22 leukste cadeaus voor Sushi liefhebbers (2023)

Je bekijkt nu 22 leukste cadeaus voor Sushi liefhebbers (2023)
Cadeaus voor sushi liefhebbers

Wat geef je iemand cadeau die weg is van sushi? Wij geven je in deze lijst inspiratie met 22 leuke en originele cadeaus voor de grootste liefhebbers van sushi. Van originele serviessets van de mooiste merken tot aan grappige cadeaus zoals Sushi sokken, onderbroeken of maatcups. Voor iedereen die van sushi houdt staat er in onze lijst wel een leuk cadeau bij.

Overzicht 22 cadeaus voor sushi liefhebbers

 1. Sushi Bazooka kit
 2. Set Japanse sushi chopsticks
 3. Tokyo Design Sushi servies voor 2 personen
 4. Sushi Go kaartspel
 5. Sushi Go Party
 6. Chopstick houders
 7. Maki sokkenpakket in drie smaken
 8. Traditioneel sushi roller setje met rijstlepel
 9. Maki maatcups set van 3
 10. Bamboe matjes om sushi te rollen
 11. 500 sushi gerechten boek
 12. Complete Sushi Maker set
 13. Sushi sokken
 14. Sushi onderbroek
 15. Eetstokjes voor kinderen
 16. Sushi peper- en zoutstel
 17. Sushi snoepjes pakket
 18. Sushi onderzetter
 19. “Wij gaan samen sushi eten” kaart
 20. Samengesteld Sushi cadeaupakket
 21. Japanse stijl Sushi soja potje en bakje
 22. Tokyo Design set van 4 kommen

1.  Sushi Bazooka kit

Geef iemand een Sushi Bazooka cadeau, waarmee je in een handomdraai de mooist gevormde sushi’s maakt. De Sushi bazooka vul je met zelf gekookte rijst, om deze vervolgens lichtjes aan te drukken. Vervolgens voeg je de ingrediënten toe, je sluit de sushi maker en met een paar draaibewegingen pers je een perfecte sushirol.

Sushi Bazooka Maker
Sushi Bazooka Maker

Alleen nog even op maat snijden en je hebt de perfecte sushi’s geproduceerd. De Sushi Bazooka is een leuk cadeau voor sushi liefhebbers die af en toe zelf de handen uit de mouwen willen steken en niet alleen van sushi smullen houden.

Sushi Bazooka kit is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2.  Set Japanse sushi chopsticks

Hoe leuk is het om iemand eigen sushi eetstokjes cadeau te geven? Deze set met prachtige houten eetstokjes in Japanse stijl bestaat uit 5 paar stokjes met een lengte van 22,5 cm.

Japanse houten chopsticks
Japanse houten chopsticks

Ieder paar stokjes in dit setje heeft een eigen kleur met een klein getekend patroon van een vis. Bij sushi liefhebbers hoef je overigens niet bang te zijn dat ze de stokjes niet kunnen hanteren, dat hebben ze helemaal onder controle.

Set Japanse sushi chopsticks is verkrijgbaar bij bol.com.

3.  Tokyo Design Sushi servies voor 2 personen

Een verbazingwekkend mooi 8 delige sushi servies set geschikt voor 2 personen in een luxe cadeau verpakking. Tokyo Design verrast vaker met prachtige oosterse designs, maar deze set is echt de overtreffende set.

Tokyo Design Sushi servies voor 2 personen
Tokyo Design Sushi servies voor 2 personen

In de set zitten 2 paar zeer luxe eetstokjes, 2 sojasausschaaltjes (8 bij 8 cm), 2 rechthoekige borden (22 bij 12,5 cm) en 2 kommetjes van 11 cm diameter van 6,5 cm diep. Een erg mooie set om een sushi liefhebber cadeau te geven.

Tokyo Design Sushi servies voor 2 personen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4.  Sushi Go kaartspel

Sushi Go is een vlot kaartspel waarbij de spelers combinaties van sushi kaarten proberen te verzamelen. Afhankelijk van het aantal spelers beginnen de spelers met een aantal kaarten in de hand. Bij drie spelers is dit 9 kaarten, kiezen er daar steeds één uit en geven vervolgens de gehele hand door aan de speler die links van ze zit.

Sushi Go kaartspel
Sushi Go kaartspel

Dit blijft zich herhalen totdat alle kaarten zijn opgespeeld. De speler die vervolgens de beste combinaties van kaarten heeft verzameld, heeft zo de meeste punten en wordt daarmee de winnaar van Sushi Go. Een grappig en uniek spelletje voor Sushi liefhebbers.

Sushi Go is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5.  Sushi Go Party Kaartspel

Eigenlijk is Sushi Go Party de uitgebreide versie van Sushi Go, die hierboven beschreven wordt. In Sushi Go Party heb je meer mogelijkheden en wat meer diepgang. Net wat minder vlot, maar voor Sushi én spelletjes liefhebbers erg leuk om te spelen.

Sushi Go party kaartspel
Sushi Go party kaartspel

Je kiest voordat je begint met spelen welke gerechten, eigenlijk combinaties van kaarten, er worden gespeeld. Iedere spel die je daardoor gaat spelen verloopt weer net even anders. Een leuk partyspel om te spelen met maximaal 8 spelers.

Sushi Go Party is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6.  Chopstick houders

Bij een set sushi servies met eetstokjes horen ook de zogenaamde chopstick houders. Deze houdertjes, speciaal bedoeld voor de eetstokjes zijn een leuke aanvulling om iemand cadeau te geven.

Chopstick houders
Chopstick houders

De chopstick houders die wij hier laten zien zijn zwarte RVS houdertjes die neutraal staan bij alle soorten en maten chopsticks. Zo heb je de meeste kans dat dit leuke sushi cadeau past bij de persoon aan wie je het cadeau geeft.

Deze chopstick houders zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7.  Maki sokkenpakket in 3 smaken

Ken je iemand die dol is op sushi en iemand die veel verder gaat dan alleen sushi eten? Een origineel cadeau voor die sushi gek is een paar Maki sokken! Deze sokken zitten zo leuk in geschenkverpakking verpakt, dat het net is of je een sushi rolletje voor je hebt staan.

Maki sokkenpakket
Maki sokkenpakket

Uitgepakt en uitgerold, dan zien deze sokken er natuurlijk super grappig uit. De California roll sokken bijvoorbeeld hebben een leuk patroon in roze, geel, zwart, wit en wit met zwarte stipjes. Je snapt het al, een vrolijke boel voor een liefhebber van sushi. De Maki sokken zijn verkrijgbaar in drie smaken: zalm, california roll en tonijn.

Maki sokkenpakket is verkrijgbaar bij Ditverzinjeniet.nl.

8.  Traditioneel sushi roller setje met rijstlepel

De beste manier om sushi te rollen is door gebruik te maken van een bamboe matje. Dit setje is een echt traditioneel setje met een originele rijstlepel die gebruikt wordt om de sushirijst te doseren.

Traditioneel Sushi roller setje met rijstlepel
Traditioneel Sushi roller setje met rijstlepel

Een mooi sushi cadeau om aan iemand te schenken en erg leuk om te combineren met de ingrediënten die benodigd zijn om zelf sushi te bereiden.

Traditioneel sushi roller setje met rijstlepel is verkrijgbaar bij bol.com.

9.  Maki maatcups set van 3

Deze grappige set van 3 Maki maatcups geeft de maten voor ¼ cup, ⅓ cup en ½ cup. Ideaal voor kookliefhebbers die geregeld met cups werken voor buitenlandse recepten. Het leukste van alles is natuurlijk dat deze 3 cups wanneer ze in elkaar zitten sprekend op een sushi rolletje lijken!

Maki maatcups set van 3
Maki maatcups set van 3

Een origineel en mooi vormgegeven sushi cadeau als kleinigheid om een sushi liefhebber mee te verrassen.

Maki Maatcups set van 3 is verkrijgbaar bij bol.com en Ditverzinjeniet.nl.

10. Bamboe matjes om sushi te rollen

De beste manier om sushi te rollen is door gebruik te maken van bamboe matjes, een sushi liefhebber kan die daardoor als geen ander gebruiken. Om er een origineel cadeau van te maken, kun je de bamboe matjes gelijk combineren met ingrediënten die nodig zijn om sushi te bereiden.

Bamboe matjes om sushi te rollen
Bamboe matjes om sushi te rollen

Denk bijvoorbeeld aan een pak sushi rijst, nori vellen, rijstazijn en witte wijnazijn. Dit zijn alle ingrediënten die je prima lang kunt bewaren en ook buiten de koelkast bewaard. Maak er een leuk en origineel sushi cadeau van!

Bamboe matjes zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

11. 500 sushi gerechten boek

Leuk om te combineren in een sushi cadeuset is het boek ‘500 sushi’. Dit boek, geschreven door Caroline Bennett staat bomvol met de lekkerste sushigerechten. Van klassieke sushi tot populaire fusionrolletjes en alles daaromheen.

500 Sushi gerechten boek
500 Sushi gerechten boek

Met 500 sushi geef je een sushi liefhebber meer dan genoeg inspiratie om de heerlijkste sushi te maken. Het is leuk om dit sushi boek te combineren met wat andere kleine accessoires zoals een bamboe matje of een paar ingrediënten.

500 sushi gerechten boek is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

12. Complete Sushi Maker set

Dit zeer uitgebreide Sushi Maker setje is een van de grootste sets verkrijgbaar met allerlei accessoires om de mooiste en lekkerste sushi’s te maken. Wat uniek is, is dat er 4 vormen in zitten om vierkante, driehoekige, ronde en hartjes gevormde sushi’s te maken.

Complete Sushi Maker set
Complete Sushi Maker set

In totaal bestaat de set uit 13 verschillende onderdelen, waaronder een waar sushi mes, een sushi handroll vorm en een nigiri maker. Meer dan genoeg leuks voor een origineel sushi cadeau.

Complete Sushi Maker set is verkrijgbaar bij bol.com.

13. Sushi sokken

Wanneer iemand écht liefhebber van sushi is, dan is alles maar dan ook alles wat te maken heeft met sushi een goed cadeau. Ook grappige sushi sokken kunnen dan een origineel cadeau zijn!

Sushi sokken
Sushi sokken

Deze blauwe unisex one size fits all, zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Een grappig sushi cadeau voor een echte sushi liefhebber.

Sushi sokken zijn verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

14. Sushi onderbroek voor heren

Wanneer je een grappig cadeau zoekt, of een leuk cadeau set wilt maken met sushi producten. Dan is het leuk om een onderbroek of boxershort met een sushi patroon te geven aan een man.

Sushi onderbroek
Sushi onderbroek

Sushi onderbroeken zijn er in allerlei soorten en maten. De hier afgebeelde sushi boxershort vinden wij één van de leukste om cadeau te geven aan een sushi liefhebber.

Sushi onderbroeken zijn verkrijgbaar bij bol.com.

15. Eetstokjes voor kinderen

Om een sushi liefhebber met kinderen te verrassen, kan het een leuk cadeau zijn om eetstokjes voor kinderen te geven. Deze stokjes hebben een ergonomische grip en zijn ideaal om te leren hoe je met stokjes kunt eten.

Sushi stokjes voor kinderen
Sushi stokjes voor kinderen

De stokjes zijn zowel door links- als voor rechtshandige kinderen te gebruiken. Aanbevolen wordt om de stokjes alleen te gebruiken bij kinderen ouderen dan 2 jaar.

Eetstokjes voor kinderen zijn verkrijgbaar bij bol.com.

16. Schattig Sushi Peper- en Zoutstel

Ontzettend schattig is dit Sushi Peper- en Zoutstel, een origineel cadeau wat te maken heeft met sushi. Deze twee kleine potjes om zout en peper mee te strooien zijn van aardewerk gemaakt en bekleed met schattige gezichtjes.

Schattig Sushi Peper- en Zoutstel
Schattig Sushi Peper- en Zoutstel

De potjes staan op een klein houten plankje, helemaal in Japanse stijl. Erg leuk om op tafel te zetten tijdens het eten van heerlijke sushi.

Sushi Peper- en Zoutstel is verkrijgbaar bij bol.com en ditverzinjeniet.nl.

17. Sushi snoepjes pakket

Geef iemand sushi cadeau in de vorm van snoepjes met dit heerlijke Look-O-Look sushi snoeppakket! Grappig en natuurlijk lekker om aan een echte sushi freak cadeau te geven.

Sushi snoepjes pakket
Sushi snoepjes pakket

Het snoeppakket met de lekkerste nigiri, maki en zelfs bakjes sojasaus en wasabi is origineel en grappig om te geven. De set is helemaal af in combinatie met houten eetstokjes, gelijk een mooie oefening voor een sushi liefhebber.

Sushi snoepjes pakket is verkrijgbaar bij bol.com.

18. Sushi onderzetters

De tafel helemaal mooi aankleden bij het eten van Sushi is ontzettend leuk. Wil je een cadeau geven wat grappig is en ook te maken heeft met Sushi? Dan zijn Sushi onderzetters een leuk idee.

Sushi onderzetters
Sushi onderzetters

Wij vinden dit een aantal van de leukste onderzetters, maar er zijn nog veel meer verschillende soorten verkrijgbaar.

Sushi onderzetters zijn verkrijgbaar bij bol.com.

19. “Wij gaan samen sushi eten” kaart

Verras iemand met een origineel kaartje helemaal in stijl om samen sushi te gaan eten. De “Wij gaan samen sushi eten” kaart van Kaartje2go is daar helemaal geschikt voor.

Wij gaan samen sushi eten cadeaukaart
Wij gaan samen sushi eten cadeaukaart

Een leuk cadeau om bij iemand te laten bezorgen op het moment dat je zelf even niet aanwezig kon zijn. Vul aan met een persoonlijke tekst en laat het op de gewenste locatie bezorgen.

De “Wij gaan samen sushi eten” kaart is te versturen via Kaartje2go.nl.

20. Samengesteld Sushi cadeaupakket

Om iemand te verrassen met een sushi cadeau, kun je ook zelf een cadeaupakket samenstellen. Erg leuk om bijvoorbeeld een vriend of vriendin te geven voor een leuk moment, en zelf mee te helpen om de sushi te maken.

In een sushi pakket stop je natuurlijk de basis ingrediënten om zelf sushi te maken. Denk daarbij aan sushirijst, witte wijnazijn, rijstazijn, sojasaus, wasabi pasta, een sushi rolmatje maar ook verse ingrediënten zoals zalm, tonijn of krabsticks.

Vul je sushi cadeaupakket eventueel aan met een sushi rolmatje, verkrijgbaar bij bol.com.

21. Japanse stijl Sushi soja potje en bakje

Een perfecte aanvulling op een Japans sushi servies is een soja potje en kleine bakjes om wasabi, sojasaus en andere sausjes in te serveren. Deze kleine accessoires van porselein in het zwart zijn zeer mooi vervaardigd en een ware aanvulling op een aangeklede sushi tafel.

Japanse stijl Sushi soja potje en bakje
Japanse stijl Sushi soja potje en bakje

Op de potjes en bakjes staan goud en geel kleurige details, die het een mooi en elegante set maken. Een erg origineel cadeau om te geven aan een liefhebber van sushi in hart en nieren.

Dit Japanse stijl Sushi soja potje en bakje is verkrijgbaar bij bol.com.

22. Tokyo Design set van 4 kommen

Eerder in deze lijst met cadeau inspiratie voor sushi liefhebbers kwam Tokyo Design Studio al naar voren. Prachtige cadeauverpakkingen met de mooiste stukken servies. Deze 4 kommen uit de serie Nippon Blue zijn daar geen uitzondering van.

Tokyo Design set van 4 kommen
Tokyo Design set van 4 kommen

De hoogwaardige porseleinen kommen hebben een diameter van 15,2 cm en zijn ideaal om te gebruiken als kommetjes met groenten of salades. Een mooie aanvulling in combinatie met een Sushi servies set voor 2 personen van Tokyo Design.

Tokyo Design set van 4 kommen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie