit boek wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Bullet Journal kan maken voor jezelf. Zo wordt er geleerd hoe je het verleden kunt vastleggen in een mooi overzicht, kun je door middel van takenlijsten meer structuur in het heden krijgen en kun je met verschillende lijstjes de toekomst plannen.

De Bullet Journal Methode
De Bullet Journal Methode

Ryder Carroll had jarenlang problemen om zijn leven op orde te krijgen. Hij gebruikte allerlei methodes, maar toen hij de Bullet Journal Methode uitvond had hij hiermee meteen een gat in de markt. Het boek is voor mensen die het hele concept Bullet Journalling nog niet kennen, maar ook voor mensen die er al ervaring mee hebben.

De Bullet Journal Methode is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Bullet Journal Stickerboek

Ben je niet zo van het tekenen in je Bullet Journal en wil je liever voorgedrukte stickers in je boekje plakken, dan is een stickerboek speciaal voor je Bullet Journal echt iets voor jou. Het Bullet Journal Stickerboek heeft maar liefst 80 pagina’s vol stickers in allerlei soorten en maten. Voor speciale gelegenheden en voor bijzondere momenten.

Bullet Journal Sticker boek
Bullet Journal Sticker boek

Zo vind je een pagina vol dieren en een pagina met allerlei eten. Er is een pagina vol grote harten, maar ook een pagina vol ministickers om ergens in een hoekje van je Bullet Journal te plakken. De stickers plakken goed en zijn van hoge kwaliteit. Het boekje is handig mee te nemen en heeft een elastiek om de pagina’s bij elkaar te houden.

Bullet Journal Stickerboek is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Bullet Journal Agenda Stickers

Ben je nou niet zo van het plakken van allerlei plaatjes in je Bullet Journal, maar wil je wel een handig agenda systeem. Dan zijn de Bullet Journal Agenda Stickers in de kleuren groen, terra, roze en rood vast iets voor jou. Dit zijn stickers met handige quotes, zoals ‘date’, ‘party’ en ‘birthday’. Maar ook stickers met de maanden en dagen.

Bullet Journal Agenda Stickers
Bullet Journal Agenda Stickers

Met de Bullet Journal Agenda Stickers kun je dus echt plannen. Plak op een bladzijde alle dagen van de week en gebruik de pagina als weekagenda. Of zorg voor een pagina met een verjaardagskalender en plak de stickers met januari, februari, maart enz. erop in je Bullet Journal. Er zitten ook nog een aantal leuke stickers bij voor dagelijks gebruik.

Bullet Journal Agenda Stickers is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Stabilo Boss Original Markeerstiften

Met een Bullet Journal heb je sowieso markeerstiften nodig, want teksten onderstrepen of doorstrepen is wat je geregeld zult doen. Wanneer je een taak hebt volbracht of juist als een taak heel belangrijk is. Of gewoon om je pagina’s in je Bullet Journal op te leuken. De fijne kleurtjes van Stabilo kunnen je hierbij helpen.

Stabilo Boss Original markeerstiften
Stabilo Boss Original markeerstiften

Stabilo Boss Original Markeerstiften is een grote standaard met wel 23 markeerstiften. Er zijn negen standaard kleuren en 14 pasteltinten. Alle kleuren van de regenboog kun je gebruiken. Van geel tot blauw en van oranje tot paars. De handige standaard waar ze in staan laat je makkelijk kiezen tussen de verschillende kleurtjes.

Stabilo Boss Original Markeerstiften is verkrijgbaar bij bol.com.

10. Washi Tape Groen/Natuur

Wanneer je je Bullet Journal helemaal eigen wil maken, kun je Washi Tape gebruiken. Met dit plakband maak je je pagina’s nog mooier. Gebruik de tape als border of plak er de hoekjes van je pagina mee af. De Washi Tape Groen/Natuur is helemaal gericht op de natuur. Alle tapes zijn groen met wit, maar heel divers.

Washi Tape Groen-Natuur
Washi Tape Groen-Natuur

Met Washi Tape kun je niet alleen iets opleuken, maar kun je ook makkelijk een fout verdoezelen. Maak je bijvoorbeeld een schrijffout in je Bullet Journal, plak er dan een stukje Washi Tape overheen en het is meteen niet meer zichtbaar. Je pagina wordt er meteen een stuk vrolijker van.

Washi Tape Groen/Natuur is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie