10 Leukste speelgoedwinkeltjes en kindermarktkraampjes vergeleken: advies en tips (2023)

Je bekijkt nu 10 Leukste speelgoedwinkeltjes en kindermarktkraampjes vergeleken: advies en tips (2023)
Leukste speelgoedwinkeltjes en kindermarktkraampjes

Kinderen spelen graag in speelgoedwinkeltjes of kindermarktkraampjes om het echte leven na te doen. Ze zien hoe hun vader en moeder de boodschappen kopen in de supermarkt of bij de drogist en spelen deze scènes na in hun eigen speelgoedwinkeltje. Compleet met een eigen kassa of winkelmandje.

Het aanbod aan speelgoedwinkeltjes is zeer divers. Zo heb je complete supermarkten uitgerust met boodschappenkarretje en kassa die bliept, maar ook houten frames waar je je eigen fantasie in los kan laten gaan. Je hebt kleine winkeltjes van hooguit 30 centimeter, maar ook reuzengrote winkels waar je doorheen kunt lopen.

De meeste winkels zijn gemaakt van plastic of hout en zijn zeer stevig. Ze zijn voor kinderen gemaakt, dus gaan niet snel kapot. Artikelen voor in je winkeltje moet je soms nog zelf aanschaffen, maar veel supermarkten hebben al een starterspakket in de doos zitten.

De 10 leukste speelgoedwinkeltjes van dit moment

Hieronder gaan wij dieper in op de 10 leukste speelgoedwinkeltjes en kindermarktkraampjes. We lichten toe waarom ze zo leuk zijn om mee te spelen en geven een oordeel over de kwaliteit. Dit zijn volgens ons de 10 leukste speelgoedwinkeltjes van dit moment.

  1. Smoby Maxi Market
  2. Howa Houten Speelgoedwinkeltje
  3. Viga Toys Houten IJskraam
  4. Theo Klein – Supermarkt
  5. Teamson Kids Marktkraam Speelset
  6. Pinolino Houten Winkel
  7. Step2 Stop & Go Market Speelgoedwinkeltje
  8. Jouéco 2 in 1 Theater en Winkel
  9. Le Toy Van – Eetcafé en winkeltje Honeybake
  10. Timeless Tools Speelgoedsupermarkt

1. Smoby Maxi Market

Met de Smoby Maxi Market heb je een zeer complete speelgoedwinkel in huis. De winkel is volledig van sterk plastic en heeft verschillende accessoires. Zo heb je verschillende vakken, manden en rekken om de boodschappen in te plaatsen. Ook is er een koelvak aanwezig waar bijvoorbeeld de melk, kaas en de yoghurt in kunnen.

Smoby Maxi Market
Smoby Maxi Market

De kassa van de Smoby Maxi Market heeft een pinautomaat, waar de pinpas in kan en een bonnetje uitkomt. Je kunt de producten echt scannen met de handscanner en deze zal bij elk product een bliep-geluid maken. Als je winkel open is zet je het bordje boven de klok op ‘open’. Je kunt je supermarktje ook sluiten.

Fruit en groente kan netjes gewogen worden in deze speelgoedwinkel en op de kassa vind je alle producten die te koop zijn in de supermarkt, zodat je ze ook aan kan klikken op je scherm. Bij de winkel is een boodschappenkarretje geleverd om alle producten in te plaatsen.

Smoby Maxi Market is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

2. Howa Houten Speelgoedwinkeltje

Met deze houten speelgoedwinkel waan je jezelf in een echte winkel. Bijna alle objecten zijn van hout en de constructie is zeer stevig. Goed voor echte rauwdouwers. De kassa heeft opdrukken van alle soorten producten. Ook is er een pin aanwezig waar een pasje in kan. Onder de balie zit een geldlade waar je al je biljetten en munten in kwijt kan.

Howa Houten Speelgoedwinkeltje
Howa Houten Speelgoedwinkeltje

Er is een echte rolband waar de producten die gekocht worden overheen kunnen worden getransporteerd. Vervolgens kunnen ze na het betalen in een tasje worden gedaan dat aan de zijkant van het winkeltje hangt.

Wil je aanbiedingen aanprijzen in je supermarkt, dan kun je ze op het krijtbord aan de voorkant van het speelgoedwinkeltje schrijven. Je kunt natuurlijk ook je naam noteren of een mooie tekening maken op dit krijtbord.  

Howa Houten Speelgoedwinkeltje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

3. Viga Toys Houten IJskraam

Geen supermarkt, maar een ijskraam is het speelgoedwinkeltje van Viga Toys. En een mooie ijskraam ook, compleet uitgerust met wielen zodat je hem eenvoudig kan verplaatsen. Aan de voorkant is een krijtbord geplaatst, zodat je alle ijsjes erop kan tekenen met de kosten erbij.

Viga Toys Houten Ijskraam
Viga Toys Houten Ijskraam

Een ijsschep kan je aan de zijkant ophangen aan de ijskar, maar je kan het ook gebruiken om je eigen ijs te scheppen uit het gat in de wagen dat aan de achterkant is gemaakt. Je kunt het gat in de wagen afdekken met een doorzichtige plaat met handvat.

Er zijn heel wat kleurrijke ijslolly’s en ijsbollen meegeleverd. Je kunt deze uitstallen aan de voorkant of plaatsen in de rekjes. De ijswagen heeft een handgreep aan de zijkant. Zo kun je rijden met je ijskraam en iedereen ijsjes uitdelen.

Vita Toys Houten IJskraam is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

4. Theo Klein – Supermarkt

De speelgoedwinkel van Theo Klein is een zeer realistische supermarkt met alles erop en eraan. Met een klein bordje aan de zijkant van je winkel laat je weten of je winkel open is of dicht is. Op het krijtbordje schrijf je welke producten vandaag in de aanbieding zijn. Daaronder plaats je alle producten in de verschillende vakken en rekken.

Theo Klein - Supermarkt
Theo Klein – Supermarkt

Er is een koelvak om alle producten die gekoeld moeten worden in te doen en er is zelfs een rekje voor de tijdschriften die je kan kopen. Als de slagboom dicht is, is de kassa niet open. Maar wanneer de slagboom omhoog is kun je je spullen op de lopende band zetten. Met een beurtbalkje sluit je je bestelling af.

De kassa heeft een pinautomaat om met de pinpas te betalen. In de supermarkt is ook een snoepautomaat aanwezig. Wanneer je schuift met het handvat aan de onderkant van de snoepautomaat stromen de snoepjes er zo uit. Je kunt ze opvangen in de meegeleverde puntzakken.

Theo Klein – Supermarkt is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

5. Teamson Kids Marktkraam Speelset

Eén van de leukste speelgoedwinkels is de Teamson Kids Marktkraam Speelset. Deze speelset is meer een kindermarktkraam dan een echte winkel. Het is een houten stellage met mooie grote plastic bakken in een rek aan de voorkant. In deze plastic bakken kun je je koopwaar kwijt.

Teamson Kids Marktkraam Speelset
Teamson Kids Marktkraam Speelset

Het marktkraampje heeft een bordje waar opstaat dat je open bent. Dit hang je op als je je handelswaren wilt verkopen. Er is een kassa aanwezig waar je de prijs van de gekochte artikelen in in kan voeren. Zo leren kinderen hoe het is om iets te verkopen.

De kindermarktkraam van Teamson heeft een prachtige luifel in de kleuren grijs en wit. De luifel hangt als een afdakje boven de kraam. Met deze speelset kan je kindje een echte marktkoopman worden.

Teamson Kids Marktkraam Speelset is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

6. Pinolino Houten Winkel

De houten winkel van Pinolino behoort tot de leukste speelgoedwinkeltjes, omdat hij heel klassiek oogt. Het is een stevige houten constructie met mooie rode accenten. Zo is er een mooie wit met rood gestreepte luifel boven de kraam en zijn er verschillende vakjes en rekjes om je spullen in uit te stallen. In de achterwand van de winkel zitten lades waar je producten in kwijt kan.

Pinolino Houten Winkel
Pinolino Houten Winkel

De houten constructie is zelf makkelijk in elkaar te zetten met hamer en schroevendraaier. Je kunt zelf kiezen of je het geheel maakt zoals op de foto of in spiegelbeeld monteert. Zo is de winkelkraam in elke woonkamer of speelkamer te plaatsen. De Pinolino Houten Winkel is zonder al de toebehoren die je op de foto ziet. Deze kunnen worden bijgekocht en zo richt je je winkel naar eigen zin in.

Pinolino Houten Winkel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

7. Step2 Stop & Go Market Speelgoedwinkeltje

Een zeer realistisch winkelkraampje dat niet kan missen in onze top 10 van leukste speelgoedwinkeltjes en kindermarktkraampjes. Dit stalletje ziet er zeer schattig uit met zijn vrolijke kleuren en grappige parasolletje. Het kraampje is bedoeld voor naast de weg. Het heeft dan ook twee pylonen om je plekje langs de weg af te zetten.

Step2 Stop & Go Market Speelgoedwinkeltje
Step2 Stop & Go Market Speelgoedwinkeltje

Op het krukje kun je rustig zitten achter je kraam en met de parasol word je ook nog eens beschermt tegen de zon. Passerende auto’s kunnen tanken bij jou met het mini tankstation aan de zijkant van je stalletje. Ze rekenen af in je shop aan je hypermoderne kassa met scan en automatische transportband.

Op het krijtbord aan de voorkant van je marktkraam noteer je de kosten van de producten in je winkel. Is de kassa gesloten, dan doe je heel gemakkelijk de slagboom naar beneden.

Step2 Stop & Go Market Speelgoedwinkeltje is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

8. Jouéco 2 in 1 Theater en Winkel

Wil je zowel spelen dat je een winkelkraam hebt als een theater, dan is deze kraam van Jouéco een echte aanrader. Je kunt het aan twee kanten gebruiken. Aan de ene kant is het een theater compleet met rode gordijntjes en een krijtbord waarop je de tijden van de volgende show kan noteren. Aan de andere kant is het een speelgoedwinkeltje met kratjes met groenten.

Jouéco 2 in 1 Theater en Winkel
Jouéco 2 in 1 Theater en Winkel

Met deze kraam raak je dus nooit uitgespeeld, want je kunt elke dag je eigen verhaal maken. Bij het winkelgedeelte krijg je een mooi krijtbordje om op te hangen en rood met witte luifels om je kraam op te vrolijken. Verkoop jij al je fruit en groente in deze mooie speelgoedwinkel.

Jouéco 2 in 1 Theater en Winkel is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

9. Le Toy Van – Eetcafé en winkeltje Honeybake

Eén van de leukste speelgoedwinkeltjes is het winkeltje van Le Toy Van. Dit kraampje is niet alleen een supermarkt, maar ook een eetcafé met de lieve naam ‘Honeybake’. Het winkeltje ziet er vrolijk uit met de lichtblauwe kleur en de rood met witte luifel aan de voorkant. Het kraampje heeft gordijntjes om de schappen af te dekken, zodat het een eetcafé lijkt. Wanneer de gordijntjes worden weggehaald is het een winkelkraampje.

Le Toy Van - Eetcafé en winkeltje Honeybake
Le Toy Van – Eetcafé en winkeltje Honeybake

Op het kleine krijtbordje dat je op kan hangen aan de luifel schrijf je al je aanbiedingen. Ook bij de vakken met boodschappen zijn kleine krijtbordjes gemonteerd voor de prijs van het product. Het kraampje heeft een bel om te laten weten dat je open bent. Je kinderen maken de meest fantastische verhalen in deze winkel en eetcafé.

Le Toy Van – Eetcafé en winkeltje Honeybake is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

10. Timeless Tools Speelgoedsupermarkt

We sluiten onze lijst met leukste speelgoedwinkeltjes en kindermarktkraampjes af met de Timeless Tools Speelgoedsupermarkt. Deze speelgoedwinkel is enorm groot en daarom ook een echte aanrader voor uren speelplezier. De supermarkt is uitgevoerd in de kleuren bruin, oranje en beige. Niet bepaald de mooiste kleuren, maar de details van deze supermarkt maken alles goed.

Timeless Tools Speelgoedsupermarkt
Timeless Tools Speelgoedsupermarkt

Zo heeft deze speelgoedsupermarkt een drankautomaat en een etalage voor gebakjes en andere lekkernijen. Er is een taartplateau met de cake van de dag en een rekje waar de aanbiedingen in worden uitgestald. Volgens de opschriften van deze supermarkt is hij 24 uur per dag open en is er altijd gratis WiFi.

Een kassa met pinautomaat en een boodschappenkarretje maken deze speelgoedsupermarkt helemaal af. Er zijn heel wat producten om te verkopen meegeleverd met de winkel, zoals lolly’s, koffie to go, groenten en fruit. Laad de producten allemaal in je winkelkarretje en reken je boodschappen af.

Timeless Tools Speelgoedsupermarkt is verkrijgbaar bij bol.com en Amazon.nl.

Wat maakt een goed speelgoedwinkeltje?

Een goede speelgoedwinkel heeft een ruimte om de producten die worden verkocht uit te stallen en een echt werkende kassa. Een speelgoedwinkeltje dat ook nog accessoires zoals artikelen, geld en een boodschappenkar heeft wordt beschouwd als zeer compleet. Het is vaak gemaakt van stevig hout of van een stevige soort plastic. Het moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen met kleine kinderen die niet altijd even voorzichtig met het speelgoed omgaan.

Bij een echte goede speelgoedwinkel of kindermarktkraam kun je interactieve elementen ervaren. Zo zijn er bijvoorbeeld kassa’s die een rinkelend geluid maken of handscanners die ‘bliep’ zeggen bij elk artikel dat je scant. Interactieve elementen maken het spelen met een speelgoedwinkeltje nog realistischer.

Vanaf welke leeftijd is een speelgoedwinkeltje?

De meeste speelgoedwinkels zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit komt omdat er vaak kleine onderdelen aan de speelgoedwinkel of kindermarktkraam zitten. Echter zijn er ook winkeltjes die geschikt zijn voor jongere kinderen. Vanaf de leeftijd van 3 jaar begrijpen kinderen de wereld en gaan ze dingen uit de echte wereld naspelen. Een mooie leeftijd dus voor de aanschaf van een speelgoedwinkeltje.

Tot welke leeftijd kun je een speelgoedwinkeltje gebruiken?

In principe kun je op 100-jarige leeftijd nog spelen met een kinderwinkeltje. Maar uit ervaring weten wij dat het bij een leeftijd van 10 jaar wel ongeveer ophoudt. Wanneer kinderen 10 jaar oud zijn krijgen ze andere interesses en is een speelgoedwinkeltje saai. Tot de leeftijd van 10 jaar zijn kinderen nog op ontdekking en doen ze graag rollenspellen. Ze spelen dan na wat er gebeurt in de echte wereld.

CadeauPlezier

Hi! Vind jij het ook zo fijn om iemand blij te zien worden wanneer je ze een leuk cadeau of presentje geeft? Anders ik wel! Ik ben dol op het uitzoeken van de leukste cadeaus om vrienden, familie en kennissen te helpen. Om dat een niveau hoger te tillen, is CadeauPlezier ontstaat. Hier probeer ik de leukste creatieve ideeën te delen, die ik opschrijf zodat jij kunt meelezen. Zo maken we iedereen weer een stapje gelukkiger! Een leuk cadeau voor de ontvanger, gemak voor jou en ik kan mijn ding doen! Heb je zelf tips of ideeën? Deel ze gerust!

Geef een reactie