10x de beste en leukste houten treinsets (2023)

Je bekijkt nu 10x de beste en leukste houten treinsets (2023)
Beste en leukste houten treinsets

Houten treinen en treinsets, misschien heb je er vroeger zelf ook wel mee gespeeld. Houten treinsets zijn ook op dit moment nog steeds populair. Vooral voor de allerjongste zijn houten treinbanen prachtig om mee te spelen. Kinderen kunnen hun fantasie kwijt in het opzetten van een leuke baan en vervolgens over die lange rails zelf met een trein rijden.

Maar wanneer je zoekt op houten treinen, treinbanen of treintjes, dan kom je er al snel achter dat de keuze reuze is. Wij bieden je een helpende hand en beantwoorden je belangrijkste vragen: Welke houten treinsets worden het beste beoordeeld. Wat maakt juist die houten trein zo speciaal. Wat voor mogelijkheden heb je verder met de treinset, is deze uit te breiden met nieuwe houten stukken rails, nieuwe onderdelen of zelfs nog meer dan dat? Lees snel verder in ons overzicht met de beste houten treinsets.

Top 10 beste houten treinsets om mee te starten

De beste en leukste houten treinsets zijn pakketten die je kunt uitbreiden, waar je je fantasie in kwijt kunt, waar accessoires bij zitten om bijvoorbeeld een brug of helling te maken, en goede stevige treinen die mooi zijn uitgewerkt maar ook tegen een stootje kunnen. Dit vinden wij de beste houten trienen van dit moment.

  1. BRIO Treinset met Perron (met elektrische trein)
  2. BRIO Houten Trein Starterset A
  3. KidKraft Houten treinset op tafel
  4. BigJigs Houten Weg en Treinset Platteland
  5. Houten Treinset 130 delig met treinstation
  6. BRIO Lift & Load Starterset A
  7. BigJigs Houten Treinset Stad Roze
  8. BRIO Treinset bij de Brandweer
  9. Kruzzel Houten treinset met Elektrische Trein
  10. BRIO passagierstrein op batterijen

1. BRIO Treinset met Perron (met elektrische trein)

BRIO Treinset met perron
BRIO Treinset met perron

De meest bijzondere houten treinset is dit treinpakket van BRIO. BRIO staat hoog aangeschreven als het gaat om houten treinsets, die volledig uitbreidbaar zijn met allerlei accessoires zowel voor de treinrails zelf als voor wagentjes en objecten rondom de baan. De BRIO Treinset met Perron vinden wij het leukste en de beste houten treinset om mee te starten.

In deze treinset zitten 22 stukken rails waaronder twee wissels die echt werken en een brug. En dan is er nog het perron zelf, 5 mannetjes die je in de treinen kunt zetten of kunt laten uitstappen bij het perron en twee treinen. Eén trein is elektrisch en de andere trein kun je zelf mee spelen. Wanneer je de elektrische houten trein laat rijden, kun je zelf de wissels bedienen en met de andere trein een andere route nemen om elkaar te ontwijken.

BRIO treinsets staan bekend om het gebruik van stevig materiaal en eigenlijk durf ik het wel topkwaliteit te noemen. Degelijk en duurzaam speelgoed waar je veel plezier aan kunt beleven. Alle treinsets en uitbreidingssets van BRIO zijn te combineren met elkaar. Zo raak je nooit uitgespeeld in de prachtige speelwereld die je kunt opzetten.

BRIO Treinset met Perron (met elektrische trein) is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. BRIO Houten Trein Starterset A

BRIO Houten Trein Starterset A
BRIO Houten Trein Starterset A

Op de tweede plaats heb ik opnieuw een houten treinset van BRIO geplaatst. Als starterset is dit eigenlijk gewoon een ultiem begin. De reden waarom ik deze set op de tweede plaats heb gezet is omdat je bij deze set veel krijgt om houten treinen mee te ontdekken. Want vermaakt jouw kind zich eigenlijk wel zo met die treinen?

Met deze treinset kun je bijvoorbeeld en achtvorm maken in de rails. Je krijgt daar ruim voldoende stukken houten treinrails voor samen met één rode passagierstrein en drie BRIO figuren die je in de trienen kunt plaatsen en ook weer kunt laten uitstappen wanneer je wilt. In de set zit ook een rots met een gat erin, daar kan de rails overheen gelegd worden en ook eronderdoor.

De reden waarom deze treinset bovenaan in onze lijst met beste houten treinsets staat is niet voor niets. BRIO treinsets zijn namelijk enorm uit te breiden, met losse uitbreidingssets die allerlei onderdelen bevatten van wissels tot oversteekplaatsen voor auto’s, perrons, elektrische treinen, slagbomen en nog veel meer.

BRIO Houten Trein Starterset A is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. KidKraft Houten treinset op tafel

Wil je het grootste houten treinset uit onze lijst met beste houten treinen? Dan hoef je niet verder te kijken na dit treinset, de KidKraft Houten treinset op tafel is namelijk een zeer complete treinset die volledig op de tafel geplaatst kan worden. De treinset bestaat uit maar liefst 120 onderdelen waarmee je een gigantische baan kunt opzetten. Onder de tafel zijn rode opbergkratjes aanwezig, om netjes alle spullen die je op dat moment niet gebruikt te verzamelen.

KidKraft Houten treinset op tafel
KidKraft Houten treinset op tafel

Met deze houten treinset koop je een complete set waar alles in zit wat je nodig hebt. Uitbreiden is daarna eigenlijk niet meer nodig. In de set zit bijvoorbeeld een hangbrug en een normale brug, een berg waar je overheen en onderdoor kunt rijden, een kraan om de trein te beladen, een vliegveld met een luchtverkeerstoren en een landingsbaan inclusief vliegtuig en helicopter. En allerlei mooie accessoires voor de treinbaan zelf, zoals bijvoorbeeld splitsingen, een auto overgang en een roterend kruispunt voor treinen.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook allerlei kleine extra’s voor op en rondom de baan. Denk bijvoorbeeld aan seinen en verkeersborden, mannetjes, pionnen, goederen, bomen en meer. Niet voor niets opgenomen in onze lijst met beste houten treinsets, dit is gewoon het meest complete pakket verkrijgbaar.

KidKraft Houten treinset op tafel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. BigJigs Houten Weg en Treinset Platteland

Wanneer je meer wil dan alleen een houten treinset, dan is dit BigJigs Houten Weg en Treinset Platteland een prachtige set. Dit is niet alleen een houten treinbaan, maar daarnaast ook een weg van hout die mooi integreert met de treinbaan. In de set zit bijvoorbeeld een treinovergang waar de rails en de weg elkaar kruisen, deze is beveiligd met een spoorbomen om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

BigJigs Houten Weg en Treinset Platteland
BigJigs Houten Weg en Treinset Platteland

Verder is er ook een stuk rails wat direct ook een brug is over de weg heen. Er zitten een aantal voertuigen in de set, een trein met wagons, en allerlei mooie accessoires zoals bomen, dieren, mannetjes, huisjes, een meertje en meer dan dat.

Ook de treinsets van BigJigs zijn te combineren en uit te breiden met andere houten treinsets van BigJigs. Zo zijn er losse stukken rails verkrijgbaar, allerlei mooie onderdelen zoals een industrieel draaiplateau voor de houten trein maar ook op batterijen aangedreven treinen om je set helemaal compleet te maken.

BigJigs Houten Weg en Treinset Platteland is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Houten Treinset 130 delig met treinstation

Ook dit houten treinset van Bandits & Angels is geen kleintje te noemen met 130 onderdelen. Net als de nummer 4 is dit een zeer complete set, het grootste verschil zit hem er echter in dat je bij deze set vooral stukken treinrails krijgt en accessoires daar omheen en geen houten stukken weg.

Houten Treinset 130 delig met treinstation
Houten Treinset 130 delig met treinstation

Wat ik zelf ontzettend gaaf vind aan deze houten treinset met treinstation is dat bijna de halve baan op hoogte gebouwd wordt. Bij de set zitten houten poten die je onder de treinrails kunt bouwen, waardoor je allerlei mooie parcoursen kunt bouwen die kriskras door elkaar lopen en over elkaar heen gaan. Je vraagt je misschien af of die pootjes stevig zijn, ja dat zijn ze zeker aangezien het massieve houten blokken zijn met bovenaan twee randjes waar de rails mooi tussen blijft liggen.

Houten Treinset 130 delig met treinstation is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. BRIO Lift & Load Starterset A

BRIO Lift & Load Starterset A
BRIO Lift & Load Starterset A

Eerder in onze lijst met beste houten treinsets stond al een BRIO Starterset. De basis van deze set is net wat anders, want met deze set krijg je een kraan die de lading van de trein af kan halen of kan opladen. Dat maakt deze set eigenlijk ook wel speciaal, want er zit dus niet alleen een treintje in met een wagon maar daarnaast zit er ook een vrachtwagen in die de lading weer kan ophalen nadat de trein gelost is.

Deze set is iets minder trein dan het andere starterset van BRIO, waardoor wij deze set iets verder omlaag hebben geplaatst. Want het gaat hier immers om de beste treinsets. Persoonlijk vind ik deze set minstens zo leuk, vooral als je verwacht dat je toch wel een keer gaat uitbreiden met andere accessoires. Je hebt dan namelijk al ietsje meer begin aan randaccessoires zoals de kraan, de lading en de vrachtwagen.

BRIO Lift & load Starterset A is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. BigJigs Houten Treinset Stad Roze

Alle beste houten treinsets in onze lijst zijn allemaal neutraal van kleur, geschikt voor meisjes en geschikt voor jongens. Deze set is anders, want de BigJigs Houten Treinset Stad Roze, zoals de naam al doet vermoeden, is volledig in het roze. Een perfecte houten treinset voor meisjes met fabelachtige accessoires zoals roze huisjes, houten elfjes, roze paddenstoelen, roze bomen en meer.

BigJigs Houten Treinset Stad Roze
BigJigs Houten Treinset Stad Roze

BigJigs maakt heel mooi houten speelgoed wat je kunt combineren met alle andere BigJigs houten treinsets of accessoire pakketten. Al is dat eigenlijk niet nodig, want deze set is al zeer compleet. Er zitten vier huisjes in de set, een ruime baan met drie splitsingen, een brug en een verhoogt gedeelte. En een overdekt stukje waar de trein wagons kan afkoppelen om ze daar te stallen.

BigJigs Houten Treinset Stad Roze is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. BRIO Treinset bij de Brandweer

BRIO Treinset bij de brandweer
BRIO Treinset bij de brandweer

Voor heldhaftige kleintjes is er de BRIO Treinset bij de Brandweer, waar je een ronde ovaal gevormde baan krijgt met een oversteekplaats waar de brandweerwagen overheen kan. De trein in deze set is een echte brandweer trein met wagon waar een brandweerslang aan gekoppeld zit met een echt werkende haspel en een ladder die uitgeklapt kan worden.

Ook zit er een brandweerman in de set die in de brandweerwagen gezet kan worden. Verder zit er een kunststof vlam in de set waardoor je een brand kunt naspelen en kunt zorgen dat het vuur snel gedoofd wordt.

Zoals we van BRIO gewend zijn is ook dit treinset te combineren met alle andere BRIO startersets, treinpakketten en uitbreidingen.

BRIO Treinset bij de brandweer is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Kruzzel Houten treinset met Elektrische Trein

Deze treinset is de voordeligste complete treinset waar een elektrische trein bij zit op batterijen. De set zelf bestaat uit 89 onderdelen, waaronder twee splitsingen met slagbomen waar het verkeer op elkaar moet wachten om te passeren. De elektrische trein heeft drie wagons en daarnaast zijn er een vrachtwagen en twee auto’s die beide op de houten baan kunnen rijden in de set.

Kruzzel Houten treinset met Elektrische Trein
Kruzzel Houten treinset met Elektrische Trein

De set is eigenlijk overcompleet met een politiehelikopter emt vliegveld, een mannetje van hout, een treinstation en een politiegebouw met garage. Verder zitten er allerlei kleinere accessoiers in, zoals bomen en slagbomen. De Kruzzel houten treinset met Elektrische Trein is een compleet pakket wat je eigenlijk verder niet hoeft uit te breiden, maar dat kan natuurlijk wel wanneer je dat wilt! Oprecht een van de beste houten treinsets die voor een zachte prijs verkrijgbaar is in tegenstelling tot de bekendere merken.

Kruzzel houten treinset met Elektrische Trein is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. BRIO passagierstrein op batterijen

BRIO Passagierstrein op batterijen
BRIO Passagierstrein op batterijen

Hoewel dit geen houten treinset is, wil ik de BRIO passagierstrein op batterijen toch even benoemen. Met dit set krijg je namelijk alleen een passagierstrein, er zitten verder geen houten stukken rails bij de set. Het gaat dan wel om een elektrische passagierstrein op batterijen, en die kun je weer gebruiken in combinatie met alle BRIO treinsets die er zijn.

De BRIO passagierstrein op batterijen is vooral heel erg leuk wanneer je al een ruime BRIO houten treinbaan hebt. Je kunt de trein dan namelijk zelf zijn gang laten gaan en zelf de wissels bedienen. Ondertussen kun je met de hand met een eigen trein rijden en moet je natuurlijk voorkomen dat er een botsing ontstaat.

BRIO passagierstrein op batterijen is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie