Alles wat je nodig hebt voor de middelbare school

Je bekijkt nu Alles wat je nodig hebt voor de middelbare school
Benodigdheden middelbare school

Ga je voor het eerst naar de middelbare school, dan is alles nog nieuw en heb je geen idee wat je nodig hebt. Wij vonden de leukste schoolaccessoires voor jou om je schooljaar in stijl te beginnen. Zit je al wat langer op de middelbare school, dan weet je vast precies welke dingen je nodig hebt en zoek je juist naar de meest hippe accessoires. Ook dan kun je je hart ophalen in deze lijst met schoolartikelen.

Elke zomer zijn vele scholieren met hun ouders op zoek naar de juiste materialen voor op school. Van een gum tot een rugzak, alles moet tiptop in orde zijn om het schooljaar te starten. Je hebt nog veel meer nodig dan je je kan realiseren, dus neem snel onze lijst door en ga naar de winkel of bestel online, zodat jij helemaal klaar bent om van start te gaan op de middelbare school.

Belangrijkste benodigdheden voor de middelbare school

 1. Faber-Castell rubbergum
 2. Geodriehoek
 3. Wetenschappelijke rekenmachine Casio
 4. Stabilo Boss Original markeerstiften
 5. BIC Soft Feel Clic balpennen
 6. Eastpak Benchmark Single Etui – Triple Denim
 7. Staedtler Noris 550 schoolpasser
 8. Puntenslijper Faber-Castell
 9. Bruynzeel Teens 6 grafietpotloden
 10. Eastpak Out of Office rugzak
 11. Dresz boekenkaft elastisch army
 12. Schoolschriften A4 gelijnd
 13. Prisma woordenboek Nederlands
 14. TING planagenda
 15. Mepal Lunchbox Take a Break midi

1. Faber-Castell rubbergum

Faber-Castell rubbergum
Faber-Castell rubbergum

In het begin van je middelbare schoolcarrière zal je geregeld wat fouten maken. Wat is er dan handiger dan een rubbergum tot je beschikking te hebben om je fouten uit te wissen. Als je met potlood schrijft kun je met de Faber-Castell rubbergum alles meteen weer uitwissen. Het is een hoge kwaliteit gum waar je ook krijttekeningen mee kan wissen.

De gum van Faber-Castell is PVC vrij en boekt optimaal resultaat. Je kunt je letters of tekeningen uitgummen zonder vieze vegen. De gum is 4 centimeter groot en je doet er dus lang mee. Voordat je hem helemaal opgemaakt hebt, kan er wel een jaar verstreken zijn. Kortom, een fijne tool om als middelbare scholier te hebben.

Facer-Castell rubbergum is verkrijgbaar bij bol.com.

2. Geodriehoek

Geodriehoek
Geodriehoek

Na op de basisschool veelvuldig te hebben gewerkt met een liniaal, zal je op de middelbare school meer te maken krijgen met de geodriehoek. De geodriehoek is 14 centimeter en kan naast rechte lijnen ook graden meten. Super handig voor tekeningen met hoeken of bij wiskunde. De geodriehoek heeft voor elke hoek het aantal graden en zo haal jij dus binnen de kortste keren een 10 voor je wiskunde repetitie.

De kunststof geodriehoek is onbreekbaar. Hij is van dikke kwaliteit kunststof en je kunt hem dus niet buigen en onmogelijk breken. De belijningen en cijfers op de geodriehoek zijn duidelijk weergegeven, met de graden in een gele boog.

Geodriehoek is verkrijgbaar bij bol.com.

3. Wetenschappelijke rekenmachine Casio

Wetenschappelijke rekenmachine Casio
Wetenschappelijke rekenmachine Casio

In het middelbaar onderwijs kun je niet meer aankomen met je huis-, tuin- en keukenrekenmachine die je op de basisschool overal mee naartoe nam. Voor de middelbare school heb je een échte wetenschappelijke rekenmachine nodig. De Casio FX-82ES Plus is er zo één. Op deze rekenmachine kun je niet alleen berekenen dat één plus één twee is, maar kun je ook de meest geniale formules invullen.

Wortel trekken, graden berekenen en machtsverhoudingen, je doet het allemaal in een handomdraai met de Casio wetenschappelijke rekenmachine. De rekenmachine werkt op batterijen en heeft een lange levensduur. Je kunt formules opslaan op het apparaat of terugspoelen naar wat je in een eerder stadium hebt gedaan. Deze rekenmachine helpt jou wiskunde, natuurkunde en scheikunde overleven op de middelbare school.

Deze rekenmachine is verkrijgbaar bij bol.com.

4. Stabilo Boss Original markeerstiften

Stabilo Boss Original markeerstiften
Stabilo Boss Original markeerstiften

Tijdens het leren van je huiswerk wil je nog wel eens wat woorden in je boeken onderstrepen, zodat je ze beter onthoudt of later makkelijker terug kan vinden. Voor het markeren van deze woorden gebruik je een markeerstift. De meest gebruikte kleur markeerstift is de gele, maar het is natuurlijk een heel stuk makkelijker met vier verschillende kleuren stiften.

Met vier markeerstiften van Stabilo Boss Original in de kleuren groen, roze, oranje en geel kun je elk woord van een kleurtje voorzien. Gebruik de groene bijvoorbeeld voor de allerbelangrijkste woorden en de oranje voor omschrijvingen. Je kunt de markeerstiften ook handig gebruiken in je agenda, zodat je de taken die je al volbracht hebt kunt afstrepen. Een must-have voor de middelbare scholier.

Stabilo Boss Original markeerstiften zijn verkrijgbaar bij bol.com.

5. BIC Soft Feel Clic balpennen

BIC Soft Feel Clic balpennen
BIC Soft Feel Clic balpennen

Je zult heel wat schrijven als middelbare scholier. Huiswerk maken, toetsen maken of samenvattingen schrijven. Balpennen zal je meer dan genoeg nodig hebben tijdens je leven als scholier. De BIC Soft Feel Clic balpennen zijn de ideale balpennen om mee te schrijven. De soepele ballpoint rolt feilloos over het papier en maakt de beste aantekeningen voor jou.

De behuizing van de pen heeft een fijne greep met zacht rubber er omheen. Zo biedt de pen optimaal schrijfcomfort en zullen je vingers het schrijven lang vol kunnen houden. Met een simpele click zet je de pen aan of uit. De BIC pennen gaan lang mee, maar voor de zekerheid zijn er al meteen drie pennen geleverd in de verpakking.

BIC Soft Feel Clic balpennen zijn verkrijgbaar bij bol.com.

6. Eastpak Benchmark Single etui – Triple Denim

Eastpak Benchmark Single etui – Triple Denim
Eastpak Benchmark Single etui – Triple Denim

Een etui gebruik je veelvuldig op de middelbare school. Je bergt er al je kleine accessoires in op en het geeft alle spulletjes een makkelijk te vinden plek in je tas. De Eastpak Benchmark Single etui is een fijne etui die van stevig materiaal is gemaakt met een handige rits als afsluiting. Kies bijvoorbeeld voor de kleur Triple Denim en scoor punten bij je klasgenoten.

In de etui kunnen alle spulletjes, zoals balpennen, fineliners, markeerstiften en je gum. Met de handige rits heb je je spullen zo bij de hand en neem je ze makkelijk mee van klaslokaal naar klaslokaal. De Eastpak etui is simpel van vormgeving, maar daarom ook leuk en een echte eyecatcher op de schoolbank. Hij is van zeer goede kwaliteit en gaat jaren mee.

Eastpak Benchmark Single etui – Triple Denim is verkrijgbaar bij bol.com.

7. Staedtler Noris 550 Schoolpasser

Staedtler Noris 550 Schoolpasser
Staedtler Noris 550 Schoolpasser

Met de Staedtler Noris Schoolpasser maak je de beste cirkels op papier. Maak mooie tekeningen of gebruik de passer bij wiskunde. De passer heeft een reikwijdte van ongeveer 30 centimeter en het apparaatje is 12,4 centimeter groot. Het heeft een stompe veiligheidsnaald, zodat je niet zo snel iemand er pijn mee doet. Met de precisiepasser maak je goede precieze cirkels en de eerste tekenoefeningen op school.

De Staedtler Noris heeft een extra meegeleverd potje met nieuwe potloodjes voor als er eens één opraakt of kwijtraakt. Zo ben je altijd voorzien van goede tekenpunten aan je passer. De schoolpasser staat op de lijst van aankopen die je moet doen voor de middelbare school en de Noris is een absolute aanrader.

Staedtler Noris 550 Schoolpasser is verkrijgbaar bij bol.com.

8. Puntenslijper Faber-Castell

Puntenslijper Faber-Castell
Puntenslijper Faber-Castell

Om je potloden te slijpen heb je natuurlijk een handige puntenslijper nodig. Het liefst met een opvangbakje erbij, want midden in de klas kun je niet even je slijpsel kwijt. Het slijpsel op de hoek van je tafel leggen is ook niet zo’n goed idee, want wanneer er iemand langs je tafel loopt waait het zo op de grond. De Faber-Castell puntenslijper is zo’n slijper met opvangbak. Hij is ergonomisch gemaakt, waardoor je makkelijk een groot aantal potloden achter elkaar slijpt.

Het opvangbakje bewaart al je slijpsel tot je de mogelijkheid hebt om het weg te gooien. De puntenslijper heeft twee openingen. Eén voor grote potloden en één voor kleinere potloden. Je kunt hem dus voor al de potloden in je etui gebruiken.

Puntenslijper Faber-Castell is verkrijgbaar bij bol.com.

9. Bruynzeel Teens 6 grafietpotloden

Bruynzeel Teens 6 grafietpotloden
Bruynzeel grafietpotloden

Om huiswerk in klad te maken of tekeningen te maken bij het vak handenarbeid heb je verschillende potloden nodig. HB potloden, maar ook andere hardheden zijn handig om in je etui te doen. Bruynzeel heeft een speciaal blikje met potloden van verschillende hardheden, die je tijdens je middelbare schooltijd kan gebruiken. De potloden zijn van uitstekende kwaliteit en gaan lang mee.

De potloden zijn vervaardigd uit stevig hout, zodat de kans dat het grafiet aan de binnenkant breekt klein is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je dit potlood maar blijft slijpen, omdat telkens de punt eraf valt. De Bruynzeel potloden zijn ideaal voor op de middelbare school en een must-have voor elke middelbare scholier.

Bruynzeel Teens 6 grafietpotloden zijn verkrijgbaar bij bol.com.

10. Eastpak Out of Office rugzak

Eastpak Out of Office rugzak
Eastpak Out of Office rugzak

De Eastpak rugzak is de populairste rugzak voor middelbare scholieren. Hij is van stevig materiaal om alle boeken die je nodig hebt te vervoeren. De Eastpak Out of Office rugzak heeft zelfs een vak voor je laptop, zodat je je huiswerk ook op je laptop kunt doen. Een groot voorvak biedt plaats aan kleinere spullen, zoals je etui, rekenmachine en je portemonnee.

De schouderbanden van de Eastpak rugzak zijn verstelbaar, zodat hij bij elke persoon op de rug past. Het rugpaneel van de tas is gewatteerd en dus erg zacht. Met deze rugtas doe je zeker een aantal jaar. De schooltas zal je uitvoerig gebruiken, iedere dag weer en moet daarom van zeer hoge kwaliteit zijn. Met de twee jaar garantie die Eastpak biedt, moet dit goedkomen.

Eastpak Out of Office rugzak is verkrijgbaar bij bol.com.

11. Dresz Boekenkaft Elastisch Army

Dresz Boekenkaft Elastisch Army
Dresz Boekenkaft Elastisch Army

Als het nieuwe schooljaar in zich is, wacht er natuurlijk ook weer een enorme taak; het kaften van al je schoolboeken. Gelukkig zijn daar tegenwoordig handige oplossingen voor. Zo heb je de rekbare boekenkaften die werkelijk om elk schoolboek passen. De elastische boekenkaften van Dresz zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleurtjes en designs en je hebt ze zo om je schoolboeken zitten.

Met een rekbare boekenkaft hoef je alleen maar even de hoeken om je schoolboek te vouwen en klaar ben je. Een rekbare boekenkaft scheelt je uren werk. Vandaar dat ze tegenwoordig zo populair zijn. Met de boekenkaften van Dresz in de kleur army kun je 3 boeken kaften. De kleuren zwart, wit en groen staan goed om je schoolboeken. Je kunt de boekenkaften zelfs hergebruiken, omdat ze van textiel zijn. Uitwassen is dus ook geen probleem. Een handige oplossing voor een rotklusje.

Dersz Boekenkaft Elastisch Army is verkrijgbaar bij bol.com.

12. Schoolschriften A4 gelijnd

Schoolschriften A4 gelijnd
Schoolschriften A4 gelijnd

Om al je huiswerkopdrachten te noteren heb je schriften nodig. Je hebt zowel schriften met ruitjes nodig, als schriften met lijnen. De schriften met ruitjes gebruik je voornamelijk voor wiskunde of natuurkunde. In de schriften met lijnen noteer je al je opdrachten van geschiedenis, aardrijkskunde of Nederlands. Je kunt ook notitieblokken gebruiken of je gebruikt je laptop.

Toch zijn papieren schriften heel handig. Als je aantekeningen namelijk met een pen noteert in een schrift leer je het veel sneller dan dat je het uittypt. Omdat het schrijven langzamer gaat zal de te leren stof heel makkelijk in je hoofd gaan zitten en heb je al meteen een voorsprong. Schriften zijn dus nog steeds belangrijk en een echte aanvulling voor school.

Schoolschriften A4 gelijnd zijn verkrijgbaar bij bol.com.

13. Prisma woordenboek Nederlands

Prisma woordenboek Nederlands
Prisma woordenboek Nederlands

Voor de middelbare school heb je woordenboeken nodig. Je zult namelijk vaak iets op mogen zoeken en dan moet je dat wel kunnen doen. Het ligt er een beetje aan welke talen er in je schoolpakket zitten, welke woordenboeken je moet aanschaffen. Een Prisma woordenboek Nederlands heeft elke scholier nodig, want iedereen volgt het vak Nederlands.

In het woordenboek staat de uitleg van ieder Nederlands woord dat je je maar kan bedenken. Het boek biedt ook voorbeeldzinnen en vertalingen en heeft compacte grammatica opgenomen in het boek. Docenten maakten het boek, zodat het echt de dingen bevat die een scholier nodig heeft. Actuele woorden zoals ‘non-binair’ en ‘suppen’ zijn ook toegevoegd aan het Prisma woordenboek.

Prisma Woordenboek Nederlands is verkrijgbaar bij bol.com.

14. TING planagenda

TING planagenda
TING planagenda

Om het huiswerk en de toetsen die je krijgt over heel het schooljaar goed bij te houden heb je een agenda nodig om het in te noteren. De TING planagenda is helemaal gericht op de middelbare scholier en helpt je het huiswerk structureel en duidelijk te plannen. In de schoolagenda staan allerlei handige tips en trucs hoe je hem het beste kan invullen.

Zo zal je allerlei afkortingen leren voor bepaalde vakken en bepaalde toetsen, zodat je ze snel en makkelijk noteert. Ook maak je gebruik van kleurtjes met je markeerstiften, die je handig kunt gebruiken bij deze agenda. Heb je een taak af? Dan mag je deze taak markeren. Het gaat er steeds leuker uitzien in je agenda en het aanbrengen van kleurtjes stimuleert het leren ook. De TING planagenda is een aanrader voor middelbare scholieren die alles op orde willen hebben.

TING planagenda 2022-2023 is verkrijgbaar bij bol.com.

15. Mepal Lunchbox Take a Break midi

Mepal Lunchbox Take a Break midi
Mepal Lunchbox Take a Break midi

Met de Mepal lunchbox kun je je favoriete lunch meenemen naar school. De lunchbox heeft plaats voor vier boterhammen, maar ook voor andere heerlijke tussendoortjes en lekkers. De Mepal lunchbox heeft een handig kliksysteem, waardoor het goed wordt afgesloten en alles erin krakend vers blijft.

De Nordic Blue is een fris kleurtje voor alle genders en een goede robuuste broodtrommel om je lunch in mee te nemen. Er zit een verdeelschotje in de doos, zodat je je etenswaren kan scheiden. Je kan de lunchbox na afloop in de vaatwasser doen en de kleuren blijven ook daarin lang mooi. De kwaliteit van dit product is hoog en je kan er dus heel je middelbare schoolperiode mee doen.

Mepal Lunchbox Take a Break midi is verkrijgbaar bij bol.com.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie